Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustisen mikitys/vahvistus bändikäytössä
1
PeLu
22.07.2016 16:56:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soitan sähkökitaraa rock-bändissä, jossa soittaa lisäkseni basisti, rumpali ja laulaja. Pari biisiä saattaisi kuitenkin toimia paremmin akustisen kitaran varassa. Minulta löytyy Yamahan ihan ok kokopuiset 6- ja 12-kieliset akustiset mutta kummassakaan ei ole minkäänlaista mikkisysteemiä. Ääntä pitäisi saada riittävästi pubikeikoille saakka ja olenkin miettinyt mikä olisi viisain ratkaisu. Soundin osalta tärkeintä on toimivuus bändiympäristössä ja arvostan myös helppoutta eli mieluiten valmis systeemi josta signaali kanavaan ja laulukamojen kautta pihalle. Seuraavat vaihtoehdot ovat käyneet mielessä:
 
1. Jomman kumman nykyisen mikitys. Tämä aiheuttaa lisää kysymyksiä. Minkälainen mikki, tarvitaanko etuvahvistinta, kumpi kannattaisi mikittää? Vai löytyisikö joku kitarasta toiseen siirrettävä ratkaisu?
 
2. 6-kielisen vaihto valmiiksi elektroniikan sisältävään elektroakustiseen. Oma käsitys on, että tehdasasenteiset elektroniikat eivät aina ole paras mahdollinen ratkaisu, mutta onko tämä käsitys väärä? Ilmeisesti peruspiezon kanssa tarvitaan kuitenkin aina erillinen etunen?
 
3. Bongasin torilta Line 6 Variax Acousticin. Vaikuttaisi helpolta ja monipuoliselta eikä itseäni haittaa vaikka soitettavuus olisikin sähkökitaramainen tai ulkonäkö ei niin perinteinen. Mutta, tuota ei ole tehty vuosikausiin joten ikää varmasti on, elektroniikka vanhenee ja jos tuosta elektroniikka pettää niin taitaa olla roskistavaraa sen jälkeen.
 
Löytyisikö kokemuksia ja suosituksia vastaavaan tilanteeseen?
 
varakeef
22.07.2016 18:54:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos pari biisiä pitää livenä maustaa akustisella, kokeile jotain akustinensimulaattoria sähkikseen. Lienee pienimmän riesan tie. Jos haluat nimenomaan akustista kitaraa käyttää suosittelisin sellaista etuastetta, jossa on monipuoliset eq:t: saat kierrot, komotukset, kuminat ja räikeydet kuriin.
 
Parhaan akustisen soinnin saa erikseen mikittämällä, mutta haittana on se, että on jumissa siinä, mihin mikki on asetettu; lisäksi kierto-ongelmat voivat olla hankalia etenkin, jos lavalla on paljon meteliä. Jos on liikkeellä ilman äänimietä, skippaisin tämän vaihtoehdon.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
PeLu
23.07.2016 23:46:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset, ehkä tosiaan sähkiksen soundia ruuvaamalla päästään toivottuun lopputulokseen. Sain jo ilman pedaaliakin pienellä säädöllä ja soittotekniikkaa ja sormituksia muuttamalla hommaa toimimaan paremmin. Maanantaina treenit niin sitten selviää miten toimii bändin kanssa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti