Muusikoiden.net
19.03.2019
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yamaha F-310 kokemuksia / päivitystä jne..
1
kaukopoika
07.04.2018 23:31:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on vuosikausia ollut ainoana 6 kielisenä akustisena otsikon mukainen kitara ja olen siihen tyytyväinen, sehän ilmeisesti tunnetaan halpasarjalaisena ja aloittelijan soittimena, no siihen oonko kohderyhmää, en itse osaa ottaa kantaa.
 
Kitara soi mielestäni niinkuin nyt akustinen teräskielinen soi, mitä mieltä muut on tuosta mallista, niitä lienee tässäkin porukassa useita? Oon kuitenkin ajatellut, että jos haluaisin vaikka päivittää hiukan laatuluokkaa ylöspäin, niin mikä voisi olla budjettiluokassa, siis joitain satasia max, ehkä 200-300e, seuraava tuosta Yamahasta.
 
Kun mä olen tubesta kuunnellut ja katsellut valtavan määrän akustisten kitaroiden esittelyvideoita, hyvällä äänentoistolla, niin ei se F-310 mitenkään huonolta kuulosta missään videossa ja jos ajatellaan eroa vaikkapa 3000-4000e Martineihin, niin soundiero ei ole samassa suhteessa hinnan kanssa, soitettavuudesta, vireessä pysymisestä ja muusta teknichal datasta ei mitään tuntumaa videolta saa ja voihan olla, että Martin -miehet ottavat lausuntoni vittuiluna, mutta se ei ole sitä, kuten sanottu kokemusta ei mulla ole niistä.
 
Mä vaan, että kun mulla on talon yläkerrassa musiikkihuone ja olis tässä alakerrassakin olohuoneessa kiva olla oma päivittäis-soittokitara, niin ehkäpä sitä vois sitten hiukan toista päivittää ylöspäin, tai sitten ostan toisen F-310 alle satasella, kun en mä sitä todellakaan huonona pidä, 12 kielinen mulla on myös Yamaha, mallia FG 720S, jonka ostin kirppikseltä kuudella kympillä, siinäkin on ihan riittävästi 12 kielis maailmaa minulle.
 
Kefiiri
08.04.2018 17:03:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ostaisi kakkoskitaraksi toista samanlaista vaan jonkin pienikokoisemman parlorin... sellaiseen kun tottuu niin ei enää mielellään ala painimaan D-koppaisen kanssa :D
 
En ole musiikin asiantuntija.
Demo Harrison
09.04.2018 15:23:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä olin vuosikaudet ihan tyytyväinen Yamaha F-310-kitaraan. Tykkäsin soundista ja soittotatsista. Olin jopa tyypannut pikkaisen kalliimpiakin skittoja, jotka eivät olleet niin sävähdyttäneet. Sitten eräänä joulukuuna tupsahti mukavahko veronpalautus ja menin ostamaan Meksikon Martinin. Mutta on mulla se Yammukin yhä tallella mummolassa.
 
Krooninen sävelkorvan tulehdus ja ajoittainen rytmitajuttomuustila
58tasi
31.01.2019 15:06:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olkaa ihmiset tarkkoja mihin Kiina kamaan lyötte kätenne. Esim : Yamaha F310 kitaran kansi on jotain halppis vaneria siis ei kokopuuta. Jos joku epäilee voin laittaa kuvia omastani kun kansi vääntyi tallan takaa ja se johtuu siitä kun pintaviilu onko se mäntyä tai kuusta on stanssattu tallan alta 3mm tallankokoa pienemmäsi jolloin kansi heikkenee 30%. Siitä johtuen kansi vääntyy ja kielien korkeus muutuu ja vaikuttaa soittoon. Tämän kaiken huomasin kun irroitin tallan korjatakseni kannen. Kuvia löytyy kännykästäni joissa näkyy tää kaikki.
 
basisti1971
02.02.2019 08:45:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Ei sillä etten uskoisi, mutta kuvatodisteilla retostelu ilman kuvien linkittämistä antaa aika vekkulin vaikutelman...
 

 
58tasi: Olkaa ihmiset tarkkoja mihin Kiina kamaan lyötte kätenne. Esim : Yamaha F310 kitaran kansi on jotain halppis vaneria siis ei kokopuuta.
 
Mitä tuohon vanerikantisuuteen tulee, alle ~500€ hintaluokassa fankka on ainakin mun mielestä huomattavasti turvallisempi valinta kanneksi, etenkin jos ei ole tarkoitus äänittää julkaistavaa matskua ammattilaittein.
Vaihtelevissa olosuhteissa soitteluun fankka on aina paras vaihtoehto.
 
Valmistusmaasta riippumatta.
 

 
58tasi: ...kansi vääntyi tallan takaa ja se johtuu siitä kun pintaviilu onko se mäntyä tai kuusta on stanssattu tallan alta 3mm tallankokoa pienemmäsi jolloin kansi heikkenee 30%. Siitä johtuen kansi vääntyy ja kielien korkeus muutuu ja vaikuttaa soittoon.
 
Mielenkiintoista.
 
Oman kokemuksen perusteella kansi vääntyy kun rimoitus antaa periksi tai fankkakannen kyseessä ollessa viilut irtoavat toisistaan.
 
En myöskään oikein ymmärrä tuota stanssausta, joten kuvia kiitos.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti