Muusikoiden.net
23.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Joku ivireongelma
1
määwaa
22.09.2013 10:16:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikähän tuossa yamahassa on kun virittää h- kielen oikeaksi ja ohuemman e-kielen myös niiin sitten kun soittaa e-kielen 7. välistä niin se on vähän alempi kuin h-kieli vaikka sen pitäisi olla h kun se on vireessä ?
Mitä sille pitäis tehdä ? Vai onko mitään tehtävissä ?
 
hallu
22.09.2013 11:43:02 (muokattu 22.09.2013 11:43:58)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

määwaa: Mikähän tuossa yamahassa on kun virittää h- kielen oikeaksi ja ohuemman e-kielen myös niiin sitten kun soittaa e-kielen 7. välistä niin se on vähän alempi kuin h-kieli vaikka sen pitäisi olla h kun se on vireessä ?
Mitä sille pitäis tehdä ? Vai onko mitään tehtävissä ?

 
Ensimmäiseksi vaihda kielet. Jos uudessa kielisetissä sama ongelma, niin kannattaa vielä kerran vaihtaa ainakin se epävireinen kieli jotta varmistetaan ettei sattunut vain huono kieli kohdalle. Sitten pitää intonaatio säädättää kohdalleen jos ei kielten vaihtamisella ongelma hoidu.
 
Kitarat ovat semmoisia "vähän sinnepäin" viriitettäviä eli yksikään kitara ei ole täydellisessä vireessä jokaisesta kohtasta jokaisessa intervallissa, vaan pientä heittoa aina tulee ja tarkkakorvaisille se voi olla ahdistavaa. Siksi kitaran virittäminen on usein sellaista sopivan kompromissin hakemista, että minkälaisella vireellä juuri kyseinen kitarayksilö kuulostaa mahdollisimman vireiseltä siihen soittotapaa jolla sitä nyt satutaan sillä kertaa soittamaan:-).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
milahtee
22.09.2013 12:15:50 (muokattu 22.09.2013 12:21:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa siltä, ettei e-kielen hienovire ole kohdallaan; painettu ääni on matalampi kuin pitäisi. Sähkökitarassa e-kielen tallapalaa siirrettäisiin eteenpäin. Akustisessa tallanluun harjaa voi muotoilla siten, että kielen irtoamiskohta tulee mahdollisimman eteen. Tämä on idea kompensoiduissa tallanluissa.
 
Kielten paksuus vaikuttaa hienovireeseen myös. Monesti akustisissa sopivin setti löytyy kokeilemalla. Tässä tapauksessa e-kielen tulisi olla nykyistä paksumpi.
 
Ennen kuin hienovirettä yrittää säätää, kannattaa tsekata, että myös yläsatulan urat (kielen irtoamispiste aivan satulan etureunassa) ja kaulan notko ovat kunnossa.
 
Ja kuten Hallu jo totesikin kitaran virittäminen on aina kompromissi.
 
määwaa
22.09.2013 21:42:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

minkälainen homma se on se intonaation säätäminen ?
 
hallu
22.09.2013 21:54:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

määwaa: minkälainen homma se on se intonaation säätäminen ?
 
Akustisessa täytyy yleenä sitä tallaluuta sovittaa elikkäs muovailla viilan kanssa joten jos et ole tehnyt, niin kannattaa teettää (ei maksa varmaan ihan älyttömän montaa kymppiä moinen operaatio jos ei tarvitse koko tallaa alkaa siirtelemään).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka.
milahtee
23.09.2013 08:59:02 (muokattu 23.09.2013 11:57:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: Akustisessa täytyy yleenä sitä tallaluuta sovittaa elikkäs muovailla viilan kanssa joten jos et ole tehnyt, niin kannattaa teettää (ei maksa varmaan ihan älyttömän montaa kymppiä moinen operaatio jos ei tarvitse koko tallaa alkaa siirtelemään).
 
Aivan. Jos ei ole aikaisempaa kokemusta, akustisen säätäminen voi olla turhan haastavaa. Soitinkorjaaja saanee kitarasi kuntoon pienellä säätämisellä ja kaupan päälle tulee hyvä soitettavuus.
 
määwaa
23.09.2013 16:16:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juu kiitoksia paljon teille ! :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti