Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Keikkamuotoinen liksa
1
PuLii
22.11.2012 13:24:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei olisi nopee kyssäri liittyen palkkaukseen. Kuinka paljom kehtaa pyytää palkkiota jos menee vaikka 4 tunniks miksaamaan ja hoitamaan äänentoistoa? Nuorisotalo keikoilla mä oon pyytäny 12e/h. Tämä liian vähän? Joku könttösumma?
 
m0ar SID!!!
Niq
22.11.2012 16:26:22 (muokattu 22.11.2012 16:26:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu vähän. Jos menet kavereiden bändiä miksaamaan etkä ole mikään ammattilainen, vaan pikemminkin harrastaja, niin kaljat ja/tai muutama kymppi suoraan käteen. Jos olet ammattitaitoinen ja hanskaat keikan kuin keikan ja laitteen kuin laitteen, niin sitten veroineen joku 40-60e tunti plus kilometrikustannukset on varmaan ihan realistinen summa asiakkaalta laskutettavaksi. Ja tässä tapauksessa sitten sulla on jo oma toiminimi tms. Näin niinkuin ääripäinä.
 
Itse käyn miksaamassa vain hyviä bändejä jossa soittaa omia kavereita. Hintapolitiikka on ollut viiskymppiä per ilta. Teen hommaa lähinnä vain koska tarjonta miksaajista (niistä ammattimiehistä) on paikkakunnalla huonoa ja toki tukeakseni hyvää kulttuuria sekä antamalla porukalle mahdollisuuden keskittyä soittamaan elävälle yleisölle hyvällä soundilla, sen sijaan että jouduttaisiin itse lavalta miksaamaan. Tämä summa ei sisällä mitään kamoja tai raahautumista yli kymmenen kilometrin päähän, vaan niistä sitten peritään rahat erikseen tai suositellaan jotain muuta hommaan sopivampaa tahoa, esimerkiksi oikeaa äänentoistofirmaa.
 
Ennenkuin lainkuuliaiset veronmaksajat ja yrittäjät paukkaavat saarnaamaan pimeistä tuloista, niin sanon että jos rokkibändi vetää muutaman satasen liksalla keikkaa pubinnurkassa, niin tuskin se on keneltäkään oikealta yrittäjältä pois, jos bändikämpällä hengaava kaveri tulee kaljapalkalla säätämään miksauspöydän taakse. Veikkaan että jokainen myöhemmin mikserin ääreen oikeasti palkalla työskentelemään eksynyt on joskus ollut vastaavassa tilanteessa. Oppirahat jne.
 
PuLii
22.11.2012 16:52:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla ei ole joo mitään koulutusta äänentoistoon vaan ite opetellu lainakamoilla. Hyvä että saa näkökulmaa tähänkin asiaan. KIITOS.
 
m0ar SID!!!
Sytem
02.01.2013 08:10:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

12e / h on mun nähdäkseni ihan hyvä lähtökohta sikäli kun se sulle verokortilla ja lomarahoilla palkkana maksetaan. Ainakin se on mun käsityksen mukaan aikalailla linjassa sen kanssa mitä pk-seudun ulkopuolella äänifirmoissa tuntipohjalta maksetaan perusjampoille.
 
Toki moni firma maksaa keikat päivä(keikka)palkalla jolloin tuo hinta ei suoraan enää päde. Näistä käytännöistä on versioita varmaan yhtä monta kuin on firmojakin, osalla on käytössä useampi eri könttäsumma erimittasille työpäiville (0-8h xxx e, 8-18h yyye 18- h zzz e ), osa käyttää tuntipalkkaa alle jonkun tietyn tuntirajan menevissä projekteissa, ja osa maksaa aina saman on se päivä sitten 5 tai 25h pitkä.
 
Ja toki kun näyttöjä osaamisesta alka olla, on palkkapuolikin yleensä henkilökohtaisesti neuvoteltu.
 
kadotettu
31.01.2015 23:56:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari vuotta vanha aihe, mutta voisi olla hyvä herätellä tästäkin ajankohtaista keskustelua.
 
Mulle tuli vastaan Teatteri- ja mediatyöntekijät ry:n suositus palkoista vuodelta 2012 ja olis ehkä hyvä tietää missä mennään näin vuonna 2015. Todennäköisesti nousua palkoissa olisi pitänyt ainakin tapahtua 1-2 % verran, mutta onko näin?
 
"Tämän suosituksen piiriin kuuluvat työsuhteisina työskentelevät työntekijät tapahtumatoiminnassa
- esim. festivaalien, yritystapahtumien, konserttien ja muiden tilapäisten tapahtumien
työntekijöinä ohjelmatoimistojen, festivaaliorganisaatioiden, yhdistysten, säätiöiden, toimikuntien, osuuskuntien ja yksityisten henkilöiden palveluksessa, riippumatta siitä, onko tapahtumien järjestäminen sen päätoimiala."
 
"II PALKKAUS
3 _ Vähimmäispalkat tapahtumatoiminnassa
Vähimmäispäivä- ja tuntipalkat 1.1.2012 lukien tapahtumatoiminnassa
 
Palkkaryhmät tapahtumatoiminnassa
I ryhmä assistentit/avustavat henkilöt 10,40 e/h
Täysin ohjauksen varassa olevat avustavat työntekijät. Ei ammattitutkintoa eikä merkittävää alan työkokemusta. Ammattilaisten avustajat, ei vastuuta työstä.
 
II ryhmä ammattilaiset 13,25 e/h
Itsenäiseen työhön kykenevät ammatti-ihmiset, joilla vastuu omasta työstään. Alan peruskoulutus tai muuten hankittu ammattiosaaminen.
esim. autonkuljettaja, valomies (myös seuraajaheitin), äänimies (myös monitorimiksaaja), AVteknikko, näyttämö/lavastemies, lavarakennusmies, messurakennusmies, järjestäjä, sähkömies
 
III ryhmä vastuulliset ammattilaiset 17,20 e/h
Vastuullinen erikoisosaamista vaativa työ, johon yleensä liittyy työnjohtoa.
esim. valomestari, operaattori, äänimestari, monitorimiksaaja, näyttämömestari (myös
lavarakennus), järjestelmäsuunnittelijat (esim. AV, sähkö jne), riggaaja
 
IV ryhmä suunnittelijat ja työnjohtajat 24 e/h
Oman osa-alueensa vastuullinen pääsuunnittelija, esim. valosuunnittelija, äänisuunnittelija (myös päämiksaaja), lava- ja lavastesuunnittelija, pääriggaaja, tekninen päällikkö"
 
Ja sitten ihan yleinen huomio työpäivien pituudesta... Taitaa olla aika utopisia ajatuksia laiteltu TEMEn suosituksiin, vai miltä vaikuttaa seuraava? Toki kaikki tuossa on ihan työlainsäädännön mukaisia asioita, mutta sitähän ei alalla ihan joka paikassa tunneta.
 
"Yli kahdeksan tunnin työpäiviin täytyy olla sekä työnantajan että työntekijän suostumus. Milloin vuorokautinen työaika on kuusi tuntia pitempi, työntekijälle annetaan työn aikana vähintään tunnin kestävä lepoaika, jonka aikana hän saa esteettömästi poistua työpaikalta ja jota aikaa ei lueta työaikaan. Lepoaika voidaan antaa puolen tunnin pituisena niissä tapauksissa, joissa tästä käyttäjäyrityksen ja työntekijän kesken erikseen sovitaan. Jos työ vaatii jatkuvaa työpaikalla oloa ja jos lepoaikaa ei tämän vuoksi voida antaa, järjestetään työntekijälle tilaisuus
aterioida työaikana työpaikalla. Työntekijälle tulee taata vähintään joka kolmas tunti kymmenen minuutin pituinen virkistystauko. Työnantajan on ennalta laadittava työtuntisuunnitelma, josta työntekijän työ- ja vapaa-aika käyvät
ilmi.
 
Vuorokautisesta ylityöstä maksetaan kahdelta ensimmäiseltä tunnilta 50 %:lla ja seuraavilta 100 %:lla korotettu palkka. Viikoittaisesta ylityöstä maksetaan kahdeksalta ensimmäiseltä tunnilta 50 %:lla ja seuraavilta tunneilta 100 %:lla korotettu palkka.
Työnantajan tulee ilmoittaa ylityön teettämisestä työntekijälle viimeistään edellisenä päivänä ja tällöin säännöllisenä työaikana, paitsi milloin kiireellisessä, keskeneräisessä työssä on tapahtunut teknillinen tai muu vastaava virhe, jolloin tieto ylityöstä voidaan antaa samana päivänä viimeistään neljä tuntia ennen varsinaisen työajan päättymistä.
 
Sunnuntaina tehdystä työstä maksetaan sunnuntaityökorvauksena 100 %:lla korotettu
perustuntipalkka ja vähintään kolmen työtunnin mukaan. De facto -juhlapäivät: jouluaatto, joulupäivä, vappuaatto ja -päivä, itsenäisyyspäivä,
juhannusaatto ja -päivä maksetaan aina kolminkertainen palkka ja vähintään kolmen työtunnin
mukaan."
 
Joko kuulut liittoon?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti