Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Savonlinnan oopperajuhlakuoro
1
acai
16.09.2012 20:43:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei! En tästä aiheesta kauheasti mitään haulla löytänyt, mutta lienee ajankohtainen aihe nyt, kun koelaulutkin lähenee. Löysin aihetta käsittelevän opinnäytetyön,(https://publications.theseus.fi/bit … 4/43587/Kukola_Silja.pdf?sequence=2) joka kertookin paljon kuorolaisen arjesta. Lähinnä itseäni alkoi mietityttämään tuo palkkaus(viikonlopputreistä ei mitään korvausta, tosin matkat ja majoitus on järjestetty),stemmat ulkoa omalla ajalla (joka toki säästää hermoja yhteisharjoituksissa), savonlinnaan saavuttaessa päiväraha (joka on yleensä ollut minkä suuruinen?) ja 30€ korvaus päivältä asuntoa varten ja tosiaan ainoa virallisesti palkkana tuleva korvaus "25€-30€" per esitys, joka vaikuttaa melko nihkeältä, varsinkin jos sitä vertaa liiton minimeihin. (Vaikkakin Kansallisoopperassa toki on vaatimukset varmasti korkeammalla, eikä nuo taida olla keskenään vertailukelpoisia, mutta oletettavasti ammattimaista otetta laulamiseen Savonlinnassakin edellytetään.) Nuo siis poimittuna tuolta opinnäytetyöstä, joka on tehty kesän 2011 perusteella. Onko summat edelleen samat? Oletan (tämä siis Suomi24:sen perusteella http://keskustelu.suomi24.fi/node/5305007), että joku on tuosta liittoonkin ollut yhteydessä, miten siellä tähän on reagoitu?
 
Olisi myös mukava kuulla realistisesti onko jollakin tuolla olo poikinut muita hyviä mahdollisuuksia ja onko kuoropestillä ollut painoarvoa tulevaisuuden työllistymisessä/jatko-opinnoissa.
 
Itse nimittäin olen hieman kahden vaiheilla tuon suhteen, sillä toisaalta oman alan työkokemus on hyvä juttu, toisaalta taas takaraivossa jyskyttää koulussa päähän taottu ajatus siitä, että liian halvalla ei kannata lähteä. Noin isossa tuotannossa olisi mukavaa (vaikkakin varmasti ajoittain raskasta) olla, mutta jos oletetaan ammattimaista sitoutumista ja jälkeä niin luulisi siitä vähän maksettavankin. Oletan, että potkut tulisi, jos treeniviikonloppuna olisi vaikka lauantaina keikalla, jolloin pääsisi vain sunnuntain treeneihin?
 
Onko kuorossa muuten yleensä kuinka iso vaihtuvuus vuosittain, oma käsitykseni kun on, että tuolla olisi lähinnä alan opiskelijoita? Olisi kiva kuulla joku summittainen arvio siitä kuinka pitkällä laulussa tulisi olla, jotta valituksi tuleminen olisi realistista. Miehillä ilmeisesti rima hieman alempana? Onko kukaan koittanut tuolla tehdä konsalle työssäoppimista? Sen ansioistahan voisi periaatteessa olla oikeutettu opintotukeen kesälläkin?
 
Pahoittelen, jos teksti on sekavaa. (tai väärällä alueella) Kokemukset olisi tervetulleita, erityisesti koelauluista, sillä niistä ei kauheasti kukaan ole kirjoitellut.
 
Sir Henry
22.09.2012 19:32:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiasta en mitään tiedä, mutta lukemani perusteella hämmästelen korvauksia.
 
Vanhana jo työkyvyttömyseläkkeellä olevana kevyenmusiikin levittäjänä epäilen, että mallia on otettu juuri 1950-2000-luvun ohjelmatoimistoista, jotka siis kevyesti kevyttä musaa myivät.
 
Itsellä on ollut Opperasta ja Savonlinnasta hyvinkin kielteinen käsitys kapitalistisena herrojen kulttuurimuotona, mutta nähtävästi kyseessä on suurinpirtein samanlainen orjakauppakuvio, kuin kevyen musan puolella on ollut.
 
Nimimerkille "Työ musiikkialalla": Toivotan onnea valitsemallasi alalla, pidä jostakin tulevaisuudessa lujasti kiinni, kyyti voi olla kylmää. Aamen.
 
Henri Henri Olavi
22.09.2012 22:07:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi oopeerajuhla-vedätys on täyttä riistoa ja ilmaistyövoiman käyttöä, ilman juuri mitään korvausta mistään. Eikä sillä merkinnällä, että on vetänyt jossain Savonlinnan Oopperajuhlilla ole cv:ssä mitään väliä. Kusetusta, oikeesti. Tiedän läheltä kokemuksia.
 
Edes tätä yhtä ei ole olemassa.
wewwie
14.04.2013 23:30:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Toi oopeerajuhla-vedätys on täyttä riistoa ja ilmaistyövoiman käyttöä, ilman juuri mitään korvausta mistään. Eikä sillä merkinnällä, että on vetänyt jossain Savonlinnan Oopperajuhlilla ole cv:ssä mitään väliä. Kusetusta, oikeesti. Tiedän läheltä kokemuksia.
 
Jännä homma, itellä on kyllä aina ollut pankkitilin summa isompi Savonlinnan kesän jälkeen ku sinne mennessä. Ilmaiseksi ei ole vielä tarvinnut laulaa.
 
It is difficult to trust anyone whose instrument changes shape as he plays it!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti