Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Työ musiikkialalla »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pienen keikkabussivuokraamon toiminta pähkinänkuoressa
1 2
Jaakob
03.09.2009 17:37:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oletetaan, että pienessä kaupungissa on paljon bändejä, jotka käy keikoilla, mutta ei ole juurikaan sopivaa keskikokoista keikkabussia vuokrattavana. Ajatuksissa on vähän kytenyt perustaa toiminimi, ja ostaa keikka-auto vuokrattavaksi. Kyseeseen tulisi lähinnä Sprinter-tyyppinen uudehko kuorma-auto tai matkailuauto, jossa luonnollisesti tavaratila ja 7+ istumapaikkaa.
 
Ennen kuin lähden asiaa selvittämään virallisia teitä pitkin (yritysneuvonta ym. muut virastot), aattelin kysellä teiltä käytännön vinkkejä. Jos on ideoita tai muuta aiheeseen liittyvää, saapi kommentoida.
 
Muutama kyssäri:
-Jos firman omistaja lähtee bändin mukaan kuskiksi, tarvitaanko liikennelupa? Vaikuttaako tähän se, onko auto kuorma-auto vai matkailuauto?
 
-Jos liikennelupa tarvitaan, voiko sitä käytännössä kiertää olemalla keikoilla myös bändin "valomies" tai jopa valomies oikeasti?
 
-Elantoa en firmasta hakisi, vaan lähinnä se riittäisi, jos auto maksaisi itseään hieman takaisin, ja saisi itsekin tarvittaessa käyttöön omille keikkareissuille. Onko kellään tietoa, onko keskikokoisilla satunnaisesti kiertävillä bändeillä varaa maksaa keikka-autosta? Keikka-autohan kelpaisi joka bändille, mutta rahaa ei pikkupubien keikkaliksojen vuoksi välttämättä ole..aion kyllä vielä kysellä asiaa kaikilta tuntemiltani potentiaalisilta asiakkailta..
 
-Tuleeko mieleen mitään autoon liittyen? Paljon istumapaikkoja, tavaratilaa ja maksimimäärä mukavuusvarusteita?
 
Katohhan sie: www.myspace.com/mulletsnbullets
Lennu
04.09.2009 02:05:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran voin osallistua, että kyllähän semmoselle käyttöä toisinaan olis. Olis kiva kun koko bändi pääsis yhellä autolla keikkapaikalle ja kotiin. Lähinnä että kukaan ei "myöhästy" roudauksista :D
 
"omat loppuunnussittu PA ja mersu, yöt teltassa"
Pieni rumpalipoika
08.09.2009 10:24:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakob: -Tuleeko mieleen mitään autoon liittyen? Paljon istumapaikkoja, tavaratilaa ja maksimimäärä mukavuusvarusteita?
 
Ehdottomasti B-kortilla ajettava vehje. C-kortit ovat kortilla nyt ja varsinkin tulevaisuudessa.
 
Istuimiksi kunnolliset erillisistuimet. Taakse vastakkain 2x3hlö olisi mun valinta.
 
Mitään DVD-soittimia näyttöineen ei välttämättä tarvii, jengillä on aika hyvin läppäreitä. Mutta jääkaappi, retkimallinenkin on kätevä. Pullotelineitä pitää olla mielellään melkein kaksinkertaisesti matkustajamäärään nähden. Ja sekä eteen että taakse jokin kätevä roskissysteemi. Takeille naulakoita. Katon rajaan hyllyt johon saa reppuja ja muita pois lattialta pyörimästä.
 
Rummut nurin ja nussimaan! - Musanäyte: http://www.youtube.com/watch?v=xNXySiXWU9w
Jaakob
09.09.2009 13:23:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vastauksista. Sanokaapa vielä, minkälainen veloitusperuste noissa pienemmissä sprinter-tyyppisissä keikkabusseissa on ollut yleensä? Tai vastaavasti, minkälaisen veloitusperusteen haluaisitte bändinä?
 
-Pelkästään km-pohjainen veloitus
-Perushinta päivien mukaan + pienempi km-pohjainen veloitus
-Perushinta päivien mukaan + km-veloitus alkaen vaikka 500km jälkeen
-Pelkkä päivähinta rajattomilla kilometreillä
 
Ja luonnollisesti viikonlopuissa ja pidemmissä reissuissa päivähinta pienenee.
 
Katohhan sie: www.myspace.com/mulletsnbullets
SF3YLO
12.09.2009 16:31:17 (muokattu 12.09.2009 16:52:58)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakob: Kiitti vastauksista. Sanokaapa vielä, minkälainen veloitusperuste noissa pienemmissä sprinter-tyyppisissä keikkabusseissa on ollut yleensä? Tai vastaavasti, minkälaisen veloitusperusteen haluaisitte bändinä?
 
-Pelkästään km-pohjainen veloitus
-Perushinta päivien mukaan + pienempi km-pohjainen veloitus
-Perushinta päivien mukaan + km-veloitus alkaen vaikka 500km jälkeen
-Pelkkä päivähinta rajattomilla kilometreillä
 
Ja luonnollisesti viikonlopuissa ja pidemmissä reissuissa päivähinta pienenee.

 
Itse vuokraan C-kortilla ajettavaa autoa. Toistaiseksi on ollut c-kortillisia kuskeja. tulevaisuudessa pitää vaihtaa B-kortilliseen autoon, miinuksena vain kantavuus, mikä ei enään riitä ainakaan mun omiin hommiin.
 
Yllä tuli varusteista aika hyvin. Kuskina olemisesta sen verran, että tällä hetkellä kait kuorma-auto ei tarvitse liikennelupaa henkilökuljetuksissa. (Laki muutos lienee tosin vireillä..). Minun on itse pitänyt kysyä läänistä tulkintaa kun bändillä on kuitenkin kamojakin mukana, että onko se tavaran vai henkilöiden kuljetusta. Tavarakuljetus tarvii tavarakuljetuksen liikenneluvan, joka on siis eri kuin henkilöpuolelle. Henkilöauto (eli kait myös pakettiauto) tarviikin ikäänkuin "taksiluvan", joka voi olla vaikeampi saada, tästä kannattaa selvittää enemmän muualta.
 
Noin yleisesti itse vähän ihmettelen vetääkö firmat "riskillä" kun aika moni tuntuu mainostavan, että vuokrataan autoa myös kuskin kanssa. En usko, että kaikilla on liikenneluvat olemassa!
 
Itse olen myös miettinyt tuota, että miten asia tulkitaan jos on itse roudarina/äänimiehenä yms.. keikalla. Pääasia lienee, että laskussa ei mainita kuljetuspalveluista. Huom! en neuvo näin kiertämään lakia ja lupia.
 
Itse käytän km-veloitusta, joka kuitenkin sovitaan yleensä etukäteen. Eli jos sanotaan, että bändi menee paikkaan x, niin lasken etukäteen about. kilsat (yleensä siis alakanttiin) ja sovitaan könttäsumma.
 
E: Muista että autoon pitää ottaa vuokravakuutukset. Nämä ovat yleensä noin tuplahintaisia normiin verrattuna. Eli kannattaa kysellä kaikki lafkat läpi. Itse säästin monta sataa vuodessa vaihtamalla firmaa. Ja omavastuu yleensä 500e. Saa toki 150e, mut hinta on aika järjetön silloin.
Jaakob
13.09.2009 15:07:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SF3YLO: Itse vuokraan C-kortilla ajettavaa autoa...
 
Kiitos tiedoista. Pitänee vielä tarkastaa paikallisen lääninhallituksen kanta erilaisten autojen lupatarpeeseen. Lähinnä vaihtoehtoina autolle olisi c-kuorma-auto tai b-matkailuauto. Matkailuautossa vuokraus olisi lähinnä auton vuokrausta ilman kuskia, koska ilmeisesti jonkinlaisen taksiluvan tarvitsisi.
 
Tämänhetkinen idea olisi tuoda Saksasta uudehko Sprinter kuorma-autona, kun yritys tuo maahan, ei tarvitse maksaa edes Saksan alvia. Suomessa sitten auto pitäisi varustaa jatko-ohjaamolla ja tarvittavilla bändivarusteilla, ja rekisteröidä joko kuorma-autoksi tai matkailuautoksi. Ja sitten homma pyörimään. Tosin tällä hetkellä ollaan vasta idea-asteella...
 
Katohhan sie: www.myspace.com/mulletsnbullets
kivi
14.09.2009 11:19:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellaiseen asiaan kuin kantavuus ja maksimikuorma kannattaa kiinnittää tosissaan huomiota. Käytännössä B-kortilla ajettavan auton kuorma tulee täyteen jo kun rahtitilassa on pohjalla yksi kerros kamoja (tai muutama isompi äijä), eikä taida olla moni C-bussikaan Suomessa luvallisissa painorajoissa, jos mukana on valoa ja PA:ta. Bussissa on yllättävän vähän kantavuutta.
 
Tuli viime kevättalvella kerättyä ylikuormasakkoa monesta maasta, kun jo kuorma-auton (!) kolmenistuttavalla etupenkillä istuvat kolme rokkiäijää ylittivät suurimman sallitun akselipainon yli sadalla kilolla. Auto oli puolillaan, mutta peränkin puolella ylipainoa oli Saksan poliisin mukaan 1500 kiloa (peräkärry vuokrattava) ja Englannin tiepoliisin mukaan 1900 kiloa (kuljetusliike apuun).
:-D
 
Suomalainen rekisteriote painoineen ei sitten muuten välttämättä olekaan pätevä asiapaperi Suomen ulkopuolella. Auton tyyppikilpien arvoilla mitataan.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
Jaakob
14.09.2009 11:54:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkastelin uusien Sprintereiden kantavuuksia, ja tässä tuloksia. Lähinnä olin harkinnut Sprinterin malleja 3xx (eli kok.paino 3500/3550kg).
 
Normaalipituus (auto 5.245m / tavaratilan pituus 2.6m) - Kantavuus n.1400kg
Keskipitkä (auto 5.910m / 3.27m) - Kantavuus n.1300kg
Pitkä (auto 6.945m / 4.3m) - Kantavuus n. 1100kg
Extrapitkä (7.345m / 4.7m) - Kantavus n. 1050kg
 
Eli jos ottaisi tuollaisen extrapitkän, johon tuikataan 1+8 rekisteröitynä metallinsoittajaa (a 90kg), minä (90kg) ja 2 läskiä roudaria/hengaajakaveria (a 100kg), tulos on noin 800kg. Kamoille olisi tilaa enää n.250kg. Josta bussisisustus ja penkit varmaan ovat jo vieneet sen 250kg pois.
 
Toisaalta, jos tyytyisi lyhempään malliin, eli esim. tuo keskipitkä, kantavuutta saisi jo huomattavasti enemmän. Jos penkkien määrän rajoittaisi 1+6:een, tavaroille jäisi ainakin se 600kg, mikä pitäisi riittää.
 
Onhan kyllä mersulla tarjolla järeämpiäkin sprintereitä, eli esim. 416 Sprinter extrapitkä, kantavuutta 2000kg, tai vaikka 516 Sprinter keskipitkä, kantavuutta 2400. 516 extrapitkänäkin kantavutta 2200kg.
 
Vaihtoehtoja riittää....mutta hyviä pointteja kyllä mietittäväksi!
 
Katohhan sie: www.myspace.com/mulletsnbullets
SF3YLO
17.09.2009 14:32:22
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakob: Tarkastelin uusien Sprintereiden kantavuuksia, ja tässä tuloksia. Lähinnä olin harkinnut Sprinterin malleja 3xx (eli kok.paino 3500/3550kg).
 
Ainut järkevä syy ottaa tuo 3,5t auto on se, että se pidetään B-kortillisena. Jos menet tuonne 3550kg puolelle, niin ota heti suosiolla paripyörä malli, ei ainakaan tule ongelmia. Vaikkakin useimmat autoa vuokraavat bändit kuljettavatkin vain backlinen, eli PA ja valo ei ole kyydissä, mutta se "liika" kantavuus ei ole haitaksi kuin vain ja ainoastaan rengaskuluina. Verokin nousee 3,5t->4,5t huimat 20-40e/vuosi.
 
En tiedä mikä oli ideasi tuossa matkailuauto jutussa? Toki verotus on erilaista kuin henkilöautolla, mutta muistathan että vaikka se auto on matkailuauto, niin jos kokonaismassa on yli 3,5t se vaatii silti c-kortin.
Sinap
18.09.2009 13:24:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oleellista olis vielä miettiä bändien maksukykyä. Jos vuokraa omaa musaa soittavalle rokkibändille, joutuu bändijätkät maksaa osan jo omasta pussista keikkaliksojen ollen alta 200 euroa. Ite maksan mielelläni mukavuudesta. Omat bändijutut on kuitenki harrastuksia ja harrastukset maksaa. Väittäsin, että hinta ratkasee kysynnän. Kouvolasta saan Helsingin(yht.n.320km) keikalle auton 150 eurolla, joka on erittäin edullinen. Hinnan mennessä yli 200euron, harkitsisin jo paku+henkilöauto yhdistelmää.
 
Tuubista irtoaa vielä...kun vaan vähän rutistaa.
Jaakob
19.09.2009 08:56:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SF3YLO: Ainut järkevä syy ottaa tuo 3,5t auto on se, että se pidetään B-kortillisena. Jos menet tuonne 3550kg puolelle, niin ota heti suosiolla paripyörä malli, ei ainakaan tule ongelmia. Vaikkakin useimmat autoa vuokraavat bändit kuljettavatkin vain backlinen, eli PA ja valo ei ole kyydissä, mutta se "liika" kantavuus ei ole haitaksi kuin vain ja ainoastaan rengaskuluina. Verokin nousee 3,5t->4,5t huimat 20-40e/vuosi.
 
En tiedä mikä oli ideasi tuossa matkailuauto jutussa? Toki verotus on erilaista kuin henkilöautolla, mutta muistathan että vaikka se auto on matkailuauto, niin jos kokonaismassa on yli 3,5t se vaatii silti c-kortin.

 
3.5t matkailuautossa siis ainoastaan se idea, että auto säilyy b-kortillisena ja vero on pieni. C-korttia kun ei välttämättä joka bändillä ole. Paripyörämallit täytyy kyllä laittaa kantavuuden puolesta harkintaan.
 
Katohhan sie: www.myspace.com/mulletsnbullets
jurpontor
02.10.2009 13:07:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakob: 3.5t matkailuautossa siis ainoastaan se idea, että auto säilyy b-kortillisena ja vero on pieni. C-korttia kun ei välttämättä joka bändillä ole. Paripyörämallit täytyy kyllä laittaa kantavuuden puolesta harkintaan.
 
Matkailuautoksi rekisteröinti vaatii sitten ihan omat kommervenkkinsä sekä varusteensa ja vaikka ajoneuvoluokkana tällöin onkin M1, se on silti C-kortilla ajettava heti jos kokonaispaino ylittää ton kolme ja puol tonnia. Suosittelen soittamaan konttorille ja kysymään että mitkä just tän hetken matkailuautovaatimukset on. Yhdessä vaiheessa oli muistaakseni ainakin 180 tai 190cm sisäkorkeus vaadittu joltain tietyltä prosenttiosuudelta lattiaa ja keittomahdollisuus oli myös oltava. Tää siis ihan vaan esimerkkinä. Kuten sanottua, soita konttorille.
 
"Te ette osaa." -- Tattarisuon konttorin katsastusmies
Jaakob
02.10.2009 13:36:59
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jurpontor: Matkailuautoksi rekisteröinti vaatii sitten ihan omat kommervenkkinsä sekä varusteensa ja vaikka ajoneuvoluokkana tällöin onkin M1, se on silti C-kortilla ajettava heti jos kokonaispaino ylittää ton kolme ja puol tonnia. Suosittelen soittamaan konttorille ja kysymään että mitkä just tän hetken matkailuautovaatimukset on. Yhdessä vaiheessa oli muistaakseni ainakin 180 tai 190cm sisäkorkeus vaadittu joltain tietyltä prosenttiosuudelta lattiaa ja keittomahdollisuus oli myös oltava. Tää siis ihan vaan esimerkkinä. Kuten sanottua, soita konttorille.
 
Totta. Jos kokonaismassa on tasan 3500kg, saa ajaa b-kortilla, mutta jos on 3501kg, menee c-kortin puolelle.
 
Vaatimukset ovat (Ake:n sivuilta):
 
"Matkailuauto on erikoiskäyttöön valmistettu M-luokan ajoneuvo, jossa olevat majoitustilat on varustettu vähintään seuraavilla tukevasti kiinnitetyillä varusteilla:
 
-istuimia ja pöytä (pöytä voi olla helposti poistettavissa);
-makuupaikkoja, jotka voidaan muuntaa istuimista(makuutilat on oltava mitoitettu riittäviksi aikuisille);
 
-keittomahdollisuus (sisätiloihin, kiinteästi asennettavaksi sallittu);
-säilytystiloja (riittävät säilytystilat matkailuvarusteiden, astioiden ym. säilyttämiseen).
 
Autoverolaissa tarkoitettua verovapaata matkailuautoa koskevat lisäksi seuraavat vaatimukset:
 
-Sisäkorkeus on vähintään 1,9 metriä alueella, jonka leveys on vähintään 0,4 metriä ja pituus vähintään 40 prosenttia asunto-osan pituudesta.
-Omamassa (nykyisin ajokuntoisen ajoneuvon massa) vähintään 1875 kg, mittaus käyttöönottoajankohdan voimassa olleiden säädösten mukaan."
 
Käytännössä Sprinter-tyylisessä ajoneuvossa ei kummia tarvita. Keittolevy, sängyt, pöytä ja 1 kaappi riittää.
 
Katohhan sie: www.myspace.com/mulletsnbullets
kivi
02.10.2009 22:51:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakob:
Käytännössä Sprinter-tyylisessä ajoneuvossa ei kummia tarvita. Keittolevy, sängyt, pöytä ja 1 kaappi riittää.

 
Minkä jälkeen bändi ei enää autoon mahdukaan.
 
Mulle on jäänyt vahvasti se fiilis, että kuorma-auton vero on niin alhainen, ettei kannata kikkailla matkailuautojuttujen kanssa. Kärjistäen vois sanoa myös, että alle 3500 kilon kokonaispainolla ei matkusta kuin hanuripartio, heti jos on rokista kysymys, painaa kamatkin enemmän.
 
Ikävä totuus taitaa olla että jos tiellä olis enemmän punnituksia, varmaan 90% nykyisistä bändiautoista jäis siihen paikkaan. Pakut ja c-bussit ainakin.
:-(
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
pitk
12.10.2009 09:42:47 (muokattu 12.10.2009 09:43:39)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaakob:
 
Eli jos ottaisi tuollaisen extrapitkän, johon tuikataan 1+8 rekisteröitynä metallinsoittajaa (a 90kg), minä (90kg) ja 2 läskiä roudaria/hengaajakaveria (a 100kg), tulos on noin 800kg. Kamoille olisi tilaa enää n.250kg. Josta bussisisustus ja penkit varmaan ovat jo vieneet sen 250kg pois.

 
+ polttoaine. Se lasketaan myöskin kokonaismassaan, eli Sprinterin kohdalla 70-80kg.
 
Tulos: Metallimiehet jättää 30kg / naamari panosvöitä (+solisti tapparan ja miekan) himaan ja orkka ottaa pienempiä roudareita ;-)
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
SF3YLO
14.10.2009 19:03:44
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pitk: + polttoaine. Se lasketaan myöskin kokonaismassaan, eli Sprinterin kohdalla 70-80kg.
 
Polttoaine on ainakin osittain laskettu omamassaan. Jos sanon, että omamassa mitataan kun sisällä on 75kg kuski ja kaikki säiliöt on täynnä, (paitsi polttoainesäiliö ehkä vain 50-75 prosenttisesti), niin en paljoa valehtele. Eli omamassa tarkoittaa autoa ajokunnossa kuskeineen.
houdini
31.10.2009 04:07:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Parit sanat voisi tuosta matkailuautoksi katsastamisesta näin yleisesti omalta osin kertoa. Jos jotain apua jollekin näistä olisi...
 
Kävin käyttämässä katsastuksessa b-kortilla ajettavaa 1+8 bussia, johon olin säätänyt hienot kaapit jne. Katsastusmies tuumasi että kaapit on väärässä paikassa ja muutenkin muutamat jutut oli sijoitettu väärin. Katsastaja kertoi seuraavat vinkit:
 
-keittolevy ruuveilla lattiaan kiinni (irroitettavan pöydän alle) --> sisätilalämppärin pistokkeesta roikalla virta keittolevyyn
-2 kpl halpahallista ostettuja muovilaatikoita ruuveilla lattiaan kiinni (joihin mahtuu "petivaatteet kahdelle")
 
Autossa oli valmiiksi makuulle kääntyvät penkit, joten näistä tuli jo valmiiksi makuupaikat. Eipä siinä, nuo yllä mainitut setit hoitui käden käänteessä about 15 minuutissa. Ei kun uusi kurvaus katsastuskonttorille ja leima lappuun.
 
Täältä suunnalta suosittelen suoraan käymään koslan kanssa konttorilla, ennen kuin alkaa mitään liian hienoja virityksiä tekemään. Ainakin allekirjoittanut sai hyvää palvelua ja neuvoja. Aikaa olisi säästynyt jos olisi itsekin suoraan mennyt mestoille ja kysynyt kädestä pitäen neuvoa.
 
Lupasin muuten keittää kiitokseksi konttorilla autossa ko. keittolevyllä kahvit katsastusmiehelle, muttei herralla ollut siihen ylimääräistä aikaa.
 
NeliX4
09.11.2009 10:00:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerrotko vielä missä katsastusasemalla kävit. Joka toinen katsastukerta on vittuilua ja joka toinen ihan rakentavaa palautetta.
 
kivi
09.11.2009 16:13:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Kerrotko vielä missä katsastusasemalla kävit. Joka toinen katsastukerta on vittuilua ja joka toinen ihan rakentavaa palautetta.
 
Kalleimmilla katsastusasemilla on yleensä myös huonoin palvelu. Parasta palvelua saa seuduilla missä julkinen liikenne on olematonta ja yksityisautoiluun suhtaudutaan siis pakostakin myönteisimmin, halvimmat katsastusasemat löytyvät Karjalasta Joensuun ja Etelä-Pohjanmaalta Seinäjoen alueelta, ja näistä mulla on myös parhaat kokemukset.
 
Paskimman palvelun ruskea mitali menee Porvoon A-Katsastukselle, jossa katsastusinsinööri alkoi yhtäkkiä keksiä ajoneuvoon kaikenlaisia ikiomia parannuksia joiden toteuttaminen olisi ollut rakenteellisestikin mahdotonta, ja joita ilman oli ihan mainiosti ajettu konttorille ja takaisin parikymmentä vuotta. Kilvethän siitä lähti.
 
"This is nothing to me! Nothing! Just a hobby! I could be basking in the sun in Florida!"
(Handsome Dick Manitoba)
houdini
10.11.2009 03:45:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allekirjoittanut käytti A-katsastuksessa tuon matkailuauton leimaamassa, Jyväskylässä.
 
Ei noi katsastukset aina mitään herkkua ole. Samaisella katsastuskonttorilla on duunissa myös eräs vanha jyyrä, joka on kaikkea muuta kuin palveluhaluinen. Voisin kuvailla jopa sanoilla "vitun kyrpänaama", kun olen henkilöautoa ko.herralla joskus käyttänyt. Eli, ehkä myös hyvää mäihää että sattui asiallinen katsastusmies omalle kohdalle.
 
Mutta, uskoisin että asiallisesti käyttäytymällä saa hyvää palvelua...ainakin joskus.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti