Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Elektroakustista kitaraa hankkimassa (hintaluokka 500-700€)
1
Raynikka
23.11.2011 22:08:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ostamassa elektroakustista kitaraa soolo-lovella hintaluokassa 500€-700€. Tollasta olen katellut http://www.thomann.de/fi/seagull_entourage_rustic_cw_q_i.htm Ja tarvis tietävienosaavien apua, kun en paljoakaan näistä tiedä.
 
Rg505bk
23.11.2011 22:36:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noi Seagullit on kyllä kokolailla mainioita pelejä, itse olen kyllä tykännyt niistä mitä on tullut testattua ja taitaa yleinen milipidekin olla aika positiivinen. Kaula noissa vaan on suhteellisen leveä, mikä voi olla hyvä tai huono asia. Millbrookillahan noita on myynnissä, joten jos mahdollista niin hakeudu sinne testaamaan. Itse tykkäsin erityisesti tuosta SWS mini-Jumbosta:
 
http://www.seagullguitars.com/productperformercwmjflameQI.htm
 
Saattaa vaan mennä vähän yli budjetin, löytyyhän tuosta toki vähän halvempikin versio.
 
Muuten noista merkeistä kannataa varmaan tsekata noi "vakiomerkit" eli Yamaha, Walden ja ilmeisesti Cort tekee myös ihan asiallisia akustisia. Ehkäpä ensin pieni testikierros, jolla kartoitat vähän mitkä miellyttävät...
 
Max
24.11.2011 11:30:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UltimateGuitarDude97: Olen ostamassa elektroakustista kitaraa soolo-lovella hintaluokassa 500€-700€. Tollasta olen katellut http://www.thomann.de/fi/seagull_entourage_rustic_cw_q_i.htm Ja tarvis tietävienosaavien apua, kun en paljoakaan näistä tiedä.
 
Meikäläinen omistaa kyseinen kitara, tosin ilman lovea ja jälkeenpäin asennetulla k&k pure mini-mikityksellä. Kokolailla hintaansa nähden hyvä ja laadukas peli. Itse en koe tuota kaulaa mitenkään erityisen leveäksi, mutta makuasioitahan nämä ja testailla kannattaa muitakin merkkejä. Varteenotettava ja hyvä vaihtoehto kuitenkin tuohon hintaryhmään...
 
"PRS without birds is like woman without tits..."
Raynikka
24.11.2011 17:29:08 (muokattu 26.11.2011 23:08:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Netissä kun kävin kattelemas lisätietoo tosta Seagull Entourage Rustic CW Q-I niin siellä kerrottiin että on aika altis kolhuille, naarmuille yms. "jäljille" ton puun pehmeyden takia, onko näin?
 
Rg505bk
24.11.2011 17:50:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikö tuo kansi ole seetriä? Sitä seagull ainakin yleensä käyttää ja on kyllä herkästi kolhiintuvaa, etenkin kun käyttävät noissa melko ohutta pinnoitusta. Itsellä on seagullin grand seetri kannella ja se oli jo ostettaessa sen verran ruvella, että siitä sai ihan hyvän alennuksen. Onhan noissa myös ero saundissa verrattuna kuusikantisiin. En ehkä tuon kolhiintumisalttiuden takia kitaraa hylkäisi, jos se muuten miellyttää.
 
Max
25.11.2011 09:57:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kansi on tosiaan seetriä. onhan se pehmeän oloista ja varmasti jää helpommin jälkiä kun moniin muihin materiaaleihin. Jonkin verran on tullut puolessa vuodessa soiteltua (jopa keikkoja) eikä mitään suuurempia jälkiä ole tullut. Tosin ei kuulu kyllä tapoihinkaan heitellä soittimia. Kuten aiemmin todettua, jos saundi miellyttää niin ei kannata tuon kannen pehmeyden takia kitaraa hyllyttää...
 
"PRS without birds is like woman without tits..."
Jkob
25.11.2011 21:31:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos pari viikkoa jaksaa odotella niin Yamahan uusi sarja rantautuu Suomeen. Helpposoittoiseksi ja hyväsoundiseksi ovat rapakon takana kehuneet ja elektroniikka on esiintymistä varten viimeisen päälle. 700 eurolla irronnee A1-mallin kitarat.
 
Ja en ole Yamahan edustaja missään liikkeessä :-) pitää toki käydä koittamassa mutta melko varmasti menee veronpalautusrahat sinne.
 
Wanking is timeless
Raynikka
26.11.2011 00:14:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jkob: Jos pari viikkoa jaksaa odotella niin Yamahan uusi sarja rantautuu Suomeen. Helpposoittoiseksi ja hyväsoundiseksi ovat rapakon takana kehuneet ja elektroniikka on esiintymistä varten viimeisen päälle. 700 eurolla irronnee A1-mallin kitarat.
 
näitäkö meinaat? http://usa.yamaha.com/products/musi … tars-basses/el-ac-guitars/a-series/ Onks toi hinta oma arvio vai löysitkö jostain yamahan tai jonku musiikkiliikkeen sivuilta hintaa??? (ite en löytäny)
 
VegaLeyffinen
26.11.2011 03:01:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rg505bk: Eikö tuo kansi ole seetriä? Sitä seagull ainakin yleensä käyttää ja on kyllä herkästi kolhiintuvaa, etenkin kun käyttävät noissa melko ohutta pinnoitusta.
"Kolhiintumisalttius" ja ohut pinnoite kielii siitä, että on haluttu tehdä hyvin soiva kitara. Soittimiahan ei pitäisi kolhia ollenkaan - riippumatta niiden pinnoitteesta. Silloin ollaan väärillä vesillä, jos soitin valitaan sen mukaan kuinka paljon kestää kolhia. Tosin jotkut kovapintaiset kitarat voivat olla myös hyvin soivia. Tsekkiläissyntyinen kitaristi Vladimir Mikulka pitää japanilaisesta Kohno-kitarastaan, koska "se kestää matkustamista ja on loistava instrumentti." Voisipa sanoa, että jos soitin on hyvin tehty, niin se soi hyvin huolimatta kovasta ja paksusta pinnoitteesta. Itse suosin ohuita pinnoitteita. Parhaiten soivat pinnoitteet ovat shellakka ja myös nitroselluloosalakka. Tuo viimeiseksi mainittua on kestävämpi, mutta shellakkapinta on helpompi korjailla, vaikka on herkempi. Seetrikantinen ei sinänsä ole radikaalisti haavoittuvampi kuin kuusikansi, vaan kysymys siltikin on enempi pinnoitteesta. Kitaran herkkyyttä ja sointia voi ratkaisevasti parantaa yhdistämällä monia eri keinoja: vaihtamalla pinnoite, laittamalla luusta satulat (molemmat kompensoituna - kts. käyttäjäprofiilini kuva yläsatulasta), hiomalla nauhat, säätämällä kielten korkeus, laittamalla hyvät mikit, kielittämällä oikein - tai paremminkin suhteuttamalla kielten paksuus actioniin (= kielten korkeus metallinauhoista) - tämän voi säätää soittotyylin m jukaan. Jos jättää pois halvimmat (ja ehkä toiseksi halvimmat) hintaluokat merkeittäin, voi suuren osan soittimista säätää sellaiseen kuntoon kuin haluaa. Jos löytää mielenkiintoisen soittimen, siitä voi saada paremmin selvää säätämällä - tallaa ja satuloita voi vaihdella, ja eri kielityksiä voi kokeilla. Akustiikka voi tehdä tepposia, mutta mikitettynä pieniääninen, mutta muuten hyvin soiva soitin voi olla loistava.
 
Rg505bk
26.11.2011 10:01:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...ja hyvinhän nuo soivatkin.
 
Raynikka
26.11.2011 14:18:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

VegaLeyffinen: "Kolhiintumisalttius" ja ohut pinnoite kielii siitä, että on haluttu tehdä hyvin soiva kitara. Soittimiahan ei pitäisi kolhia ollenkaan - riippumatta niiden pinnoitteesta. Silloin ollaan väärillä vesillä, jos soitin valitaan sen mukaan kuinka paljon kestää kolhia.
 
Sillä tota "kolhiintumisaltiutta" kyselin kun olen ite aika tarkka, että kitara on hyvässä kunnossa sekä näöllisesti ja soitannollisesti, että en oo ihan heti alkamassa kolhimaan uutta kitaraa...
 
VegaLeyffinen
26.11.2011 17:25:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UltimateGuitarDude97: Sillä tota "kolhiintumisaltiutta" kyselin kun olen ite aika tarkka, että kitara on hyvässä kunnossa sekä näöllisesti ja soitannollisesti, että en oo ihan heti alkamassa kolhimaan uutta kitaraa...
 
Kylläpä tekstini näytti ikävältä - siis tyyliltään. Noita kolhuja tulee kyllä silloin tällöin, vaikka kuinka yrittää varoa. Se harmittaa vietävästi. Onneksi niitä voi paikkailla, mutta eipä tule sitä aina tehtyä ajoissa, ja sitten kun niitä tulee lisää, saattaa homma karata käsistä niin, ettei huomaakaan mihin uusi kolhu tuli.
 
Jkob
26.11.2011 20:17:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UltimateGuitarDude97: näitäkö meinaat? http://usa.yamaha.com/products/musi … tars-basses/el-ac-guitars/a-series/ Onks toi hinta oma arvio vai löysitkö jostain yamahan tai jonku musiikkiliikkeen sivuilta hintaa??? (ite en löytäny)
 
Heitin hatusta, A3 -malli eli se parempi on F-musiikin mukaan noin 800 euron hujakoilla hinnaltaan.
 
Wanking is timeless
Gosuli
27.11.2011 09:05:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta mielestäni tuo Seagull hakkaa saman hintaluokan elektroakut Yamahat soundiltaan helposti. Kaula ei ole mitenkään erityisen leveä. Varsinkin jos soittaa paljon näppäilemällä ja avoimilla soinnuilla, kannattaa Seagull ehdottomasti testata. Soundi syttyy mukavan herkästi.
 
Rg505bk
27.11.2011 09:31:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkennetaan nyt vielä sen verran, että itse nimenomaan pidin hieman leveämmästä kaulasta. Eikä se nyt mikaan hirveä halko ole kuitenkaan ja istuu pieneenkin käteen oikein mukavasti.
 
Jkob
27.11.2011 13:11:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gosuli: Omasta mielestäni tuo Seagull hakkaa saman hintaluokan elektroakut Yamahat soundiltaan helposti. Kaula ei ole mitenkään erityisen leveä. Varsinkin jos soittaa paljon näppäilemällä ja avoimilla soinnuilla, kannattaa Seagull ehdottomasti testata. Soundi syttyy mukavan herkästi.
 
Menee off-topiciksi mutta tosiaan tuo Yammun uusi malli tulee eurooppaan vasta tässä muutaman viikon sisään, ameriikassa sitä on päässyt toki kokeilemaan eli huonoa vertailla Seagulleihin, varsinkin kun kitaran suunnittelu on aloitettu alusta.
 
Pitää kyllä silti käydä testaamassa tuota Seagull -merkkiä myös, uutta kitaraa hankkimassa myös.
 
Wanking is timeless
Gosuli
27.11.2011 20:48:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jkob: Menee off-topiciksi mutta tosiaan tuo Yammun uusi malli tulee eurooppaan vasta tässä muutaman viikon sisään, ameriikassa sitä on päässyt toki kokeilemaan eli huonoa vertailla Seagulleihin, varsinkin kun kitaran suunnittelu on aloitettu alusta.
 
Pitää kyllä silti käydä testaamassa tuota Seagull -merkkiä myös, uutta kitaraa hankkimassa myös.

 
Toki en ole tuota uutta Yamahaa testannut, vaan puhuin noista Suomessa jo tutuista malleista.
 
Jammulta olisi jo aika tulla alle tonnin hintaluokkaan sellainen akustinen, jossa soundi syttyy herkästi. Laatuhan noissa on yleensä ollut hyvinkin hintansa väärti. Jos tuohon hintaan saa Furchilta elektroakua, niin kannattaa tsekata myös.
 
Rg505bk
27.11.2011 21:03:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jkob: Menee off-topiciksi mutta tosiaan tuo Yammun uusi malli tulee eurooppaan vasta tässä muutaman viikon sisään, ameriikassa sitä on päässyt toki kokeilemaan eli huonoa vertailla Seagulleihin, varsinkin kun kitaran suunnittelu on aloitettu alusta.
 
Pitää kyllä silti käydä testaamassa tuota Seagull -merkkiä myös, uutta kitaraa hankkimassa myös.

 
En tiedä budjettiasi, joten voi mennä vähän yli, mutta voin suositella Tanglewood Masterdesign sarjaa. Kun Itse vuosi sitten etsin sitä "viimeistä" akustista, niin TSR-1 jäi käteen. Hyvänä kakkosena sitten tuo Seagullin SWS mini-Jumbo. Furchiä en ole kokeillut, mutta vaikuttaa kyllä hyvältä tuokin...
 
Rg505bk
27.11.2011 22:29:35 (muokattu 27.11.2011 22:30:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ketjun aloittajalle:
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=580604
 
Kova laukku tulee näköjään mukaan (en ole myyjä, enkä myyjän tuttu)...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti