Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Martin 00-15
1
kariffi
27.08.2010 19:16:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen ihastunut pikkukitaroihin lähinnä niiden hyvän ergonomian takia. Hankin vuosi sitten Art&Lutherie Ami parlor kitaran, jolla olen enimmäkseen soitellut. Se ei kuitenkaan ole mikään yleiskitara. Ääni on hyvin keskiäänivoittoinen ja laatikkomainen, omalla tavallaan kyllä viehättävä. Olen jo pitempään haaveillut kokopuisesta kitarasta. Nyt pitäisi saada yhdistettyä kitaran suht pieni koko ja hyvä yleissaundi toisiinsa. Voisiko tuo toteutua Martinin 00-15 mallissa? Kopan leveys taitaa jäädä alle klassisen mittojen. Pienen kopan pieni äänenvoimakkuus ei ole kotisoittajalle ongelma, mutta onko tuollaisen Martinin ääni kovinkin keskiääniin painottunut ja laatikkomainen? Sitä saundia minulla on tuossa Amissa jo tarpeeksi.Kesällä pääsin ihmisjoukossa kokeilemaan pikaisesti D-15 mallia ja siinä oli kyllä miellyttävä saundi, lämmin ja pehmeä. Toki koppakin on ihan eri kuin 00 sarjalaisessa. Kaula oli kyllä makuuni turhan rimpula sormisoittoa ajatellen, mutta hyvän vaikutelman kitara antoi ja erityisesti mahongin antama äänenlaatu miellytti. Ulkonäöltään mahonkikitarat ei niin kiinnosta, mutta soitettavuus ja kitaran sointi ovat ne tärkeimmät tekijät minulle kitarassa. Tämmöinen kysely nyt on melko älytöntä, kitaraahan pitäisi päästä tietenkin kokeilemaan. Kysynpä kuitenkin, kun en ole vielä saanut täältä matkojen päästä hommattua tuota Kitarapajan reissua:)
 
flattopguitar
27.08.2010 19:50:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä se on hyvä kitara, hinta on joskin noussut parisataa euroa muutamassa vuodessa. Ostin omani kitarapajalta 650eurolla uutena, joskin siinä oli pieni korjattu halkeama, joka oli syntynyt kuljetuksen aikana, mutta sitä ei edes korjauksen jälkeen nähnyt. Soundi on hyvä, eikä mene tukkoon soittipa miten lujaa tahansa, mikä voi ongelma esim. D-15 kanssa. Samaan hintaan voi saada jo joltain valmistajilta karvalakki kuusikantisia ja kokopuisia, joten valinnan joutuu tekemään laadun ja sen suhteen mitä on hakemassa. Pelkkään komppisoittoon ei paras valinta, mutta jos haluaa soittaa myös sormin ja hakee sen tyyppistä soundia, niin voi olla kymppi ostos.
 
hallu
27.08.2010 20:53:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tota noin. Minusta tuo Martin 00-15 on tosi magee skeba. Mulla ei ole muuta kokemusta, kun että liikkeessä testailin muutamaa yksilöä kun oli viime keväänä ostamassa akustista. Päädyin kylläkin toiseen merkkiin ja malliin, mutta tuo Martin todella miellytti soinniltaan ja tuntumaltaan. Tuo ulkonäkö nyt on tietty vähän koruton, mutta se on toisaalta tyyliseikka noissa Martineissa. Sellainen jäyhä tarkoituksenmukaisuus kyllä tietyllä tapaa tekee allekirjoittaneeseen nykyisin vaikutuksen.
 
Oma tuntumani Martiniin on sellainen, että siinä on lämmin ja täyteläinen sointi. Alapäässä ei ehkä ole ihan niin paljoa botnea kuin jossain hyvässä dreadnoughtissa esimerkiksi, mutta ihan riittävästi mielestäni itseni komppaamiseen. Ne kaikki eivät ole ihan samnlaisia vaan yksilöissä tuntui olevan herkkyyden osalta eroja, mutta toisaalta musaliikkeissä voi kielityksissäkin olla sen verran eroja että meikäläinen hämääntyy eli ihan varmaksi en voi sanoa. Sen voin kuitenkin sanoa ettei mikään niistä tuntunut varsinaisesti huonolta.
 
Itselleni kävi niin, että kiinan kaunotar vei sydämeni. Itselleni kitaran ostaminen ei koskaan ole ollut kylmän analyyttinen järkitapahtuma, vaan ehdottomasti fiilisjuttu. Sitten vain päätän, että ostokseni oli hyvä enkä anna minkään seikan enää häiritä sitä päätöstä joten olen aina ollut ostoksiini tyytyväinen.
 
jazzbass-73
27.08.2010 22:30:08 (muokattu 27.08.2010 22:32:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen kyllä reissua Kitarapajalle ; pääset rauhassa testaamaan ja vertailemaan sekä saat varmasti hyvää palvelua . Martinien hinnat on Pajalla kohillaan , koska tuovat maahan . En suosittele laatukitaran tilaamista esim . T - kaupasta .
 
Old Guitar
28.08.2010 00:25:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minullakin oli tovin erinomainen yksilö. Toimi plektralla ja sormin soitettuna. Harmittaa, kun menin senkin myymään. Pehmeät saundit noin pienikoppaiseksi kitaraksi.
 
kariffi
28.08.2010 10:30:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset tähänastisista kommenteista! Tulkitsen tekstejä niin, että 00-15 soi laajemmalla taajuusalueella eikä ole pelkästään keskiääniin keskittynyt pikkukitara. Soitan pääasiassa sormin, mutta sopivuus sekä plektra-että sormisoittoon on hyvä juttu. No, toisaalta kyllähän kaikilla kitaroilla voi soittaa molemmilla tyyleillä, mutta kovin kapeakaulaisella sormisoitto menee vähän ahtaaksi. Jos oikein haluaa pilkkua viilata, niin eikös Martinilta voi tilata kitaran omilla spekseillä? Siis tuo 00-15 1 3/4 tuuman satulaleveydellä olisi varmaankin oiva peli. Niin ja tänä kesänähän Martin on esitellyt myös 00-15M mallin, jossa on mahonkikoppa eikä sapelea. Lisäksi talla ja satula on luuta. Tuo malli leveämmällä kaulalla olisi kyllä mielenkiintoinen, mutta menee meikäläisen noin tonnin budjetin yli. Täytyy vielä kommentaattoreille heittää sen verran, että tuo torilla oleva flattopguitarin pikkulandola kyllä nostattaa verenpainetta:) ja jazzbass73:lla on hieno sunbursti jazzari. Itselläni oli aikoinaan semmoinen -75:nen. Se ei ollut hyvä yksilö kaulaltaan, mutta tunnelma ja saundi oli kohdallaan! Ja mielellään sitä ostaisi semmoisen kitaran, jossa paitsi, että se olisi hyvä kitara, olisi jotain itseä puhuttelevaa fiilistä.
 
flattopguitar
28.08.2010 11:32:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kariffi: Täytyy vielä kommentaattoreille heittää sen verran, että tuo torilla oleva flattopguitarin pikkulandola kyllä nostattaa verenpainetta:)
 
Kyllä tuo Landolakin on hyvä pikkukitara, mutta ei ihan Martinin veroinen soundillisesti. Laminoidut kyljet ja pohja saavat kitaraan sellaisen vaahterakoppaista muistuttavan kuivan ja terävähkön soundin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti