Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustinen baritoni-kitara
1
Old Guitar
23.07.2010 12:18:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli taannoin hetken aikaa Tacoma Nighthawk baritoni akustinen ja siinä oli todella juhlavan jylhä saundi. Se sopi mielestäni joihinkin näppäilykappaleisiin erinomaisesti esim. tuollaisiin hitaisiin Celtic-tyylisiin ja erikoisvireisiin myös. Ei niinkään tuollaisiin nopeisiin folk-countrytyyppisiin pikkailuun.
 
Käyttöaste baritonikitaralle oli kuitenkin itselläni melko pieni, joten myin sen rahanpuutteessa pois. Jos olisi hieman ylimääräistä rahaa, niin tuollainen baritonikitara olisi mainio lisä akustisten kitaroiden saundimaailmaa rikastamaan.
 
Nyt kun tulevaisuuden suunnitelmat alkavat paremmin hahmottua ja olen alkanut enemmän kiinnittämään huomiota toimeentuloorni tulevaisuudessa (olen alkanut lotota), niin odotan, että tulevaisuudessa minulla on varaa ainakin yhteen kahteen baritonikitaraan. Tällä hetkellä hankintalistan kärjessä on tuo em. Tacoma ja toisena Taylorin 8-kielinen baritonikitara, jolla saisi bassopuolenkin kuntoon.
 
En ole paljon näitä baritonikitaroita nähnyt markkinoilla, yhden Yairin ja joitakin klassisia malleja, joten olisi mukavaa kuulla muistakin varteenotettavista vaihtoehdoista.
 
aleksitiensuu
06.08.2010 13:59:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täällä olisi yksi akustisista baritonikitaroista erittäin kiinnostunut. Harmittavaa kyllä en ole vielä päässyt kokeilemaan noita missään. Asun Turun lähellä, eikä soitinliikkeet täällä tarjoa ainoatakaan mallia. Satutko tietämään mahdollisuuksista päästä kokeilemaan noita jossain ?
 
Old Guitar
06.08.2010 19:31:03 (muokattu 07.08.2010 17:40:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aleksitiensuu: Täällä olisi yksi akustisista baritonikitaroista erittäin kiinnostunut. Harmittavaa kyllä en ole vielä päässyt kokeilemaan noita missään. Asun Turun lähellä, eikä soitinliikkeet täällä tarjoa ainoatakaan mallia. Satutko tietämään mahdollisuuksista päästä kokeilemaan noita jossain ?
 
Ei ole tietoa mistä niitä löytyisi.
 
Thomannilta:
 
6-kielinen Taylor
 
http://www.thomann.de/fi/taylor_gt_6_baritone_gs.htm
 
ja 8-kielinen
 
http://www.thomann.de/fi/taylor_gt_8_baritone_gs.htm
 
http://www.theguitarsherpa.com/acoustic_baritone_guitars/default.html
 
Old Guitar
07.08.2010 17:42:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tais tulla virhe tuossa ensimmäisessä viestissä. Kerroin, että minulla olisi ollut Tacoma Nighthawk baritone kitara, mutta varmaankin se oli
 
THUNDERHAWK
 
Se soi kyllä mahtavasti, mutta jäi vähälle käytölle, joten myin sen pois.
 
jhurtti
08.08.2010 00:24:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olav Loef rakentaa myös baritonikitaroita. Loefin hinnat ovat kohtuullisia, mutta maksaahan käsintehty aina enemmän kuin HarleyBentonit. Olavin löydät tästä
 
http://loefguitars.fi/
 
ja tässä mallia soitosta
 
http://www.youtube.com/watch?v=t_06O8XnJQo
 
aleksitiensuu
10.08.2010 13:10:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jhurtti: Olav Loef rakentaa myös baritonikitaroita. Loefin hinnat ovat kohtuullisia, mutta maksaahan käsintehty aina enemmän kuin HarleyBentonit. Olavin löydät tästä
 
http://loefguitars.fi/
 
ja tässä mallia soitosta
 
http://www.youtube.com/watch?v=t_06O8XnJQo

 
Kiitos vinkistä, Olav on mulle ihan uusi tuttavuus. Klipit kuulosti lupaavilta.
Netin kautta olen tutustunut moniin kitaran rakentajiin, mutta yleensä hinnat on todella kovia.
 
jhurtti
16.08.2010 22:59:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aleksitiensuu: Kiitos vinkistä, Olav on mulle ihan uusi tuttavuus. Klipit kuulosti lupaavilta.
Netin kautta olen tutustunut moniin kitaran rakentajiin, mutta yleensä hinnat on todella kovia.

 
Olavin hinnat tosiaan ovat siedettävät, luultavasti eniten siksi, että mies myy kaikki rakentamansa soittimet itse. En halua tässä sen tarkempaa sanoa, kun mies ei itsekään hintoja webissä huutele. Mutta Olav on mukava mies, pirun innostunut asiastaan ja vastaa 100% varmasti tiedusteluihin.
 
Old Guitar
17.08.2010 01:30:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienoja kitaroita, soivatkohan yhtä hyvin kuin miltä näyttävät? Oliskohan sittenkin pitänyt katsastaa kotimaiset kitarantekijät ennen kuin porhalsin ostamaan uutta teräskielistä? Kai pajoilla varmaan testimalleja on kokeiltavaksi?
 
jhurtti
18.08.2010 11:01:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Old Guitar: Hienoja kitaroita, soivatkohan yhtä hyvin kuin miltä näyttävät? Oliskohan sittenkin pitänyt katsastaa kotimaiset kitarantekijät ennen kuin porhalsin ostamaan uutta teräskielistä? Kai pajoilla varmaan testimalleja on kokeiltavaksi?
 
Kyllähän ne soi, ainakin ne kaksi joita olen sormeillut. Sama vika niissä silti on kuin Martineissa, Santa Cruzeissa, Franklineissa ja Ryaneissakin: pitäisi osata soittaa. Heh.
 
Kitarapajalla on yksi ilmeisesti vaihdossa tullut Loef, käy ihmeessä kokeilemassa jos Helsingissä liikut. Se on ainoa Loef, jonka olen missään liikkeessä koskaan nähnyt, mikä tarkoittaa luultavasti sitä että omistajat tykkäävät. Loefin paja on valitettavasti Pännäisissä Pietarsaaren lähellä, mutta mies tiettävästi käy kyllä esittelemässä soittimiaan etelämpänäkin. Kun ei vaan tiedä missä ja milloin. Itse olen Olavin kerran tavannut, ja niinkuin sanottu, mies on intohimoisesti asiansa takana ja kertoo ja juttelee mielellään visioistaan ja kitaranrakennuksesta ylipäätään.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti