Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: After a long Break.. Vertaistukiryhmää?
1 2
Juhani_t
11.02.2014 22:18:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Reilun 20 vuoden tauon jälkeen on mieli taas palannut rumpuihin. Kielisoittimet ja muut härpäkkeet eivät ole oikein innostaneet tai tätä sisäistä paloa sammuttaneet joten nyt sitten annoin ajatukselle periksi. Myyntipalstalta näyttää löytyvän hyvin kampetta tähän tarpeeseen. Ihan vaikeuksitta tämä jakkaralle palaaminen ei näytä sujuvan. On kuin olisi kaksi vierasta kättä ja puujalkapari. Pitkä on matka vanhaankin vaikka koskaan en mikään huippurumpali ole ollut. Ei tässä sen kummempia tavoitteita nyt ole kuin että vanhojen soittokavereiden kanssa, jotka ovat olleet enemmän aktiiveja, olisi tarkoitus jotain reunion-hömppää tms. suunnitella :)
 
Onkos muita pitkältä tauolta palaavia/palanneita? Onko toiveita saada omat kädet ja jalat takaisin? Kovasti on treenausta vain?
 
Olly
12.02.2014 00:35:14 (muokattu 12.02.2014 00:38:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli sama tilanne, 20v. tauko. Vanhalle (huonolle) tasolle pääsin mielestäni parissa kuukaudessa, pari kertaa viikossa soittamalla. Naputtelin myös kapuloilla polviin telkkaria katsellessa, ja taputtelin samaan aikaan jaloilla pölyt syvemmälle mattoon.
Eli, mielestäni, kohtuullisen nopeasti pääsee sellaiselle tasolle että on kiva soitella. Oikea soittaminen on sitten varmaankin kaukana, mutta en kuvitellutkaan lähteväni jonain päivänä Cobhamia tuuraamaan.
 
Edit: Kivoin tapa treenata on mielestäni laittaa luurit päähän, ja soittaa biisien mukana.
 
Read more than one book.
Vallu-Veke
12.02.2014 15:06:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole tuollaista tilannetta, kun olen aloittanut vasta ja homma jatkuu...
Sellainen käsitys ja kokemus on muuten, eri aloilta, että sieltä se tulee, jos olet alunperin harjoitellut asiat lihasmuistiin.
 
Juhani_t
12.02.2014 19:55:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se siitä vaivoin etenee. Yllättäen basarijalka heräilee parhaiten. Johtuneeko tästä kiistellystä/parjatusta kantapää alhaalla -tekniikasta :) Tänään oli enempi joutoaikaa, joten aikaa tuli käytettyä ihan tuntikausia. Metronomi läytyykin jo kännykästä mutta volumetaso ei riitä normikuulokkeilla. Eikä varsinkaan biisien kuuntelu ohessa.
 
wavelength
12.02.2014 21:28:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani_t: Kyllä se siitä vaivoin etenee. Yllättäen basarijalka heräilee parhaiten. Johtuneeko tästä kiistellystä/parjatusta kantapää alhaalla -tekniikasta :) Tänään oli enempi joutoaikaa, joten aikaa tuli käytettyä ihan tuntikausia. Metronomi läytyykin jo kännykästä mutta volumetaso ei riitä normikuulokkeilla. Eikä varsinkaan biisien kuuntelu ohessa.
 
Nappikuulokkeiden päälle Peltorit. Tai sitten vaimentavat korvanapit (esim. Shure SE215)
 
TJORMA
12.02.2014 22:05:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani_t: Reilun 20 vuoden tauon jälkeen on mieli taas palannut rumpuihin. Kielisoittimet ja muut härpäkkeet eivät ole oikein innostaneet tai tätä sisäistä paloa sammuttaneet joten nyt sitten annoin ajatukselle periksi. Myyntipalstalta näyttää löytyvän hyvin kampetta tähän tarpeeseen. Ihan vaikeuksitta tämä jakkaralle palaaminen ei näytä sujuvan. On kuin olisi kaksi vierasta kättä ja puujalkapari. Pitkä on matka vanhaankin vaikka koskaan en mikään huippurumpali ole ollut. Ei tässä sen kummempia tavoitteita nyt ole kuin että vanhojen soittokavereiden kanssa, jotka ovat olleet enemmän aktiiveja, olisi tarkoitus jotain reunion-hömppää tms. suunnitella :)
 
Onkos muita pitkältä tauolta palaavia/palanneita? Onko toiveita saada omat kädet ja jalat takaisin? Kovasti on treenausta vain?

 
Täällä kans yks tapaus: vajaat 15 vuotta totaalipaussia, sitten projektibändi alkuun ja n. Vuoden jälkeen nykyiseen bilebändiin...
 
Huomioita: alkuun tuntu pääsevän suht nopeasti, jonka jälkeen tasainen flättikausi, joka johtui vähäisestä, epäsystemaattisesta harjoittelusta ja lähes yksinomaan bändin alituiseen uusien biisien opettelusta.
 
Nyt, n. 4 vuotta "paluusta" aktiiviseen harrastukseen alkaa tuntua, että kulkee jotenkin ja rumputunneillakin oon saanu vähän käytyä.
 
Summa summarum: älä lannistu, äläkä tee samaa virhettä kun minä - siis käytä vähäistä vapaa-aikaa epäsystemaattisesti- treenaile iloksesi, mutta järkevästi, niin tulosta tulee kyllä nopeasti. Tylsääkin voi olla;) ja tietty, jos tavoite ei ole taivaassa niin soiton iloon esim. Bändissä pääsee kyllä nopeasti kiinni!!!
 
Tsemppiä!
 
-Tammikuussa on hyvää se, että ehtii soitella-
Juhani_t
14.02.2014 19:24:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TJORMA:
Huomioita: alkuun tuntu pääsevän suht nopeasti, jonka jälkeen tasainen flättikausi, joka johtui vähäisestä, epäsystemaattisesta harjoittelusta...

 
No joo. Alkuun tuntuu pääsevän kyllä ja hetken jo tuntui että flättikausi on jo ovellakin. Osittain syystä että en ole saanut hommattua vielä muita peltejä kuin haitsut :)
 
Tämä systemaattinen harjoittelu on ollut ennenkin hukassa ja nyt ois varmaan hyvä hetki sille jotain tehdä. Myöskin ois hyvä hetki karsia väärin opetellut jutut ja soittotavat. Oisko järkeä kävästä rumputunnilla jossain? Oulussa lienee tarjontaa?
 
Kailis
14.02.2014 19:50:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wavelength: Nappikuulokkeiden päälle Peltorit. Tai sitten vaimentavat korvanapit (esim. Shure SE215)
 
Annoin plussan. Mä oon aivan rakastunut Shure + Comply kombinaatioon. Toki mukana tulevilla muotoutuvillakin pärjää mutta korvat kiittää kun saa volatasot pidettyä vieläkin matalampina.
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
wavelength
15.02.2014 08:43:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Annoin plussan. Mä oon aivan rakastunut Shure + Comply kombinaatioon. Toki mukana tulevilla muotoutuvillakin pärjää mutta korvat kiittää kun saa volatasot pidettyä vieläkin matalampina.
 
True dat. Himassa on aina käytössä Finfonicin monitorit ja luurit päällä.
 
Kärsänpuolikas
17.02.2014 21:32:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Annoin plussan. Mä oon aivan rakastunut Shure + Comply kombinaatioon. Toki mukana tulevilla muotoutuvillakin pärjää mutta korvat kiittää kun saa volatasot pidettyä vieläkin matalampina.
 
Mitä Complyja käytät? Onko Isolation riittävä vai pitäskö ottaa suosiolla Isolation Plus? Ajattelin muun Amazon-tilailun yhteydessä kokeilla miten toimii halpiskuulokkeiden kanssa, pitäs ainakin sopia Sennheiserin kanssa yhteen. Tästäkin saa jakaa kokemuksia, jos niitä on. Itse kuulokkeetkin päästävät varmaan jotain läpi kuitenkin, ei pelkät tulpat.
 
korkuinen
Juhani_t
26.02.2014 19:17:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luurihomma on nyt kunnossa. Treeniä tulee näköjään 2-3 kertaa viikossa 1-3 tunnin pätkissä. Hommasin yhden crashin haitsun kaveriksi mutta muut on toistaiseksi katselussa. Tämä ei sinänsä haittaa harrastusta. Vähemmin välinein pääsee ehkä paremmin kiinni itse asiaan.
 
Ei tämä niin mahdottomalle enää tunnu. Jollain tavalla on jopa edistynytkin vanhasta ja jollain tavalla on näkyvissä se pää, johon joskus jäin. Moni pikkuasia kaipaa kyllä vielä hieromista. En ole aiemmin paljon klikkiä harrastellut, mutta nyt noin puolet treenistä menee sen kanssa. Alkukankeuden jälkeen aika luonteva kaveri. Mahdottomien juttujen sijasta olen koittanut soitella niin että se kuulostaisi "musikaaliselle" eikä hakkaamiselle. Yllättävän vaikea asia joka on ehkä syvimmin unohtunut. Tämä on vahvasti sen rennon ja tasaisen motoriikan kaveri. 7A:t kapuloina istuu edelleen hyvin käteen. Pitää jossain vaiheessa kokeilla paksumpia.
 
Juhani_t
13.03.2014 17:06:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noniin. Tämäkin etenee pikkuhiljaa. Pidin tämän viikon talvilomaa ja olen panostanut treeniin vähän enemmän. Joka päivä 1-2h. Selvästi huomaakin että nyt polkee paikoillaan. Jotakin virikettä pitäisi keksiä.
 
Istumatyömiehellä on kunto selvästi liian huono tähän harrasteeseen. 20 vuoden aikana on kasvanut sen sortin elintasovyötärö että ei meinaa lattiatomille yltää vasemmalla kädellä. Muutakin liikuntaa ja painonpudotusta pitänee järjestellä.
 
OPJ1974
05.06.2014 11:31:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani_t: Noniin. Tämäkin etenee pikkuhiljaa. Pidin tämän viikon talvilomaa ja olen panostanut treeniin vähän enemmän. Joka päivä 1-2h. Selvästi huomaakin että nyt polkee paikoillaan. Jotakin virikettä pitäisi keksiä.
 
Istumatyömiehellä on kunto selvästi liian huono tähän harrasteeseen. 20 vuoden aikana on kasvanut sen sortin elintasovyötärö että ei meinaa lattiatomille yltää vasemmalla kädellä. Muutakin liikuntaa ja painonpudotusta pitänee järjestellä.

 
Istumatyön muutos (olettaen, että et esimerkiksi aja autoa työksesi) seisomatyöksi on helpohkoa ja kannattavaa. Itse konttorirottana aiemmin istuin päivästä parhaimmillaan 16-18 tuntia, nyt istumista päivittäin tulee maks 5 tuntia. Noista tunneista monina päivinä puolet on ns. aktiivista istumista rumpusetin takana.
 
12 kuukautta tulee täyteen tästä muutoksesta, enkä kadu.
 
Eli suosittelen kaikille konttorirotille sähköisen seisomatyöpisteenn hankkimista, jos vain mahdollista!
 
Parantaa työtehoa, virkeyttä ja mikä parasta, yläselän vaivat ovat hävinneet itselläni lähes kokonaan. Samalla tulee huomaamatta lisättyä arkiliikuntaa ja tätä kautta vaikuttaa myös painoon, kun energiankulutus kasvaa.
 
Lisäksi isojen lihasryhmien aktviointi parantaa kestävyyttä myös rumpujen soitossa. Kunhan opettelee seisomaan oikein: ei lonkkalepoja, vaan ns. korsetti ja ryhti mahdollisimman hyvänä. Treenautuu samalla syvät vatsalihakset ja lantionpohjan lihakset jalkojen ja selän lihasten lisäksi. Kaikki tärkeitä lihasryhmiä rumpaleille.
 
Täytyy vain muistaa jaloitella ja aktivoida myös jalkoja, eikä vaan seistä tönkkönä - kynnys lähteä liikkeelle työpöydän äärestä madaltuu ihan itsestään. Hyvä tapa on "ottaa jalat alle" vaikka puhelimeen puhuessa. jalkojen ravistelut ja nostelut myös voi tehdä samalla kun tekee töitä.
cream
10.06.2014 19:43:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani_t: Reilun 20 vuoden tauon jälkeen on mieli taas palannut rumpuihin. Kielisoittimet ja muut härpäkkeet eivät ole oikein innostaneet tai tätä sisäistä paloa sammuttaneet joten nyt sitten annoin ajatukselle periksi. Myyntipalstalta näyttää löytyvän hyvin kampetta tähän tarpeeseen. Ihan vaikeuksitta tämä jakkaralle palaaminen ei näytä sujuvan. On kuin olisi kaksi vierasta kättä ja puujalkapari. Pitkä on matka vanhaankin vaikka koskaan en mikään huippurumpali ole ollut. Ei tässä sen kummempia tavoitteita nyt ole kuin että vanhojen soittokavereiden kanssa, jotka ovat olleet enemmän aktiiveja, olisi tarkoitus jotain reunion-hömppää tms. suunnitella :)
 
Onkos muita pitkältä tauolta palaavia/palanneita? Onko toiveita saada omat kädet ja jalat takaisin? Kovasti on treenausta vain?

 
On, tooooooosi pitkän tauon jälkeen, siis pidemmän kuin itselläsi. Aika suoraan lähdettiin kavereiden kanssa soittamaan ja välillä se kuulosti yllättäen ihan musiikilta. Ensin hommattiin kuitenkin kapulat ja padi ja sen jälkeen setti. Rumpuharjoittelu ei ole räimimistä tai huvittelua, vaan erittäin määrätietoista tekniikan hiomista liikeradoista alkaen. Ja padin kopsuttelua, joka sekin tehdään mahd. tarkasti. Tavoitteena on, että vuoden kuluttua aloituksesta soitto sujuu rutiinilla eikä tässä mitään mestaritasoa enää tavoitellakaan.
 
Juhani_t
15.06.2014 11:58:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cream: On, tooooooosi pitkän tauon jälkeen, siis pidemmän kuin itselläsi. Aika suoraan lähdettiin kavereiden kanssa soittamaan ja välillä se kuulosti yllättäen ihan musiikilta. Ensin hommattiin kuitenkin kapulat ja padi ja sen jälkeen setti. Rumpuharjoittelu ei ole räimimistä tai huvittelua, vaan erittäin määrätietoista tekniikan hiomista liikeradoista alkaen. Ja padin kopsuttelua, joka sekin tehdään mahd. tarkasti. Tavoitteena on, että vuoden kuluttua aloituksesta soitto sujuu rutiinilla eikä tässä mitään mestaritasoa enää tavoitellakaan.
 
En ole lähtenyt kovin tarkkaan liikeratatutkimukseen tai -harjoitteluun. Mitäs sitten kun istutaan vieraiden kamojen takana? Lähinnä olen tässä koittanut saada hierottua niitä juttuja toimimaan taas joita muistan osanneeni joskus. Kädet ja jalat alkaa pikkuhiljaa vertymään. Nilkkaakaan ei enää kolota nopeiden biisien jälkeen. Muisti on kai tässä se kohta eniten eteen nouseva seinä.
 
Luovuin jokin aika sitten raahaamasta pönttöjä ees-taas treenikämpän ja kodin väliä. Tämähän siis tarkoitti nyt sitten että varsinainen oikea treenaaminen jäi siihen 3-4 kertaa kuukaudessa -tasolle. Se on selvästi liian vähän ja edistyksen pysähtymisen havaitsin lähes heti. Täytyy pystyttää kotiin toinen setti siis.
 
Treeneissä melutaso on pikkuhiljaa noussut. Tahattomasti. Menee ajoittain sinne rämimisen puolelle. Kyllä soitto minulle huvittelua on, mutta niin paljoa ei ole käsiä tai jalkoja että osaisin soittaa yhtään tarkasti voiman kanssa. Paskasti soitettuna huvikin katoaa.
 
Juhani_t
15.06.2014 15:36:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OPJ1974: Istumatyön muutos (olettaen, että et esimerkiksi aja autoa työksesi) seisomatyöksi on helpohkoa ja kannattavaa. Itse konttorirottana aiemmin istuin päivästä parhaimmillaan 16-18 tuntia, nyt istumista päivittäin tulee maks 5 tuntia. Noista tunneista monina päivinä puolet on ns. aktiivista istumista rumpusetin takana.
 
Ajan työnantajan autolla jotain 40-50 tuhatta vuodessa. Liikaahan se on ja yritän vähentää. Konttorihommien lisäksi arjessa on jonkin verran ihan fyysistäkin työtä, kuten sähköpylväissä kiipeileminen ja metsissä ja vainioilla samoilu. Sitä olen yrittänyt vaivihkaa lisätä. Kyllähän se selvä asia on että ei enää ihan tuliterä ukko tarvitsee lisääntyvää liikuntaa. Rumpalointi on ainakin avannut erilaisia niska-hartia -alueen jumeja yllättävästi.
 
statistiÖ
15.06.2014 19:34:35
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taukoa en ole pitänyt, mutta vanhana aloittanut. Ihan sama juttu, kompura, mutta pykälän huonompi, kun piti nollasta aloittaa. Oli kyllä paljon fyysistä tekemistä ja motoriikkaa pohjana. Mutta "minkä nuorena oppii, vanhana taitaa" avittaisi varmasti.
 
Juhani_t: Nilkkaakaan ei enää kolota nopeiden biisien jälkeen. Muisti on kai tässä se kohta eniten eteen nouseva seinä.
Mulla tuli varsinkin hihat-nilkka kipeäksi liian jyrkän poljinkulman takia. Helpotti heti, kun muutin loivempaan kulmaan. Tuo muistihomma helpottaa, kun saa kokonaisuudet paremmin hallintaan ja ponjaa, mikä on oleellista. Tavallaan pitää luoda oma soittotyyli. Alkuun en muistanut edes kokonaista tahtia, vaikka oli nuotit edessä. Nykyään soitan sujuvasti pari tuntia putkeen ilman nuotteja.
 
Treeneissä melutaso on pikkuhiljaa noussut. Tahattomasti.
Mulle kävi keväällä näin myös. Ensin oli pakko laittaa korvatulpat ja sitten ei nekään riittäneet. Aloin laskea volaa-voimaa ihan tietoisesti, koska se on turhaa rumpujensoitossa.
 
Kyllähän se selvä asia on että ei enää ihan tuliterä ukko tarvitsee lisääntyvää liikuntaa. Rumpalointi on ainakin avannut erilaisia niska-hartia -alueen jumeja yllättävästi.
Ei-tuliterä tarvitsee enemmän liikuntaa kuin nuorempi ihminen päästäkseen samaan lopputulokseen. Mutta kestävyys ja motoriikka saattaa olla parempi, kuin myös liikkumisenviisaus. Paljon kuntoa tarvitaan, että kestävyys rumpujensoitossa riittää. Rumpujensoitto on avannut minunkin hartioita. Joitain lihaksia, mutta taas jumittanut toisia; vaikkei mitään ongelmia ole. Mulla tukee kivasti palkkatyö ja rumpujensoitto toisiaan liikunnallisesti ja jumitusmielessä.
 
¤ RLRR LRLR RLRR LRLR ¤ Jos ei soi hiljaa, soi kovaa ¤ ranttatantta ¤
cream
23.06.2014 12:13:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juhani_t: En ole lähtenyt kovin tarkkaan liikeratatutkimukseen tai -harjoitteluun. Mitäs sitten kun istutaan vieraiden kamojen takana? Lähinnä olen tässä koittanut saada hierottua niitä juttuja toimimaan taas joita muistan osanneeni joskus. Kädet ja jalat alkaa pikkuhiljaa vertymään. Nilkkaakaan ei enää kolota nopeiden biisien jälkeen. Muisti on kai tässä se kohta eniten eteen nouseva seinä.
 
Luovuin jokin aika sitten raahaamasta pönttöjä ees-taas treenikämpän ja kodin väliä. Tämähän siis tarkoitti nyt sitten että varsinainen oikea treenaaminen jäi siihen 3-4 kertaa kuukaudessa -tasolle. Se on selvästi liian vähän ja edistyksen pysähtymisen havaitsin lähes heti. Täytyy pystyttää kotiin toinen setti siis.
 
Treeneissä melutaso on pikkuhiljaa noussut. Tahattomasti. Menee ajoittain sinne rämimisen puolelle. Kyllä soitto minulle huvittelua on, mutta niin paljoa ei ole käsiä tai jalkoja että osaisin soittaa yhtään tarkasti voiman kanssa. Paskasti soitettuna huvikin katoaa.

 
Yritän otta settiä haltun tekemällä harjoitukset hitaasti, esimerkiksi fillit. Myös paradiddlejä kopsuttelen mahdollisimman tasaisesti lisäten nopeutta pikku hiljaa. Haitsujalka ei ole oireillut, mutta bassojalka on ollut ikuinen ongelma. Olen tehnyt basariharjoituksia niin, että kiinnitän huomiota rentouteen. Ennen tuppasi reisi kramppaamaan. Nyt hoitelen basaria niin, että reisi on ehdottoman rento ja jalkaterä työskentelee. Kantapää on ilmassa, eli kyseessä on jonkinlainen medium tekniikka, mutta se toimii mukavasti. Lyöntitarkkuudessa koitan kiinnittä huomiota siihen, että iskut osuvat rummun keskelle, jolloin saan parhaan ja tasaisen soundin. Treeniä mahdollisuuksien mukaan joka päivä n 1,5 h.
 
Juhani_t
09.07.2014 21:15:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taas on menty nytkäys eteenpäin. Iloinen parituntinen takana hieman uusin eväin. Hankin vähän ulkoista vetoapua treenaamiseen ja huomasi heti tänään että kannatti. On uutta tekemista ja opeteltavaa. Samalla tässä on alkanut kyrsimään yksipuolinen osaaminen ja sama vanha hevin jyystö. Pitäis vähän kääntää sitä vanhaa kelkkaa nyt toiseen suuntaan ja käsittää & käsitellä soittamista toisella tavalla. Musiikkimaku ei juuri ole muuttunut, mutta erilaisten juttujen soittohalukkuus ja kokeilunhalu on muuttunut. Nyt kun ehkä jollain tavalla alakaa olemaan vanhan ja uuden kanssa puntit tasan, huomaa että on tehnyt juttuja aika typerästi ja jättänyt kylmästi ihan perusasiat opettelematta. Myönnettäköön että silloin joskus kalja ja tytöt kiinnostivat kyllä rudimentteja enemmän. Miksikähän tämä on nyt toisin?
 
Kimd
16.07.2014 20:40:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

statistiÖ: Tavallaan pitää luoda oma soittotyyli. Alkuun en muistanut edes kokonaista tahtia, vaikka oli nuotit edessä. Nykyään soitan sujuvasti pari tuntia putkeen ilman nuotteja.
 
Soitatko siis pari tuntia putkeen muiden tuotantoa ilman nuotteja? Improvisaatiota vai muistat nuotit ulkoa?
 
Harrastelija harrastelija rumpali
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti