Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: ongelma toisen ylätomin ja riden kanssa
1
griip
12.07.2011 01:08:56
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka.
 
Olen soitellut rumpuja n. 2 vuotta bändissä, eli aika aloittelutasolla liikutaan vielä. Sain ensimmäisen oman settini n. 2 kk sitten, ja olen pikkuhiljaa tullut sinuiksi sen kanssa, saanut aseteltua rummut itselleni sopivasti mahdollisimman rentoa soittoasentoa ajatellen. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut riden sijoittelu, tai lähinnä sen ja toisen ylätomin yhteiselo. Settini on Pearl World series, jossa on 22" basari ja 14" ja 15" tuuman ylätomit, sekä 18" alatomi. Ongelmani on se, että koska olen melko lyhyt (170cm), noi ylätomit, jotka on siis basarissa kiinni, on mulle joko liian korkealla tai liian kaukana. Tai näin luulin. Säädin tomit niin alas kuin mahdollista, joka aiheutti sen että toi setistä katsottuna oikeanpuoleinen ylätomi on varsin "oikealla" ja kaukana. Joudun siis kurottamaan liikaa sitä soittaessani, ja sijoittaessani sen näin en saa rideä tarpeeksi alas itseeni nähden, ilman että siirrän sitä liikaa oikealle, jolloin ridellä komppaus taas tuntuu oikeassa kädessä jo ekan tunnin jälkeen epämääräisenä rasituksena. Olenkin nyt soittanut kuukauden verran vain tuolla 14" ylätomilla, feidannut toisen tomin ja soitto on alkanut kulkea ihan eri tavalla, rennommin ja sulavammin. Pienempi tuntuu olevan optimaalisella etäisyydellä ja fillit siihen, alatomiin ja virppaan toimii hyvin. Bändimme kuitenkin soittaa musiikkia, jossa ne kaksi tomia ois toivottava lisäys soundiimme, joten mikä avuksi? Rideä en mielelläni kauhean korkealle laittaisi, pidän sitä nyt about samalla tasolla kuin haikkaa, mutta tämä ei siis onnistu jos asetan toisen tomin luontevimmalle paikalleen. Jos taas siirrän tomin lähemmäs basarin keskiosaa, on sen kalvo liian korkealla, melkeinpä yhtä korkealla kuin crashi. Pitäisikö tässä siis itsepintaisesti koittaa soittaa itselle väärällä ergonomisella tavalla, vai onko joku kikka jota en ole hiffannut? Tomien lyöntikalvon kulma ei ole kovin suuri itseeni nähden. Tää on ehkä tyhmä kysymys, joten koittakaa kestää :P Niin, ja musiikkityylinä siis kaikenlainen hitaahko rock.
 
Strumbali
12.07.2011 07:46:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommaat clampin ja laitat sen toisen "ylätomin" kiinni ride-symbaalin kanssa samaan telineeseen siihen 18'' tomin eteen samaan tasoon. 18'' siirtyy silloin taaksepäin ja 15'' tulee sen ja bassorummun väliin. Toimii paremmin jos ride-symbaalin teline on puomillinen ja saat riden säädettyä oikeaan paikkaan.
 
Toinen tapa voisi olla kiinnittää se 14'' tomi clampilla crash-symbaalin telineeseen ja laittaa se 15'' tomi 14'' tuumaisen nykyiseen reikään bassarissa, eli siirtää ne kaksi tomia pykälän vasemmalle siinä edessä. Aika jyhkeitähän nuo tomit on ja tuo ensimmäinen ehdotus voi toimia tukevammin, kun tomi tulee sinne alemmas telineessä.
 
Clamp tai klämp: http://www.soundstore.fi/Rummut/Har … id=3f71afe9dee79333276f68ecab2fa305
 
Mähän sanoin, että sä sanoit.
Hakki
12.07.2011 16:27:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli suurinpiirtein samankokoinen World Series- setti ennen (22,13,14,18), ja asettelu tuotti vähän samanlaisia ongelmia jos halusi pitää tomit kiinni bassorummussa. Kokeilin silloin noita molempia Strubmalin ehdotuksia, ja tykästyin ensimäiseen, eli pikkutomi ja kaks lattiatomia. Niin riden saa siihen bassorummun päälle mukavasti soitettavaksi, ja muutenkin toimii paremmin kun rummut on isonkokoiset.
 
Strumbali: Hommaat clampin ja laitat sen toisen "ylätomin" kiinni ride-symbaalin kanssa samaan telineeseen siihen 18'' tomin eteen samaan tasoon. 18'' siirtyy silloin taaksepäin ja 15'' tulee sen ja bassorummun väliin. Toimii paremmin jos ride-symbaalin teline on puomillinen ja saat riden säädettyä oikeaan paikkaan.
 
Toinen tapa voisi olla kiinnittää se 14'' tomi clampilla crash-symbaalin telineeseen ja laittaa se 15'' tomi 14'' tuumaisen nykyiseen reikään bassarissa, eli siirtää ne kaksi tomia pykälän vasemmalle siinä edessä. Aika jyhkeitähän nuo tomit on ja tuo ensimmäinen ehdotus voi toimia tukevammin, kun tomi tulee sinne alemmas telineessä.
 
while(true) {play(metal);} | Kaikki tänään päättyy...
griip
18.07.2011 23:56:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suurkiitokset, homma pelittää hyvin ton klämpin kanssa - laitoin siis sen isomman tomin kiinni riden jalkaan ja hyvin skulaa :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti