Muusikoiden.net
21.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 18'' Basso Rummun saanti hyvään saundiin
1
aaturumpu
08.02.2011 18:51:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro !
 
Elikkäs mulla on Taman 18'' Basso rumpu setissäni. Olen yrittänyt saada saundia hyväksi mutta ei oikein millään onnistu, rummussa toimii tällä hetkellä Remon basari kalvo, pitäisikö ostaa isompi tuumainen vai saako rummusta hyvän äänen irti ?
 
Kiitos Vastauksista !
 
Weetoz
08.02.2011 20:03:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu aika paljon siitä, mikä sinun mielestäsi on "hyvä ääni". Joka tapauksessa suosittelen nyt ihan ensimmäisenä tsekkaamaan tämän: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=63967
 
Kailis
08.02.2011 20:14:45
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei siitä 18" basarista varmaan mitenkään saa kauheaa tömähdystä, tulee fysiikan lait eteen. Triggaa ja aja jotain mahtisamplea hillittömän PA:n läpi =D
 
Että silleen.Torilta tuli ostettua moiset värpäkkeet.Millemium.Ja ihan asiallisesta tuntuu.Hiukan rasvaa laakereihin ja virittelyä linjoihin ja niihin pienenpieniin ruuveihin kiristelyä ja säätöjä.Mä en vielä tiedä miten noita vois käyttää tanssimusiikiss
-Dr.DW-
08.02.2011 21:10:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kailis: Ei siitä 18" basarista varmaan mitenkään saa kauheaa tömähdystä, tulee fysiikan lait eteen. Triggaa ja aja jotain mahtisamplea hillittömän PA:n läpi =D
 
Mikityskin varmaan hiukkasen avittaa!
 
Viina on viisasten juoma, vaan toimii se vähän tyhmemmälläkin.
hollmi-5
08.02.2011 21:57:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rippuu rummustakin soundin kvalliteetti. 18" bassari on parhaimmillaan kova tykki.
 
Mikäs kysyjällä on rumpuna ja mitkä kalvot?
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
-Dr.DW-
08.02.2011 22:10:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollmi-5: Rippuu rummustakin soundin kvalliteetti. 18" bassari on parhaimmillaan kova tykki.
 
Mikäs kysyjällä on rumpuna ja mitkä kalvot?

 
Eikö se semmosen tuiman napsun anna=P
 
Viina on viisasten juoma, vaan toimii se vähän tyhmemmälläkin.
EJ84
08.02.2011 22:57:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapas jos on tullut vastaan monipuolisia 18" bassorumpuja joka toimii laidasta laitaan monentyylisessä musiikissa, eri vireillä ja kalvotuksilla. Minulla on nimittäin alkanut kytemään sellainen ajatus, että jos seuraavan setin bassari olisi tuon pari tuumaa pienempi...
 
moderndrummer88
08.02.2011 23:29:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

retired: Kertokaapas jos on tullut vastaan monipuolisia 18" bassorumpuja joka toimii laidasta laitaan monentyylisessä musiikissa, eri vireillä ja kalvotuksilla. Minulla on nimittäin alkanut kytemään sellainen ajatus, että jos seuraavan setin bassari olisi tuon pari tuumaa pienempi...
 
Signia Marquise basarista oon kuullu hyvänkin rokimman soundin lähteneen. Kalvotus oli Ambassador Renaissance lyöntipuolella ja Fiberskyn Ambassador resona. Soundi ei ollut mikään läpsy, mutta ihan uskottava pienempään tilaan semmoisenakin passeli soiva rokkisoundi.
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
Olly
09.02.2011 01:08:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistaakseni joskus ihastelin täällä basarin soundia, joka oli Markkuliinin (?) 18" (?) DW (?). Yllättävästi isomman kuuloinen, luulisi toimivan myös muilla vireillä.
 
Sex? - Yes! - I mean man or female? - Both will do!
tito
09.02.2011 01:10:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuunailin viime kesänä vanhasta remon quardura-setistä kakkossettiä. 18" basari siis. Tein "sideholen" tomikiinnikkeiden paikalle, eli rummun päälle jossa oli jo valmiina irrotetun tomikiinnikkeen reiät. Soundista tuli ihan huomattavasti muhkeampi kuin aijemmin, kun käytän nyt ehjää etukalvoa ilman reikää.
 
taas on tänään
markkuliini
09.02.2011 01:13:42 (muokattu 09.02.2011 01:14:20)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olly: Muistaakseni joskus ihastelin täällä basarin soundia, joka oli Markkuliinin (?) 18" (?) DW (?). Yllättävästi isomman kuuloinen, luulisi toimivan myös muilla vireillä.
 
Mulla on kyllä sellainen ollut, ja siitä sai matalalla mutta tarkalla vireellä tosi ison soundin. Myin pois kun sain tuon 20" jazz series bassarin, kun menivät käyttötarkoitukseltaan vähän päällekkäin.
Ei siitä 18 tuumaisesta samanlaista jysähdystä saa kuin 24", mutta toisaalta ei 24":kaan saa kuulostamaan 18" bassarilta. Ei ole kyse hyvästä vs. huonosta soundista vaan erilaisesta soundista.
Kalvovalinnat ja viritys ovat ensisijaisen tärkeitä tuon kokoisessa rummussa, koska jos sen aikoo saada ison kuuloiseksi, niin demppia ei voi kovin paljoa käyttää. Myöskin tatsi on tärkeää, eli jos nuijan hautaa kalvoon, niin 18" ei soundaa silloin isolta.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
moderndrummer88
09.02.2011 01:13:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitäis itekki laittaa tohon Quadura-settiin ehjä reso...
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
kimizu
09.02.2011 09:03:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toistakymmentä vuotta pelkästään 18" basarilla soittaneena voin antaa muutaman vinkin, jolla saat rummusta eniten irti. Näillä vinkeillä haetaan rummusta mahdollisimman hyvää luonnollista soundia, joka toimii pienellä lisävirityksellä monenlaisessa musiikissa, roots-kamasta tanssimusiikin kautta jazziin. Kaiken lähtökohta on tietenkin huolellinen viritys. Kun kalvot on saatu vireeseen, jatka seuraavilla vinkeillä parhaan soundin metsästystä.
 
1. Älä demppaa liikaa! Jotta pieni rumpu kuullostaisi yhtään miltään yleisön puolelta, sen pitää soida. Dempattu 18" bassari ei ole pahvilaatikkoa kummempi soundiltaan. Yksinään soitettuna rumpu voi soida aika reilustikin, kun siihen tulee bändi mukaan, kaikki humina katoaa sinne äänimassaan ja yleisö kuulee hyvän, pyöreän bassorummun soundin. Itse käytän yleensä huopakaistaletta etukalvossa, muuten ei ole mitään ylimääräistä rummun sisällä. Pedaalin nuija demppaa lyöntipuolen ja jos tarvitaan soivempaa soundia, voi päästää nuijan irti kalvosta lyönnin jälkeen. Siis älä hautaa nuijaa.
 
2. Käytä ehjää etukalvoa. Tällä maksimoit rummun tuottaman soundin ja varsinkin sen botnen. Vaatii hieman totuttelua että oppii soittamaan ehjällä etukalvolla, mutta kannattaa nähdä se vaiva. Jos on pakko tehdä etukalvoon reikä, tee mahdollisimman pieni ja kalvon reunaan.
 
3. Jos haluat tömäkämpää soundia, käytä lyöntipuolella 2-kerros kalvoa, esim. Emperoria. Powerstroket ja muut dempatut kalvot tappaa pienestä rummusta helposti kaiken soinnin. Kokeilemalla selviää paras kalvo. Resopuolelle suosittelen perus-Ambassadoria tai vastaavaa sopivasti dempattuna tai kokonaan ilman demppiä. FalamSlam tai vastaava lätkä lyöntipuolelle auttaa saamaan hieman erottuvaa napsua jos sitä kaipaa.
 
4. Laita jonkunlainen riseri rummulle että saat pedaalin nuijan lyömään tarkasti kalvon keskelle. Tai säädä pedaalia jos säätövara riittää ja saat tuntuman kohdalleen. Riseri on yleensä helpompi tapa, ei vaikuta soittotuntumaan mutta soundi paranee.
 
5. Keikkatilanteessa mikitä bassari jos tila on hiemankin suurempi. Ehjällä etukalvolla saattaa vaatia hieman kokeiluja mikin sijoittelun suhteen. Itselleni on yleensä toiminut parhaiten mikki n. 20 cm irti resokalvosta ja 10 cm rummun reunasta. Tällä saa hieman tilaa ja "isoutta"soundiin. Olen soittanut 18" bassarilla rock-blues keikkoja isoilla festarilavoilla ja mikityksellä sekä kunnon PA:lla ei ole ollut mitään ongelmaa soundin kanssa.
 
6. Muista että 18" bassari on 18" bassari. Se vaatii erilaista lähestymistapaa. Jos korva on tottunut 22" tai isompaan rumpuun, pienestä rummusta ei mitenkään saa samaa tömähdystä aikaiseksi. Viimeinen vinkki onkin, hommaa isompi bassari kaveriksi rokkikeikkoja varten =)
 
"Its a matter of taste. Taste is a matter of personality. There is bad taste and my taste, which is good off course..."
EJ84
09.02.2011 09:04:13 (muokattu 09.02.2011 09:10:09)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Plussa ropsahti kimizulle. Varmaan vastasi hyvin myös aiheen alkuperäisiin kysymyksiin.
Soitan tällä hetkellä 20"x18" rummulla muuten demppaamattomana, paitsi pari lätkää on moongeliä lyöntikalvossa. Ei reikiä kalvoissa. Demppaamattomalla rummulla pystyy todella hyvin demottamaan sen nuijan hautaamisen vaikutuksen, mitä ei varmaan monet edes huomaa jos kalvoissa on kiinni pari kuutiota tavaraa... Mutta joo, toi nykyinen soundi on melko iso, mutta menettelee kyllä kevyemmällä jalalla...
 
Vieno
09.02.2011 11:11:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kumun 18" bassaria voin suositella! Ja jos mahdollista, niin kannattaa käydä hämeenlinnassa kokeilemassa rumpuja. Saundit saattaa yllättää..
 
jtannin
09.02.2011 12:06:22 (muokattu 09.02.2011 12:09:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on mm. Kumu 18" bassari korotuspalalla. Lyöntipuolella valkoinen ambassador ja resopuolella vaimennusrenkaalla oleva ehjä kalvo. Demppinä sisällä pienehkö pyyheliina. Tarvittaessa jytisee oikein kivasti kun virittää kunnolla. Korkeammassa vireessä tietenkin loistava jazzmeininki....
Kaverilla on samanlainen, mutta lyöntikalvona kirkas power stroke. Ei demppiä sisällä. Jytisee ja läsähtää myöskin sangen kiitettävästi.
 
Esim. Jartsa Karvosella on Taman (Starclassic) 18" bassari ja kuulostaa oikein hyvältä.
 
Kuten edellä mainittiin, riippuu mikä on parempi soundi? Mitä olet hakemassa? Kyllä siitä sointia saa esiin kaivettua, mutta asia vaatii pientä perehtymistä ja hyvälaatuiset kalvot sekä tietenkin edes suht hyvälaatuisen rummun.
 
wavelength
09.02.2011 14:12:36
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

18" Kumu on tanssikeikoillani vakiokattauksessa mukana, ja hyvin pötkähtelee sekä akustisesti että mikitettynä! Soivaksi viritetyt PS3:t molemmin puolin, ja lisädemppinä suorakaiteeksi taiteltu froteepyyhe, joka juuri ja juuri koskettaa molempia kalvoja.
 
EDELLEEN myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara...
Kailis
15.02.2011 18:19:44
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Dr.DW-: Mikityskin varmaan hiukkasen avittaa!
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=69226
Thailikselta terveisia.
 
Että silleen.Torilta tuli ostettua moiset värpäkkeet.Millemium.Ja ihan asiallisesta tuntuu.Hiukan rasvaa laakereihin ja virittelyä linjoihin ja niihin pienenpieniin ruuveihin kiristelyä ja säätöjä.Mä en vielä tiedä miten noita vois käyttää tanssimusiikiss
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti