Muusikoiden.net
25.04.2019
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Audioinssit mistä töitä?
1
Viltsu123
06.03.2012 11:43:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Olen just palannut Suomeen Englannista jossa kävin koulua audioinssi-linjalla. Nyt kun olen palannut suomeen niin huomaan että eihän täällä tunnu olevan mitään alaan liittyvää hommaa vapaana? Katsonko ihan vääristä paikoista vai onko tässä nyt kyse siitä että pitäisi olla se kaveri jossain hommassa kuka sitten ottaa mutkin hommiin? Ja miten tällainen ilmiö voitaisiin kiertää?
 
jannu
06.03.2012 15:23:32 (muokattu 06.03.2012 15:24:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No työkkäristä tai lehtien sivuilta sä et ainakaan töitä löydä. Ei muuta kuin saapastelemaan äänentoistofirmoihin, keikkapaikkoihin, studioihin ym ja kyselemään. Monessa paikassa tuskin työharjoittelua kummempaa on alkuunsa tarjolla, jos sitäkään.
 
Tietysti myös kannattaa muistaa livepuolelta muutkin esiintyvän taiteen suunnat kuin pelkkä musiikki, esim. teatterit, kesäteatterit and whatnot.
 
Perustason verkostoituminen bändien, artistien ja/tai yleensäkin aivan kaikkien kanssa on ihan fiksua, siitäkin voi aloittaa että alat tekemään jonkun tutun bändille liveääntä.
 
Audiokoulut on kivoja, itsekin semmoisen käynyt, mutta eipä tässä maassa tähän maailmanaikaan juuri ketään kiinnosta se sun todistus tai koulukytky, paitsi isompia firmoja.
 
"Yhm ees zyntyys törtsapaa taas mieliin tuhansiin!" -Kirill Babitzin
Kallekorvola
06.03.2012 19:15:04 (muokattu 06.03.2012 19:19:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viltsu123: Moi!
 
Olen just palannut Suomeen Englannista jossa kävin koulua audioinssi-linjalla. Nyt kun olen palannut suomeen niin huomaan että eihän täällä tunnu olevan mitään alaan liittyvää hommaa vapaana? Katsonko ihan vääristä paikoista vai onko tässä nyt kyse siitä että pitäisi olla se kaveri jossain hommassa kuka sitten ottaa mutkin hommiin? Ja miten tällainen ilmiö voitaisiin kiertää?

 
Niinkuin ylempänäkin mainittiin, noi äänentoistolafkat ja teatterit lienee parhaat vaihtoehdot, jos ei ole tuttuja alalla, ja meinaa ovelta-ovelle kiertää töitä kyselemässä. Ne on kuitenkin isoimmat työllistäjät. Ihan suoraan noissa hommissa tuskin ison mikserin taakse pääsee. Luultavimmin laatikon kantaminen ja piuhan vetäminen tulevat tutuiksi, ainakin alkuun... Kuorma-autokortti on myös aika pakollinen noissa äänentoistofirman hommissa.
 
Kaikista helpointa on, jos sulla on tuttuja kentällä (bändeissä tai em. firmoissa), jotka voi jeesata työn hankkimisessa. Jos ei ole, menee vähän hankalammaksi. Noiden bändien kohdalla ei kannata olettaa, että heti pääsisi rahoihin käsiksi (koska budjetit on varsinkin aloittelijoilla aika nollatasolla), joten joku elättävä duuni ohella voi olla järkevä veto. Musiikkiklubeilla alkaa olla jo aika mittava reservi ukkoja, eli niissä kuvioissa joutuu helposti jonon päähän, eikä keikkamäärät päätä huimaa. Jos tuttuja ei jo ole, suosittelen baaritiskejä. Siellä ne muusikot pörrää.
 
Riippuu myös aika paljon omasta ehdottomuudesta ja intresseistä miten toi työllistyminen menee. Jos esim. on päättänyt, että vain musiikkihommat kiinnostaa, voi olla aika hankalaa saada kuukausittaisia vuokrarahoja kasaan. Jos seminaarit, huoltohommat jne. kiinnostaa ja taittuu, alkaa olla työsarkaa jo enemmän.
 
Studioduunin osalta tilanne on tällä hetkellä aika kehno. Tuotantobudjetit pienenee, työtilaisuudet (bändit äänittää itse, tai jo tutun teknikon kanssa) ja palkallisen työn mahdollisuudet siinä muassa. Ja kaveripohjan diilit ovat samaa luokkaa kuin aloittelevien bändien livehommissa. Työharjoittelupaikan saattaa löytää (nekin kyllä alkaa olla kiven alla), mutta palkallista duunia (pitkänkään harjoittelujakson jälkeen) on vaikeampi löytää. Oman studion perustaminen on yksi vaihtoehto, mutta se vaatii pääomaa, ja ala on kovin kilpailtu ainakin isoimmissa kaupungeissa.
 
Toivotan onnea missioon.
 
P.S:
 
Veloitan 30 euroa per biisi miksauksesta ja masteroinnista. Tunti taksani nauhoittamisessa tai live-ääni hommissa on 15 euroa
 
Älä lähde tuolle tielle. Hintoja polkemalla poljet omaa ammattitaitoasi ja järkevää hintatasoa. Sananlaskun mukaan:
 
Halpa on joka pennin arvoinen.
 
Tehdäänkö nopeasti, halvalla vai hyvin? Valitse kaksi mieleisintä vaihtoehtoa.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti