Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pop- & jazz AMK, pääaineena teoria & sävellys
1
twelve
23.12.2009 15:39:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin elikä oon ensi keväänä hakemassa ammattikorkeaan opiskelemaan pop & jazz puolelle pääaineena teoria ja sävellys ja kiinnostais tietää vähän enemmän tuosta hommasta. Yritin lueskella muita tän aiheen kirjotuksia mutta nimenomaan tosta teoria & sävellyspuolesta ei oikein tietoa meinannut irrota.
 
Aloin tossa miettimään onko mulla minkäännäkösiä mahdollisuuksia päästä sisään sillä oon ns. itseoppinut kitaristi, takana on ainoastaan teoriaopinnot ja viis vuotta viulunsoittoa konsalla. Teorian varmaankin pääsykokeissa klaaraan mutta tuo soittopuoli on sitten vähän epävarmempi nimenomaan nuottienluvun osalta. Minkälaista tasoa kitaristilta oletetaan jos pääaineena on nimenomaan tuo teoria & sävellys? Biisien säveltäminen on todellinen intohimo mulle, enkä tee mitään kolmen soinnun rokkia vaan pyrin ihan oikeasti säveltämään. Minkälaista matskua olis hyvä vetää pääsykokeissa? Ja mites se primavista onko sekin osa pääsykoetta? Vielähän tässä kaikennäköstä ehtii opettelemaan, mutta nuottienluku saattaa tuottaa vähän päänvaivaa.
 
Ois kiva kuulla omia kokemuksia ja saada jotain vinkkejä tähän hommaan. Oon varmaankin hakemassa ykkösenä Ouluun, eli erityisesti opiskelusta Oulussa ja sisäänpääsemisestä olis kiva tietää lisää.
 
ujulaala
26.12.2009 01:20:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hain viime vuonna Ouluun pop jazz -osastolle teoria-sävellyspuolelle. Pääsykokeissa piti soittaa biisi, jonka sai valita listasta, ja lisäksi tuoda yksi oma biisi (äänite + partituuri). Sitä piti siinä sitten kevyesti analysoida. Prima vistakin tais olla ehkä. Ja sivusoitinnäytteen halusivat spontaanisti. En muista hirveästi noista pääsykokeista.. Oli siinä kai jotain haastatteluntynkää, ja teoriakoe oli aamupäivällä.
En päässy Ouluun. Pääsin sitten Metropoliaan kuiten, siellä on muusikko-säv/sov ja teorianopettaja erikseen, mikä mielestäni hyvä juttu.
Ouluun on kait aika vaikea päästä, sinne otetaan vähän tyyppejä. Mutta yrittää aina kannattaa, että tsemppiä vaan!
 
twelve
27.12.2009 11:02:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ujulaala: Hain viime vuonna Ouluun pop jazz -osastolle teoria-sävellyspuolelle. Pääsykokeissa piti soittaa biisi, jonka sai valita listasta, ja lisäksi tuoda yksi oma biisi (äänite + partituuri). Sitä piti siinä sitten kevyesti analysoida. Prima vistakin tais olla ehkä. Ja sivusoitinnäytteen halusivat spontaanisti. En muista hirveästi noista pääsykokeista.. Oli siinä kai jotain haastatteluntynkää, ja teoriakoe oli aamupäivällä.
En päässy Ouluun. Pääsin sitten Metropoliaan kuiten, siellä on muusikko-säv/sov ja teorianopettaja erikseen, mikä mielestäni hyvä juttu.
Ouluun on kait aika vaikea päästä, sinne otetaan vähän tyyppejä. Mutta yrittää aina kannattaa, että tsemppiä vaan!

 
Oho ja luulin että Metropoliaan on miljoona kertaa vaikeampi päästä! Mutta ilmeisesti haen sitten sinnekin vaikka ensin mietin että turhaa työtä vaan. Ja enemmän kiinnostais juurikin tuo säv/sov eikä teorianopettaja. Nyt vaan pitäis sitten sopivat biisit löytää esitettäväksi :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti