Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Virittäminen
1
Tursa
24.10.2010 13:36:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haluaisin tietää tarviiko kitaraa säätää millään tavalla, jos sen virittää standardista vireeseen ecdgad? Haluaisin opetella Andy McKeen kappaleen Rylynn ja se menee tuosta vireestä.
 
ekikoo
24.10.2010 14:33:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos A-kieli viritetään jopa 1 sävelaskelta ylöspäin, kannattanee marssia kauppaan ja pyytää myyjältä niin ohut A-kieli kuin löytyy, muuten voipi paukkua poikki jos seilaa standardin ja ton ihmevireen välillä.
 
http://www.sputnikmusic.com/forums/showthread.php?t=533570
http://www.andymckee.com/forum/showthread.php?tid=557
 
All these pianists striving for perfection. Fools! Don't they know: PERFECT AIN'T GOOD ENOUGH!
padaa@dadaa!
24.10.2010 16:18:36 (muokattu 24.10.2010 16:22:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googleen "string tension calculator" niin saat muutamia ihan päteviä appletteja jännityksen laskemiseen. Mutta aina yli ns. konserttivireen mentäessä homma on loppupeleissä omalla vastuulla.
 
Tuosta http://www.bangzero.org/stringtension/ huomioi, tuossa myös laitatko pienen vai ison säveltä kuvaavan kirjaimen. Appletti a-kielen kohdalla ymmärtää pienen kirjaimen ylös virittämisenä.
 
Tursa
24.10.2010 17:05:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä mahdollisimman ohuella kielellä vois olla pienempi riski katketa? Entäpä tuo mitä tuolla Andy McKee forumilla luki, kitaran virittäminen koko sävelaskeleen alemmas? Eikös se voisi toimia? Kiitos näistä vinkeistä:)
 
padaa@dadaa!
24.10.2010 17:12:48 (muokattu 24.10.2010 17:13:06)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tursa: Elikkä mahdollisimman ohuella kielellä vois olla pienempi riski katketa? Entäpä tuo mitä tuolla Andy McKee forumilla luki, kitaran virittäminen koko sävelaskeleen alemmas? Eikös se voisi toimia? Kiitos näistä vinkeistä:)
 
Ensimmäiseen joku asiaa paremmin tunteva voi vastata oikeilla termeillä. Jälkimmäiseen taas: pääsääntöisesti alaspäin virittämistä pidetään järkevämpänä kuin ylöspäin erityisesti jos on kyseessä pienikoppainen tai kovin hauras kitara. Esim. avointa E:tä parempi vaihtoehto avoin D ja capo 2.nauhalle.
 
Old Guitar
24.10.2010 17:37:22 (muokattu 24.10.2010 17:38:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tursa: Haluaisin tietää tarviiko kitaraa säätää millään tavalla, jos sen virittää standardista vireeseen ecdgad? Haluaisin opetella Andy McKeen kappaleen Rylynn ja se menee tuosta vireestä.
 
Virität kitaran ensin sävelaskeleen alaspäin ja sitten vasta virität mainitun vireen, jolloin A-kielen jännite ei nouse normaalista kuin puoli sävelaskelta. Jos haluat, niin voit pistää kapon toiselle nauhalle, niin vire on sama Andy McKeellä.
 
Ensin puolisäveltä alas kaikki kielet.
 
Viritä 1. kieli käyttäen 4. vapaan kielen d-säveltä apuna.
Viritä 2. kieli käyttäen 5. vapaan kielen a-säveltä apuna.
Viritä 5. kieli puolisävelaskeleen korkeammalle, voit käyttää 6. kielen 8. nauhan c-säveltä apuna.
 
Ota iisisti - loppu lähestyy...
varakeef
24.10.2010 18:16:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos vireen nostoa kompensoi ohuemmilla kielillä, voi huoletta virittää ylöspäin. Ääritapaushan on Nashville-vire, jossa kielet paksusta E-stä G-hen ovat viritetty oktaavia ylemmäs. Ovat sitten E:tä lukuunottamatta kaikki punomattomia.
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Old Guitar
24.10.2010 22:00:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Jos vireen nostoa kompensoi ohuemmilla kielillä, voi huoletta virittää ylöspäin. Ääritapaushan on Nashville-vire, jossa kielet paksusta E-stä G-hen ovat viritetty oktaavia ylemmäs. Ovat sitten E:tä lukuunottamatta kaikki punomattomia.
 
Aika vaivalloista, jos vielä soittaa muillakin vireillä kitaraansa ja taas olisi syytä vaihtaa kieltä paksumpaan. Tilanne olisi hyvä, jos olisi ylimääräisiä kitaroita sen verran, että voisi pitää jatkuvasti kitaroita samassa erikoisvireessä. Muutenkin on hankalaa vaihtaa erikoisvireisiin, kun kielet elävät aina uuden vireen myötä.
 
Tässähän ois kätevä sellainen kitara, jossa voi vireen vaihtaa virityskoneisiin kajoamatta. En muista nyt kitaran nimeä, mutta sellaisia on sekä nylonkielisiä, että teräskielisiä sekä myöskin sähkökitaroita. Akustisissa on Martin, Gibson ym. kitaroiden mallinnuksia. Dobro, shamishen, sitar, banjo ja mandolin- mallinnuksia. Täytysköhän hommata. Olen kokeillut tuollaista, mutta sen akustiset soiinit olivat liian vaatimattomia ostaakseni sitä.
 
Sillä olisi kyllä kätevä kokeilla eri vireitä, vaikka ei sitä nauhoituksiin käyttäisikään, niin se olisi tosi hyvä kaveri haettaessa sopivia vireitä eri kappaleille. Onko kenelläkään tarjota soitinta? On niitä kyllä Torillakin näkynyt.
 
Ota iisisti - loppu lähestyy...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti