Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten te muut olette opetelleet soittamaan rumpuja?
1 2
JasuL
05.12.2010 23:45:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli miten te kaikki muut olette opetelleet soittamaan rumpuja? Nyt näyttäis siltä et saan noi sähkörummut tai sitten ostan kohta puoliin, niin kertokaas jotain vinkkejä. Ja osaisko joku kertoa että miten niitä rumpujen tabeja luetaan kun katin joskus enkä tajunnut yhtään mitään..
 
Velli
06.12.2010 00:04:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JasuL: Eli miten te kaikki muut olette opetelleet soittamaan rumpuja? Nyt näyttäis siltä et saan noi sähkörummut tai sitten ostan kohta puoliin, niin kertokaas jotain vinkkejä. Ja osaisko joku kertoa että miten niitä rumpujen tabeja luetaan kun katin joskus enkä tajunnut yhtään mitään..
 
Itse aloitin aikoinaan rumputunnit musiikkiopistossa. Sen jälkeen harjoittelin/soittelin pari vuotta ilman opetusta. Sen jälkeen kävin Pop/Jazz-konservatorion Oulussa ja nyt vetelen viimeisiä saman kaupungin AMK:lla. Eli jonkinnäköisessä opetuksessa olen ollut melkeinpä koko ajan.
 
Eli vinkiksi antaisin, että hakeudu rumputunneille esim. kansalaisopistoon, konservatorion perusopetukseen (mikäli sellaista on paikkakunnalla tarjolla) tai sitten ota yksityistunteja.
 
Ai niin ja noista rumputabeista sen verran, että niiden opetteleminen on hukkaan heitettyä aikaa, niillä ei tee yhtikäs mitään.
 
Bobana
06.12.2010 01:21:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin aikoinaan (kakarana) live-rumpalin ja se näytti hienolta.
Sittemmin 7 luokalla alotin kun kaveri naputti haikkaa ja ite löin basaria ja snarea jonkinnäkösten aikamääreiden puitteissa. Taitaa olla jo kohta 25 vuotta takana mutta taidoissa se ei valitettavasti näy. : )
 
Illalla hilpeenä kaljaa ja aamulla kalpeena hiljaa.
wavelength
06.12.2010 10:02:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuorempana harrastin kovasti ilmarummuttelua ynnä muuta "mielikuvaharjoittelua", 19-vuotiaana pääsin sitten rumpujen ääreen ja parikymppisestä eteenpäin olen käynyt soittotunneilla ja muutenkin opiskellut alaa.
 
EDELLEEN myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara...
Anonymous-jazz
06.12.2010 10:27:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisella luokalla alkoi rumpujensoitto vuonna 1989.
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
Cimble
06.12.2010 12:59:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsenäisyyspäivän provo: Opettelemalla oppii opettelemaan ja soittamalla soittamaan.
 
Itsehän olisin tosin ihan vitun kova rumpali, jos olisin pelkän soittamisen sijaan opetellutkin opettelemaan paremmaksi opettelijaksi, kuin millaiseksi olen oppinut soittamalla. ;)
 
Sitä paitsi, mitä enemmän oppii opettelemaan, sitä enemmän huomaa olevan vielä enemmän opeteltavaa. Mukavampaa keskittää vähäiset resurssit soittamiseen. Koska soitto, se on minun rattoni.
 
No niin, olinpas kannustava! :)
 
Epämuusikko
06.12.2010 17:16:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cimble: Itsenäisyyspäivän provo: Opettelemalla oppii opettelemaan ja soittamalla soittamaan.
 
Itsehän olisin tosin ihan vitun kova rumpali, jos olisin pelkän soittamisen sijaan opetellutkin opettelemaan paremmaksi opettelijaksi, kuin millaiseksi olen oppinut soittamalla. ;)
 
Sitä paitsi, mitä enemmän oppii opettelemaan, sitä enemmän huomaa olevan vielä enemmän opeteltavaa. Mukavampaa keskittää vähäiset resurssit soittamiseen. Koska soitto, se on minun rattoni.
 
No niin, olinpas kannustava! :)

 
Bonuksena ei tarvi ikinä saada palkkaa mistään.
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
Cimble
06.12.2010 19:26:26 (muokattu 06.12.2010 19:27:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: Bonuksena ei tarvi ikinä saada palkkaa mistään.
 
Ammattilainen en ole, sehän on selvää. Mutta mitä siis tarkoitit?
 
henydrum
06.12.2010 19:50:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bobana: Näin aikoinaan (kakarana) live-rumpalin ja se näytti hienolta.
Sittemmin 7 luokalla alotin kun kaveri naputti haikkaa ja ite löin basaria ja snarea jonkinnäkösten aikamääreiden puitteissa. Taitaa olla jo kohta 25 vuotta takana mutta taidoissa se ei valitettavasti näy. : )

 
Aika samoilla linjoilla Uncle-Bobin kera.
 
Ala-asteella nähtiin joku lastenorkka. Taisin olla eka-tokaluokalla, 80s =)
Se rumpali teki muhun vaikutuksen, kitos hälle, kuka ikinä olikin.
 
Mutta meilläpä "rumpusetti", tai bassari ja joku snaren tapainen majailivat opettajanhuoneessa jonne ei tietenkään ollut nappuloilla asiaa.
Saati että niitä olisi käytetty ennen neljättä luokkaa.
 
No sitten neljännellä luokalla niihin pääsin käsiksi ja keväällä jotain pääsiäisparaatia vedin "muka marssirummutuksella" pitkin kylänraittia paraatin etunenässä.
Virveli kiinnitettynä paalinaruilla kaulan ympäri =) mutta oli se jotai suurta,minulle!!
 
Sittemmin 4-6luokilla niitä sai oikein toisinaan käyttääkin, nokkahuilun sijaan, wauhh.
 
Yläasteella mua ei oikein setin takaa tahtonut pois saadakaan musiikintunneilla.
Saati välitunneilla. Käytiin bändikerhoa ja jos mitäkin.
 
Hommasin ekan settini, Maxiwin by Pearl, eli aitoa Pöörliä tottakai. Onneksi pikkukylästä löytyi kaveriporukasta innostuneita ja silloin hinkattiin Hurriganesia, Iron MAidenia, Dingoa ymym. täysin tekniikasta tietämättömänä =)
 
Opistolle ja varsinaiseen oppiin perehdyin vasta melko myöhäisellä iällä, olisiko ollut 17-18. Siihen asti mentiin RÖKKRNNNNRÖYYYLLL-asenteella.
Muutenkin tuntuu että ehkä sen ikäisenä tajusin tekniikkatreenien merkityksen ja ymmärrys, sekä maltti riitti moiseen.
 
Kymmenisen vuotta opiskelua ja aktiivisoittoa, joka on antanut todella paljon.
Varsinaista pedagogin pätevyyttähän en omaa, mutta oppilaita riittää, onneksi,(tai toisten epäonneksi=D)
Tottakai mulla on tietty suunnitelma miten tunneilla edetään minkäkin tason ja ikäluokkien mukaan, jaan oikeastaa niitä oppeja mitä minä olen saanut ja mitä olen itse kokemuksella kehittänyt.
 
Mielestäni olen ollut "helppo"oppilas, koska intohimo oli/on niin kova. Ja kyllähän se on poikinut projekteja mielestäni näillä meriiteillä kiitettävästi ja edelleen puh.soi.
 
On toki ollut taukoja treenissä/soitossa, mutta punainenlanka on koitettu pitää hyppysissä. Lukuunottamatta muutamaa sairauden aiheuttamaa pakkobreikkiä.
 
Suosittelen jos intoa soittimeen on, niin lähde heti etsimään opettajaa joka tsekkaa ensinnäkin otteen ja poikean tekniikan.
Voin kokemuksesta kertoa, että vanhan poisoppiminen on sadasti haastavampaa kuin suoraan uuden omaksuminen.
 
[kyllä sen Led Zeppelinm Puple ja kunnonnon 60-70 musa] -Henydrum- 1.3.2008, 03:30:46 www.tukalaband.com
sahkuifk
06.12.2010 20:17:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverit soitteli ja kun rumpalille tuli nainen ja se vei kaiken ajan niin tontti oli vapaa, ulkoa opettelin ja sillä tiellä jo reipas 20 vee.
Nykyisin aika harvoin treenaan, soittelemassa käydään kavereiden kanssa, treenis käytössä 24/7 ja vuokra huimaavat 45 egee vuodessa mutta 100 km välimatkaa niin viikonloppuisin kerkee vain.
Kamoihin en niin kamalasti ole satsannut, sellaset mitkä juuri välttää.
 
Ei se ei ole väärin, ja itseasiassa meidän likaisten nettirunkkareiden mielissä mikään ei ole väärin
moderndrummer88
06.12.2010 20:24:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Seitsemännellä luokalla aloin soittamaan rumpuja kun kavereiden perustamassa bändissä ei oikein muita soittimia ollut vapaana. Sitten taisi olla yhdeksännellä luokalla, kun aloin käymään jonkinlaisilla rumputunneilla, mutta hirmu tosissaan en kuitenkaan hommaa vielä ottanu, näillä tunneilla kävin noin vuoden ajan... Lukion toisena tai kolmantena vuonna aloin käydä taas uudestaan tunneilla ja uusi opettaja sai potkittua persuuksille sen verran, että aloin vähän enemmän tosissaan ottaa tätä rumpuhommaa. Lukion abivuonna historian kirjoitukset ei menny niin hyvin kuin hissan kurssit lukion mittaan, jonka opiskelusta tuli stipendiäkin, joten päätin että en edes viiti hakea historiaa lukemaan... Ei oikein muita mielenkiintoisia vaihtoehtoja ollut sitten kuin, että hakea konservatorioon rumpujen soittoa opiskelemaan.
 
Hain Kuopioon ja Kajaaniin, Kuopioon en päässyt joten Kajaaniin siis... Joka kyllä osottautui ihan hyväksi sattumaksi, koska opetus Kajaanissa oli tosi hyvää ja treenaamaan pääsi millon halusi. Kuopio oli taas ykkösvaihtoehtona kun valmistuin Kajaanista ja hain amkkiin, tällä kertaa tärppäsi ja nyt siis olen Mika Kallion opissa Kuopiossa...
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
OPJ1974
06.12.2010 22:50:19
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en ole koskaan ottanut rumptunteja vaan olen ns. "Itseoppinut" setinsoittaja. Toki mielessä pyöri vahvasti 15-kesäisenä myös harrastuksen vakavampi ottaminen.
 
Jotenkin näin se on mennyt, yrityksen ja erehdyksen kautta:
 
- Alle kouluikäisenä kolistelin kattiloita.
 
- Oikeisiin rumpuihin pääsin käsiksi 8-vuotiaana koulun musiikkitunnilla. Eka biisi oli "Kanootin kapean..". Lattiatomiin intiaanikomppia. Siitä se ajatus sitten lähti.
 
- Eka oikeasti setillä soitettu biisi oli Beatlesin Ob-la-di Ob-la-da. Opettaja soitti pianoa ja minä rumpuja. Yritin soittaa peruskomppia. Tarkkoja muistikuvia ei enää ole, mutta sen muistan, että jännitti niin paljon, että basariin taisi 4-osaiskujen asemesta tulla 43-osaiskuja.
 
... Eli ala-asteella on kenties olleet mun ainoat oikeat "rumputunnit", jolloin setillä soittamiseen olen saanut ihan teoreettista opetusta alkeista.
 
- Vuosi-pari meni koulun rummuilla kolatessa aina kun vaan oli tilaisuus. Lähinnä kaikki välitunnit soitettiin. Joku muistaakseni innostui jopa soittelemaan bassoa ja kitaraakin samalla. Viidennellä luokalla kaveri osti Hayman-setin ja Toscon pellit. Niillä vedettiin sitten kellarissa Bon Jovia ja Peer Guntia niin perkeleesti. Taisi levyt kulua puhki.
 
Yläasteella Rockstar Pro:t tuplasettina. Tietysti, kun heviä piti vetää. Kaverin kanssa kimpassa hankittiin täydennyksiä. Toimin lähinnä silloisen heidän bändinsä roudarina ja vararumpalina.
 
Kunnes lukion aikoihin ostin nämä Rockstar Pro:t kokonaan itselleni ja luovuin tokasta basarista ja toisesta etutomista. Samalla siirryin bändinsä varsinaiseksi rumpaliksi. Esityskieli ja bändin nimikin vaihtui tuolloin Suomeksi.
 
Sillä bändillä kolattiin vuoteen 1998, jolloin laitettiin "lappu luukulle". Myin setin huit helkkariin ja päätin ettei koskaan enää.
 
Seuraavat kymmenen vuotta soittelinkin enimmäkseen karnevaalisambaa, jonka puitteissa olen saanut jopa varsinaista soiton opetusta. Sisältäen myös teorian opetusta ja nuotinlukua! Ja avarsipa myös sitten tätä settisoittoon liittyvää ymmärrystäkin sekä kehitti yhteissoitto-ominaisuuksia.
 
Summa summarum:
 
Kaksi vuotta sitten setin uudelleen hommattuani treenaaminen on ollut kurinalaisempaa kuin nuorena, jollon taas bändisoitosta tuli paljon kokemusta.
 
Nyt kiinnostavat niin rudimentit ja tekniikkatreenit, nuotinluku ja muu soittamiseen liittyvä. Metronomin kaveri en ole vieläkään.
 
1) Olen kuunnellut paljon musiikkia ja opetellut soittamaan biisejä yksi yhteen. Pyrin myös ymmärtämään, mitä biiseissä soitetaan ja miksi. Jazzista tosin en ymmärrä hittojakaan.
2) Osaan heikohkosti nuotinlukua, mutta jonkinlainen apu siitäkin tällä hetkellä on
3) yritän ymmärtää, mitä soitan. Yritän ymmärtää myös heikkouteni ja soittaa tasoni mukaisesti.
 
Ei kai sitä harrastustasolla tarvitse paljon muuta itseltään vaatiakaan?
 
"Semmosta huutomerkkiaksentointia alusta loppuun ja burlaburla-perunoita kellariin."
Ronttu
06.12.2010 23:52:56 (muokattu 07.12.2010 01:34:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jatketaan tarinoita kysymyksellä: Miten/missä valmistuit ammattilaiseksi ja mites sen jälkeen on mennyt?
 
wavelength
07.12.2010 08:59:04 (muokattu 07.12.2010 09:01:04)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ronttu: Jatketaan tarinoita kysymyksellä: Miten/missä valmistuit ammattilaiseksi ja mites sen jälkeen on mennyt?
 
Valmistuin muusikoksi Jyväskylän konservatoriolta 2008, josta jatkoin kadun toiselle puolelle ammattikorkeakouluun opiskelemaan musiikkipedagogiksi. Raha-asiat on kunnossa, ja urheilu tuntuu kiinnostavalta!
 
EDELLEEN myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara...
Conrad Lant
07.12.2010 15:24:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bobana: Näin aikoinaan (kakarana) live-rumpalin ja se näytti hienolta.
Sittemmin 7 luokalla alotin kun kaveri naputti haikkaa ja ite löin basaria ja snarea jonkinnäkösten aikamääreiden puitteissa. Taitaa olla jo kohta 25 vuotta takana mutta taidoissa se ei valitettavasti näy. : )

 
Pari-kolme vuotta vähemmän takana mutta muuten sanasta sanaan näin.
 
No one prayed for Sodom
Speedy
07.12.2010 17:30:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wavelength: Valmistuin muusikoksi ...... Raha-asiat on kunnossa
 
Mitä helmettiä? Miten tuo on mahollista..? =D
 
"All I think about is time and groove" J. Porcaro
Epämuusikko
07.12.2010 17:47:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speedy: Mitä helmettiä? Miten tuo on mahollista..? =D
 
Kumpikaan noista.
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
wavelength
07.12.2010 22:51:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Speedy: Mitä helmettiä? Miten tuo on mahollista..? =D
 
Vaimo käy päivätöissä. ;)
 
EDELLEEN myytävänä Jackson PS4 -sähkökitara...
Velli
08.12.2010 01:37:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiks se sanonta mene että perheasiat on kunnossa ja urheilu tuntuu kiinnostavan? Sori off topic...
 
Vallu-Veke
08.12.2010 10:57:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wavelength: Vaimo käy päivätöissä. ;)
 
Jaa että veteraanisarjan rumpali olet jo. Rumpali EVP?
( Elän Vaimon Palkalla ;) )
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti