Muusikoiden.net
24.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Teräskielinen aloittelijalle hintaluokassa 250-350€
1
Hösö
06.07.2011 16:18:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaampa oma topikki ku ei tuolta osto-oppaasta apua herunu.
 
Eli,
 
Tässä on pikkuhiliaa kuluminoitunu 15v haaveilu ja on tullu tilaisuus aloittaa kitaransoitto.

Kitaroita on tullu tutkittua vaikka ja mistä. Ja ylläripylläri että Thomann:lta löytyy edullisesti joku kiva malli mikä miellyttää silmää. Mutta kun en haluais kitaraa ostaa webbikaupasta, vaan pitäs päässä livenä käpistelemään moista.

Kaverit onki kertonu palion mitä kannattaa ottaa huomioon ja onhan tääläki ollu palion hyviä vinkkejä.

Mutta eniten nyt mietityttää se että jos budjetti on 250-350€, niin saanko tuolla satkun lisäpanostuksella mittään ratkasevvaa? Akustinen pittää olla ja metallikielillä, että saa viskipäissään kesäsin näppäilä Metallicaa terassilla! ;) Ajattelin vielä että elektroniikkaa ei tarvis olla ollenkaan+kokopuu kansi toki pitäs olla. Tuolla 250€ näyttäs saavan jo jotain kokopuukantisia, mutta onkohan eroa huomattavasti tommoseen 350€ kamppeeseen.

Ja tokihan "aloituspakkaukseen" kannattaa varata oma pikku budjetti. Mitäs kaikkea aloittelia tarvii? Kasa plektroja, muutama setti kieliä(Näistäkin ois kiva olla joku tietopaketti, onko?), tellinki+laukku kitaralla ja viritysmittari. Tarviiko muuta?
 
Hösö
 
elon arska
06.07.2011 17:52:57 (muokattu 06.07.2011 17:55:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torilla oli Alvarezin AD70S, joka on oikein helvetin hyvä akustinen tuossa hintaluokassa! http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=536876
 
Objectif Lune
07.07.2011 12:34:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastasin juuri hyvin samanlaiseen viestiin pointteja, joista sulle ehkä on hyötyä kunhan muistat sen, että ovat toki vain mielipiteitä. Löytyy tästä: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?plink=10073432#p10073432
 
nisumaka
07.07.2011 14:34:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tunnet jonkun kaverin, joka harrastaa soittamista, kysy häntä mukaan etsimään sitä kitaraa. Sun kannattaa ensin kokeilla montaakin kitaraa, etsiä vähän kuvaa siitä, mitä haet. Ongelma aina kitaroissa voisi sanoa melkeinpä alta 600 e joitain on se, että ne on tehdassäädöissä (ammattilaisen tekemä säätö maksaa noin 100e). Tämän vuoksi yleensä kitarat 200e - 400 e hintaluokissa ovat aika jäykkiä soittaa.
 
Hösö
07.07.2011 18:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeah, kiitti vinkeistä!
 
Ongelmahan tässä on se, että ku itte en ole soittanu about koskaan...Joten ehkä hieman hävettää rämpytellä musaliikkeissä. Ja tästä johtuen hankala itse löytää eroja. Joten oishan se kyllä hyvä jos mukana ois joku joka tietäs kitaroista. Tottahan se on, että se kitara pittää mulle olla "käteen sopiva", mutta niiden erojen hakeminen näin alakuvaiheessa on varmasti haastellista.
 
Ja ehkä pienen haasteen antaa myös se, että kitara "pitäisi" löytää reilun vkon päästä tulevalla etelän reissulla. Tarkoitus kierrellä vielä talvella tutuksi tulleita liikkeitä Kotkassa ja Karhulassa ja jos sieltä ei mitään löydy niin toivoa, että Helsingistä löytyisi jotain. :)
 
nisumaka
08.07.2011 09:16:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DLX musiikki ja Walden on aika varma valinta aina. Se iso partainen jeppe siellä aina huoltaa / säätää skitat kuntoon, joten sun tapauksessasi tolla on oikeesti merkitystä. Me kyselee, ja pyydä kielet 0.012 tai 0.011 ei 0.013, koska toi paksuin on turhaa jäykkä aloittelijalle, arvelen. Osta viritysmittari myös, kunnollinen (on jotain 30e). Siitä se lähtee. Älä osta ulkomailta (eri ilmasto). Kun tuot kitaran Suomeen, se voi elää ja akkarit voi jopa mennä pilalle = kaulan säätökorjaus maksaa kitaran hinnan.
 
Luthier
08.07.2011 09:54:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä osta ulkomailta (eri ilmasto). Kun tuot kitaran Suomeen, se voi elää ja akkarit voi jopa mennä pilalle = kaulan säätökorjaus maksaa kitaran hinnan.
 
Ulkomailta (tai suomesta) kitaraa ostettaessa olisi hyvä saada selville missä kosteudessa kitara on rakennettu. Jos kitara on tehty yli 50 % kosteudessa sen säilytyksessä suomessa on oltava tarkkana. Kerran espanjassa kitaroita katsellessani rakentaja/ myyjä tuli ja sanoi että noita kitaroita ei kannata viedä skandinaviaan , koska ne kuivuvat siellä rikki. Erään espanjalaisen tehtaan esitteessä kerrottiin että kitara pitäisi säilyttää n.70 % kosteudessa.Näin kosteassa alkaa jo home kasvaa.
 
Hösö
16.07.2011 01:06:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noni, tänään kävin sitte käpälöimässä keppejä. Karhulan Soitinmestassa myyjä tarjos kyllä asiallista palvelua, harmi kun kitaravalikoima oli laiha. Yllättäen siinä silmät tykästy 500e Kanadalaiseen tapaukseen(nimi ei jääny mieleen), mutta tuo nyt ampuu yli budjetista.
 
Ja onko muutenkin aloittelialle moinen keppi sama ku helmiä sioille...???
 
Kotkan Sävelaitta tarjos leveämmän valikoiman, mutta ei niin asiallista palvelua. Kyllä vastauksia tyhymä sai ku kysyi, mutta "myyminen" jäi jäbältä pois. Tykästyin kovasti Ibanezin EW20 vai 30 sarjan kamppeeseen, mutta jännä homma että 430e ja 530e yksilöissä ei ole kokopuu kantta. Muutenkin ku nyt livenä näki noita soololovi kopalla varustettuja kitaroita niin heräs mielenkiinto ihan kokonaan niihin. Onko toi Ibanezin EW saria ihan hyvä tasoa vaikka kokopuu kansi jää uupumaan? Ja kyseisessä mallissa on elektroniikkaa meleko reilusti, vaikka en sitä kaipaa.
 
Toistaiseksi ei vielä aloittelian korva löytäny eroja soundista, ku kaikki ne kuulosti niin hyviltä! Ibanezin ohut kaula tosin tuntu kädessä paremmalta kuin paksumpi kaulainen versio...
 
Huomenna pääkaupunkiseudulle ja vissiin se päätös pitäs viimestään maanantaina tehä että mikä skeba lähtee mukkaan pohojoseen...
 
Vinkkejä saa vielä laittaa! Varsinkin stadin kaupoista joissa kannattaa vierailla. Budjetti on nyt tarkentunu tuonne 400e tuntumaan. :)
 
markus16
16.07.2011 02:43:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä osta sitä laminaattikantista ibaneetsia vaikka ois kuinka nätti. Äläkä myöskään vielä nätimpää tukkoon lakattua deania. Ite en ostais alle 800 euron ibanetsia ollenkaan, mutta se on vaan mun mielipide.
Ite ostin Hagströmin Sidren ja vajaa kymmenen keikkaa sillä tullut soiteltua. En oo ostostani katunu hetkeäkään. 295 lähtö mikittömällä mallilla. Soololovella ja elektroniikoilla 355. Nämä siis TopSoundin hinnat. En oo ihan varma myydäänkö niitä kuinka monessa paikassa suomessa, mutta jos tulee vastaan niin kannattaa harkita vakavasti.
 
Old school? New school? Shit! I didn't even go to school.
RJU
16.07.2011 09:19:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elektroniikasta ei kannata maksaa tuon hintaluokan(kaan) kitaroissa. Soololovi on tietysti makuasia, mutta en siihen akustisen hankinnassa panisi samalla tavoin painoa, kuin kaulaa (yhdestä vai monesta osasta tehty, kannen, sivujen ja pohjan materiaalit sekä rimoitus)
 
Fazerilta löydät mm Yamahat ja vaikkapa Blueridget. Kauppoja on useita.
 
Milbrook musicista Kruununhaan rannasta löytyy noita Blueridgeja BR-40 malli on 449€ ja kokopuinen (kuusikansi, mahonkisivut ja -pohja). Muistaakseni kaula ei ole kovin leveä.
 
DLX:stä löydät Waldenit. Kauppoja on monta.
 
Onnea etsintään.
 
Hösö
17.07.2011 00:12:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään oli vuorossa stadi ja sen kaupat! Harmi vaan ku osa oli kiinni ja aikaa vähän!
 
Ekana nokka Soundstoreen mistä tuli "ihan ok" tarjoukset Ibaniezin kokopuukantisesta ja Epiphonen jumbosta. Palvelu ihan semitasoa, aluksi myyjällä ei kinostellu tulla kyseleen mittään. Mut ku ymmärsi että hilloa on taskussa ja kiinostaa kamppeet niin tuli sit pööpöileen ja neuvomaan.
 
Musamaailma oli kyllä todella positiivinen kokemus! Akkarihuone oli hieno ja hiostava, varsinkin näillä helteillä! Myyjä tulikin hetken pööpöilyn jälkeen neuvomaan ja kovasti halus mulle Tanglewoodia myyä. Kehu puulaadut, saundin ja hinnan. UK:n eniten myyty merkki ja tulee sieltä... Onko näin, vai kiinan ihime?? Tanglewood tuntu kyllä kädessä kivalta. Kaula oli saman henkinen ku Ibanezissä, mistä itte tykkäsin. :) Sano myös että kaikki kitarat on heillä säädetty ja iskussa. Ja lupas vielä näyttää muutamat säätövinkit kaupanpäälle. Ihan hyvät tarjoukset tuli Tanglewoodin TTW28:sta ja TW115ST:sta. Ton TW115ST:n paketti hinta meni kyllä hieman yli budjetista, mutta harkittavan arvoinen setti.
 
Mutta mimmonen tapaus tää Tanglewood on niinkö oikeesti?
 
Lopuksi sitte Kaisaniemen F-kauppaan. Alako oleen jo kiire, kello läheni kolomea uhkaavasti. Helekatinmoinen kaaos päällä. Palion asiakkaita, vähän henkilökuntaa ja muutaman hörhön aiheuttama sekasorta kaupanpäälle! Kattelin muutamia Yamahan keppejä, mittään ei oikeen päässy istualtaan fiilisteleen ku ei ollu tilaa ja en jakkaraa löytäny. Lopuksi, vartin yli 3 sain palvelua ja myyjä löi käteen henk.koht. suosikkinsa Yamahan hyllystä, FG750S! Kehu kitaran keveyttä! Onko se akkareissa hyvä homma, että se kitara on sitte fyysisesti kevyt? Kokopuu kansi ja sivut+pohoja mahonkia muistaakseni. Lähtöhinta korkea, mutta todella päräyttävä tarjous tuli kouraan! Meinasin ottaa kepin mukkaan iliman kokeiluja ja muiden kauppojen tarjontaa kattomatta. Mutta maltoin mieleni ja ajattelin vielä maanantaina käydä kattoon Millbrookin ja DLX:n.
 
Nyt ehkä päälimmäisenä mielessä toi FG750S Yamaha ja noi kaks Tanglewoodia. Onko kellään pistää fiiliksiä noista vaihtoehdoista?
 
nisumaka
18.07.2011 09:53:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi Yamaha on tosi asiallinen. F:n hinnat on nykyään myös kohdallaan, Yamahoissa. Mä ostin sieltä keväällä APX500, joka lienee Yamahan eniten myyty malli, niitä tulee usein vastaan myös kavereilla. Tässä 400 e hintaluokassa kaikkine tykötarpeineen varteen otettava vaihtoehto, kuten siitä sitten Yamahat yleensäkin. DLX:n Walden on kova sana myös. DLX muuttaa juuri, joten Albertinkatu voi olla aika tyhjä, kannattaa soittaa, ennen kuin menet sinne. Musamaailma on hyvä palvelultaa, mutta vähän "kallis", mun mielestäni. Yammua suosittelen, myös siksi, että se säilyttää erinomaisen hyvin jälleenmyyntiarvonsa, ja Fasulta (kävin siellä perjantaina) saa aina varaosia (laitoin itse paremman tallaluun skittaani). Noita voi joskus olla vaikea saada. Laitoin Martinin kielet, ja kyllä toi on hyvä. Sulle elektroniikka tuo tullessaan mun mielestäni sen, että soittimessa olisi viritin mukana, ja sitä pidän alkuvaiheessa hyvänä asiana. Toivottavasti löydät, mitä haet. Tärkeä on se, että sinusta tuntuu hyvältä soittaa sitä kitaraa, jotta soittoharrastus ei vaan lopahda epäsopivan soittimen tai huonojen säätöjen takia.
 
Hösö
18.07.2011 20:32:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

:D
 
Kävin sitte tänään kierteleen kauppoja enempi. F:llä varasin ton fg750 ja samalla fiilistelin sitä enempi ku oli rauhallista. DLX:n Waldenit oli ihan ok vehkeitä kans.
 
No kumminki päädyin tohon Musamaailman Tanglewoodiin. Kupissa paino ehkä eniten ensivaikutelma. Kitara on todella nätisti viimeistelty, soundi oli mielestäni kohdallaan. Harmi ku Musamaailmassa ei ollu tota fg750 niin ois voinu verrata molempia.
 
Noh, enää ei tarvis opetella ku soittamaan...
 
Objectif Lune
19.07.2011 10:15:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hösö: No kumminki päädyin tohon Musamaailman Tanglewoodiin. Kupissa paino ehkä eniten ensivaikutelma. Kitara on todella nätisti viimeistelty, soundi oli mielestäni kohdallaan. Harmi ku Musamaailmassa ei ollu tota fg750 niin ois voinu verrata molempia.
 
Noh, enää ei tarvis opetella ku soittamaan...

 
Onnea uudesta kitarasta. Kuulostaa siltä, että olet hyvin perustein valinnut kitaran. Ihan sama onko jokainen muu Tanglewood-keppi täysi risu, jos oot löytänyt sellaisen mistä tykkään. Soittamaankin oppii... soittamalla paljon. :)
 
nisumaka
19.07.2011 15:47:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musamaailmassa joo ei varmasti ole Yamahaa, se on Fasun merkkejä. Mutta joo pikaisesti mäkin silmäilin vaihtoehtojasi, ja varmasti olet nyt tehnyt fiksun ostoksen. Kannattaa hankkia pari kitaransoiton kirjaa, kirjasto ensimmäisessä vaiheessa ei ole huono vaihtoehto. Samaten toi on aika hyvä http://www.chordie.com/ .
 
Siitä se lähti mullakin aikoinaan, vuonna 1969 ;-)
 
Hösö
19.07.2011 22:49:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeesjees, kiitoksia kiitoskia! :) Kyllä nyt hymyilyttää! Vaikkakin aloin eilen vielä "muutaman" ajotunnin(hki-roi) aikana funtsimaan että oisko sitteki pitäny ottaa Yamaha. Sitä se teettää ku ajelee keskiyönauringossa pitkin suomalaista sielunmaisemaa... :)
 
Kaverilta hainki tuossa Metallican tabulakirjoja pari lainaan ja nyt sormet kipiänä muutaman minuutin näppäilystä. Pittää ettiä morsiammen 17vuotta vanahat sointuvihkoset jostain lootasta ja alotella niistä. Ja jospa kaveri kerkeäis tässä joku ilta kylään neuvomaan! Mutta pittää ensin ite salareenata vähäsen! :D
 
Objectif Lune
20.07.2011 09:32:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hösö: Kaverilta hainki tuossa Metallican tabulakirjoja pari lainaan ja nyt sormet kipiänä muutaman minuutin näppäilystä. Pittää ettiä morsiammen 17vuotta vanahat sointuvihkoset jostain lootasta ja alotella niistä. Ja jospa kaveri kerkeäis tässä joku ilta kylään neuvomaan! Mutta pittää ensin ite salareenata vähäsen! :D
 
En tiedä onko jo itsestään selvyys, mutta sormet on aina aluksi kipeät ja se kuuluu kitaransoiton alottamiseen. Ajan myötä sormet tottuu ja otelautakäden sormenpäät kovettuu sen verran, että voi tuntikausia soittaa niiden hajoamatta. :)
 
Semmoinen vinkki vielä, että hommaa itsellesi tai vaikka tietokoneeseesi ohjelmana metronomi. Se, että löytää soinnut ja sävelet on vielä aika helppoa, mutta tahdissa soittaminen on alkuun suurimpia haasteita. Tempon vain pitää olla niin hidas, että sormet pysyy tahdissa. Tempossa hyvin pysyminen on myös se edellytys, mitä vaaditaan, jos haluat soittaa joidenkin muiden kanssa musiikkia; ainakin itselleni se on musiikissa juuri se suola, mitä janoan.
 
VegaLeyffinen
28.07.2011 15:34:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hösö: Laitetaampa oma topikki ku ei tuolta osto-oppaasta apua herunu.
 
Eli,
 
Tässä on pikkuhiliaa kuluminoitunu 15v haaveilu ja on tullu tilaisuus aloittaa kitaransoitto

Katso vastaukseni kirjoitukseen "teräskielistä alle 500€".
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti