Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Käytetyn akustisen ostaminen
1
Attew
12.06.2014 10:33:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ostamassa akustista kitaraa, ja tiedän aika tarkkaan mitä siltä haluan. Spekseillä ei niin väliä, mutta saundi ja tatsi ratkaisee. Ongelmaksi muodostuukin se, että en mielelläni ostaisi uutena kitaraa, mutta käytettynä taas ei oikein onnistu liukuhihnatestailu. Päteekö mitenkään se, että testaan kaupassa kitaraa, ja etsin torilta saman mallin, vai ovatko kitarat yksilöllisempiä? Usein testaillessani olen huomannut halvemman useinkin olevan parempi (Esim. 500_ vs 800_), minkä perusteella voisin kuvitella erojen johtuvan yksilöistä. Minkä mukaan te yleensä ostatte/menette testaamaan käytettyjä akustisia?
 
I am alive, what's your excuse?
Rämppy
12.06.2014 19:54:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä kitarat on yksilöitä hintaluokasta riippumatta. Lisäksi käytetyissä kunto vaihtelee. Kitarasta ei tee hyvää ja hyväkuntoista pelkästään se, että on naarmuton ja kolhuton. Kaulan pitää olla suora, soittotatsin mahtava ja soundin hunajata.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
discominister
23.07.2014 15:42:18 (muokattu 23.07.2014 15:51:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oman näkemykseni mukaan erityisesti akustiset kitarat ovat nimenomaan yksilöitä. Kaupassa testaamisella lienee selviää lähinnä onko kaula sopiva omaan kouraan ja ulkonäkö miellyttävä yleensäkin. Siihen se taitaa jäädäkin.
 
Käytettyä ostettaessa olisi hyvä pistää jäitä hattuun ja testailla ja katsella kitara läpi ihan rauhassa. Täytyy myöntää, että itse tulee ostopäätös tehtyä usein liian hätäisesti. Perus testisoittojen ja testailujen lisäksi olisi hyvä tarkistaa kitaran yleiskunto ja mahdolliset piilevät ongelmat. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää kaulan suoruuteen, nauhojen kuntoon ja kaikenlaisiin liitoksiin ettei esimerkiksi talla ole lähtenyt irtoamaan takaa tai ettei kaulan kanta ole lähtenyt irtoamaan bodysta. Erityisesti jos on laittamassa paljon rahaa menemään olisi hyvä myös katsella kaikukopan sisään, että siellä kaikki on kunnossa. On tullut nähtyä sellaisiakin vanhoja kitaroita, joissa bodyn rimoitus on sisältä alkanut lähtemään irti ja näin ollen kitaralle on ollut ennustettavissa romahdus jossain vaiheessa. Sisustan tarkastukseen soveltuu taskupeili tai sitten ihan kätevä systeemi on myös työntää kännykkä videokuvaus ja salama päällä kaikukopan aukosta sisään ja käännellä sitä.
 
Yksi tärkeimmistä asioista on myös se, että kitara pitää vireensä. Jos kitara ei pidä virettään, on se pahimmassa tapauksessa soittokelvoton. Vireen pitävyyteen taas vaikuttaa yllättävän moni asia ja se ei aina korjaudu vaikkapa vain virityskoneita vaihtamalla. Kannattaa siis viritellä ja soitella ajan kanssa ja tarkkailla mitä tapahtuu esim. bendien jälkeen.
 
Joku saattaa ostaa kitaran ihan vain speksien mukaan, mutta itselle tärkeintä on ollut se yleisfiilis mikä siitä jää. Mikä soundi, miltä tuntuu soittaa ja miltä näyttää.
 
Azolith
24.08.2014 00:08:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu kanssa paljon merkistä, hyvään laaduntarkkailuun ja maineen ylläpitoon satsaa premiun valmistat.
Vaikka Martin, niin olisinko 40 viilannyt, olleet erittäin tasalaatuisia. Tilaan nykyisin huoletta kokeilematta pikku pajalle, ei ole pettymyksiä tullut.
Seikka korostuu edullisissa, vaihtelua tuotannossa on enemmän kun mennään siihen että edullinen ja hyvä koitetaan yhdistää.
Ei se oikein toimi yleensä.
Joku Sigma on hyvä esimerkki siitä että sekin on mahdollista.
 
.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti