Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Klassinen kitara
1
kosamiitti
03.07.2015 01:00:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli parin vuoden tauon jälkeen kitaransoitosta innostuneena pitäisi ostaa laadukkaampi soitin Yamaha C40 tilalle. Missä merkeissä olisi paras hintalaatusuhde tuohon budjettiin?
 
Dezer
03.07.2015 16:41:48 (muokattu 03.07.2015 16:44:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei anteeksi että sotken sormet tähän viestiketjuusi.
Olen ihka uusi käyttäjä niin kitaransoitossa kuin täälä foorumilla. Hieno asia on että saadaan elää tätä skynetin eiku internetin kultaista aikaa ja tekee tämän opettelun helpoksi toisin kuin ennen vanhaan.
 
Olen noin kuukauden rämpytelly akustista jonka sain kaverilta ostettua ihan kohtuu hyvään hintaan (kitara on joku Toledo Finland). Ihan kelpo nuotiokitaraksi jolla rämpytellä hempeitä.
 
Yhtään nuottia en osaa enkä musiikista ymmärrä sen enempää muutakuin virrat jokapaikkaan laittaa päälle niin kajareista tulee ääntä kun youtubesta laittaa biisejä pyörimään. Tässä mun musiikillinen osaaminen joten lähden aikuisiällä siis aivan täysin puhtaalta pöydältä opettelemaan kitaran soittoa. Teoriapuoli on täyttä hepreaa täältä löysinki palstan mihin täytyy oikeen kunnolla syventyä kun oli hyvin kirjoiteltu.
 
Nyt siihen varsinaiseen ongelmaan johon tarvitsen neuvoa. Toledo kitarani kielet on harmittavan korkealla. Löysäänkö kielet ja tuola kaulassa on tuommoinen säätöruuvi, rupeenkö vääntämään vastapäivään vai myötäpäivään tätä säätöruuvia jos se auttais hieman ? Netistä löytyy kyllä ohjeita mutta kun ei tällä kokemuksella aukee ykskään täysin riittävän hyvin. Eli kannattaako edes sattua ? Myötä vai vastapäivään kiertää ?
Sitä koitettu jo kerran mutta tuntuu että kielet vetää silti tuota kaulaa.. Pitääkö viedä ammattilaiselle ? Mulla kyllä työkalut pysyy käsissä että ei ongelmaa sen suhteen tarvitsen vain ohjeet niin että tyhmätkin ymmärtää.
 
Dezer
03.07.2015 16:46:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kosamiitti: Eli parin vuoden tauon jälkeen kitaransoitosta innostuneena pitäisi ostaa laadukkaampi soitin Yamaha C40 tilalle. Missä merkeissä olisi paras hintalaatusuhde tuohon budjettiin?
 
Tuossa paikallisessa ainakin myytiin uusia 300e nurkilla jotain kitaroita missä oli semmonen digitaalinen "viritin" systeemi tms riippuu varmaan käyttötarkotukseen ajattelin sitä aluksi itelle nuotiokitaraksi mutta en raaskinu ostaa kun sain paljon halvemmalla toledon..
 
73nd3r
03.07.2015 17:47:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dezer: Nyt siihen varsinaiseen ongelmaan johon tarvitsen neuvoa. Toledo kitarani kielet on harmittavan korkealla. Löysäänkö kielet ja tuola kaulassa on tuommoinen säätöruuvi, rupeenkö vääntämään vastapäivään vai myötäpäivään tätä säätöruuvia jos se auttais hieman ? Netistä löytyy kyllä ohjeita mutta kun ei tällä kokemuksella aukee ykskään täysin riittävän hyvin. Eli kannattaako edes sattua ? Myötä vai vastapäivään kiertää ?
Sitä koitettu jo kerran mutta tuntuu että kielet vetää silti tuota kaulaa.. Pitääkö viedä ammattilaiselle ? Mulla kyllä työkalut pysyy käsissä että ei ongelmaa sen suhteen tarvitsen vain ohjeet niin että tyhmätkin ymmärtää.

 
Vaikka pysyykin kalu kädessä, niin se tärkein juttu on tietää mitä sillä tekee.
Mun mielestä kannattaa käyttää se kitara kerran ammattilaisella säädettävänä. Voi ihan hyvin olla, että korkeat kielet johtuu korkeasta satulasta ja/tai tallasta, tai vaikka kitaran kaulan tai kannen vioista. Merkkiä en tunne, ja nettidiagnoosi näilä tiedoilla on ihan arvailua - mutta pajalla joko tulee kuntoon, tai saat tiedon että on turhan iso vika korjata.
 
Oletan, että se säätöruuvi on kaularaudan säätöön, ja silloin sen tehtävä on toimia vastavoimana kielten vetojännitykselle. Perusfunktio ei siis ole kielten korkeussäätö. Jos kaula on kielten vedosta käyrä, säätömutteria kiristetään eli käännetään myötäpäivään. Sopiva annos on 1/4 kierrosta, ja parin tunnin jälkeen tarkistus muuttuiko tilanne ja riittikö vai pitääkö tehdä uudelleen. Ja pudota virettä ennen säätöjä niin kaula/kaularauta ei turhaan tappele kielten vetoa vastaan.
 
Dezer
03.07.2015 19:10:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitan pari kuvaa tähän jos auttais "diagnoosin" teossa :)
 
http://i.imgur.com/UGssyYT.jpg
- Kielten korkeutta näkyy hieman tuossa kuvassa, ei taida olla normaalikorkeudella ?
 
http://i.imgur.com/NxKKXvP.jpg
- Ehkä turha kuva...
 
http://i.imgur.com/7ijNfFz.jpg
- Tallaa tai satulaa ? Ei hajuakaan...
 
http://i.imgur.com/GmeJEvG.jpg
- öööh... ?
 
Onko näistä apua ? Tuntuu vain aika luvattoman korkealta noi kielet, nyt riippuen seuraavasta vastauksesta käyn säätöruuvin kimppuun.
 
73nd3r
03.07.2015 19:34:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta tallakuvasta näkyy, että talla on irronnut liimauksesta kitaran kannesta, ja kun tallan takaosa nousee niin kieletkin nousee.
 
Kunnollinen korjaus vaatii tallan irrotuksen ja uudelleen liimauksen, linkistä voi katsoa miten se tehdään yksinkertaistettuna: http://www.stewmac.com/How-To/Onlin … idge_repair_fix_it_or_pitch_it.html
 
En suosittele tekemään itse aloittelevana kitarafixaajana, siinä on kuitenkin kitaran soiton ja soinnin kannalta ratkaisevia kohtia jotka voi mennä pieleen.
 
Ja kaikki pikafixit (esim. tallaa irrottamatta uitetaan liimaa saumaan ja puristetaan palikka/ruuvisysteemillä kielireikien kautta) sopii vaan jos tuolla kitaralla ei ole mitään arvoa.
 
PS: Anteeksipyyntö ketjun aloittajalle, tässon kaapattu sun ketju ihan täpöllä.
 
Dezer
03.07.2015 20:40:28 (muokattu 03.07.2015 20:42:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitarafixaajaa musta ei tule se on selvä, vienti siis ammattilaisten hyppysiin tuli eteen ja jälleen voi tuumata ettei köyhän kannata halpaa ostaa. Äkkiä olis ostanu uuden vaikka tuon 300e kitaran koska nyt kohta mennään varmaan noissa lukemissa kun käyttää ammttailaisella. Kantapään kautta, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
 
Anteeks myös minulta kun ryssittiin tämä topik, katoin vaan että otsikko oli sopiva ja länttäsin tekstin tänne. (sori)
 
Mutta hei suuresti kiitoksia 73nd3r nopeista vastauksista. En millään haluais tuota rakkainta kiikutella mihinkää nyt kun kauhia soittokiima päällä tai enemmänki se on varmaan "epämääräistä räpellystä"...
 
73nd3r
03.07.2015 21:17:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä kestä kiitellä, huono tsäkä vaan sulla.
Mutta ei tuo ole poikkeuksellista edullisissa kitaroissa eikä näkemätöntä kalliissakaan.
 
Mun mielestä hyvä päätös käyttää ainakin arvioitavana ammattilaisella. Ja parempi kunnolla korjattu (+ samalla säädetty) kuin jos ostaisit uuden edullisen, eiks ne niin sano tuolla mun StewMaclinkissäkin.
 
Zeeboo
03.07.2015 21:31:44 (muokattu 03.07.2015 21:32:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Dezer: Hei anteeksi että sotken sormet tähän viestiketjuusi...
 
Ettei näin tarvitsisi tehdä, on soittimien korjaukseen ja tuunaamiseen omat keskustelualueensa. Esimerkiksi vaikka :
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=147190
http://muusikoiden.net/keskustelu/31
 
Ihan vaan vinkiksi ;)
 
White men can't Monk
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti