Muusikoiden.net
21.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rumpujen soitto pilasi kitaransoittotekniikan
1
haspeli
28.07.2013 00:47:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaas tämä stoori tännekin (kitarapalstan) lisäksi, koska rumpaleiden syytä tämä kuitenkin on. :) Tiedä vaikka täällä olisi joku kokenut vastaavaa?
 
Olen soolo+rytmisähkökitaraa reilut 30 vuotta (plekulla) veivannut kaveri, jolle on tullut painajaismainen ongelma soittotekniikkaan. Rupesin soittamaan rumpuja n. 7 vuotta sitten ja se - ilmeisesti - sotki täysin oikean eli plektrakäden kitaransoiton. Ongelma on räjähtänyt käsille viimeisen puolen vuoden kuluessa.

Huomasin ajoittaisia oikean käden tekniikkaongelmia muistaakseni jo parisen vuotta rumpujen soiton aloittamisen jälkeen, mutta en tajunnut yhdistää niitä rumpujen soittoon, koska mielestäni esim. alternative picking oli parantumassa (kiitos rumpusoiton?). Lisäksi mietin, että olisko mulla reumaoireita, kun käsiala oli huonontunut jo vuosia aiemmin. Nyt luulen, että käsiala huononi paljosta kitaransoitosta ja siihen liittyvästä itseopitusta tekniikasta (itseopittu tyyli, mielestäni erittäin svengaava, "vallaton", mutta hieman epätarkka).

Ennen käteni liike lähti rennosti (isolla kaarella) kyynärpäästä saakka, nyt liikkuu vain ranne - tahtomattamani! En yksinkertaisesti enää osaa käyttää kyynärvarsitekniikkaa. Olen varma, että koska soitan rumpuja ranteilla, on tekniikkamuutos levinnyt sieltä plektrakäteen. Ikävintä hommassa on, että kitara ei toimi rannetekniikalla. Iskut menevät aivan päin peetä eli timen ajoitus on kadonnut. Aiemmin käsivarren heilahtely ylös-alas loi rytmin soittoon, nyt sitä enää ole! Lisäksi tajusin (vasta nyt), että aiemmalla tyylilläni käytin paljon ylöspäin pikkausta/upstroke, myös rytmisoitossa, nyt ranne pakottaa iskut alaspäin (hätäisesti). En oikein löydä sopivaa asentoa oikealle kädelle rannetekniikassa ja rentous on kadonnut. Olen yrittänyt etsiä kädelle eri tukipisteitä (talla, runko), mutta ei vain istu. Plektran asento sormissa on myös muuttunut ihmeellisen kitkaiseksi. Enkä enää tiedä millä korkeudella kitaran pitäisi roikkua kaulasta; rytmi- ja soolosoitto tuntuvat vaativan eri korkeutta, joka sekin toimii vain ajoittain eikä istu välttämättä hyvin edes kappaleen läpi.

Rumpujen soittoa en aio jättää.
Pitänee varmaan aloittaa kitaransoitto uudelleen rannetekniikan perusteista. 5 vuotta..? Prk!
Ranne on määrännyt menoa lopullisesti nyt noin parisen kuukautta. Harmittaa, kun ei pysty soittamaan edes omia biisejä enää!
Olen myös harkinnut Mark Knoplereita, mutta ei sormin soitto oikein istu (jo tehtyihin biiseihini, eikä mentaalisesti).

Vai olisko kellään poppakonsteja?
 
Bobana
28.07.2013 01:25:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai?
Mulla oli täysin päinvastoin. Opettelin skeban soittoa jolloin rupes handut heilumaan rummuissa aivan eri tavalla jo toi soittoon täysin uutta dynamiikkaa.
 
Ihme ja kumma.
Kitaristit on herkkiä. : )
 
Cujo: Isä soitti ja kertoi ostaneensa kolme lammasta ja sähköurut. Se kyllä aina tietää, mihin rahansa laittaa.
ÄM
28.07.2013 12:10:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hetken aikaa, otsikon unohtaneena, luulin että tässä puhutaan runkkaamisesta.
 
Mutta jaa-a.
Itsellä just toisin päin,että rumpuja soiteltu reilun 20 vuotta ja tekis mieli ottaa tuota kitaraa vähän paremmin haltuun, kuin vain saunanlauteilla, itseään säestäen, "siellä juotiin, siellä nussittiin"-meiningillä.
Saas nähdä miten käy.
 
On tossa kaveri, joka on työntäny kitaraa ykkösenä ja rumpuja myös, sen reilun parikyt vuotta ja molemmat taittuu, hyvällä tekniikalla.
Kai se vaan pitää ylläpitää molempia tekniikoita, niin tuskin ne nyt toistensa varpaille talloo.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
statistiÖ
28.07.2013 18:13:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

haspeli: soitan rumpuja ranteilla, on tekniikkamuutos levinnyt sieltä plektrakäteen. Ikävintä hommassa on, että kitara ei toimi rannetekniikalla.
Miksi soitat rumpuja ranteilla. Voithan soittaa rumpuja myös käsivarsia, sormia ja monipuolisesti lihaksia käyttäen. Miten lyöt. Yleispätevästi: Kannattaa välttää (turhaa) ranneliikettä. Ranteen- ja muut nivelet on liian heikkoja jatkuvaan liikutteluun. Jos kroppa ei toimi ja-tai tekee kipeää, tekijä tekee väärin tai työväline on viallinen. Huono tekniikka, ergonomia, ei-asianmukainen väline, liian heikko-huoltamaton lihaksisto. Ja-tai on jo lopullisesti risa.
 
Pitänee varmaan aloittaa kitaransoitto uudelleen rannetekniikan perusteista.
Rumpujensoiton tekniikassa kaikki on ok?
 
Ranne on määrännyt menoa lopullisesti nyt noin parisen kuukautta. Harmittaa, kun ei pysty soittamaan edes omia biisejä enää!
Oireista päätellen sä olet rikki, mene asap lääkäriin. Sitten kysy viisailta kitara- ja rumpuopelta neuvoa naamakkain, mitä teet ja miten.
 
I RLRR LRLR RLRR LRLR I Jos ei soi hiljaa, soi kovaa II
Kailis
29.07.2013 15:48:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.youtube.com/watch?v=SBjQ9tuuTJQ
http://www.youtube.com/watch?v=s88r_q7oufE
 
markkuliini: Itse melkein näkisin että tilastollisesti on todennäköisempää saada pornoteollisuudelta moraalisesti puhdastaustaista rahaa kuin musiikkiteollisuudelta. jazzmies: Minua aina ahdistaa arvailu ja spekulointi asioista mitä ei voi kuin arvailla
tcitc
05.08.2013 01:48:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miulla on pianoa soitttaessa vasemman käden oktaavituplaaminen tehny hallaa kitaransoitolle. Kun aloin soittamaan kitaraa niin huomasin että pikkurilliä on aivan törkeän vaikeaa käyttää muualla kuin soinnuissa. Syynä tähän on muista sormista pois päin harottava pikkurilli joka laskeutuu otelaudalle "kylki" edellä.
 
Kai tuo ranteen käyttö komppaamisessa voi johtua samanlaisista syistä, vaikkei niinkään fyysisistä muuntumista mutta tottumuksista.
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti