Muusikoiden.net
24.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Epiphone John Lennon EJ-160E
1
khil2025
18.11.2010 11:43:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otsikon kitara on alkanut kiinnostaa aika lujasti. Onko kokemuksia sen soitettavuudesta ja soundeista akustisena/ sähköisenä sen omalla mikillä?
Onko hinta-/laatusuhde kohdallaan?
 
Vildascq
20.11.2010 00:01:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen juttu. Epin sivujen mukaan tuossa on kokopuukansi. Kopio on näiltä osin parempi kuin originaali.
 
Gibsonin EJ-160:ssä, jollaisella Lennon soitti, on laminaattikansi. Kitaran akustinen sointi ei ole kummoinen, mutta sen ja Voxin AC30:n yhdistelmä tuotti legendaarisen Beatles-komppisoundin.
 
www.epiphone.com/default.asp?ProductID=92&CollectionID=10
 
Filemon
29.03.2011 22:39:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

khil2025: Otsikon kitara on alkanut kiinnostaa aika lujasti. Onko kokemuksia sen soitettavuudesta ja soundeista akustisena/ sähköisenä sen omalla mikillä?
Onko hinta-/laatusuhde kohdallaan?

 
Ostitko tämän kitaran? Jos ostit, niin kerro vähän kokemuksia, sillä vannoutuneena Beatles-fanina olen yli vuoden päivät käynyt vilkuilemassa tuon saatavuutta ja hintaa Thomannilla. Maahantuonti on onneksi vielä kotikaupungissa ja hinnoittelukin on kohdallaan, mutta ei viitsisi sitä sinne pelkästään kokeilumielessä tilata hyllyyn pölyttymään.
 
Ja typeränä kysymyksenä vielä, oliko se niin, että tuo ns. "Beatles soundi" saatiin aikaiseksi vetämällä elektroakustinen Gibson sähkökitaran vahvistimeen, kuten edellinen viesti antoi ymmärtää?
 
Nurmituomas
30.03.2011 12:16:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

noi nupit on hienot, ei tarvitse mistään liukusäätimestä säädellä.
 
Vildascq
30.03.2011 20:40:39 (muokattu 30.03.2011 20:41:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Filemon: Ja typeränä kysymyksenä vielä, oliko se niin, että tuo ns. "Beatles soundi" saatiin aikaiseksi vetämällä elektroakustinen Gibson sähkökitaran vahvistimeen, kuten edellinen viesti antoi ymmärtää?
 
Sähkökitaravahvistimeen juuri. 1960-luvulla ei ollut nykytyylisiä elektroakustisia kitaroita eikä akustisen kitaran vahvistimia.
 
Kannattaa muuten tutustua Andy Babiukin kirjaan "Beatles Gear".
 
Filemon
30.03.2011 21:33:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vildascq: Kannattaa muuten tutustua Andy Babiukin kirjaan "Beatles Gear".
 
Kiitoksia vinkistä. Pistin tilaukseen Play.comista.
 
Onkohan kukaan lukijoista koskaan päässyt vertaamaan tätä mallia Gibsonilta ja Epiphonelta. Youtube on selattu ja melkoinen läjä arvosteluja tuosta Epiphonesta on tullut luettua, mutta tuntuu jakavan mielipiteitä melkoisesti.
 
Voiko ero tosiaan olla n. 2000€ edestä Gibsonin puolesta? Ja jos nyt unohdetaan ihan se merkki, valmistusmaa ja Gibson-Lennon-rahastuslinkki ja keskitytään ihan soitettavuuteen ja soundillisiin eroihin, niin olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia. Kuulostaako "Help!" siltä, miltä se levylläkin kuulostaa halpis Epiphonella ja Voxin vahvistimella?
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Funkånaut
30.03.2011 22:15:26
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Filemon: Voiko ero tosiaan olla n. 2000€ edestä Gibsonin puolesta? Ja jos nyt unohdetaan ihan se merkki, valmistusmaa ja Gibson-Lennon-rahastuslinkki ja keskitytään ihan soitettavuuteen ja soundillisiin eroihin, niin olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia. Kuulostaako "Help!" siltä, miltä se levylläkin kuulostaa halpis Epiphonella ja Voxin vahvistimella?
 
Eiköhän se suurin tekijä oo kuitenki soittajasta kiinni skeban sijaan. Uskoisin että ainaki close enough jos komppaus klaaraantuu.
 
Lisätään vielä sellainen tieto, että tähän ketjuun rölötteleviä tähdätään vuoden jäähyaseella ja liipaisinsormi on herkässä. - Moderaattori
Filemon
01.04.2011 00:39:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkonaut: Eiköhän se suurin tekijä oo kuitenki soittajasta kiinni skeban sijaan. Uskoisin että ainaki close enough jos komppaus klaaraantuu.
 
Kesälomarahoista pistetään sit yks tommonen. Kun tilaan sen paikalliseen liikkeeseen, niin en malta, enkä ennenkaikkea kehtaa sanoa kaupoille ei.
 
Laitan palstalle aloittelijan kömpelöitä tunnelmia tuosta kitarasta, soundista ja soitettavuudesta. Saa nähdä korvaako nykyisen lempparin, Yamaha FG-720:n, päivittäisenä treenikaverina. Tuskin kuitenkaan. Alkuinnostuksen jälkeen EJ-160 kaivetaan esiin pääasiassa vain Beatles sessioihin, joita niitäkin kertyy viikossa useampi kerta.
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
Filemon
03.04.2011 11:06:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Filemon: Kesälomarahoista...
 
Ja pas..t. Enpä sitten malttanut odottaa ja kävin eilen tilaamassa liikkeeseen. Muutama päivä siinä kai kestää, kun tuo tulee ruotsin keskusvarastolta Kauppaan. Ei voi muuta kun suositella Jyväskylän Musikanttia palvelun ja hintatason laadusta. Vaikka ei varmasti mainostaa juurikaan saa, niin kyllä mun mielestä kiitos pitää antaa sille, kelle se kuuluu. :)
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
KenParker
05.04.2011 08:22:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Filemon: Ja pas..t. Enpä sitten malttanut odottaa ja kävin eilen tilaamassa liikkeeseen. Muutama päivä siinä kai kestää, kun tuo tulee ruotsin keskusvarastolta Kauppaan. Ei voi muuta kun suositella Jyväskylän Musikanttia palvelun ja hintatason laadusta. Vaikka ei varmasti mainostaa juurikaan saa, niin kyllä mun mielestä kiitos pitää antaa sille, kelle se kuuluu. :)
 
Juu, Musikantti on kyllä paras musaliike, ainoa asia mitä Jyväskylästä jäin kaipaamaan. =) Siellä on muuten hyvä akkarivalikoima kaiken kaikkiaan...
 
Filemon
08.04.2011 16:07:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaran saapumista odotellessa olen koettanut etsiä tietoa useammaltakin foorumilta nimenomaan kielisetistä, joka ilman kitaran modaamista, suoraan lähetyspakkauksesta ja oletuskomponenteilla antaisivat mahdollisimman "autenttisen" Beatles-soundin.
 
Mukana tulleesta kielisetistä ei paketissa ole luultavimmin ole mitään infoa ja sen vaihdon tullessa eteen (ehkä jo ensimmäisenä päivänä) en tahdo olla sormi suussa tiskillä, sillä uskon että näinkin marginaalisoittimelle, yhdistettynä tässä kirjoituksessa ilmeneviin toiveisiini ei tieto heru kuin apteekin hyllyltä. Ymmärrän kyllä painopisteen olevan kalliimmissa laatukamoissa, eikä siinä ole mitään väärää. Business is business ja myyjien omat soittimetkin ovat tod.näk. laatutavaraa, joten siellä se tietotaito on varmasti vahvinta mahdollista (ja taas kuitenkin Musikantti yllättää tietämyksellään ja nolona tulen korjaamaan kirjoitustani).
 
Persaukisena aloittelijana minulle, ainakin aluksi riittää lähes tunnistettava äänimaailma, sillä tiedostan kyllä kyseessä olevan täysin eri kitaran, millä 60-luvulla levytykset on tehty.
 
Mutta niin moni positiivinen kirjoitus on pursunnut iloa nimenomaan siitä soundista, että uskon sen kyllä olevan jollain tasolla jopa mahdollista. Todennäköisesti nämä positiiviset kokemukset tulevatkin juuri kaltaisiltani harjaantumattomilta korvilta, mutta kyllä hekin ovat ovat kielisettisuosituksensa heittäneet, unohtamatta Voxin vahvaria siinä kylkiäisinä.... josta aasinsiltana;
 
Mitä mieltä soittava kansa on nykytekniikan uusimmista putkisoundia mallintavista Voxin AC15VR - AC30VR vahvistimista? Samaan ei varmasti edelleenkään päästä, kuin alkuperäisissä esikuvissa, mutta kokemuksista olisin enemmän, kun kiitollinen.
 
Noista ulkomaisista foorumeista ja niiden tasosta; juuri kun keskustelu pers`aukisten Epiphone-ilakoitisijoiden kesken kieliseteistä, budjettimodauksista ja vahvari-kitara kombinaatioista on pääsemäisillään käyntiin, niin laivueellinen ylimielisiä Gibsonpuristeja lähtee B-52 pommikoneillaan ilmaan ja systemaattisesti levittävät jokainen massiivisen 1 x 3 kilometrisen maton tuhoa kertomalla kuinka asoiden tulee oikeasti olla. Ja taas ollaan alkupisteessä. Epäilemättä ovat oikeassa, mutta siitä ei ole ollutkaan kyse. Köyhän miehen Beatles-soundi ei vaan ole korjattavissa Gibsonin tasalle, jos rahaa ei ole. Lienee turha selittää. Tiedätte mitä tarkoitan.
 
Kiteytettynä:
 
- kielisettiehdotelmia
- AC Valvereactor piirin nykykunto
- Epiphone EJ-160E kitaran- ja Vox ACXXVR-vahvarien omistajat rohkeasti ulos kaapista. Kyllä teitä täällä on piilossa, peläten "musiikillisen uskottavuuden" puolesta. V...t siitä, mitä muut ajattelevat. :)
 
Interviewer: "Is Ringo Starr the best drummer in the world?", John Lennon: "He's not the best drummer in the Beatles".
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti