Muusikoiden.net
26.10.2020
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Thomastik Plectrum
1
Jakki
23.09.2019 21:41:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hello,
Tuli laitettua kitaraan tuollaiset Thomastik Plectrum kielet. 11-50 setti. Todella mukavan notkeat ja kevyet kielet soittaa. Lämmin hyvä soundi. No, soittoa kesti ehkä viitisen tuntia, kun G-kielen punos petti! Lähti rispautumaan tuolta kolmannen nauhan tienoilta. Tuossa setissähän A,D ja G-kielet ovat litteällä punoksella. Onko pelimanneilla tietoa ja kokemusta noista kielistä? Ovatko kestäneet soittamista vai ovatko osoittautuneet heikoiksi. Kuitenkin varsin arvokkaat (n.15€) maksavat kielet..
 
basisti1971
25.09.2019 08:42:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta mielenkiinnosta Googletin nuo kielet.
 
Muutamien käyttäjäkokemusten lukeminen vahvisti oman hämmästyksenaiheen, punottu G ei flättinä meinaa kestää.
Etenkin jos/kun pitää paikkansa että Thomastik käyttää pyöreätä sydänpunosta myös g-kielessä.
Samoissa viestiketjuissa kuitenkin kiiteltiin Thomastikin ilmeisen toimivaa jälkimarkkinointia, joten reklamaatio/kysymys kannattaa ehdottomasti lähettää.
 
Tuota "Plectrum" mallimerkintää ihmeteltiin myös jonkin verran, kielten käyttöikä ja soundi koettiin paremmaksi sormisoitolla kuin plekulla.
 

 
Raskaalla tatsilla ei RW-G:kään ole (ainakaan mulla) mitenkään kovin pitkäikäinen vaikka soundista kyllä sileätä enemmän pidänkin, joten ei ihme ettei pyöreäsydänlankainen flätti kestä.
 
Ohuiden punottujen kielten kestävyys riippuu paljon em. soittotatsista, mutta myös nauhojen kunnosta.
Nauhat kannattaakin kiilo(tu)ttaa peilikiiltoon jos aikoo käyttää ohutpunoksisia kieliä ja/tai venyttelee runsaasti.
 
T:Samuli
 
Matias.
17.10.2019 10:43:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole kokemusta tuosta kielisetistä ja tuo muutaman tunnin kesto tuntuu aika hurjalta. Kokemuista on Pyramidin Pure Nickel -kielistä sekä Newtonen Arctop -kielisetistä jazzkitarassa. Molemmissa G-kieli pykii melko nopeasti vähän joka nauhan kohdalta mistä on soitellut. Ei jatkoon.
Thomastikin Bepop plainillä G-kielellä tuntui kestävän (siis ne alimmat punotut kielet) moitteetta soittoa mutta menivät vaihtoon tuon paljaan G-kielen takia. (soundi)
 
Vähän tullut sellainen käsitys että onko olemassakaan sellaisia 0.11 kielisettiä jossa punottu G-kieli ja se on semi- tai puolihiottu tai vähän sinnepäin??
Addarion Chromet 0.11 - 0.50 tuntuu kestävän mutta se on flatwoundina vähän tumppu akustisessa soitossa. Jazzfiilistelyyn sähköisesti vahvistettuna varsin mainio.
 
Gary Enfield
17.10.2019 14:42:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä on studio-lespassa Thomastik JS112 0.12 - 0.50 -flättisetti. Ovat kestäneet yli vuoden. Tykkään soundista ja tatsista. Seuraava setti tulee olemaan ihna sama. Ei minkäänlaisia merkkejä purkautumisesta yhdelläkään kielellä. Lähinnä voin ihmetellä kuluuko nuo lainkaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti