Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kirja kompeista?
1 2
von spets
24.08.2012 09:38:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oliskohan kellään vinkata aloittelevalle rumpalille kirjaa jossa olisi erilaisia komppeja eri tyyleillä, vaikkapa esimerkkejä kuuluisista biiseistä? Sellainen opus joka voisi olla pysyvästi kotona rumpujen vieressä ja siitä katsottaisiin uusia juttuja kun oma mielikuvitus ei kehitä uutta.
 
www.myspace.com/thebadcaseband www.facebook.com/thebadcaseband
jazzmies
24.08.2012 10:14:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen lämpimästi Mika Säilyn kirjaa 'Rumpujensoiton perusteet'. Siinä on käsitelty monipuolisesti ns. perustyylejä ja etenee suhteellisen vaativiinkin rytmeihin. Kirjassa on helposti askarreltavaa pariksi-kolmeksi vuodeksi. Sitä löytyy esim. nettikaupoista tai F-musiikista.
 
Ei se absoluuttinen totuus ole, mutta lähes järjestelmällisesti olen oikeassa asian kuin asian todellisesta jamasta. - jazzmies 2011 -
Speedy
24.08.2012 11:48:54 (muokattu 24.08.2012 11:54:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

von spets: Oliskohan kellään vinkata aloittelevalle rumpalille kirjaa jossa olisi erilaisia komppeja eri tyyleillä, vaikkapa esimerkkejä kuuluisista biiseistä? Sellainen opus joka voisi olla pysyvästi kotona rumpujen vieressä ja siitä katsottaisiin uusia juttuja kun oma mielikuvitus ei kehitä uutta.
 
Suosittelen vahvasti Leevi Leppäsen Rokkaavia rumpuja. Kirjasta on tullut jo jonkinlainen käsite suomalaisessa rumpujensoiton opetuksessa ja beat-komppauksessa, eikä kyllä suotta.. Erityylisiä komppeja nyt ei ihan hirveästi ole, mutta riittä alkuun oikein hyvin. Erilaisia komppeja (tyylin sisällä) on kyllä sitäkin enemmän, eikä kaikki välttis ole käyttistä oikeassa elämässä, mutta hyviä treenejä silti.. Looginen ja selkeä nuottikuva auttaa, ja komppeja oppii nopeasti soittamaan vaikkei nuotteja osaisikaan.. Ja mukana on CD josta niitä voi sitten kuunnella.. Lopussa olevat biisit ei kyllä vastaa tasoltaa kirjan muuta sisätöä kovin nopeasti, vaan ovat aika vaikeita... Miinuksena on myös se että kompeista ei ole niitä esimerkkejä kuuluisista biiseistä (tai siis kompit on muttei mainintaa mistä niitä voi kuunnella)
 
Säilyn kirja taas on ihan hyvä, kaikkea vähän, muttei mitään kovin syvällisesti (varsinkaan niitä alkeita). Nuottien kanssa joutuu myös tekemään enemmän ajatustyötä, mikä varsinkin aloittelijalle saattaa tuottaa liikaa harmaita hiuksia.. Eli jos nimenomaan KOMPPIkirjaa haluat, niin suosittelen tsekkaamaan myös tuon Leevin kirjan..
 
PLUS Rautiaisen Tommin Groove in! on hyvä kirja. Komppeja ja tyylejä (hienosäätöjä) paljon ja esimerkkejä biiseistä/kompeista. Ja mukana tuleva DVD on loistava..=) Tässäkin on paljon kaikkea soitettavaa, ei turhia jorinoita ja höpinöitä..
 
Tässä on jo kolme hyvää suomalaista kirjaa aiheeseen..
 
"All I think about is time and groove" J. Porcaro
wavelength
24.08.2012 12:43:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Englanninkielisistä ehdoton ykkönen on Tommy Igoen "Groove Essentials". Näitä on kaksin kappalein, mutta jo ekassa osassa on tavaraa pitkälle asti. Ehdottomana plussana mainiot taustanauhat, joihin kirjassa on myös rumpalille suunnatut "lead sheetit".
 
Laakstr
24.08.2012 13:37:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wavelength: Englanninkielisistä ehdoton ykkönen on Tommy Igoen "Groove Essentials". Näitä on kaksin kappalein, mutta jo ekassa osassa on tavaraa pitkälle asti. Ehdottomana plussana mainiot taustanauhat, joihin kirjassa on myös rumpalille suunnatut "lead sheetit".
 
Kirjoista ei kokemusta mut nuo Igoen "GE" DVD:t on erittäin hyvät. Leppäsen RR myös, mut rock. Biisejä voi sit tutkailla esim. http://www.halleonard.com/search/se … 01&seriesfeature=DRMPLA&subsiteid=2
 
Aika hätäinen... Mutta aina on kuitenkin iloinen yleisilme päällä
statistiÖ
24.08.2012 14:36:50 (muokattu 24.08.2012 14:39:41)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa mennä (isoon) kirjastoon rauhassa katselemaan ja kasata mukaan kaikki, mikä pläräämällä pistelee silmään. Parhaat (jos saa vielä) voi ostaa sitten. Lainkaan väheksymättä edellä annettuja ostovinkkejä! :)
 
En ole vielä täysin hyvää kirjaa pongannut. Siis sellaista, mitä kaipailen. Ehkä en ole nähnyt. Kaikissa tähän mennessä jotain hyvää on. Pala sieltä, toinen täältä. Kannattaa katsoa myös englanninkielisiä, pääosin niitä näytti olevankin.
 
jk. joko sä muka olet aloitusharjoituksesi läpsytellyt :)
 
"vähän omituisella tyylillään katkaisi vähän kamelin selkää" - sahkuifk
Vallu-Veke
24.08.2012 14:52:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laakstr: Leppäsen RR myös, mut rock.
 
Leevin kirja on myös blues & iskelmä, kun siinä on vähän samat kuviot bassarilla sekä rock, shuffle- ja trioli-komppeina.
Lisäksi funk-tyylisiä off beat-komppeja.
Alkuun pääsee aika mukavasti.
Säilyn kirjoista kiinnostaisi itseä se rytmiikkaa rumpusetille ja mikseipä se perusteos.
 
Laakstr
24.08.2012 15:26:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vallu-Veke: Leevin kirja on myös blues & iskelmä, kun siinä on vähän samat kuviot bassarilla sekä rock, shuffle- ja trioli-komppeina.
Lisäksi funk-tyylisiä off beat-komppeja.
Alkuun pääsee aika mukavasti.
Säilyn kirjoista kiinnostaisi itseä se rytmiikkaa rumpusetille ja mikseipä se perusteos.

 
Totta totta, korjaan Leppäsen RR myös, mut rock ja pop ;)
 
Tämä sen vuoksi hieman (liikaakin) yksinkertaistettuna, kun tuon Groove Essentialin parasta antia mulle ovat Jazz & World osuudet...
 
Aika hätäinen... Mutta aina on kuitenkin iloinen yleisilme päällä
Speedy
24.08.2012 15:41:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laakstr: Totta totta, korjaan ja pop ;)
 
Tämä sen vuoksi hieman (liikaakin) yksinkertaistettuna, kun tuon Groove Essentialin parasta antia mulle ovat Jazz & World osuudet...

 
Igoen kirjat on kyllä loistavia varsinkin jos haluaa todella tutkiskella erityylisiä komppeja. Ja play-along biisit on kyllä huippu luokkaa.. En tiedä miten ykkösessä on, mutta ainakin kakkosessa on nuotinnettu vain kolme komppia per biisi.. Tosin biisien määrä korvaa sen puutteen..
 
"All I think about is time and groove" J. Porcaro
von spets
26.08.2012 12:28:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille ehdotuksista! Tutkin niitä huomenna kirjastossa ja kirjakaupassa.
 
www.myspace.com/thebadcaseband www.facebook.com/thebadcaseband
hoochie
11.10.2012 18:21:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olet kiinnostunut Bluesista, Rhytm and Bluesista, Funkista tai Hiphopista on Zoron Commandments-kirjat ihan ehdottomia.
 
markkuliini
11.10.2012 18:31:39 (muokattu 11.10.2012 18:34:55)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hoochie: Jos olet kiinnostunut Bluesista, Rhytm and Bluesista, Funkista tai Hiphopista on Zoron Commandments-kirjat ihan ehdottomia.
 
Itse en Zoron kirjoittamia Commandments of R&B drumming-kirjaa hirveän korkealle arvosta. Siellä on aika paljon kummallisen teknistä piperrystä, eikä timefeeliin tai setti balanssiin ja soundiin yms. funkissa olennaiseen keskitytä tarpeeksi. Sinänsä ymmärrettävää, koska Zoro ei todellakaan ole tämän planeetan groovaavimpia rumpaleita.
Kun taas The Commandments of Early Rhythm and Blues Drumming nimellä myytävä opus on mun mielestä oikeinkin hyvä. Kannessa luikee Zoro & Daniel Glass, mutta on kuulemma Danielin 95% tekemä.
 
Edit: zoron kirjaa oon viimeksi vilkaissut noin 10 vuotta sitten, joten fiilikset ovat siltä ajalta. Mutta siis mulla on molemmat kirjat. Jälkimmäisen ostin suoraan Danielilta kun otin tunnin häneltä toissa kesänä.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
Epämuusikko
12.10.2012 09:45:12 (muokattu 12.10.2012 13:23:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Kuuluisista biiseistä" löytyy netistä nuottikuvia. Mutta jos suht nollasta ollaan lähdössä niin Runkkaavat Romut on vuodesta toiseen hyvä peruskirja, vaikkakaan muutama notaatiotekninen ratkaisu ei lakkaa ahdistamasta. Pikkujuttuja.
 
Speedy:No mikä se? Mikä mikä?
 
"Thank you for the music, white boy". 6-stroke troll #1
Speedy
12.10.2012 11:49:38
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: \"Kuuluisista biiseistä\" löytyy netistä nuottikuvia. Mutta jos suht nollasta ollaan lähdössä niin Runkkaavat Romut on vuodesta toiseen hyvä peruskirja, vaikkakaan muutama notaatiotekninen ratkaisu ei lakkaa ahdistamasta. Pikkujuttuja.
 
No mikä se?
 
Kalliimmat on useimmiten parempia kuin halvemmat. -arse
jazzmies
12.10.2012 19:24:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Mutta jos suht nollasta ollaan lähdössä niin Runkkaavat Romut on vuodesta toiseen hyvä peruskirja, vaikkakaan muutama notaatiotekninen ratkaisu ei lakkaa ahdistamasta.
 
Itseäni ahdistaa mekanistinen maailmankuva, mitä kirja tarjoaa rumpujensoittamiseen ja musiikin ymmärtämiseen. En tykännyt siitä vuonna 1989 enkä vieläkään. Mutta Leevi on tosi jees!
 
"Ego on kuin hattu. Olisi aina kohteliasta ottaa hattu pois päästä aina kun tapaa toisia ihmisiä."
Vallu-Veke
12.10.2012 20:54:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jazzmies: Itseäni ahdistaa mekanistinen maailmankuva, mitä kirja tarjoaa rumpujensoittamiseen ja musiikin ymmärtämiseen. En tykännyt siitä vuonna 1989 enkä vieläkään. Mutta Leevi on tosi jees!
 
Olet tunnustanut aiemmin, että perusasiat pitää hallita, ennen kuin voidaan soittaa uuttamusiikkia melodisesti, joka on tietenkin tavoite. Työkalut kuntoon ensin ja sitten töihin.
Tuo on parhaita kirjoja perusasioihin mielestäni. Parasta siinä on, kuten Hollmi aikoinaan sanoi, että sen avulla tyhmempikin oppii lukemaan rumpunuotteja, kun se etenee silleen pykälittäin. Samaa mieltä olen, koska olen oppinut itse ko. opuksen avulla nuottien lukua. Siitä on hyvä siirtyä sitten muihin opuksiin, kun homma on lähtenyt käyntiin. Kyseessä ei ole masentava teos haasteiden takia, vaikka sieltä löytyy kyllä pähkinöitäkin.
 
jazzmies
12.10.2012 21:10:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vallu-Veke: Työkalut kuntoon ensin ja sitten töihin.
Tuo on parhaita kirjoja perusasioihin mielestäni. Parasta siinä on, kuten Hollmi aikoinaan sanoi, että sen avulla tyhmempikin oppii lukemaan rumpunuotteja, kun se etenee silleen pykälittäin.

 
Työkaluja ei koskaan saada siinä määrin kuntoon, että pystyttäisin alkaa töihin. Aloittelija ei opi lineaarisesti, vaan oman motivaationsa kautta. Ja tuollainen määrä komppeja ei motivoi. En tunne ketään loistavaa rumpalia, joka olisi oppinut tuota kautta. Oppimisen kostruktivismi on ihan mutta kuin sarja työkalujen hallintaa,
 
Tahdin pituisia komppeja lukemalla ei opi nuottien lukua, vaan pelkästään lukemaan komppeja. Ja sellaista ammattitaitoa ei tarvita, sillä 1/40 kerrasta rumpukomppi on kirjoitettu lappuun auki.
 
"Ego on kuin hattu. Olisi aina kohteliasta ottaa hattu pois päästä aina kun tapaa toisia ihmisiä."
-Dr.DW-
12.10.2012 21:21:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jazzmies: Työkaluja ei koskaan saada siinä määrin kuntoon, että pystyttäisin alkaa töihin. Aloittelija ei opi lineaarisesti, vaan oman motivaationsa kautta. Ja tuollainen määrä komppeja ei motivoi. En tunne ketään loistavaa rumpalia, joka olisi oppinut tuota kautta. Oppimisen kostruktivismi on ihan mutta kuin sarja työkalujen hallintaa,
 
Tahdin pituisia komppeja lukemalla ei opi nuottien lukua, vaan pelkästään lukemaan komppeja. Ja sellaista ammattitaitoa ei tarvita, sillä 1/40 kerrasta rumpukomppi on kirjoitettu lappuun auki.

 
Mites sitten kun joskus, tuskin koskaan mutta joskus -pitäisi osata vetää biisi, niinkuin orkkis?
Esim, jos rummut on rakennettu laulumelodian mukaan ja loppu biisi niiden päälle?
Jostakin syystä rumpali ei sitten pääsekään keikkaamaan ja jonkun ne on varmaankin sitten opeteltava.
Kyllä mie tahtoisin ainakin osata lukea koko rumpunuotiston, ongelmitta.
Rahaa kai se vaatisi, eikai kukaan näin "Pro Bono".
 
"ADHD:ni ei anna miun nukkua... "Yksi lammas, kaksi kilpikonnaa, kolme hevosta, Piippolan vaarilla oli talo... Eeey, Macarena!"
Vallu-Veke
12.10.2012 21:26:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jazzmies: Työkaluja ei koskaan saada siinä määrin kuntoon, että pystyttäisin alkaa töihin. Aloittelija ei opi lineaarisesti, vaan oman motivaationsa kautta. Ja tuollainen määrä komppeja ei motivoi. En tunne ketään loistavaa rumpalia, joka olisi oppinut tuota kautta. Oppimisen kostruktivismi on ihan mutta kuin sarja työkalujen hallintaa,
 
Tahdin pituisia komppeja lukemalla ei opi nuottien lukua, vaan pelkästään lukemaan komppeja. Ja sellaista ammattitaitoa ei tarvita, sillä 1/40 kerrasta rumpukomppi on kirjoitettu lappuun auki.

 
Ok bonjaan näin on.
Juu no mennään nyt kait hieman ulottuvuuksiin, mutta ok. En epäile hetkeäkään, etteikö noin olisi, kuin mainitsit.
Kirja kompeista on kuitenkin kyselyssä, niin eiköhän Leevin opus ole juuri siihen, edes jossain määrin passeli, kun siinä on komppejakin kuitenkin jonkin verran.
 
markkuliini
12.10.2012 21:26:56 (muokattu 12.10.2012 23:28:05)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse oon opettanu Leevin kirjasta siten että laitan oppilaan oikean käden taputtaan 8-osia ja sitten sanomaan suulla eli tavallaan beatboxaamaan bassari ja virvelilinjan. Ja sitten kun oppilas osaa laulaa sen niin 95% oppilaista osaa myös soittaa sen. Koetan kehittää sellaista sing it->play it-metodia että mitä päässä soi tai suu sanoo niin sen sitten pystyisi soittamaankin.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «