Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oppikirjaa aloittelijalle
1
Zaphod
17.01.2010 00:27:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapa onko tuohon rumpujen itseopetteluun jotain hyvää opusta, millä pääsisi hyvin alkuun? Musataustaa on parikymmentä vuotta kitaran ja kiipparin puolelta, mutta nyt pitäisi saada hyvänkuulloisia biisejä aikaiseksi, mutta tuo ymmärrys rumpujen soittamisesta on liian vähäistä. Eli joku opus, mistä saisi perusteet(tai ainakin jonkinlaisen ymmärryksen niistä). Koitin tuossa hakukoneella hakea, mutta näin muutaman oluen etukenossa en onnistunut löytämään oikein sopivia(tai en siis osannut, jos ollaan ihan rehellisiä, eikä puhutua muunneltua totuutta ;)
 
Neuvoistanne/armottomasta vittuilusta etukäteen kiitttäen.
 
Megatherium sanoi: "Tieto-ja miellekykyni, eli älyni olemattoman alhainen kvantitatiivisuus, mistään täysimääräisyydestä, saatikka ylijäämästä ei voida puhuakaan, sekä epämusikaalisuteni, ts. musiikillinen lahjattomuuteni, eivät riitä harmoniselta strukt
moderndrummer88
17.01.2010 00:41:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Leevi Leppäsen Rokkaavat rummut on oikein pätevä laitos. Tekniikkaa, komppeja monipuolisista tyylilajeista, sekä sitten cd jossa muutama biisi jonka päälle voi vetää.
 
"Well I like drummers baby you're not my bag..."
Zaphod
17.01.2010 09:00:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

moderndrummer88: Leevi Leppäsen Rokkaavat rummut on oikein pätevä laitos. Tekniikkaa, komppeja monipuolisista tyylilajeista, sekä sitten cd jossa muutama biisi jonka päälle voi vetää.
 
Kiitoksia, vaikuttaa oikein pätevältä kirjalta. Täytyypi katsastaa.
 
Megatherium sanoi: "Tieto-ja miellekykyni, eli älyni olemattoman alhainen kvantitatiivisuus, mistään täysimääräisyydestä, saatikka ylijäämästä ei voida puhuakaan, sekä epämusikaalisuteni, ts. musiikillinen lahjattomuuteni, eivät riitä harmoniselta strukt
OPJ1974
17.01.2010 13:09:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zaphod: Kiitoksia, vaikuttaa oikein pätevältä kirjalta. Täytyypi katsastaa.
 
Säilyn Mikaltakin (foorumin nimimerkki Jazzmies) voi tietääkseni tilata Rumpusetin soittamisen perusteita käsittelevän opu. Suosituksia voi pyytää ko. teoksesta varmaan erinäiseltä otannalta foorumilla pyörivistä vakkareista.
 
Itse olen Jazzmieheltä aikanaan ostanut treeniä varten "Rytmiikkaa rumpusetille" -kirjasen, pätevä opus sekin, vaikkakin itselleni haasteita täynnä.
 
Muusikolla on kolme olotilaa: Känni, krapula ja outo olo.
jazzmies
17.01.2010 15:47:56 (muokattu 17.01.2010 15:48:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OPJ1974: Säilyn Mikaltakin (foorumin nimimerkki Jazzmies) voi tietääkseni tilata Rumpusetin soittamisen perusteita käsittelevän opu.
 
Kiitos lahjotusta PR-työstäsi. Itse asiassa molempia kirjojani voi nykyisin ostaa/tilata esim. F-musiikista tai mistä tahansa musiikkiliikkeestä tai kirjakaupasta. Luovuin vähittäismyynnistä, sillä siitä tulee helposti päätyö.
 
Rumpusettisoiton perusteet kirjaa on mennyt kyllä yllättävän kivasti kaupaksi, varmaankin 200-300 kpl/vuosi, joten varmaankin se toimii itseoppimisvälineenä sekä jotkut opettajatkin ovat ottaneet sitä käyttöön. Rytmiikkaa rumpusetille on kyllä haastava kenelle tahansa, mutta sen treenejä voi käyttää hyödyksi monenlaisiin haasteisiin.
 
Tahdit ääriään myöten täyteen onomatopoeettisesti honottaen: "Taa-gaa-uus-vaa-veer-hoo-jeen, taa-gaa-maii-teen-mee-rii-een, taa-gaa-vuo-tiin (miksi "vuotiin" eikä "vuotten"?) mai-teen-mii-rii-en". Tällaisiako nämä laulajat nykyään ovat?
hollmi-5
18.01.2010 12:40:05 (muokattu 18.01.2010 12:41:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaikkia edellämainittuja suosittelen. Sen lisäksi Tommi Rautiaisen Groove in on oikein hyvä. Siinä on CD ja DVD mukana. Tosin pidän sitä hiukan pidemmällekin edenneelle sopivana.
http://www.f-musiikki.fi/nuotit/ban … _+_dvd_+_cd_/_tommi_rautiainen.html
 
Soundit, piuhat ja kajarit.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti