Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Godin ACS USB Kitaran satulan modifiointi
1
Hannuras
07.09.2012 11:08:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei kaikki Godin ACS USB kitaran soittajat! Haluan välittää tässä kokemuksiani ko. kitarasta sellaisen jo hankkineen ja hankintaa harkitsevalle. Olen soitellut n 35 v kitaroita pääasiassa akustisia ja uusin hankintani on tämä kyseinen malli. Kitarassa viehättää sen monikäyttöisyys ja todella kevyt ja helppo soitettavuus, mutta!! MUTTA !!
 
On todella harmillista kuinka helposti uloimmat kielet lipsuvat pois otelaudalta, mielestäni ne kannattaa asemoida uudelleen tekemällä tai teettämällä uusi yläsatula jossa E kielien sijainnit ovat n. 4,5 mm kaulan reunasta mitattuna, tällöin soitettavuus parenee huimasti, samalla täytyy muutkin kielet sijoittaa tasavälein (7,6 mm) uuteen satulaan. Pelivaraa kaulan leveyden suhteen ei paljoa ole, kokeilu kannattaa joka tapauksessa sillä ero on suuri. Jos kokeilu ei ole mieleinen voi vanhan satulan laittaa takaisin sillä se irtoaa melko helposti napauttamalla. Itse onnistuin tekemään ko satulan mustasta kovasta muovista (POMM) numero-ohjatulla jyrsinkoneella, kielten lovien merkkaus käsivaralla ja viilaus ei ole ihan helppoa ja vaatii erikoisviilat, jos epäilet taitojasi ja sinulla ei ole sopivia välineitä eikä valmista satula-aihiota, kannattaa homma antaa suosiolla ammattilaiselle.
 
Kitarapajassa tällainen työ luvattiin tehdä ja se kustantaa n. 60 €.
 
Kielten lipsumista voi myös vähentää melko paljon ilman modifikaatioita jos laittaa extra high tension kielet kuten kokeilin ennen satulamodifikaatiota, nyt olen laittanut uuden satulan kanssa myös extra high tension kielet.
Soitan kitaralla pääasiassa Rolandin GR-55 syntikkaa ja Korg T1 työasemaa ja toiminta kireämmillä kielillä on parempaa edellyttäen että tarvittavat säädöt tekee myös Rolandiin. Kitarassa on myös USB liitin jonka kautta voi soittaa suoraan musasoftassa olevia soundeja.
 
Oheisena linkki ko. kitarasta.
 
http://www.godinguitars.com/godinacsbstusbp.htm
 
Godin ACS USB kitara on hieno kitara jota on ilo soittaa, etenkin Chet Atkins tyyppiseen näppäilysoittoon se on loistava peli ja moneen muuhun myös.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti