Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Voiko konservatoriossa opiskella muusikoksi, kun..
1
sävelkimppu
25.03.2010 14:35:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

opiskelee samaan aikaa jotain muuta alaa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Minulla on sellainen ongelma, että kaksi alaa kiinnostaa. Toinen on musiikki ja toinen on jotain muuta, enkä haluaisi luopua kummastakaan. Siksi mietin, että voiko konservatoriota tehdä hitaammassa tahdissa kuin 3 vuotta, esim. neljässä vuodessa? Voiko musiikin historiaan ja teoriaan liittyviä asioita opiskella itsenäisesti eli niin että suorittaisi niistä kokeet?
 
tarmo
26.03.2010 13:57:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sävelkimppu: opiskelee samaan aikaa jotain muuta alaa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa? Minulla on sellainen ongelma, että kaksi alaa kiinnostaa. Toinen on musiikki ja toinen on jotain muuta, enkä haluaisi luopua kummastakaan. Siksi mietin, että voiko konservatoriota tehdä hitaammassa tahdissa kuin 3 vuotta, esim. neljässä vuodessa? Voiko musiikin historiaan ja teoriaan liittyviä asioita opiskella itsenäisesti eli niin että suorittaisi niistä kokeet?
 
Voi. Yliopisto-opiskellu on alasta riippuen joustavaa, joten pienillä kompromisseillä saa varmasti aikataulut natsaamaan. AMK voi olla hieman haasteellisempi tiukkojen läsnäolovelvoitteiden vuoksi. Jos on II asteen koulutus jo valmiina, konservatoriolla opiskelu ei ole ylivoimaisen sitovaa, ts. kontaktiopetusta ei ole aamusta iltaan.
 
Muualla suoritettujen kurssien hyväksyttäminen tutkintoon tai niiden korvaavuus ratkeaa yksittäistapauksessa.
 
Ainakin Hkin pop&jazz mahdollisti opintojen tekemisen neljään vuoteen, joka taisi olla maksimi.
 
"kentillä tavataan, veljet". Hihhii...
sävelkimppu
26.03.2010 14:51:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun on käyny lukion ennen konservatoriota, niin ilmeisesti saa joitakin kursseja jättää konservatoriossa tekemättä, eli sellaisia joille löytyy vastine lukion kursseista. Sitä mä mietin, että olisko kellää tietoa, montako kurssia suunnilleen konservatorio-opinnoista saa korvattua lukio-opinnoilla? Sekin helpottaa kahdessa paikassa opiskelua, että jotkut kurssit olis jo opiskellu.
 
tarmo
26.03.2010 15:07:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sävelkimppu: Kun on käyny lukion ennen konservatoriota, niin ilmeisesti saa joitakin kursseja jättää konservatoriossa tekemättä, eli sellaisia joille löytyy vastine lukion kursseista. Sitä mä mietin, että olisko kellää tietoa, montako kurssia suunnilleen konservatorio-opinnoista saa korvattua lukio-opinnoilla? Sekin helpottaa kahdessa paikassa opiskelua, että jotkut kurssit olis jo opiskellu.
 
Lähinnä korvaaminen onnistuu yleisten aineiden, kuten äidinkieli, kieliopinnot, yms. osalta. Tarkkoja opintopistetietoja en löytänyt, joten kannattaisi metsästää netistä joku "tutkinnon sisältö" -tyylinen pläjäys, josta näkyy, miten opinnot jakautuu.
 
"kentillä tavataan, veljet". Hihhii...
sävelkimppu
26.03.2010 15:58:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok. Koitan ettiskellä vaikka jonku opinto-oppaan tyylisen jutun. Varmasti joku konservatorio on laittanu sellasen nettiin. :)
 
sävelkimppu
26.03.2010 16:12:45 (muokattu 26.03.2010 16:24:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palmgren-konservatorion sivuilta löytyi lista yhteisistä opinnoista ja siinä mainitaan, että niitä "voidaan hyväksi lukea aikaisempien 2. asteen opintojen perusteella." http://www.palmgren-konservatorio.fi/sivu.aspx?taso=2&id=379
Joensuun konservatorion opinto-oppaassa 2009-2010 näytti olevan sivulla 12 myös se, mitkä lukiokurssit vastaavat mitäkin konservatoriokurssia.
 
Ilmeisesti on mahdollista saada jopa 20 ov hyväksi luetuksi eli kuudesosan kursseista. :) Se kyllä varmasti helpottaa konservatorio-opintojen ja muiden opintojen yhteensovittamista.
 
badcompany
28.03.2010 11:58:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

voisiko joku toiseella asteella opiskeleva basisti kertoa että mitä kuuluu tohon
basistin tutkintoon konsalla?.onko vaikeita?.
 
t:konsalle hakija
 
sickboy
30.03.2010 10:45:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on käynyt jo jonkun II-asteen koulun niin saa käytännössä hyväksiluettua kaikki yleiset aineet. Konsalla käydään vaan sitten ammattiaineita= soittotunnit/teoriaa/bänditunnit/atk(musaohjelmat)/musahistoria/työharjoittelukeikat/opinnäytetyö.
Sitten vielä pitää muistaa jättää omalle treenaamiselle aikaa, joten kyllä tulee tosi tuskaiset vuodet jos meinaa samaan aikaan käydä jotain amk:ta sivussa, tai vaihtoehtoisesti ei ole mahdollisuuksia kehittyä siinä omassa instrumentissaan kun ei ehdi treenata. Ja täytyy muistaa, että sillä konsasta saatavalla paperilla ei tee periaatteessa mitään jos on jo II-asteen koulutus, sillä sieltä saatavalla opilla ja kontakteilla on se suurin merkitys ja hyöty.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti