Muusikoiden.net
18.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uuden vaurioituneen akustisen ostaminen
1
-Kossu-
16.11.2016 06:31:12 (muokattu 16.11.2016 06:31:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro,
 
sain tuossa oivan tarjouksen hyvästä akustisesta kitarasta (farida)
1900e ovh ja puoleen hintaan olisi kaupan.
Kansi on Brasilian seetriä ja muutenkin viimesen päälle viimeistely.
Ainoa "vika" kitarassa on että takakansi on 10cm halki koko puun paksuudelta, mutta halkeama on liimattu ammattilaisella. Puu on myös koholla halkeaman ympäriltä. On siis kärsinyt kovasta kuivuudesta, mutta voiko jälkeenpäin tulla lisää ongelmia?
Sointiinhan tuo ei vaikuta, mutta hieman skeptinen tietysti olen :)
 
Kuva kitaramallista:
 
https://www.google.fi/search?q=fari … gB&dpr=1.25#imgrc=2-gRYiHnRGGuDM%3A
 
Jos rupee iso pyörä vispaamaan, niin on parempi mennä alkon kautta kotiin ja vetää nuppi himmeeks!
73nd3r
16.11.2016 09:04:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Kossu-: voiko jälkeenpäin tulla lisää ongelmia?
Puu elää aina kosteusvaihteluiden mukana, sille ei voi mitään. Mitä vanhempi soitin, sen vähemmän se reagoi, mutta aina jotain tapahtuu.
Tuollaiselle ilmeisen herkälle yksilölle siis mahdollisimman tasaiset olosuhteet.
 
Mun arvostelussa korjaus sinänsä ei tee kitarasta käyttöarvoltaan huonoa, mutta korjauksia on monenlaisia.
Tsekkaile vähän tarkemmin sitä korjausta ja sen taustoja. *Mummiälestä* ammattilaiseksi kehuttavan tekijän korjausta ei juurikaan sais edes huomata, joten tuo 'puu koholla' kuvaus särähtää.
 
-Kossu-
16.11.2016 12:35:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekkaile vähän tarkemmin sitä korjausta ja sen taustoja. *Mummiälestä* ammattilaiseksi kehuttavan tekijän korjausta ei juurikaan sais edes huomata, joten tuo 'puu koholla' kuvaus särähtää.
 
No "korjaus" on liimaus sisäpuolelta. Halkeamahan näkyy ja tuntuu selvästi molemmin puolin. Ja ympäriltä puu on koholla, niin kyllähän halkeama silloin tuntuu.
Tosin ei ole hintakaan paha, mutta on sitä paha lähteä joskus myymään tuommoisena, jos haluaakin vaihtaa kitaraa taas jokupäivä. Kunnollinen korjaus maksaa muistaakseni lähemmäs 800e
 
Jos rupee iso pyörä vispaamaan, niin on parempi mennä alkon kautta kotiin ja vetää nuppi himmeeks!
basisti1971
17.11.2016 07:39:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
-Kossu-: No "korjaus" on liimaus sisäpuolelta. Halkeamahan näkyy ja tuntuu selvästi molemmin puolin. Ja ympäriltä puu on koholla, niin kyllähän halkeama silloin tuntuu.
 
Näkemättä kuulostaa ennemminkin turaukselta kuin korjaukselta, jopa kaltaiseni harrastelija on aina saanut asiallisesti korjatessaan pinnat tasan ja siisteiksi.
 
Viidenkympin kaukoidän akustista tai lankkua ei toki aleta hieromaan vimpanpäälle, vaan käyttökuosiin.
Arvokkaammat/laadukkaammat tehdään niin hyvin kuin osataan ;).
 
Akustisen perspuolen tai sivun ei toki tarvitse olla välttämättä yhtä nätisti korjattu kuin kannen, mutta joku tolkku tuon hintaluokan instrumentissa pitäisi kuitenkin pitää.
 
Oman filosofian mukaan kaikkien korjausten tulee toisaalta näkyä, eli piiloon en yritäkään saada.
Kusetuksen makua moisessa piilottelussa.
Parit kaupat ovat jääneet vuosien saatossa syntymättäkin kun en ole suostunut piilottamaan tehtyjä korjauksia.
 

 
-Kossu-: Tosin ei ole hintakaan paha, mutta on sitä paha lähteä joskus myymään tuommoisena, jos haluaakin vaihtaa kitaraa taas jokupäivä. Kunnollinen korjaus maksaa muistaakseni lähemmäs 800e
 
Kukin hinnoittelee työnsä ja myymänsä tavarat toki kuten parhaaksi katsoo.
Itse hinnoittelin vakuutusyhtiöltä aikoinaan ostamani ja korjaamani instrumentit hivenen riippuen korjauksien laadusta ja ko. yksilön haluttavuudesta noin puoleen uuden markkinahinnasta -OVH tai tarjous- jos kyseessä oli uusi käyttämätön soitin ja käytetyissä tapauksesta riippuen 10-30 pinnaa tuosta alle.
 
Tuolla hinnoittelumallilla kaikki olivat tyytyväisiä.
 
Eli jos kyseessä on uusi instrumentti, hinta olisi asiallisella korjauksella tontilla.
Käytetystä, ja/tai sinnepäin korjauksesta, ei ehkä niinkään.
 
Mutta:
 
Jos kitara tuntuu hyvältä käteen ja hinta on omasta mielestä kohdallaan, eikä jälleenmyynti ole päälimmäisenä ajatuksena, korjatuista saa usein pitkäikäisiä matkakumppaneita.
 

 
Korjattujen instrumenttien myyminen on toki useampaa kertaluokkaa hankalampaa kuin ehjien.
Monikaan kun ei halua ainakaan ostajana tunnustaa sitä tosiasiaa että reissussa rähjääntyy, ja mitä enemmän reissaa, sen suurempi todennäköisyys rähjääntymiselle.
Vaikka kuinka yrittää paapoa.
 
Valtaosa myymistäni korjatuista oli toki lapakulmallisia mahonkikaulaisia instrumentteja, joissa korjaus on aina vääjäämättä edessä jos ollaan paljon tien päällä.
Ostajatkin asennoituivat usein hyvin realistisesti asiaan, ja korjauksen piilotuspyyntöjä lukuunottamatta hommat sujuivat pääsääntöisesti yhtä sutjakkaasti kuin ehjienkin myymisessä.
 
T:Samuli
 
-Kossu-
17.11.2016 19:08:33 (muokattu 17.11.2016 19:17:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, kts hyvistä vastauksista!
 
Hieman lisäinfoa; eli kitara on useamman vuoden roikkunut liikkeen seinällä ja heillä ei ollut ennen kitaroissa kostuttimia ollenkaan. Useampi kitara vissiin "poksahtanu" Nyt näyttää olevan tuplakostuttimet tuossa kyseisessä yksilössä :)
Sitä lähinnä jännitän, että onko jo kerennyt kuivumaan liikaa!?
Eli kun tuon kitaran kotiin, niin halkea loputkin kitarasta..
 
Harvemmin saa tuohon hintaan hyvillä puilla ja huippuviimeisteltyä kitaraa (vaikka nyt onkin tehty Kiinassa), joka sopii käteen kuin nyrkki silmään. Soundi nyt on hieman tumma vs.esim; taylorin vastaavat, mutta hieno kumminkin. Ja varmaan tuo lakattu bodykin tekee siitä tummemman. Olen käynyt melkein kaikki Faridan mallit läpi ja kaikki on kyllä ollut hyvin viimeisteltyjä ja soivia pelejä hintaisekseenn! Puuttuu vaan tämmönen premiumi malli vielä. Dollareissa noi maksaa nykyään yli 2000$.. Tais joku pyytää 8000$ 2kpl mutta ainahan sitä pyytää saa :D
 
Jos rupee iso pyörä vispaamaan, niin on parempi mennä alkon kautta kotiin ja vetää nuppi himmeeks!
basisti1971
18.11.2016 08:01:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
-Kossu-: Hieman lisäinfoa; eli kitara on useamman vuoden roikkunut liikkeen seinällä ja heillä ei ollut ennen kitaroissa kostuttimia ollenkaan. Useampi kitara vissiin "poksahtanu" Nyt näyttää olevan tuplakostuttimet tuossa kyseisessä yksilössä :)
 
Onpa touhua.
 
Entisaikaan kun "ylivuotisille" "hups" kävi noin, tasattiin tilit balanssiin vakuutuksen kautta ;).
Pari suurempaa pääkaupukimme toimijaa muunmuaassa kunnostautuivat tuossa oikein todenteolla.
Selitys oli: "Kun volyymit ovat suuria, vahinkojakin tapahtuu pakosti enemmän..."
 
No, vakuutusehtojen tiukennuttua em. syystä täytynee nyttemmin turvautua itse myymiseen.
 

 
-Kossu-: Sitä lähinnä jännitän, että onko jo kerennyt kuivumaan liikaa!?
 
Jos on alunperin tehty stabiloituneista puista, ei moinen ole oikein mahdollista.
Rakenteestaan johtuen puu ei normaaalin ilmankosteuden rajoissa pysty sen enempää kuivumaan kuin sitomaankaan itseensä vettä ylenmäärin.
 
Liian nopea kuivuminen tai kostutus pilaa tosin herkemmät ja ohuemmat rakenteet hyvinkin nopeasti.
Täysin riippumatta siitä onko puut alunperin priimoja vai ei.
 

 

 
-Kossu-: Eli kun tuon kitaran kotiin, niin halkea loputkin kitarasta..
 
Epätodennäköistä, etenkin jos soittovälit pidät tasaisessa kosteudessa ainakin ensialkuun.
 
Kokopuisissa akustisissa halkeaminen on kuitenkin aina mahdollista, villinä eläneestä materiaalista kun on kyse.
 

 

 
-Kossu-: Harvemmin saa tuohon hintaan hyvillä puilla ja huippuviimeisteltyä kitaraa (vaikka nyt onkin tehty Kiinassa), joka sopii käteen kuin nyrkki silmään. Soundi nyt on hieman tumma vs.esim; taylorin vastaavat, mutta hieno kumminkin. Ja varmaan tuo lakattu bodykin tekee siitä tummemman. Olen käynyt melkein kaikki Faridan mallit läpi ja kaikki on kyllä ollut hyvin viimeisteltyjä ja soivia pelejä hintaisekseenn! Puuttuu vaan tämmönen premiumi malli vielä.
 
Tuossahan niitä hyviä syitä ostopäätöksen synnyttämiseen jo tuli useampiakin.
 
Jos en itse osaisi korjata/uudelleenkorjata moisia vaurioita, ottaisin kyllä völjyyn jonkun joka osaa tsekkaamaan sekä korjauksen, että muut mahdolliset vauriot.
 
Hinnasta tuskin pääsee neuvottelemaan tuon pidemmälle, mutta varmistaisi ainakin jollain tasolla ettei kustannukset karkaa totaalisesti käsistä.
 

 
T:Samuli
 
milahtee
18.11.2016 09:00:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saundin tummuus johtuu varmaan seetrikannesta, jonka siinä sanot olevan, eikä bodyn lakkauksesta, koska akustisten kitaroiden bodyt ovat yleensä lakattuja. Eri asia on siitten se, jos lakkaa on vedetty millin kerros, kuten kiinalaisissa usein on. On hyvä muistaa, että jos kitara saundaa uutena tummalta, yläpäätä ei tule siihen koskaan lisää. Akustisen saundissa kannattaa kiinnittää huomiota selkeyteen ja erottelevuuteen, ettei se kuulosta lapaset kädessä soitetulta.
 
Kovalta tuntuu ovh eikä ko. kitarasta tunnu löytyvän hirveästi infoa tai käyttäjäkokemuksia. Itse etsisin vastaavan hintaluokan käytetyn soittimen tunnetummalta valmistajalta.
 
-Kossu-
18.11.2016 09:39:54 (muokattu 18.11.2016 09:42:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

milahtee: Saundin tummuus johtuu varmaan seetrikannesta, jonka siinä sanot olevan, eikä bodyn lakkauksesta, koska akustisten kitaroiden bodyt ovat yleensä lakattuja. Eri asia on siitten se, jos lakkaa on vedetty millin kerros, kuten kiinalaisissa usein on. On hyvä muistaa, että jos kitara saundaa uutena tummalta, yläpäätä ei tule siihen koskaan lisää. Akustisen saundissa kannattaa kiinnittää huomiota selkeyteen ja erottelevuuteen, ettei se kuulosta lapaset kädessä soitetulta.
 
Kovalta tuntuu ovh eikä ko. kitarasta tunnu löytyvän hirveästi infoa tai käyttäjäkokemuksia. Itse etsisin vastaavan hintaluokan käytetyn soittimen tunnetummalta valmistajalta.

 
Juu, pitää miettiä! Pitäs varmaan vielä saada hinnasta pois että kannattaa.
Katselinkin tuossa että käytettynä löytyy esim: Larriveen ja Taylorin kitaroita ehjinä ja laukun kera 1000e pintaan.
 
Jos rupee iso pyörä vispaamaan, niin on parempi mennä alkon kautta kotiin ja vetää nuppi himmeeks!
petteri m
22.12.2016 00:37:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarat ei maailmasta lopu. Miksi ostaa kitara jota on säilytetty vastuuttomasti ja joka on sen takia mennyt rikki ja korjattu kenties huonosti? Voi olla muutakin, kenties kokemattomaan silmään näkymätöntä harmia soittimessa.
 
Minusta paras ostos on käytetty, paljon soitettu ja vastuullisesti ja osaavasti säilytetty soitin jonka saa järkevään hintaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti