Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Huono huoneakustiikka--> akustiselle vahvistin ?
1
Kössikenguru
03.06.2016 17:15:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka ! Olen tälläinen aloittelija kitarahommissa niin tulen kysymään täätä viisaammilta apua. Elikkä tällä hetkellä soittelen sormin nylon kielistä akustista kitaraa ja on alkanut tekemään mieli teräskielistä akustista kitaraa niin että nylonkielistä soittaisin sormilla ja jos oikein ranttaliksi laittaisin voisin soittaa plektralla akustista ja rämpyttää paremmalla omatunnolla.
Nyt kuitenkin varsinaiseen aiheesee ! Olen huomannut nylonkielistä soitellessani harmikseni että selvästi huoneakustiikka sammuttaa osan taajuuksista ja osa tuntuu jopa vahvistuvan. Kun menen eteiseen soittamaan kitara soi huomattavasti tasapainoisemmin ja kauniimmin eikä tarvitse niin kovaa soittaa. Eteisessä en kuitenkaan voi soittaa koska vanhan talon ulko-ovi on niin ohut että musiikkini kantautuisi väkisinkin naapureiden korviin oletettavan häiritsevästi. Nyt mietinkin että jos ostaisin olohuoneeseen akustiselle kitaralle tarkoitetun vahvistimen ja siihen vahvistettavan teräs- ja mahdollisesti nylonkielisenkin kitaran ( saako tälläisiä vahvistettavia klassisia kitaroita joissa on kiinteä mikki ? Ei ole osunut silmään tai en ole vain osannut hakea ), niin että soittaisin kitaraa vahvistimen edessä ja vahvistin puskisi ulos tasapainoisesti kaikki taajuudet. Ymmärrän että vahvistimenkin taajuudet hukkuvat huoneeseeni aivan samalla lailla kuin kitarani tällä hetkellä, mutta saisiko efektiä pienennettyä sillä että taajuudet tulisivat suoraan edestä päin vahvistettuina ?
Olen miettinyt marshall as50d vahvistinta (kun monipuoliselta vaikuttaa). Hinta on kuitenkin sellainen etten ihan kokeilumielessä sitä ostaisi. Mitä mieltä olette onko tässä nyt mitään järkeä vai kärsinkö vain ostokuumeesta ?
 
Gary Enfield
03.06.2016 17:24:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Akustisen vahvistamisessa on kyse siitä kuinka hyvin mikki/vahvistin -kombinaatio tehtävästä suoriutuu. Kuulostaako yhtään oikealta? Itse en lähtisi kotioloissa vahvistelemaan, soundi kärsii kuitenkin. Sen sijaan miettisin kangastavaran ja huonekalujen sijoittelua suhteessa kitaraan. Keittiöt on usein hyviä akustiselle soittamiselle.
 
JPHappo
03.06.2016 17:48:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvaria tarvii vain kun tarvii enemmän ääntä eikä se koskaan ole just sama tai parempi. Hyvä akvahvari ei ole se, jossa on eniten nappeja ja lisäefektejä. Äänentoiston luonnollisuuden laatu on täkein. Esim. Schertler on tunnettu tästä ks mun testi tässä samassa osiossa.
Paras tapa saada hyvää ääntä on mm. hyvä kitara, hyvä oikean käden tekniikka liittyen äänen tuottoon ja vaikka nuo huoneen akustiikan säätelyt.
 
Slack'n Rag Music
Tympee Huttunen
03.06.2016 18:28:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on tuo Marshallin combo. Se on hyvä laite. Saat siihen kiinni myös laulumikin ja/tai konkkamikin omalla kanavalla. Lisäksi toimiva reverb ja chorus, jota ei pahemmin tule käytettyä. Toi on tollanen vehje, jolla pelkästään voisi heittää pienessä tilassa akkarikeikan.
 
mpekkanen
03.06.2016 19:48:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä minäkin olisin sillä kannalla, että tuota kämpän erilaisia sisustusratkaisuja muuttamalla ja sitä omaa soittopaikkaa muutamalla löytäisi mahdollisesti sen paremman soundin. Siis tekisi jotain sille huonolle akustiikalle ja se voi parantua kun laittaa mattoja lattialle tai ottaa pois ja tauluja/julisteita seinille jne. Kokeilee erilaisia ratkaisuja ja sitä onko seinillä ja lattioilla liikaa tavaraa vai liian vähän.
Vahvareilla tulee vain lisää ääntä ja ei se akustiikka siitä miksikään parannu. Päinvastoin. Tietysti vahvistimissa voi olla erilaisia efektejä, mutta se on jo toinen asia.
On ehkä sellainen ratkaisu, että hommaat jonkun etuasteen ja soitat kuulokkeilla. Tämä tietysti jos kitarassa on mikki.
Harvoin kuitenkaan millään laitteilla saa niin hyvältä kuulostavaa akustista soundia kuin ihan oikealla akustisella kitaralla ja kun sitä soitetaan hyvin soivassa akustisessa tilassa.
Taas akustisista jos haluaa oikein hyvää vahvistettua ääntä, pitäisi varmaan mikittää usealla erilaisella mikillä & käyttää sitä kitaran omaa mikkiä ja jos sitä volumea ei kuitenkaan haluta oikeasti kuin vain hieman lisää-->ei ole hyötyä tai järkeä tehdä niin. Tällöinkin sen huoneen akustiikan pitäisi myös olla jo jonkunlainen. Mikäli siis halutaan oiken hyvää soundia.
 
Joskus tuli bändin kanssa soitettua sellaisessa tilassa, jossa oli akustiikka tapettu täysin. Tosin ei akustista musiikki, mutta ei se akustiikka ole sen kummepi minkälaista musiikkia soittaa ja kuinka kovaa. Liikaa akustiikka levyjä ja sen lisäksi huone oli vielä huonon muotoinen muutenkin bändisoittoa ajatellen.
Tästä sitten seurasi se, että yleensä molemmat kitaristit laittoivat kitaroidensa volumet lähes täysille ja vaikka yritti minkälaisia juttuja--Niin äänen volumea sai kyllä lisätä, mutta soundi vain puuroutui entisestään.
 
Jos huoneessa on mahdollisuus vaihtaa vaikka huonekalujen paikkaa tai jotain muuta vastaavaa, niin se on kaikista paras ratkaisu. Ei lisätä kuitenkaan enemmän volumea millään vahvistimilla.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti