Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sormien nivelet
1 2
R0cknr0ll
10.01.2011 23:30:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on turvotusta havaittavissa erityisesti vasemman elikkä virvelikäden sormien nivelissä, oikeassakin on mutta lähinnä etusormessa ja hieman keskisormessa jotka tekevät isointa työtä. Muissa ei juuri ollenkaan. Onko kellään muulla kokemusta.
Olen lukenut että jossain määrin samanlaista tapausta muissa olosuhteissa, missä kädet tekevät kovaa työtä, kutsuttaan työmiehen kädeksi.. Lyön virveliä suhteellisen voimalla jolloin puristan kapulaakin lujempaa.
Jos muillakin sattuu olemaan samaa niin en epäile mitään sairauksia..
 
R0cknr0ll
10.01.2011 23:33:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisään vielä että kipua ei ole ilmennyt missään vaiheessa.
 
moderndrummer88
10.01.2011 23:38:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa käydä ottamassa muutama rumputunti, että saat otetta vähän rennomaksi, niin jos se sillä...
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
Weetoz
10.01.2011 23:41:11 (muokattu 10.01.2011 23:41:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaisi vähän siltä, että nyt on soittotekniikassa jotain vikaa. Kapuloita ei kannattaisi pahemmin puristaa missään vaiheessa, ja muutenkin joka paikka pitäisi olla mahdollisimman rentona soittaessa. Suosittelisin ottamaan vaikka edes pari soittotuntia joltain hyvältä opettajalta, joka tsekkaisi nuo tekniikkajutut kuntoon. Vaikka ei vielä sattuisikaan mihinkään, niin pitkän ajan kuluessa vääränlainen soittotekniikka voi aiheuttaa suuriakin ongelmia.
 
E: Jaahas, hidastelin.
 
markkuliini
11.01.2011 00:01:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R0cknr0ll: Lyön virveliä suhteellisen voimalla jolloin puristan kapulaakin lujempaa.
 
Well, there's your problem. :)
Mitä lujempaa lyö, sitä vähemmän kapulaa voi puristaa ilman että tulee vammoja. Iskuhetken tulisi muistuttaa pallon pompottamista, eli puristus irtoaa siksi hetkeksi kun kapula iskee kalvoon ja se napataan taas kiinni kun se kimpoaa ylöspäin.
Kyllä tuo turvotus on merkki siitä teet käsillesi jotain mitä kroppasi pitää vahingollisena. Helposti voit saada huonolla tekniikalla esim rannekanavan ahtauman.
 
Mars rumputunnille HYVÄLLE opettajalle. Tai sijoita Jojo Mayerin Secret weapons for modern drummer-dvd:hen. Todella kattava ote/käsitekniikka-pläjäys on se. :)
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
R0cknr0ll
11.01.2011 00:12:01 (muokattu 11.01.2011 00:14:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon itseasiassa käyny parilla tunnilla pari-kolme vuotta sitten ja ei sanonu tekniikasta mitään erikoista, en muista kauanko on ollu ainakin tälleen turvonneen näköset, ainakaan tosiaan sitä kipua ei oo ilmenny mutta ehkä pitää käydä tsekkaamassa tilanne.
 
moderndrummer88
11.01.2011 00:17:58 (muokattu 11.01.2011 00:20:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R0cknr0ll: Oon itseasiassa käyny parilla tunnilla pari-kolme vuotta sitten ja ei sanonu tekniikasta mitään erikoista, en muista kauanko on ollu ainakin tälleen turvonneen näköset, ainakaan tosiaan sitä kipua ei oo ilmenny mutta ehkä pitää käydä tsekkaamassa tilanne.
 
Niin no, on opettajia ja on opettajia... Selvittele vähän, että ketä siellä sun suunnalla on päteviä tyyppejä ja koita niiltä saada tunteja.
 
E: Esim. jos paikkakunnallasi sattuu olemaan musiikkiopistoja tai tämäntapaisia, niin selvitä kuka siellä käy opettamassa ja ota yhteyttä. Harva opettaja kieltäytyy pikku tienestistä työajan ulkopuolella.
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
markkuliini
11.01.2011 00:19:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R0cknr0ll: Oon itseasiassa käyny parilla tunnilla pari-kolme vuotta sitten ja ei sanonu tekniikasta mitään erikoista, en muista kauanko on ollu ainakin tälleen turvonneen näköset, ihmettelen vaan kun ei kipua oo ilmenny mutta ehkä pitää käydä tsekkaamassa tilanne.
 
Ok. Täytyy muistaa kuitenkin että on opettajia jotka osaavat kiinnittää huomiota otteeseen, ja niitä jotka eivät. Ja jos puristat kapulaa liikaa vain kovaa soittaessasi, niin voi olla ettei sitä rumputunnilla niin helposti huomaa.
Ja jos joku ottaisi multa pari tuntia (ja siis tietäisin että olisi kyse vain parista), niin silloin keskityttäisiin pääasiassa niihin asioihin mitä oppilas toivoo, jos siis kyseessä aikuinen. Tuo tekniikka kun ei siinä parissa tunnissa korjaantuisi. Jos huomaisin siinä jotain selvästi olevan vialla, huomauttaisin kylläkin, että kannattaisi ehkä ottaa lisää tai tsekata tuo dvd.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
moderndrummer88
11.01.2011 00:21:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markkuliini:
Ja jos joku ottaisi multa pari tuntia (ja siis tietäisin että olisi kyse vain parista), niin silloin keskityttäisiin pääasiassa niihin asioihin mitä oppilas toivoo, jos siis kyseessä aikuinen. Tuo tekniikka kun ei siinä parissa tunnissa korjaantuisi.

 
Niin ja sitten on taas nuoret oppilaat joiden kanssa on monesti tasapainottelua, ettei sitä tekniikkaa tuputa liikaa niillekkään jottei into kärsi...
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
markkuliini
11.01.2011 00:24:33 (muokattu 11.01.2011 00:44:48)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Niin ja sitten on taas nuoret oppilaat joiden kanssa on monesti tasapainottelua, ettei sitä tekniikkaa tuputa liikaa niillekkään jottei into kärsi...
 
Juu, en mäkään ihan ekoilla tunneilla ala siitä puhumaan, vaan ensin vähän kompeilla sisäänkelausta. :) Silleenhän sitä itsekin aloitti ja hommaan ihastui.
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
Kailis
11.01.2011 00:26:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelma on varmasti juuri tuossa kapulaotteessa. Yritä saada se rennommaksi äläkä purista. Mulla auttoi otteen muutos; aikaisemmin keppi oli pääasiasiassa peukalon ja etusormen varassa, nyt peukalon ja keskisormen, muiden tukiessa otetta. Ei mulla kyllä aikaisemminkaan sormet turvonneet vaikka täysiä löin pelkkiä kanttareita.
 
Hinttipopin hinkkaaja ja natsimopopoika meni saunaan.
R0cknr0ll
11.01.2011 01:17:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, ehkä puristaminen oli vähän väärä ilmaisu mutta varmasti on jotain vikaa.. Pitänee tehdä asialle jotain.
 
EJ84
11.01.2011 09:40:08 (muokattu 11.01.2011 09:42:31)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

R0cknr0ll: Joo, ehkä puristaminen oli vähän väärä ilmaisu mutta varmasti on jotain vikaa.. Pitänee tehdä asialle jotain.
 
Voin pitää sulle tunnin tai pari aiheesta pientä korvausta vastaan jos haluat kun Kuopiosta vaikutat olevan? Tosin toi MD88 saattas olla koulutuksen puolesta pätevämpi kaveri...
 
Voit lähestyä minua pikaviestillä mikäli kiinnostaa.
 
Vallu-Veke
11.01.2011 12:45:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulis, että niissä nivelissä olis jo kipua, jos se turvotus johtuis otteen liiallisesta puristuksesta, niveleen kohdistuvasta, väärästä suunnasta nivelen kannalta tulevasta voimasta, ...
Eikö niissä nivelissä pitäis näkyä vesikelloja, nahan paksuuntumista, tms. ?
Jospa se on tuiki tavallinen nestetasapaino-juttu tai joku suolatasapaino...
Jos oikein olen bonjannut, niin esim. liika veden ryllittäminen ja vastaavasti jos ei ryllitä sitä tarpeeksi, niin molemmat tapaukset saattaa aiheuttaa turvotusta sormiin ja varpaisiin.
Sipsit, ... juomat,... seurantaan ehkä myös.
Tämmöinen näkökanta tuli minulla mieleen, kun tuntuu kummalta, ettei niissä ole mitään kolotusta tai kipua, jos se turvotus johtuis puhtaasti paikallisesta niveleen kohdistuvasta rasituksesta.
Arvailua tämä on, yleistä pohdiskelua ja semmosta ajankuluhubaa. Pitäähän ne otteet olla tottakai kunnossa :)
 
isojussi
11.01.2011 23:14:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markkuliini: Juu, en mäkään ihan ekoilla tunneilla ala siitä puhumaan, vaan ensin vähän kompeilla sisäänkelausta. :) Silleenhän sitä itsekin aloitti ja hommaan ihastui.
 
About 30 vuotta sitten oli musiikkiopistossa eka soittoläksy kaksoislyöntiharjoitus. Opettajana mainio Honkasen Mikko Tampereen kaupunginorkesterista.
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
markkuliini
11.01.2011 23:53:43 (muokattu 11.01.2011 23:56:58)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

isojussi: About 30 vuotta sitten oli musiikkiopistossa eka soittoläksy kaksoislyöntiharjoitus. Opettajana mainio Honkasen Mikko Tampereen kaupunginorkesterista.
 
Tokihan myös musiikkiopistoissa on pääsykokeet joissa esim. arvioidaan oppilaan motivaatiota, he ovat siis keskimäärin vahvemmin motivoituneita mitä esim. yksityisoppilaat. Musiikkiopistoissa on myös opetussuunnitelma jonka mukaan edetään, ja niissähän siis opetetaan suurimmalta osalta klassista musiikkia. Tai ainakin reilu 10 vuotta sitten näin oli maakunnissa. Nykyään on varmasti enemmän musiikkiopistoja jotaka opettavat pop/jazz-musiikkiakin.
Itse kun opetin Lapin musiikkiopistossa 90-luvulla pari-kolme vuotta tuntiopettajana, niin jazziakin piti vähän niinkuin salaa ja suljetuin ovin oppilaille näyttää. :D
 
Nykyään opetan yksityisessä koulussa ja, koska pääsykokeita ei ole, niin jokaisen oppilaan motivaatio ja vahvuudet/heikkoudet sekä tapa oppia täytyy tutkia erikseen. Oppilaiden kanssa pitää olla siinä mielessä tarkempi alussa. :)
 
Rumpu+soolo=rumpusoolo. http://www.youtube.com/watch?v=kuIUA3eVW0c
isojussi
12.01.2011 00:18:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markkuliini: ...Nykyään opetan yksityisessä koulussa ja, koska pääsykokeita ei ole, niin jokaisen oppilaan motivaatio ja vahvuudet/heikkoudet sekä tapa oppia täytyy tutkia erikseen. Oppilaiden kanssa pitää olla siinä mielessä tarkempi alussa. :)
 
Tiedetään... mulla käy about 40 yksityisoppilasta viikottain...
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
Epämuusikko
12.01.2011 13:39:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

isojussi: Tiedetään... mulla käy about 40 yksityisoppilasta viikottain...
 
Mutta miksi?
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
Lennu
12.01.2011 20:14:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Mutta miksi?
 
:-----------------------------D VOE HELEVETTILÄEN!
 
"mut lennulla on se etu että se voi perustelematta pitää asioita täysin paskoina ja se silti voittaa kaikki väittelyt." -Twinkle
isojussi
13.01.2011 01:39:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Mutta miksi?
 
Ei mahu kalenteriin enempää. Tulijoita olis kyl...
 
Humpan suurin sooloakti ja armoitettu artisti - pätevä kuin pänti, ylevä kuin yhtye, oiva kuin orkesteri ja taimissa kuin tanssimuusikko. Lisäksi lämmin käsi, suuri sydän ja iso pää.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti