Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ibanez F310BK teräskielinen, mikä on vuosimalli/laatu?
1
WanhaWetäjä
27.09.2014 19:59:18
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://dl.dropboxusercontent.com/u/62628467/Ibanez.JPG
 
Siis tuollainen peli olisi lähes jouten tyttärellä, kaverinsa kitara joka saattaisi olla myynnissäkin, voiko tyypistä/sarjanumerosta päätellä jotain F310BK/ 83070529H, valmistusmaa Japani?
 
Pikaisella testauksella todella vanhoilla kielillä intonaatio on ihan vähän pielessä, lisäksi kun olen vasuri niin onko kitaran rakenteessa jotain joka ei toimisi kielet kääntämällä?
Satulan voi kääntää/vaihtaa MUTTA tallapala on vinkkelissä joten vaikuttaako tuo intonaatioon?
Käsittääsakeni klasarikitaroissa on jotain palkkeja jotka korostaa yläkieliä ja jos kääntää kielet niin alakielet korostuu liikaa tms..?
Omassa nylonissani olen ollut huomaavinani tiettyä ylimääräristä resonointia tietyillä alakielen äänillä..
 
EDIT no pitähän tuota googlettaa http://www.ibanezcollectors.com/dis … /messages/5751/6103.html?1127336097 ..lienee tästä pelistä kyse eli tuo koodin alku olisi suoraan vuosiluku 83?
Voisin saada tuon lähes ilman MUTTA mikä tuon käypä hintä mahtas olla?
 
Ollaan hiljaa saadaan kalaa...ei sovi mulle eli perseitä ei nuolla!
73nd3r
27.09.2014 20:26:12 (muokattu 27.09.2014 21:30:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, kasikolmoseksi tuon tulkitsen. Loppuosassa Iballa on yleensä koodina kuukautta ja jopa monesko kitara sarjasta mutta riittänee.
H lopussa taitaa olla Teradan tehdas.
Nykyarvo soittokuntoisesta suunnilleen satasesta ylöspäin, mutta ei paljoa ;)
 
Vasuriksi muuttamisessa se satula tehdään uusiksi, ja tallassa vanha tallaluu pois, sopiva palikka liimataan sen tilalle, jyrsitään ura toistapäin vinoon uudelle satulalle ja vot. Tallaluun käännössä hoituu se intonaatiokin kohdalleen - jos ei ole kyse isommasta ongelmasta kaulassa, sen kiinnityksessä ja/tai kaularaudassa (Edit: tai kannen muodossa. Tsekkaa.)
 
Nämä on ihan hyviä soittopelejä, mutta ei kuitenkaan niin laadukkaita että kannattais (IMHO) lähteä pohtimaan kannen tukien kätisyyksiä ja niiden soundivaikutuksia.
 
WanhaWetäjä
27.09.2014 21:58:20 (muokattu 27.09.2014 21:59:00)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

73nd3r: Juu, kasikolmoseksi tuon tulkitsen. Loppuosassa Iballa on yleensä koodina kuukautta ja jopa monesko kitara sarjasta mutta riittänee.
H lopussa taitaa olla Teradan tehdas.
Nykyarvo soittokuntoisesta suunnilleen satasesta ylöspäin, mutta ei paljoa ;)

Joo, 150 taalaa oli vastaavan pyynti Ebayssa.
 
Vasuriksi muuttamisessa se satula tehdään uusiksi, ja tallassa vanha tallaluu pois, sopiva palikka liimataan sen tilalle, jyrsitään ura toistapäin vinoon uudelle satulalle ja vot.
Ja mitäs tuo voisi kustantaa? Pajallehan se on vietävä. Eli jos maksan 50-80€ kitarasta KOSKA se vaatii remppaa, onko se edes lähellä kohtuullista? Ymmärsin että kaveri jonka kitara tuo on omistaa lukuisia kitaroita eli tuo on jonkinmoinen "ylijäämä", sillä ei ole soitettu aikoihin, tyttärellä se on ollut ns seinäkoristeena ainakin kolme vuotta.
 
Tallaluun käännössä hoituu se intonaatiokin kohdalleen - jos ei ole kyse isommasta ongelmasta kaulassa, sen kiinnityksessä ja/tai kaularaudassa.
Kaula on suora, testasin intonaation lähinnä vapaa kieli-oktaavi osastolla, pikkasen yläkanttiin oli. Mutta kielet voi olla vaikka 5-10 vuotta vanhat...mitään muuta en ko pelistä tsekannut.
 
Nämä on ihan hyviä soittopelejä, mutta ei kuitenkaan niin laadukkaita että kannattais (IMHO) lähteä pohtimaan kannen tukien kätisyyksiä ja niiden soundivaikutuksia.
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=176438
Tuosta aiheesta löytyi jotain pohdintaa. Olisiko tuo kannen tukien kätisyys oleellista vain kalliimmissa konserttikitaroissa? Sinänsä loogista, ohuet nylonkielet on aika heiveröisiä volumeltaan vs punotut, teräskielissä tuo ero ei ole niin suuri.
 
Ollaan hiljaa saadaan kalaa...ei sovi mulle eli perseitä ei nuolla!
73nd3r
28.09.2014 11:27:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaran ostohinnasta saat miettiä ihan ite myyjän kanssa.
On joku vertailun normitaso, mutta tää on kaverikauppa, mutta kitara tarttee vasurirempan, mutta on soittokunnossa kielenvaihdolla jne. Ei tota pysty arvioimaan ;)
 
Sen remontin hinnan saa korjaajalta. Kustannusarvio kannattaa käydä kysymässä ennen kuin ostaa tuon kitaran, ettei nouse kokonaissumma ihan kohtuuttomaksi.
 
Kefiiri
29.09.2014 09:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos kitarassa on eri paksuiset kielet kuin mitä siihen on suunniteltu, niin se vaikuttaa yllättävän paljon intonaatioon. Ostin taannoin käytetyn akkarin ja intonaatio asettui kohdalleen vasta kun vaihdoin paksummat kielet.
 
En ole musiikin asiantuntija.
73nd3r
29.09.2014 10:35:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä kyllä kielten paksuus valitaan ensin, ja sen perusteella säädetään intonaatio yms. - menee vähän hakuammunnaksi jos tekee toistapäin. Tietty, jos sattuu kohilleen niillä kielillä mistä tykkää niin mikä ettei.
 
Mutta vanhoilla kielillä ei kannata tehdä arvioita, uudet sisään ja sen mukaan.
Tossa vasurikäännössä osaava seppä hoitaa intonaation muiden säätöjen ohessa kohilleen.
 
Yleisvinkki intonaatio-ongelmille: joskus pitää vaihtaa leveämpi tallaluu, joka sitten hiotaan niin, että yläreuna on kullekin kielelle oikeassa intonaatiossa. Ja ääritapauksissa tallaa on siirrettävä.
 
Azolith
24.10.2014 20:29:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tai valitaan mieluummin kitara jossa on intonaatio kohdallaan.
Siitä on aina hyvä lähteä.
Kielten paksuus vaikuttaa lähinnä jännitteeseen kaulalle ja kopalle, jos kaula taipuu jännitteestä niin intonaatokin muuttuu hieman. Kosteusvaihtelu vaikuttaa myös vahvasti.
Kauraudalla voi yleensä korjata asian, sen takiahan se on.
Yleensä riittää raudan säätö jos paksumpaan settiin, riippuen kitarasta, kaikissa kaula ei kestä kovin tukevaan settiin siirtymistä ilman muitakin pulmia, mm kannen eläminen.
Ohuempi setti voi kitarassa muutenkin soida paremmin kun kokonaisuus on kevyt rakenteeltaan ja tavallaan tehty herkäksi.
Varsinkin 12-kielisissä tulee nopeasti pulmia vaikka kuinka ohuet kielet, ne kun usein on kopaltaan samat kuin 6-kielisissä.
Ei kestä jännitettä ja koppa muuttaa muotoaan hankalaksi korjata.
Ihan ok vielä pieni tallan nousu / pikku kuoppaa kopassa lapaan päin.
Mutta sitten kun ei oikein meinaa saada tallapalaa tarpeeksi alas kunnon soitettavuuteen ja intonaatio vaatisi tallapalaa taaemmaksi ollaankin vaikeuksissa.
Joku 60-luvun Guild vaikka esimerkkinä 12-kielinen.
Painaa pari kertaa enemmän kuin vaikka Landolan kevyt loistavasti resonoiva 885-12.
Täysin suora "ylituettu" kansirakenne G:sä. Soi hienosti kuitenkin eikä koskaan tule olemaan pulmia jos ei päälle astuta.
Kevytrakenteisen Landolan kansi on aalloilla ja harkinnassa siirtää koko talla hieman taakse jotta taas intonaatio kohdilla, muutenhan se soi upeastl.
Samaa tukevaa näkee vaikka tuossa Seaqull tukevassa 12-kielisessä, ei mitään perus muutoksia vaikka talossani tässä lehdossa kosteusvaihtelut tuo taatusti esille.
 
.
73nd3r
25.10.2014 10:49:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan mukava avautuminen, mutta tässä oli kyse ihan tietyn merkin tietystä yksilöstä.
 
@Aloittaja, miten homma eteni?
 
Matias.
04.11.2014 17:16:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli aikanaan tuota samaa sarjaa F360BK. Taisi olla vähän enemmän koristeltu, mutta samalla sivulla ne oli esitteessä. Vuosimalli oli 1980. Hyvin tehty kitara joka maksoi 1195 markkaa uutena. Hinta tosin taisi nelinkertaistua kun kasariluvulla jenin kurssi nousi reilusti.
Soundi oli vähän kovan puoleinen, sellainen pehmeä puumainen lämmin soundi puuttui. Luulen että se johtui laminoidusta kannesta.
G-kieli oli aika tarkka viritettävä että kitara soi täysin puhtaasti. Käytin silloin 0.10 -kieliä ja em. ominaisuus koski nimenomaan noita kieliä. Muita en tosin kokeillutkaan. Itse viilasin karvan verran alasatulaa jotta soittotatsista tuli mieleisempi. Kaula aika paksu, paksumpi kuin aikaisempien vuosien Concordeissa.
Viritinkoneisto hyvät ja pitivät vireen ok. Mulla saattaisi olla se vieläkin ellen jossain vaiheessa olisi luullut lopettavani rämpyttelä....
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti