Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vähän käytetty Landola c-21 80-luvun puolivälistä
1
saina
05.09.2013 08:55:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen vasta aloittelemassa kitaraharrastusta ja kysyisinkin mitä otsikossa olevasta kitarasta kannattaa maksaa? Tällä hetkellä kitarassa 2 teräskieltä, mitä niiden vaihtaminen nailonisiksi mahdollisesti maksaa?
 
Old Guitar
05.09.2013 17:56:12 (muokattu 05.09.2013 18:03:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

saina: Olen vasta aloittelemassa kitaraharrastusta ja kysyisinkin mitä otsikossa olevasta kitarasta kannattaa maksaa? Tällä hetkellä kitarassa 2 teräskieltä, mitä niiden vaihtaminen nailonisiksi mahdollisesti maksaa?
 
Riippuu kunnosta. Kysy myyjältä paljonko hän on kitarasta maksanut aikoinaan eli minkä arvoinen kitara on myyjälle. Siitä on hyvä lähteä. Sen jälkeen voit ottaa selville kitaran arvon ja todeta onko myyjä ollut rehellnen arviossaan. Voihan toki olla, että kitaralla on myyjän kannalta rahalla mitattavissa olevaa tunnearvoa, joka nostaa hintaa. Silloin kannatta miettiä onko valmis siitä maksamaan. Joskus myös kitaran arvo keräilyesineenä voi nousta alkuperäisestä. Tällöin kannattaa miettiä ostaako kitaran soittamista vai keräilyä varten.
 
Arvo voi myös muuttua kitaraan tehtyjen parannusten vuoksi. Esim., jos siihen on vaihdettu sivujen ja pohjan materiaaliksi brasilialainen ruusupuu ja kansi on myös vaihdettu parempaan materiaan. Monia muitkain osia kitarasta voi päivittää, jolloin kitaran arvo voi nousta.
 
Kitaran arvoa voi myös nostaa, jos sen entinen omistaja on ollut joku tunnettu artisti. Sellaisista kitaroista maksetaan huimia summia, artistista riippuen.
 
Useimmiten kitaran arvo määräytyy valmistajan maineen, käytettyjen materiaalien ja kitaran kunnon perusteella.
 
Kyseessä ei kuitenkaan alunperin ole järin kallis kitara. Tarkemman hinnan saa selville, kun kirjoittaa Googleen haku sanaksi kitaran merkin ja mallin.
 
Tuli mieleen myös, että mikäli luonteesi on häilyväinen, eikä motivaatiosi oppia akustisen kitaran saloja ole kovin voimakas, niin silloin ei kannata kauheasti sijoittaa ensimmäiseen kitaraan, koska voi käydä, kuin monilla muilla aloittelijoilla, että huomatessaan harrastuksen vaativan liikaa vaivaa, jotta se alkaisi sujua, kitara muuttuu arvottomaksi, niinpä jälleenmyyntiarvo nousee myös yhdeksi kitaran hankinnan tärkeimmäksi seikaksi.
 
Sisustusarvo sekä halu näyttää taiteelliselta ihmiseltä voivat myös olla vaikuttavia tekijöitä kitaran arvoa määritellessä.
 
Em. huomioonottaen en uskalla määritellä kyseiselle kitaralle arvoa, jos en saa lisävalaistusta asiassa.
 
Ai, niin! Myös se miten kitara soi ja sopii händyyn on tärkeitä hintaa määritellessä. Ehkä tärkeimmät, mutta kaikki nämä asiat ovat suhteesa toisiinsa ja ne yhdessä määrittävät kitaran hinnan. Arvo voi olla eri myyjälle ja ostajalle
 
Myös kitaran kestävyys on huomioitava kitaran arvoa määritellessä. Kestääkö isältä pojalle? Ilmastonvaihtelun vaikutus kitaraan. Tunnearvo myös ostajan kannalta. Tärkeitä asioita nuokin.
 
Paljonko on puun ja muun materiaalien arvo? Ulkonäölliset seikat meinas unohtua vallan.
 
Kannatta pohtia kaikkia em. asioita, kun on kitaraa ostamassa ja hintaa arvioimassa.
 
-----
 
Kielten vaihto maksaa pari n. euroa, jos itse ne vaihdat.
 
Ota iisisti - loppu lähestyy...
Chemo
05.09.2013 18:43:07 (muokattu 05.09.2013 18:46:47)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pikainen Googlaus löytää Landolan listahinnaston vuodelta 2008, jolloin kyseisen mallin ovh on ollut pari sataa: http://www.landola.fi/brochures/01.09.2008%20Retail%20pricelist.pdf
 
Tuosta hinnasta lienee lähtenyt kauppaa tehdessä jotain pois. Sitten vielä voi miinustaa jonkun verran siitä että kitara on käytetty, ja vielä sitten tarvittaessa jos se on saanut osumaa tms. Hyvälaatuinen setti naikkarin kieliä maksaa plus miinus kympin (ja uudessa kitarassahan on kielet, eli tämäkin laskee arvoa). Tämän hintaluokan kitaroille tehdään harvemmin mitään isompia paranteluja, edes satulan tai tallan vaihtoa, saati mitään brassi-ruusupuun vaihtoja runkoon. Toki voi kysäistä onko mitään osia vaihdettu, jos myyjä ei itse hoksaa kertoa.
 
Sanoisin tältä pohjalta että alle satasen peli olisi kyseessä. Seitsemää kymppiä ehkä tarjoaisin itse, ja olisin valmis neuvottelemaan hinnan yhdeksään kymppiin. Jos kitara siis ylipäätään miellyttää sinua. Nythän et voi tietää siitä miltä se tuntuu soittaa.
 
Ja vielä. Kannattaa myös huomioida, että kitaraa saattaa joutua säätämään koska kitarassa on ollut teräskielet. Niiden jännitys on todella paljon suurempi kuin nylonien. Purkuoikeus olisi syytä vaatia kaupan ehdoksi, jos et saakaan sitä soittokuntoon. (Muok: Vai olivatko muut kielet kuitenkin olemassa, ja nylonia? Onko kitarassa pidetty täyttä teräskielisettiä?)
 
....Tai sitten voit katsoa muita vaihtoehtoja.
 
Päätän raporttini ulkoavaruudesta tähän.
mpekkanen
05.09.2013 19:55:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä on -82 ostettu Landolan C-21 ja se maksoi silloin hieman alle 300 markkaa. Jos ottaa huomioon ,että nylon kielisessä kitarassa on joku pitänyt teräskieliä niin voi olla että koko soitin on ihan soittokelvoton. Teräskielissä on nylon kieliä paljon kovempi jännitys=eli kaula voi olla vääntynyt.
Itsellä ei ole siinä soittimessa ollut koskaan teräskieliä mutta ajan saatossa talla on noussut siitä kannesta ja lähtenyt melkein irti liimauksista. Olen sen itse vähän tökerösti liimannut uudestaan takaisin. Soitin ei kuitenkaan ole enää ihan täysin soittokunnossa.
Kun tämä on itselle kaikista ensimmäinen kitara niin siksi se vielä tunnesyistä löytyy nurkasta. Kauhean hyvä soitin se ei kyllä muuten ole ja jos olisin tuollaista nyt ostamassa niin en kyllä siitä paria kymppiä enempää maksaisi, edes ehjästä.
 
Voihan tietysti olla ,että pari vuotta uudemmat mallit olisivat hieman parempia. Niin paljoa parempia ne tuskin kuitenkaan ovat ,että se paljoa siinä hinnassa näkyisi.
 
Aika moni on pilannut nylonkielisen kitaran sillä että on laittanut teräskielet kolmen paksuimman kielen tilalle kun ei ole tajuttu asiaa. Kun näin on sitten pitkään pidetty/säilytetty soitinta niin se vetää kaulan kieroksi kun kaulan toiselle puolelle kohdistuu enemmän vetoa/jännitystä.
Lisäksi teräskielien laittaminen nylonkieliseen kertoo siitä ettei omistaja osaa sillä soittaa tai edes virittää soitinta. Teräskielisissä akustisissa ei mene talla koskaa suoraan niinkuin se menee nylonkielisessä. Tällöin matalat teräskielet eivät soi vireisesti jos ne on laitettu nylonkieliseen.--->Kitaraa ei voi siis virittää kunnolla niin että nauhat olisivat "oikeilla" paikoilla jos osa kielistä on siis korvattu teräskielillä.
 
Jos soitin on ollut 30 vuotta huonosti viritettynä ja vääränlaisilla kielillä niin koko peli voi olla täysin soittokelvoton.
Soitinkorjaajalle kun tämmöisen vie ja maksaa 30-50 euroa tunti siitä kaulan oikaisusta ja muusta mahdollisesta niin voin sanoa jo näkemättä ,että ei kannata.
 
Samanlaisia ,tai parempia, akustisia saa käytettynä alle 50 eurolla muusikoiden torilta ja tori.fistä.
 
Uudet kielet maksaa jo kympin verran nylonkieliseen, että kannattaa miettiä onko se kielten osto jo tähän kenties ihan turha ostos.
 
maxtheman
05.09.2013 20:29:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=792920
 
Max
saina
11.09.2013 09:15:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista, pitää vielä miettiä. 65e oli myyjän pyynti. Tuo kaulan vääntyminen on tietysti mahollinen vähästä käytöstä huolimatta, en tiedä osaako sitä itse tsekata.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti