Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fishman Solo Amp 220 "Arvostelu" - Trubaduurin keikkalaite Nro1
1
BigAgib
02.02.2011 18:12:51 (muokattu 02.02.2011 18:22:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fishman Solo Amp 220 Arvostelu:
 

 
T-kaupan tilaus saapui mukavasti kotiovelle Ups -kuriirin tuomana tänä aamuna. Toimitusaika oli jälleen T-kaupalla nopea. Vajaa viikko. Esimerkillistä toimintaa!
 
Syy miksi lähdin tilaamaan etukäteen testaamatta Solo Amp 220 oli varsin yksinkertainen. Halusin löytää markkinoiden kevyimmän ja helpoiten roudattavan Pa/ vahvistin systeemin, joka kuitenkin soundiltaan olisi ammattimaista tasoa.
Teen kitara/laulukeikkaa lähinnä pubeissa ja pienehköissä yksityistilaisuuksissa ja täyden Pa:n (Mikseri+ pari kaappia+vahvari yms) roudaaminen alkoi tuntua vähän ylimitoitetulta. Olin noin vuosi sitten käynyt tutustumassa Bosen L1 settiin (mikseri+ botne+ linearrey), mutta jotenkin se ei silloin sytyttänyt. Lisäksi hinta tuntui aika kovalta (n.3000 eur). Netissä pyöriessäni törmäsin Fishman Solo Amp 220:n, joka sai lähes poikkeuksetta hyviä arvosteluja eri keskustelufoorumeilla. Hinta Thomanilla 1222 eur, joten ei muuta kuin tilaamaan : )
 
Pakkaus ja mitä se sisältää:
 
Solo Amp 220 koostuu yhdestä line arrey tyyppisestä kaiuttimesta jossa on 1 draiveri ja 6 kpl keski/alataajuuksia toistavia kajareita. Tolpan alaosassa on kaksi kanavainen integroitu mikseri. Molemmissa kanaviin pääsee sisään plugilla tai mikkikaapelilla. Kummassakin kanavassa on 3 alueinen EQ (Hi/Mid/Low), kätevä Anti -feedback korjain, sekä kanavakohtainen kaiku. Lisäksi löytyy oma volumesäätö, phase kytkin, sekä Pad kytkin. Laitteessa on lisäksi Phantom power, joka on todella tervetullut lisä, koska se mahdollistaa konkkamikin käytön.
Laitteessa on 4 erilaista kaikua, joista ainakin 3 ensimmäistä olivat käyttökelpoisia. Viimeinen kaiuista oli minun makuuni vähän liian pitkä.
 
Takapanelista löytyykin sitten kaikenlaista käytännöllistä, joka tekee SoloAmpista varsin mukavan ja kilpailukykyisen laitteen.
Kumpaankin kanavaan voi halutessan liittää efektejä, koska takaa löytyy effects send ja return. Takaa löytyy myös XRL -liittimillä olevat monitor in /Out. Lisäksi löytyy Aux Input, johon mennään plugilla sisään. Kokeilin tuohon auxiin akustista kitaraani suoraan ja sain sieltä aivan laadukkaan soundin pihalle. Auxin ja monitorin sisäänmenolle löytyy etupanelista oma volumesäätö.
Lisäksi takaa löytyy vielä sisäänmeno mutepedaalille ja molemmille kanaville DI. Out (Pre EQ) XRL ulostulo, joten voit vetää puhtaan singnaalin esim. talon äänentoistojärjestelmään ja käyttää SoloAmppia monitorina. Lisäksi löytyy vielä Di Post ulostulo, joten voit vetää koko höskän kaikuineen kaikkineen pihalle mihin haluat. Mukaan tulee myös 125 V ja 240 V muuntajat, joten laite toimii missä tahansa maailmassa, jos vaan seinästä tulee virtaa.
Takana on vielä oma säätöruuvi draiverille, joten voin säätää koko paletin kirkkautta haluamaasi suuntaan.
Koko paketti nostetaan mukana tulevan tukevan standin nokkaan.
Painoa koko laitteella on vain 11 kiloa, ja koska perinteistä piuhahelvettiä ei ole saa systeemiin pystyyn minuutissa! Siis Ihan totta!
 
Mukana tulee lisäksi kantopussi, joka on ihan tukevan oloinen ja siinä on vetokahva ja pyörät, joten sitä voi mukavasti vetää perässä tai vaihtoehtoisesti kantaa olalla.
 
Elikkä ominaisuuksia tuntuu löytyvän ja roudattavuus on huippuluokkaa!
 
Miltä se Soundaa:
 
Tässä sitten tullaankin hiukan makukysymyksiin ja mielipiteisiin, mutta koska olen 20 vuoden muusikon urani aikana kuullut monenlaista kaiutinta ja järjestelmää, niin jotain perstuntumaa löytyy.
En odottanut ihmeitä laulusoundin osalta koska olen tottunut stereojärjestelmiin, jossa soundi varmaan hakkaisi monojärjestelmän. Lisäksi Eq saattaisi olla aika rajallinen. Itseasiassa missään Fishmanin sivuilla en ole nähnyt millä taajuus-alueille nuo Eq:t on viritetty.
Kytkin kanavaan Shure Beta A87 (kondensaattorimikin)ja säädin gainin kohdalleen. Pieni leikkaus midlestä ja alakerrasta ja kaiku nro 3 perään. Olin aivan puulla päähän lyöty!! SoloAmp antoi rikkaan, erottelevan ja mielyttävän kirkkaan laulusoundin, jolla lähtisin mille tahansa keikalla milloin tahansa! 10+ arvosana laulusoundista siis!
 
Seuraavaksi kytkin kanavaan Martin D-15 (täysmahonki) akkarin, jossa on K&K mini pure mikitys. Tein perinteisen keskialue leikkauksen ja laitoin kaikua joukkoon
haluamani määrän. Jälleen tuloksena luonnollinen toisto ja erottelevuus. Erityisesti sormilla soitettaessa kitara oli suorastaa loistava. Plektralla soitettaessa oli soundi makuuni vähän keskialueella karuhko. Mutta ei lopulta kuitenkaan paha. Olen huomanut miksereissä ja vahvistimissa, että perinteinen keskialueen 400-500 Hz ympäriltä leikkaava korjain ei aivan saa kiinni tuohon K&K ongelma taajuuteen, vaan sen pitäisi olla vähän ylempänä 800-950 Hz kohdalla. Tämä siis on minun henkilökohtainen näkemykseni.
En kotioloissa päässyt vielä luukuttamaan SoloAmpia kovin kovaa, mutta ruuvasin kuitenkin kitaran sen verran kovalle, että pääsin vähän testaamaan laitteen Anti-Feedback toimintoa. Sekin osoittautui nopeaksi ja helppokäyttöiseksi systeemiksi, jossa phase napin ja Anti-Feedback säätimen yhteiskäytöllä etsitään ongelmataajuus ja homma pelittää.
 
Kun keksin vielä säätää volumet siten, että kanavakohtaiset volat olivat kovalla ja masteria raoitin vain tarvittavan määrän, niin sain aikaa puhmeämmän ja miellyttävämmän kokonais -soundin.
Jatkossa ehkä liitän tuohon kitaraan erillisen reverbin mutta tuskin keikoille tarvitsee ottaa erillistä etu astetta mukaan, vaan saan pienen totuttelun jälkeen SoloaAmpin Eq:lla soundin kohdalleen!
Laulusoundin osalta ei kierto- ongelmia ollut, vaikka mikki oli vajaan 30 cm kaapin edessä. Hyvä saavutus ottaen huomioon, että käytössä oli varsin herkkä konkkamikki
 
Yksi ominaisuus mitä Fishmaninkin sivuilla mainostetaan on, että SoloAmp toimii soittajan monitorina samalla kun se on myös Pa järjestelmä. Edellä mainittu epäherkkyys kierrolle tulee tätä väitettä mainiosti. Järjestelmä myöskin aukeaa erittäin hyvin sivusuunnassa ja esiintyjän ei tarvitsekkaan välttämättä olla aivan vahvistimen etupuolella. Kokeilin soittaa eri kohdissa suhteessa SoloAmpiin ja huomasin, että vaikka aivan edessä soundi oli parhaimmillaan, niin pystyin tarvittaessa soittamaan ja laulamaan täysin vahvistimen sivullakin. SoloAmp aukeaa siis huikeat 180 astetta ja tuottaa sinnekin laadukkaan äänen. Tämän voisi kuvitella säästävän omaakin kuuloa keikkaolosuhteissa.
Lisäksi line-arrey tyyppisen suunnittelun takia ääni kuuluu sekä lähelle, että kauemmaksi varsin samalla volumilla ja laadulla. Jälleen siis insinöörit ovat laskeneet asiat oikealla tavalla.
 

 
Lopputuomio:
 
Fishman SoloAmp 220 täytyy tottakai vielä päästä testaamaan tositoimissa keikalla ja tarkoitukseni onkin myöhemmin tässä kuussa kertoa miten äijän kävi.
 
Kuitenkin kotioloissa tehdyn testauksen perusteella voi todeta, että kyseessä on erinomainen tuote, jonka suunnittelijat ovat todella miettineen, mitä keikkaileva trubaduuri tarvitsee. Roudattavuus on uskomatonta luokkaa ja äänen laatu erittäin korkeatasoinen (laulusoundi varsinkin yllätti).
Tulevaisuus näyttää kuinka suurissa paikoissa SoloAmp selviytyy ja mikä sen keikkakestävyys on tien päällä.
Palaamme siihen myöhemmin..
 
ps. Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä
 
Jkob
15.02.2011 15:11:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigAgib: Fishman Solo Amp 220 Arvostelu:
 
Hyvä teksti, saman vekottimen kyllä hankin jahka rahatilanne sen sallii. Joko keikkatilanteessa olet saanut testattua?
 
Wanking is timeless
BigAgib
02.03.2011 19:16:14 (muokattu 02.03.2011 19:18:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommahan meni niin, että laitteesta löytyi häikkää master volassa ja lähetin sen vaihtoon Thomanille. Viikossa tuli uusi tilalle (ei kysyttävää sieltä)-
Uusi laite olikin sitten iskussa.
Viikko sitten oli eka keikka laitteella
 
Aika erikoinen keikka olikin kyseessä, silla soitanta oli ihan kotioloissa =tilaajan kotona. Kyseessä oli ihan hyvän kokoinen olkkari, joka jota kiersi "ylä parvi" jossa oli myös yleisöä.
Menin paikalle varmuuden vuoksi 10 min ennen keikan alkua, että ehtii pystyttä kamat : )
Koko tsekkaus kesti yhteensä 4 min mukaanlukien kitaran viritys ja piuhojen veto ja laiteen pystytys. Ehdin vielä juoda kahvia yhden kupin siinä sivussa.
 
Koska kyseessä oli tuollainen aika "intiimi keikka" niin soitin hiljasella volalla. Paikalla sattui olemaan yksi tuttu muusikko, joka kehui soundia erittäin paljon. Plussaa tuli erityisesti siitä, että laulu ja kitara kuuluivat hyvässä balanssissa aivan joka puolella tilaa, vaikka se oli eri tasoissa ja aika leveällä alueella!
Itse oli vähän totuttelemista hetken aikaa, kun on tottunut pa keikoilla siihen, että korvan juuressa kaappi huutaa täysiä ja sitten kuitenkin jo 5-9 m päässä ei oikein kaikki tule balanssissa tai botne tai yläpää häviää matkalle
Tässä systeemissä soundi tosiaan on sinne 10 metrinkin päähän todella samanlainen kuin siinä kaapin vieressä soittavalle kaverille!
Very Good
 
perjantaina testataan toimintaa siistissä klubi/ravintola kuuntelu/taustamusakeikalla!
 
ps.
-Vedin keikalla suoraan kitaran (Martin D-15) kanavaan (vähnä middle leikkausta)
-Laulu Beta 87A Shure Suoraa laitteeseen (ei tartteut equttaa)
- kaikua aika reilusti perään : ) suoraan laitteesta
 
Toimi mielestäni aivan komeesti
 
Tuolta www.myspace.com/anssikansala
sivulta löytyy Kulkuriveljeni Jan, joka on nauhoitettu suoraan Fisun perästä livenä koneen eq:lla ja kaiulla
 
kiriminni
02.03.2011 20:25:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BigAgib:Tuolta www.myspace.com/anssikansala
sivulta löytyy Kulkuriveljeni Jan, joka on nauhoitettu suoraan Fisun perästä livenä koneen eq:lla ja kaiulla

Laulu tulee todella selkeästi ja läsnäolevasti.
Kitaraa ei kuulu juuri lainkaan?
 
It's better to burn out than fade away...
BigAgib
02.03.2011 23:47:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu skitta jäi vähän hiljaa kun soitin sormilla... Ei ehtinyt nostaasiinä soiton tuoksinassa, mutta livenä oli kyllä ihan ok balanssi tilassa...
 
: )
 
ovation1993
21.03.2011 01:51:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allekirjoittanut hommasi myös Fishman Soloampin; pari keikkaa tehty
ja aivan huikea peli. Yhdellä reissulla roudaus ja uskon vahvasti että laitteen
teho riittää kaikkiin truba-paikkoihin.
Voin suositella lämpimästi; ja jos sattuu liikkumaan esim. Thaimaan suunnalla niin laite lähtee Bangkokista about 750 EUR hintaan; ei todellakaan paha !!
 
Jkob
11.05.2011 21:58:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään tuli Thomannilta ilmoitus että on Saksasta paketti lähtenyt. Tarkoitus olisi käyttää yhden bändin kanssa monitorina, soolokeikoilla sellaisenaan jne. Onko kukaan liittänyt esim mikseriä siihen kiinni ja käyttänyt duo-keikoilla? Riittääköhän hönkä ihan peruspubiin?
 
Wanking is timeless
BigAgib
09.12.2011 08:19:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jkob...
 
Olet varmaan jo duokeikoillakin kokeillut ja huomannut, että toimii.
Kitaristin kanssa ole duoillut ja mulla on ollut vain pieni linjamikseri (behringer mx400). Suoraan aux in.
Siihen ollaan sitten ajettu akkareita, lauluja yms... On toiminut hinosti. Yhdellä keikalla laitettiin jopa sähköpiano siihen. Toimi sekin! Nyt on noin 100 keikkaa laitteella tehtynä... Eikä ole ollut ongelmia!
 
BigAgib
09.12.2011 08:20:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jkob...
 
Olet varmaan jo duokeikoillakin kokeillut ja huomannut, että toimii.
Kitaristin kanssa ole duoillut ja mulla on ollut vain pieni linjamikseri (behringer mx400). Suoraan aux in.
Siihen ollaan sitten ajettu akkareita, lauluja yms... On toiminut hinosti. Yhdellä keikalla laitettiin jopa sähköpiano siihen. Toimi sekin! Nyt on noin 100 keikkaa laitteella tehtynä... Eikä ole ollut ongelmia!
Niin ja vola riittää peruspubiib ja vähän isompaankin mestaan!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti