Muusikoiden.net
20.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tallan liimaus, täyttääkö Titebond?
1
Vakkilainen
13.09.2016 18:16:31 (muokattu 13.09.2016 21:58:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Landolan talla alkoi irrota, joten autoin hieman silitysraudalla ja lastalla. Hyvinhän se irtosi, vähän lähti mukaan viilua kitaran pinnasta. Alla olevan linkin kautta pääsee tiirailemaan projektin vaihetta. Siinähän näkyy tallan paikka ja melkein valmis uusi talla :-)
 
Kysymys, täyttääkö Titebond yhtään noita pieniä koloja vai pitäisikö ne täyttää jollain? Millä, voiko laittaa esim. hiontapölyn ja Titebondin seosta? Tai sitten viilua noihin koloihinkin?
 
Kuvalinkki:
 
http://go.pic.fi/kuvat/Testit/talla.jpg/_full.jpg
 
73nd3r
13.09.2016 21:21:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tuon tahdot tehdä kunnolla niin paklaa ja hio ensin. TiteBondilla on erikseen fillerikin, mutta ihan hiomapöly + liima toimii. Tee fillerisotku (niin paljon pölyä kuin pieni satsi liimaa imee) ja kastele tuo kohta ensin liimalla, pikku pensseliä käyttäen. Teippirajaus on ihan hyvä idea.

Kuivumisen jälkeen hionta tasaiseksi (myös tallan pohja...) ja talla helvetillisperkeleellisellä puristuksella täsmälleen oikeaan paikkaan.
 
Vakkilainen
14.09.2016 20:36:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Jos tuon tahdot tehdä kunnolla niin paklaa ja hio ensin. TiteBondilla on erikseen fillerikin, mutta ihan hiomapöly + liima toimii. Tee fillerisotku (niin paljon pölyä kuin pieni satsi liimaa imee) ja kastele tuo kohta ensin liimalla, pikku pensseliä käyttäen. Teippirajaus on ihan hyvä idea.

Kuivumisen jälkeen hionta tasaiseksi (myös tallan pohja...) ja talla helvetillisperkeleellisellä puristuksella täsmälleen oikeaan paikkaan.

 
Kiitos neuvoista. Haasteelliseksi homman tekee se, että kitaran kansi on hieman taipunut ylös tallan takaosasta (siis siihen suuntaan, mihin kielet vetävät). Täytynee sovittaa talla kannen mukaan. Jotta haasteellisuutta olisi tarpeeksi, meinasin tehdä tallauran vasta sen jälkeen, kun talla on liimattu, eli mittaan/säädän intonaation kielikohtaisesti ja sen mukaan teen tallaluulle uran (kunhan keksin miten).
 
Tallan alapuolella on tukirimoitus siten, että tallaa ei pääse puristamaan päistä vaan ainoastaan keskeltä. Jotenkin tuo puristaminen täytyy ratkaista. Normaali 120mm puristin sopii muuten hommaan mainiosti.
 
Eiköhän tämä jouluun mennessä valmistu. Ainakin ensi vuoden jouluun :-)
 
73nd3r
14.09.2016 21:28:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tallauran saa vaikka Dremelillä ja ohjaimella, pohjan tasaus esimerkiksi taltalla raapien. Ja voi valkata tavanomaista leveämmän luun, niin harjakohdalle on enemmän intonaatiosäätövaroja.
 
Tallan saa istumaan tiukasti kun laittaa hiomapaperin kitaran kanteen ja hioo tallan alapuolta sitä vasten - lyhyttä liikettä niin hioutuu vain tarvittavista kohdista.
 
Ja kyllä tukirimankin kohdalta voi puristaa...
 
Ai ni, käytä välipalikoita, korkinpalaa tms. pehmustetta ettei puristin jätä koloja.
 
Matias.
05.10.2016 13:47:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkasta sen kitaran sisäpuoli, onko siellä rimoitusta irti. Jos on niin liimaa ne ensin kiinni. Onko sulle selvinnyt missä olosuhteissa kitara on ollut? Johtuuko tallan irtoaminen turhan kosteasta varastoinnista tai ylivireestä tai vain paksuista kielistä?
 
Kitaran kannen kaarevuus on yleensä se mikä se on. Vuosien aikana vähän noussut kielten vedon vaikutuksesta. Talla kannattaa muotoilla saman malliseksi ylempänä olevan ohjeen mukaisesti.
 
Jos käyttää tasoitetta/pakkelia niin ota selvää minkälaista se on. Tarttuuko se vaneriviiluun yhtä tiukasti kuin liima ja miten liima sitten tarttuu kiinni siihen tasoitteeseen? Titebond on hyvä liima mutta sen kiinnittymisestä tasoitteeseen en tiedä. Kun tuo ei ole mikään arvokitara rahallisessa mielessä ja hiottukin vähän ronskin laisesti niin par asiaa tulee mieleen. Uretaaniliima täyttää hyvin kolot ja pitokin on hyvä. Vähän sotkuista liimata, mutta teippaus auttaa. Jos tuo kitara on reissuvehje tai festarikitara niin upottaisin tallaan pari M4 koneruuvia ja sisäpuolelle prikka ja mutteri siihen vaneriblokiin johon kielten päät kiilataan. Jos kielet kiinnitetään Ovationmaisesti vain tallan reikien läpi niin laittaisin ne ruuvit varmasti.
 
Bluesia, bluesia ja vähän folkkia...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti