Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yamaha C-40 rämisee
1
Faster
12.08.2011 00:37:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
nyt kävi näin, että ostin käytettynä kyseisen nylon kielisen kitaran ja vaihdettuani kielet soittimeen, kitara rupesi ärsyttävästi rämisemään, räminää ilmenee pääsääntöisesti kaikilla kielillä.
 
Kun olen yrittänyt kuunnella niin räminä kuuluisi tallasta, onkohan se saattanut tärähtää irti kieltenvaihdon yhteydessä, ja miten tämä olisi mahdollista korjata?
 
Ainakin räminä vaimenee huomattavasti jos tallaa painaa kädellä alaspäin samalla kun näppäilee kieltä.
 
Kiitos nyt jo etukäteen jos joku viitsii vastata :)
 
nisumaka
12.08.2011 10:54:06 (muokattu 12.08.2011 10:57:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tee näin,
 
Ota 2-puoleista teippiä ja terävä veitsi, askarteluveitsi on paras. Löysää kielet erittäin löysälle. Ota tallaluu irti, se lähtee ihan nostamalla. Jos se lähti nostamalla irti, niin sitten laita se 2-puoleisen teipin päälle alaosa teippiä vastaan ja leikkaa tarkkaan tallaluun alaosaa vastaava luiska teipistä. Tietysti helpointa on se, että laitat 2-puoleisen teipin auki olevan liimapuolen ylöspäin ja painat tallaluuta sitä vastaen, kun leikkaat sen palan. Sitten vaan paperi irti 2-puoleisesta teipistä, että liimapinta on paljas, ja laitat tallaluun takaisin paikalleen. Kielen vireeseen. Pitäisi tällä hävitä. Sun tallaluusi pääsee liikkumaan siinä tallassa olevassa urassa, missä se on, ja silloin pitää joko viilata uusi luu tai laittaa vanha teipillä paikalleen. Jos tää tuntuu vaikealta, voit maalarinteipillä pitkittäin kierittää tallaluun ympärille pienen tilkkeen ja koettaa, jos se riittäisi. Toikin voisi onnistua. Jos kitara on kallis, se luu pitää tehdä uusiksi. Toivottavasti jeesas. Ja muista, kun en pääse kitaraa katsomaan, voin olla väärässä, särinää voi esiintyä monesta muustakin syystä (kannen alla on jotain irti).
 
Tailor Pale
12.08.2011 13:47:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä linkistä http://www.frets.com/FRETSPages/Lut … e/Setup/BuzzDiagnosis/buzzlist.html
löytyy "kaikki" mitä et ole ikinä halunnut tietää kielten särinöiden syistä...englanniksi tosin.
 
?
VegaLeyffinen
13.08.2011 03:34:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Tee näin,
 
Ota 2-puoleista teippiä ja ...

 
On totta, että särinä saattaa olla tallaperäistä kun se kuuluu kaikilla kielillä. Talla voi myös olla osittain irti liimauksesta tai kitaran sisällä voi joku palkki olla irti, tai otelaudan ja kaulan välinen liimasauma rakoilee - liimapuristimella voi ehkä tarkistaa kuuluuko särinä tästä: löysää se osa kielistä mistä kohtaan puristin painaa ja soita aikaisemmin särisseitä ääniä jotta säriseekö vielä. Irronnutta tai haljennutta palkkia voi käsikopelolla etsiä kun kieliä löysää - muistuttaa hieman gy... Tuo nisumakan konsti voi olla oikein hyvä särinän paikallistamisessa, mutta kuten hän mainitsi, uuden tallanluun laittaminen voisi olla hyvä ratkaisu; teippi voisi olla tuossa kohtaan sellainen "pielavetinen" ratkaisu (=kekseliäs väliaikaisratkaisu) - onhan teippikin muovia, ja luinen tallanosa puuta vasten hieman parantaa ääntä - herra tietää kuinka paljon tai vähän...
 
Faster
14.08.2011 19:44:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei kiitos avusta :)
 
Löysäsin kieliä ja kopeloin kitaraani. Tallan kohdalta olisi yksi pieni puupalkki irti, palkki menee kitaran pituus suunnassa. Ilmeisesti aiheuttaen räminän, onkohan tätä mitenkään mahdollista korjata kotikonstein?
 
VegaLeyffinen
15.08.2011 02:12:43 (muokattu 15.08.2011 07:58:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Faster: Hei kiitos avusta :)
 
Löysäsin kieliä ja kopeloin kitaraani. Tallan kohdalta olisi yksi pieni puupalkki irti, palkki menee kitaran pituus suunnassa. Ilmeisesti aiheuttaen räminän, onkohan tätä mitenkään mahdollista korjata kotikonstein?

 
Meillä oli nisumakan kanssa tällainen kahden hengen joukkue ehdottelemassa konsteja. Tee puusta 6 kpl 3-4 cm joka sivultaan kokoisia puisia kuutioita ja taipuisia keppeja tai tikkuja (vaikka bambusta esim. ESKIMO-grillitikkuja),viilaa kuutioihin urat joihin irronnut lista mukavasti sopii, poraa niihin reikä joihin kepit menevät tiukasti, toiset kapulat tulevat keppien toiseen päähän - näihin kapuloihin pitää muotoilla omaa alustaansa vastaava profiili (onko siinä kohtaan pohjassa sitten lista vai onko se tasainen pohja) ja porata sopivan kokoinen reikä tikulle. Laita runsaahkosti Titebond-liimaa listan liimauspintaan, aseta lista tarkasti paikalleen ja laita tikuista ja kapuloista tehdyt kiilat paikalleen ja pyyhi märällä paperilla ylitse pursuava liima pois. Tikkujen/keppien pitää olla juuri niin pitkät, että voit kitaran pohjaan osuvaa kapulaa siirrellä, jotta tikun jännitys painaa listaa tiiviisti paikalleen - ei kuitenkaan niin voimakkaasti, että kitaran rakenne hajoaa. Tämä homma kylläkin hoituu paremmin ammattilaisella - on olemassa ruuvattavia "kiiloja" jotka on tarkoitettu soittimen sisällä pitämään liimattava lista paikallaan - joskus voi myös käyttää kauas yltäviä tallan liimaamiseen tarkoitettuja puristimia tai muita esim. liikkuvilla nivelillä varustettuja puristimia - silloin voi kitaran sisälle puristimen ja listan väliin tehdä myös sulatettavasta ja kovettuvasta muovista ("Friendly plastic) listaa myötäilevän kappaleen. Tätä samaa muovia saa myös esimerkiksi Clas Ohlssonilta (pieniä valkoisia rakeita).
 
nisumaka
16.08.2011 14:19:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo kuuntele Vegaa. On todennäköistä, että ostan häneltä vielä soitinkorjauspalveluita, kannattaa pitää tuo käyttäjätunnus mielessä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti