Muusikoiden.net
25.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Rummut: soittaminen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Coveribiisien soittaminen
1 2
TJORMA
01.12.2009 21:08:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens !
 
Miten tarkkaan treenaatte covereita tai yleensä soittamienne biisejä ? Kun bändin kanssa soitetaan jotain coverisettiä jne. Harjoitteletteko niin, että joka filli ja aksentti menee esim. kaikalla aina samalla tavalla? Nimim. tyhmäksi itsensä tunteva- tosin vielä vähällä kokemuksella varustettu (biisit tuntuu jo puulta, mutta silti ei ole sisäistänyt niitä..)
 
-Jos näet panssarivaunun, on liian myöhäistä...!
zak69
01.12.2009 21:16:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma mielipiteeni on että coverbändi ja tribuuttibändi ovat kaksi eri asiaa.
Jälkimmäisessä yrittäisin soittaa juuri kuten orkkis menee, ensiksi mainitussa ei väliä vaikka sovittaa omiaan sekaan.
 
"No pojat pojat, ei se sointu vaihtamalla parane....."
Niq
01.12.2009 21:25:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En koskaan vedä 1:1.
 
Syitä on monia, suurimpana se, että mä en kykene kopioimaan mitään toisen tekemää tasan silleen kun se on, vaan luovuus saa vallan ja kehittelen aina jotain omaa näkökulmaa kaikkeen. Tämän takia meikäläisen on esim. mahdotonta pelata mitään guitarheroja tai singstareja, koska on vaan niin vitun tylsää tehdä just niinkuin joku muu määrää.
 
Toki olen myös niin laiska etten jaksaisi edes niitä niin tarkasti treenata. Kompit kuuntelen ja vedän sinnepäin, ehkä joitain fillejä jos ne on oleellisia biisin kannalta. Muuten annan palaa fiiliksellä.
 
Sitäpaitsi, sen biisin vois kuunnella levyltä sit suoraan, mihin bändiä tarvitaan jos ei niillä oo mitään lisättävää.
 
"An amateur practices until he gets it right. A pro practices until he can't get it wrong."
jazzmies
01.12.2009 21:50:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: En koskaan vedä 1:1.
 
Samat sanat, pyrin myöskin olemaan apinoimatta edellisten keikkojen vetoja. Samaa toivon myös basistilta: korvat päähän ja improamaan! Näin ollen korjaillaan alkuperäisesitysten virheitä.
 
Tahdit ääriään myöten täyteen onomatopoeettisesti honottaen: "Taa-gaa-uus-vaa-veer-hoo-jeen, taa-gaa-maii-teen-mee-rii-een, taa-gaa-vuo-tiin (miksi "vuotiin" eikä "vuotten"?) mai-teen-mii-rii-en". Tällaisiako nämä laulajat nykyään ovat?
hansakemanelius
01.12.2009 21:51:44 (muokattu 01.12.2009 21:52:27)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TJORMA: Morjens !
 
Miten tarkkaan treenaatte covereita tai yleensä soittamienne biisejä ? Kun bändin kanssa soitetaan jotain coverisettiä jne. Harjoitteletteko niin, että joka filli ja aksentti menee esim. kaikalla aina samalla tavalla? Nimim. tyhmäksi itsensä tunteva- tosin vielä vähällä kokemuksella varustettu (biisit tuntuu jo puulta, mutta silti ei ole sisäistänyt niitä..)

 
Meidän bändi tekee kahden tyyppisiä covereita. Joko kopioidaan aika tarkasti alkuperäinen tai sitten tehdään om sovitus. Jos soittaa sillai vähän sinne päin niin kuulostaa siltä, kuin ei olisi oikein viitsinyt opetella. Ei me kuitenkaan pilkuntarkasti kaikkia yksityiskohtia viilata. Fiilis on covereissa kaikkein tärkein.
 
Twistkompilla pärjää pitkälle...
Kailis
01.12.2009 21:54:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun vedettiin joskus Iggy Pop tribuutti Tavastialla, mä en edes tahtonut kuulla niitä alkuperäisiä, vaan tahdoin olla Puka Oinosen ohjauksen varassa. Hyvin onnistui, munsta. Tuli hyvällä tavalla oman näköistä jälkeä.
Onhan se aika tylsää 1:1 vetää. Joku oma jälki on kiva sisällyttää.
 
sahkuifk
01.12.2009 23:36:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monesti etsin biisistä liveversion ja niistä saa hyviä ideoita. Esim. tämä on ollu mielessä pitkään ja jos vaikka tähän tyyliin koittais.
http://www.youtube.com/watch?v=Ilz5SxrHA3E&feature=fvw
Eli ei ihan originaali.
 
Yleensä ne jutut haluan mukaan mihin kyseisessä biisissä on ekoilla kuuntelukerroilla ihastunu.
 
Ei se ei ole väärin, ja itseasiassa meidän likaisten nettirunkkareiden mielissä mikään ei ole väärin
Cimble
02.12.2009 09:18:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zak69: Oma mielipiteeni on että coverbändi ja tribuuttibändi ovat kaksi eri asiaa.
Jälkimmäisessä yrittäisin soittaa juuri kuten orkkis menee, ensiksi mainitussa ei väliä vaikka sovittaa omiaan sekaan.

 
No emmä nyt tiedä, eihän tribuuttilevyilläkään soiteta monestikaan 1:1. Mutta coverointi on ehkä sellainen yleissana, kun taas tributointi on usein keskittynyt johonkin tiettyyn materiaaliin. Tributointi on aina coverointia, mutta kaikki coverointi ei ole tributointia.
 
Cimble
02.12.2009 09:32:08 (muokattu 02.12.2009 09:40:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TJORMA: Harjoitteletteko niin, että joka filli ja aksentti menee esim. kaikalla aina samalla tavalla?
 
Mulla mikään (cover)biisi ei koskaan mene tismalleen aina samalla tavalla. En ole tiukkapipo, vaan soitan aina fiiliksen mukaan. Tosin erot ei ole oleellisia, mutta esim filleissä, variaatioissa tai muussa soiton kuvittamisessa tulee usein pieniä eroja.
 
Kailis: Kun vedettiin joskus Iggy Pop tribuutti Tavastialla, mä en edes tahtonut kuulla niitä alkuperäisiä, vaan tahdoin olla Puka Oinosen ohjauksen varassa. Hyvin onnistui, munsta. Tuli hyvällä tavalla oman näköistä jälkeä.
Onhan se aika tylsää 1:1 vetää. Joku oma jälki on kiva sisällyttää.

 
Itse kuuntelen aika tarkkaan yleensä alkuperäisen, vaikka siinä ei mitään kummallista oliskaan. Mutta sitten kun pääsen itse vetämään, vedän omalla draivilla, mutta useimmiten ammentaen sopivasti alkuperäisestä.
Ja keikoille tulee monesti sovitettua itse esim. biisin lopetuksia.
 
Aini, sittenhän on sellaista materiaalia, jota ei voi soittaa halutessaankaan yksi yhteen, ellei ole poikkeuksellisen kova ja lahjakas imitaattori. Soitin joskus Purple/Whitesnake-tribuutissa ja jouduin soittamaan usein väkisinkin omia tumpumpia versioita Ian Paicen huippufilleistä. Esim biisi Burn, olin tyytyväinen kun näin Vesa Aaltosenkin telkkarissa sovittaneen melko pelkistetyt fillit biisiin... Heh heh!
 
Tarmo74
02.12.2009 10:34:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paicen soittoo ei helpolla apinoida pilkuntarkasti;)
Kivempaa se on kuunnella cover biisiä minkä bändi lataa omalla tavallaan, kunhan soitto on sujuvaa!
Eihä se yleisö voi tulla sanomaan et hei soititte sen ja sen kohdan väärin ja oikeesti hei toi filli menee katos näin, mitä väliä jos homma toimii ja biisi on kuitenkin tunnistettavissa!!!
 
On se peissi itekki ollu aikanaan tyytyväinen Burniin kun on kuulemma kertalaakista onnistunu levyä tehdessä vaikka ei kuulemma erityisemmin pidä biisistä!
 
Siihen on aikaa mikä kiinnostaa
artvu
02.12.2009 18:48:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noista covereiden soittamisesta, minusta se on aivan ok.
On paljon hyviä coveita jotka ovat parempia kuin alkuperäiset tai alkuperäinen ja coverikin ovat todella hyviä, verratkaapa esim. Beatlesin ja Joe Cockerin "With a little help from my friend", molemmat hienoja ja erilaisia.
Kuuskytluvulla bändit soittivat paljon coverita, jotka monesti olivat parempia kuin alkuperäiset esim. Beatles, Hollies, The Swinging Blues Jean, Rollarit jne, esim. "Lawdy Miss Lawdystä" on monia versioita nopeita, hitaita ja siltä väliltä, ja monet ovat hyviä ja toimivat.
Noista fillien soittamisista; on aivan hyvä, että kuuntelee eri rumpaleiden soittoa ja pyrkii oppimaan erilaisia fillejä, vaikeitakin, aina siitä kuuntelemisesta ja treenamisesta jotain oppii. Ei ole kuitenkaan tarpeellista täyttää biisiä filleillä, toisinaan vaan nuoremmilla kavereilla tahtoo olla se näyttämisen tarve. Kuten Brian Bennett tässä jokin aika sitten sanoi: "ei ole tarve enään näyttää kennellekään mitään", ja Brianillahan komppi ja myös rumpusoolo kulkee edelleen mallikkasti. Eli mielestäni bändin soitossa on tarkeintä miten bändi toimii yhdessä ja soitto kulkee.
Katsoin kerran tv:stä ohjelmaa irkkumusiikista ja erä muusikko sanoi, että kauheinta musiikissa on, jos soittajat naulaavaat tanssijoiden jalat lattiaan, tarkoittaen, että jos soitto ei svengaan, niin heikosti menee.
Muuten tuosta Ian Paicesta ja Purplesta, kuunnelkaapa esim. Spotifysta Paicen soittoa (Spotifyssa on paljon Purplen musiikkia, sekä studiolevyjä että liveä) ja kaskummaa Paice ei soitakkaan livenä aivan samalla lailla kuin studiossa. Eli soittakaa ja kuunnelkaa paljon, ja etsikää oma tapanne ilmaista itseänne musiikilla.
Soittaminen on iloinen asia.
ps. Tottahan omat biisit ovat hyvä ja hieno asia, mutta molempi parempi; alkuperäiset ja coverit.
 
Nolte
02.12.2009 19:41:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yritän soittaa coverit yleensä mahdollisimman "samanhenkisesti", kuin originaalissa. Korostan sanaa "yritän".
 
Eli kuuntelen kompista olennaiset rakenteet ja ehkä jotkut tajuntaan iskostuneet fillit, sekä sen, mihin suuntaan homma on kallellaan. JOS se siis ylipäänsä ON johonkin suuntaan selvästikin kallellaan. Esim. jos vetää Eppujen Vuonna '85, niin ei saa kyllä olla yhtään ainakaan taakse päin kenossa. Eikä haikka yhtään auki. Eikä virveli saa soida. Eikä tomit. :)
 
Nojoo, periaatteessa tykkään siitä, että vedetään suht samalla lailla, kuin originaalissakin. On mukavaa, kun kuulee livenä ainakin osan niistä samoista rumpujutuista, mihin on levyillä tottunut ja tykästynyt. Tämä siis, kun olen itse yleisössä.
 
Tätä en allekirjoita!
OPJ1974
02.12.2009 20:15:58 (muokattu 02.12.2009 20:19:22)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nolte: Yritän soittaa coverit yleensä mahdollisimman "samanhenkisesti", kuin originaalissa.
 
Samaa vikaa tässäkin päässä. Kirjaimellisesti. Jopa niin, että basarikuviot kaikkine koristeluineenkin melkein pitää opetella 1:1, jos vain taidot ja muisti riittää. Yleensä ei.
 
EDIT. Tapanani on opetella yksikseni (uudet) biisit muutenkin perusteellisesti jo siksi, että tulee suoritusvarmuutta; jos en ole varma jostain, niin se kuuluu soitossani hemmetin helposti. Treenillä korvaan siis puutteeni taidoissa.
 
Muusikolla on kolme olotilaa: Känni, krapula ja outo olo.
Epämuusikko
02.12.2009 20:33:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artvu: Noista covereiden soittamisesta, minusta se on aivan ok.
On paljon hyviä coveita jotka ovat parempia kuin alkuperäiset tai alkuperäinen ja coverikin ovat todella hyviä, verratkaapa esim. Beatlesin ja Joe Cockerin "With a little help from my friend", molemmat hienoja ja erilaisia.
Kuuskytluvulla bändit soittivat paljon coverita, jotka monesti olivat parempia kuin alkuperäiset esim. Beatles, Hollies, The Swinging Blues Jean, Rollarit jne, esim. "Lawdy Miss Lawdystä" on monia versioita nopeita, hitaita ja siltä väliltä, ja monet ovat hyviä ja toimivat.
Noista fillien soittamisista; on aivan hyvä, että kuuntelee eri rumpaleiden soittoa ja pyrkii oppimaan erilaisia fillejä, vaikeitakin, aina siitä kuuntelemisesta ja treenamisesta jotain oppii. Ei ole kuitenkaan tarpeellista täyttää biisiä filleillä, toisinaan vaan nuoremmilla kavereilla tahtoo olla se näyttämisen tarve. Kuten Brian Bennett tässä jokin aika sitten sanoi: "ei ole tarve enään näyttää kennellekään mitään", ja Brianillahan komppi ja myös rumpusoolo kulkee edelleen mallikkasti. Eli mielestäni bändin soitossa on tarkeintä miten bändi toimii yhdessä ja soitto kulkee.
Katsoin kerran tv:stä ohjelmaa irkkumusiikista ja erä muusikko sanoi, että kauheinta musiikissa on, jos soittajat naulaavaat tanssijoiden jalat lattiaan, tarkoittaen, että jos soitto ei svengaan, niin heikosti menee.
Muuten tuosta Ian Paicesta ja Purplesta, kuunnelkaapa esim. Spotifysta Paicen soittoa (Spotifyssa on paljon Purplen musiikkia, sekä studiolevyjä että liveä) ja kaskummaa Paice ei soitakkaan livenä aivan samalla lailla kuin studiossa. Eli soittakaa ja kuunnelkaa paljon, ja etsikää oma tapanne ilmaista itseänne musiikilla.
Soittaminen on iloinen asia.
ps. Tottahan omat biisit ovat hyvä ja hieno asia, mutta molempi parempi; alkuperäiset ja coverit.

 
ALL THIS KNOWLEDGE!
 
Ämpärit täyttyvät, mieli on iloinen.
Pieni rumpalipoika
02.12.2009 20:33:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Epämuusikko: ALL THIS KNOWLEDGE!
 
Oletko pikkaisen kiukkuinen ; )
 
Halaus.
 
Rummut nurin ja nussimaan! - Musanäyte: http://www.youtube.com/watch?v=xNXySiXWU9w
Nolte
02.12.2009 20:39:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OPJ1974: Samaa vikaa tässäkin päässä. Kirjaimellisesti. Jopa niin, että basarikuviot kaikkine koristeluineenkin melkein pitää opetella 1:1, jos vain taidot ja muisti riittää. Yleensä ei.
 
Juu. Jos komppi on sellainen, ettei se kertakaikkiaan taivu ja biisi pitää kuitenkin soittaa, niin koitan keksiä sellaisen tavan oikoa, että biisin henki säilyy.
 
Tätä en allekirjoita!
markkuliini
02.12.2009 21:33:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

artvu:
Muuten tuosta Ian Paicesta ja Purplesta, kuunnelkaapa esim. Spotifysta Paicen soittoa (Spotifyssa on paljon Purplen musiikkia, sekä studiolevyjä että liveä)

 
Eiku älkää kuunnelko spotify:a. Se on paholaisen keksintö! Muusikot ja biisintekijät eivät saa siitä kuin puupennejä, ja ette pian jaksa kuunnella mitään biisiä ekaa kertsiä pitemmälle(tän oon kuullu usealtakin muusikolta).
Sviddu, esim. Ladu Gaga. 1 200 000 kuuntelua ruotsissa. Tilitys oli niistä n.250 euroa, josta levy-yhtiö otti vielä puolet. Ja sit se Mokoman juttu.
 
Hei, ei ole ilmaisia lounaita! :P
 
Kailis: Markkuliinihan on ovat sosiaalivammainem, soittotaidotom, harjoittelua pelkäävä ja karttava ammattilainem.
Drakomorphos
02.12.2009 23:03:15 (muokattu 02.12.2009 23:03:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulee soitettua kaikki oleellisemmat, itse kappaleeseen tärkeästi sidotut musikaaliset jutut alkuperäisyyttä tarkasti mukaillen, kaikki muu on sitten omaa rölöä.
 
You fucking asshole! Don't do as i do, do as i say.
Cimble
02.12.2009 23:40:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Drakomorphos: Tulee soitettua kaikki oleellisemmat, itse kappaleeseen tärkeästi sidotut musikaaliset jutut alkuperäisyyttä tarkasti mukaillen, kaikki muu on sitten omaa rölöä.
 
Joo, ihan näin mennään monesti. Tarviiko tällä palstalla enää sen kummemmin selittää. Mut se oma rölö selittää paljon aina tilanteen mukaan.
 
Niq
03.12.2009 00:51:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markkuliini: Eiku älkää kuunnelko spotify:a. Se on paholaisen keksintö! Muusikot ja biisintekijät eivät saa siitä kuin puupennejä, ja ette pian jaksa kuunnella mitään biisiä ekaa kertsiä pitemmälle(tän oon kuullu usealtakin muusikolta).
 
Mun mielestä tää on ihan levy-yhtiöiden, artistien ja spotifyn välinen ongelma. Mä maksan kympin kuussa tästä hyvästä ja se on laillista, en tunne huonoa omaatuntoa. On ne musat varmaan sieltä poiskin otettavissa jos artistit ja levy-yhtiöt niin haluaa. Turhaa tuommonen itku, sehän vaan kertoo huonosti tehdyistä sopimuksista, ei se liene kuluttajan vika.
 
Oon löytänyt spotifyn avulla paljon uusia hyviä bändejä ja ei tarvitse enää kuunnella töissäkään radiosta paskaa musaa kun spotifystä saa mitä haluaa. Helppous ja yksinkertaisuus. Olisin mä valmis maksamaan tästä melkein enemmänkin, ei enää ilman varmaan pärjäis.
 
"An amateur practices until he gets it right. A pro practices until he can't get it wrong."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti