Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitkä ovat Resonaattorikitaroita?
1
M.A.K-97
02.04.2012 19:16:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli minkälaiset/minkä merkkiset resonaattorikitarat ovat hyviä ja miksi? Itteä on alkanut kiinnostamaan wanhan bluesin soitto, ja kiinnoistais viimein ostaa se kunnon kitara näihin hommiin. Kiitos jos jaksat viettää aikaasi mielipiteiden jakamiseen ja kirjoitteluun.
 
P.P.King
03.04.2012 14:46:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa on aiheesta hyvä ketju, jossa asioita puidaan hieman perusteellisemmin. Kanattaa ehdottomasti lukaista tuo läpi. Ainakin itseäni se auttoi viime keväisiten resonaattorikauppojeni suhteen.
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=162605&o=0
 
M.A.K-97
04.04.2012 09:55:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos. Minkä kitaran ostit ja olitko tyytyväinen?
 
P.P.King
04.04.2012 14:19:02 (muokattu 04.04.2012 14:20:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M.A.K-97: Kiitos. Minkä kitaran ostit ja olitko tyytyväinen?
 
Käytetyn Amistarin Style O:n. Hintaansa nähden olen ollut erittäin tyytyväinen ko. kitaraan.
 
Ennen kuin menet hätäpäissäsi ostamaan sen Amistarin tms., suosittelisin, että perehdyt resonaattorikitaroihin huolella. Etsi aiheesta tietoa eri lähteistä, ja pohdi sen perusteella mitä kitaralta haluat ja mihin sitä aiot käyttää. Mieti onko itsellesi sopivin vaihtoehto puu- vai metallikoppainen kitara. Metallikoppaisissakin on keskinäisiä eroavaisuuksia materiaalin suhteen (teräs, messinki jne.). Kannattaa myös huomioida satularatkaisun (spider vai biscuit) sekä kartiotyypin (singlecone vai tricone) vaikutus soundiin.
 
Mieti myös mahdollista kitaran käyttötarkoitusta. Slide ja fingerpicking soittoon kitaran tulee ehdottomasti olla roundneck, kun taas lapsteel soitossa squareneck ajaa asiansa paremmin. Yleiskitaraksi resonaattori ei omien kokemusteni mukaan sovellu järin hyvin. Soundinsa ja raskasoittoisuutensa vuoksi käytänkin sitä itse lähinnä slidesoitossa.
 
Tietämättä budjettiasi on vaikea antaa suosituksia merkkien suhteen. Jos haluat kunnollisen resonaattorikitaran heti kättelyssä, voit toki ostaa jonkin Nationalin malleista. Natikat nauttivat korkeaa arvostusta soittajien keskuudessa eikä maine ole aiheeton. Laatu näkyy myös hinnassa. Uutta Nationalia tuskin saa alle 2000 euron, mutta käytetyn saattaa hyvällä tuurilla löytää n. 1500 eurolla. Tosin Nationalia tuskin ainakaan heti tarvitsee laittaa kiertoon...
 
Nationalin mallistossa riittää valinnanvaraa vaativammallekin kitaristille
http://www.nationalguitars.com/
 
Hyvää tai vähintääkin tyydyttävää löytää halvemmallakin. Mikäli kelpuutat muutakin kuin parasta, vaihtoehtoja kyllä riittää. Valmistajista tulee mieleen ainakin Dobro, Amistar, Continental, Recording King, Johnson, Vintage ja Regal. Joukkoon mahtuu laatukitaroita, joista luulisi löytyvän sekä soittajaa että kukkaroa miellyttävä vaihtoehto.
 
Onnea resonattorikitaran etsintään.
 
rattledad
07.04.2012 02:11:55 (muokattu 07.04.2012 02:25:15)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P.P.King: Yleiskitaraksi resonaattori ei omien kokemusteni mukaan sovellu järin hyvin. Soundinsa ja raskasoittoisuutensa vuoksi käytänkin sitä itse lähinnä slidesoitossa.
 
Pitkälti samaa mieltä, vaikken keksikään miksi reson pitäisi olla erityisen raskassoittoinen jollei ole tarkoituskin soitella enimmäkseen slidellä.
 
Wanhaa bluesia soitettiin varmaan enimmäkseen kuitenkin puukitaroilla, pienikoppaiset toimii yleensä kai sormisoitossa paremmin kuin dreadnoughtit. Voi olla että ilmankin pärjää, mutta minusta jotenkin sormiplekut tuntuisi kuuluvan peltikitaran soittoon.
 
Tuossa yritän soittaa natikan triconea, kiva soitin muttei tosiaan mikään yleiskitara:
http://www.youtube.com/watch?v=aqzf … FOhSLERdtoSCIl1o6-5EJhdZd0GJeDaKT4=
 
Bob Brozmanin ja Mike Messerin sivuiltakin löytyy infoa resonaattorikitaroista, Brozman on kai kytköksissä nykyiseen Nationaliin ja Messer teettää omia malleja kiinassa, käsittääkseni samassa tehtaassa mistä tulee Republic ja Busker -merkkisetkin.
 
One man's OMG! is another's WTF!.
M.A.K-97
07.04.2012 10:02:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos avusta
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti