Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustisen kitaran kaikukopan koko? (Yamaha A3M/Yamaha AC3M)
1
Raynikka
03.03.2012 00:22:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen hankkimassa Yamaha A3M Elekrtoakustista kitaraa, mutta kuten yleensä mukaan tulee aina pari muuttujaa. Törmäsin Yamahan AC3M:ään ja se C meinaa ymmärtääkseni konserttikokoista eli pienempää kaikukoppaa. Nyt olis kiva saada asiasta ymmärtävien apua. A3M:ää olen päässyt testaamaan, mutta AC3M:ää en, joten antakaa esimerkkejä muista yamahan konserttikokoisista kepeistä jos sattuis törmäämään, ja saa toki kertoa mitä eroa tolla kaikukopan koolla on muuten kuin äänen voimakkuuden kannalta.
 
-You've got a cute mini-guitar. -I'ts not mini-guitar, it's UKULELE!!!
Jkob
03.03.2012 21:38:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UltimateGuitarDude97: Olen hankkimassa Yamaha A3M Elekrtoakustista kitaraa, mutta kuten yleensä mukaan tulee aina pari muuttujaa. Törmäsin Yamahan AC3M:ään ja se C meinaa ymmärtääkseni konserttikokoista eli pienempää kaikukoppaa. Nyt olis kiva saada asiasta ymmärtävien apua. A3M:ää olen päässyt testaamaan, mutta AC3M:ää en, joten antakaa esimerkkejä muista yamahan konserttikokoisista kepeistä jos sattuis törmäämään, ja saa toki kertoa mitä eroa tolla kaikukopan koolla on muuten kuin äänen voimakkuuden kannalta.
 
Eipä sillä muuta eroa kuin äänen voimakkuus ja tossa dreadnaughtissa saattaa olla hiukan parempi soundi, joka toki on kuulijan korvassa. Suurin ero siis on se että c-mallissa se koppa on pienempi ja pienempi kokoiselle soittajalle, tai fingerstyleen, ehkä parempi. Yamahan Ls-sarjalaisissa on ainakin pieni koppa, muusta en tiedä.
 
Wanking is timeless
Ukkovaari
06.03.2012 19:44:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harmi ettei ole noita tullut testailtua kumpaakaan, on ihan mielenkiintoisia kumpikin eikä hintakaa ole paha.
 
Sanoisin, että jos vain suinkin mahdollista niin kandee päätöstä lykätä siihen asti että on päässyt molemmat kitarakopan tyypit testaamaan omakohtaisesti, että tietää miten kitara istuu käsiin ja miltä se soundaa.
 
Isompi kitaran koppakaan ei aina välttämättä tarkoita, että se soi voimakkaammin kuin hieman pienemmällä kopalla varustettu koska siihen voimakkuuteen ja muuhunkin soundipuoleen vaikuttaa kitarassa käytetyt materiaalit kuten puut, onko koko puuta ja mitä puuta ym. materiaalit ja tekotapa.
 
Osa porukasta on sitä mieltä, että hieman pienempi koppainen toimii paremmin esim. keikoilla ym. suhteen ja osa sanoo että soundi on niissä tasapainoisempi, tiedä häntä sitten onko tasapainoisempi ja toimiiko paremmin keikoilla, toivottavasti tähänkin puoleen joku osaa antaa hyvän vastauksen.
 
Yksi tietysti tärkeä asia on noissa käytettävä elektroniikkaa ja sen toimvuus ja antama soundi, jos elektroakustista on ostamassa.
 
Noista kahdesta sen verran uskaltaisin arpoa, että molemmista lähtee ihan hyvät äänet akustisesti sekä varsinkin elektroniikalla varustettuna mutta tämä perustuu vaan siihen mitä olen Yamaha kitaroita testaillu sekä omistanu, noista kahdesta harmikseni en voi kuitenkaan antaa omakohtaista kokemusta kehiin.
 
Eipä tästä tainnu hirveesti apuja olla, toivotaan että tulee sellaista vastausta jossa porukoilla on noista jotain kokemusperäistä kerrottavana.
 
Jkob
09.03.2012 11:29:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näitä on Suomessa kovin niukalti myynnissä vielä. Tuo elektroniikka on vissiin suurinpiirtein parasta mitä akustiseen tällä hetkellä saa. Turussa pääsin testaamaan A3r-mallia ja tykkäsin kyllä kovin.
 
Wanking is timeless
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti