Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: sähkörummuista akustisiin
1
Pezzi84
26.01.2010 11:24:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ongelma on se kun omistaa sähkörummut ja tulee niitä jonkin verran soiteltua, mutta sillon tällöin kun mahdollisuus soittaa akustisia niin ne tuntuu tämän sähkörumpu kuurin jälkeen todella vaikealta!!?? onko muilla samankaltasia ongelmia??
 
OPJ1974
26.01.2010 12:19:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pezzi84: ongelma on se kun omistaa sähkörummut ja tulee niitä jonkin verran soiteltua, mutta sillon tällöin kun mahdollisuus soittaa akustisia niin ne tuntuu tämän sähkörumpu kuurin jälkeen todella vaikealta!!?? onko muilla samankaltasia ongelmia??
 
Yleisesti ottaen tämä on ihan loogista, sähkörummun tatsi ja rumpupadin rebound kuitenkin poikkeaa akustisesta rummusta melkoisesti.
 
Itse koen aika lailla mahdottomana soitella sähkörumpuja, kun olen ikäni akustisia soitellut.
 
Muusikolla on kolme olotilaa: Känni, krapula ja outo olo.
Pezzi84
26.01.2010 12:28:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

niin..onhan se vähän kun basisti ottas eka kerran kitaran käteen =)! mutta kyllähän tuo sähkörummuilla soittaminen tietysti rytmitajua yms. tuo lisää. Eli luulis saavan nopeammin akustiset haltuun (sitten joskus) kun sähkiksillä harjottelee.. kokemuksia??
 
TJORMA
26.01.2010 13:57:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pezzi84: niin..onhan se vähän kun basisti ottas eka kerran kitaran käteen =)! mutta kyllähän tuo sähkörummuilla soittaminen tietysti rytmitajua yms. tuo lisää. Eli luulis saavan nopeammin akustiset haltuun (sitten joskus) kun sähkiksillä harjottelee.. kokemuksia??
 
Soitan kotona sähkiksillä ja treeneissä akustisilla. Tässä muutama huomio:
 
- Aluksi sähkösetillä tuntui, kun olisi kehittynyt viikossa soittotaidot mielettömästi,
johtunee erittäin tarkasta ja selkeästä saundimaailmasta sekä siitä, että sähkörummuilla on helpompi "tajuta/mieltää" esim. levyllä soitettavat fillit, kun äänimaailma on samantyyppinen. Eli siis jokin oivaltaminen kehittyy huimasti.
 
- Yli puolen vuoden pelkällä sähkiskuurilla olleena huomasin kuitenkin akustisista seuraavaa: on itseasiassa mielestäni helpompi soittaa kuin sähkörummuilla ! Tatsi on parempi ja etenkin oikea haikka on nautinto verrattuna sähkösetin haikkaan. Tämä siltä huolimatta, että omistan Rolandin TD-20 setin, joka lienee parasta, mita rahalla saa.
 
- Sähkörummuilla tulee/on pakko soitettua "tarkemmin oikeaan kohtaan", johtuen triggerien erottelukyvystä. Jos lyö huteja, ei kuulu mitään, akustisella setillä kuuluu aina jotain...
 
- Siirtyminen ainakin TD-20 setistä akustisiin ja päinvastoin menee ihan helposti, ei mitään ongelmaa.
 
- Loppujen lopuksi on todettava, että sähkösetti on pirun hyvä harjoitteluun, mutta jos valita saa, soitan mielummin akustisella setillä (joitain poikkeuksia lukuunottamatta), tämä vain omasta mielestäni. En näe mitään ongelmaa sähkösetistä akustiseen siirtumisessä. Itsekin mietin tuota asiaa pääni puhki ja aluksi soitto tuntuikin erilaiselta, mutta ei enää.
 
-Jos näet panssarivaunun, on liian myöhäistä...!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti