Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kertokaa se hänelle
1
soittaja-1
08.10.2010 13:02:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millainen viritys pitäisi olla snaressa jos soittelee kokoonpanossa johon kuuluu,jouset,puhaltimet, piano ja kontrabasso? Musiikki tyyli kevyttä classista/viihdettä. Lisäksi vielä,onko erilainen ja minkälainen viritys haitari pohjaisen tanssibändin kanssa? Tuntuu vaan ettei saa oikenlaista sointia?? Käyttelen kahta virveliä,sonorin ja yamahan molemmat puisia. Kiitos valistuksesta!
 
Sonormies
09.10.2010 02:36:42 (muokattu 09.10.2010 02:37:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Turpailun sijaan yritän auttaa. Herkkyyttä ja kevyttä tatsia noihin molempíin tarpeisiin ainakin tarvitaan. Hyvää snaresoundia kannattaa hakea alakalvon "apinakireydellä". Siis alakalvo niin prkleen kireelle kuin ikinä uskaltaa. Se kestää tasaisesti viritettynä uskomattoman paljon vaikka onkin paperinohut. Aloittelijat ei koskaan uskalla virittää sitä niin kireälle kuin se konkareilla on. Mitä kireämmällä virvelin resokalvo on niin sitä parempi soundi. Etenkin hiljaa soittaessa.
 
Edit: Joo, otsikointia kannattaa ensi kerralla miettiä tarkemmin.
 
Tankero: "Rollarit, tuo Englannin Souvarit."
Kailis
09.10.2010 04:24:59 (muokattu 09.10.2010 04:25:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä kireämmällä virvelin resokalvo on niin sitä parempi soundi.
 
Päätit sittenkin turpailla =D
 
jyrildo
09.10.2010 07:34:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeap, mulla on kokemusta näistä keikoista ja tosiaan on vaikea saada snare toimimaan tosi hiljaisilla volyymeillä. Kuten aiemmin opastettiin, viritä kalvot kireälle. Toiseksi, katso tämä video:
 
http://www.youtube.com/watch?v=Qxm3QunDjUs
 
Kolmanneksi, testaa riisikeppejä. Okei soundi niillä ei ole kauhean hyvä, mutta voit lyödä kovempaa luonnollisemmin ja ainakin itse saan komppeihin paljon enemmän groovea, joka on tärkeämpää, kuin paska komppi hyvillä soundeilla. Älä myöskään demppaa rumpuja, paitsi basaria vähän. Oletan, että sulla ei oo muutamaa kuukautta aikaa treenata hyvää napakkaa ja hiljaista soittotekniikkaa, joten unohdetaan se, mutta mainitaan, että vältä rimshotteja yms.
 
Klassisten soittimien (viulut sellot yms) kanssa on yllättävän vaikea soittaa, koska jo pelkästään bändin sisään laskeminen rumpukapuloita yhteen löymällä tuottaa enemmän volyymia kun 3 viulua. Mut tsemii, kyl se siit! :)
 
Music can be so much more than a cool drumbeat and someone "talking" over it, or a "fashion & dance show" on MTV. -Roine Stolt
rintapek
09.10.2010 21:14:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

soittaja-1: Millainen viritys pitäisi olla snaressa jos soittelee kokoonpanossa johon kuuluu,jouset,puhaltimet, piano ja kontrabasso? Musiikki tyyli kevyttä classista/viihdettä. Lisäksi vielä,onko erilainen ja minkälainen viritys haitari pohjaisen tanssibändin kanssa?
 
Viritys? Testaa ny ensin noi riisikepit ja vispilät. Haluttu saundi taitaa kumminkin löytyä sieltä, kuin viritysavainta kääntämällä.
 
One kind of music only - the good kind
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti