Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Piezomikki??
1
lotsku.
22.07.2010 17:15:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heippa.
Olen tässä ostelemassa akustista kitaraa itselleni, ja tämmöiset olen pienen avustuksen jälkeen löytänyt:
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_apx700_bl.htm
http://www.thomann.de/fi/yamaha_cpx700_bl.htm
http://www.thomann.de/fi/yamaha_cpx500_bk.htm
http://www.thomann.de/fi/yamaha_cpx500_bk.htm
 
Mitä mieltä?
Kalleinta en tietenkään menisi heti ostamaan, mutta jos se loppujen lopuksi osoittautuu parhaimmaksi vaihtoehdoksi, niin sillä mennään. En soittele työkseni, enkä ole viimeaikoina myöskään esiintynyt. Tykkään soitella kitaraa harrastuksekseni kotona ja kavereiden kanssa, joten mitään ammattilaiskitaraa ei olisi tarkoitus hankkiakaan. Vain kitara, joka ei hajoa normaalissa käytössä (:
 
Toinen kysymys olisi piezomikistä. Mitä mieltä tästä? Linkitetyissä kitaroissa oli kahdessa halvemmassa piezomikit ja kalleimmissa jotkut muut (niin, en ole ammattilainen, ilmeisesti perus mikityssysteemi niissä). Mikä periaatteessa on piezomikkin periaate ja miten se eroaa normaalista? Onko hyvä vaihtoehto verrattuna perusmikkiin?
 
padaa@dadaa!
22.07.2010 17:28:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lotsku.: Linkitetyissä kitaroissa oli kahdessa halvemmassa piezomikit ja kalleimmissa jotkut muut (niin, en ole ammattilainen, ilmeisesti perus mikityssysteemi niissä). Mikä periaatteessa on piezomikkin periaate ja miten se eroaa normaalista? Onko hyvä vaihtoehto verrattuna perusmikkiin?
 
Mitä tarkoitat normaalilla mikillä? Konkkaa? Magneettimikkiä?
 
lotsku.
22.07.2010 17:37:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

padaa@dadaa!: Mitä tarkoitat normaalilla mikillä? Konkkaa? Magneettimikkiä?
 
Nojoopa en taida tietää. En ole oiken ollut ikinä tekemisissä itse tekniikan kanssa. Näissä toisissa kitaroissa siis lukee, että: "1-way contact microphone pick-up with 3-band EQ" ja "1-way contact mic pickup with 3-band EQ" Kahdessa muussa sitten olikin piezo.
 
padaa@dadaa!
22.07.2010 17:50:03 (muokattu 22.07.2010 17:56:03)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lotsku.: Nojoopa en taida tietää. En ole oiken ollut ikinä tekemisissä itse tekniikan kanssa. Näissä toisissa kitaroissa siis lukee, että: "1-way contact microphone pick-up with 3-band EQ" ja "1-way contact mic pickup with 3-band EQ" Kahdessa muussa sitten olikin piezo.
 
Kyllä se kontaktimikkikin tarkoittaa pietsoa. Pietsosähköstä yleensä voit lukea elektroniikan julkaisuista, mutta näin karkeasti pietsomikki ottaa sen soundinsa tallan ja kannen värähtelystä. Studiossa akustisen ääni yleensä otetaan kitaran ulkopuolelta oikealla mikillä. Pietsomikit on tarkoitettu livekäyttöön koska ne ovat stabiilimpia kierrolle. Parhaimmillaan saavutettu mökä kuulostaa akustiselta kitaralta, huonoimmillaan nasaalisen metalliselta kitinältä.
 
Magneettimikki taas toimii aivan kuin sähkökitarassa, eli tallentaa kielten värähtelyn. Myös stabiilimpi kierrolle, mutta värittää soundia sähkökitaramaisempaan suuntaan ja pronssikielten käyttö ei onnistu heikompien magneettisten ominaisuuksien vuoksi.
 
lotsku.
22.07.2010 17:56:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

padaa@dadaa!: Kyllä se kontaktimikkikin tarkoittaa pietsoa. Pietsosähköstä yleensä voit lukea elektroniikan julkaisuista, mutta näin karkeasti pietsomikki ottaa sen soundinsa tallan ja kannen värähtelystä. Studiossa akustisen ääni yleensä otetaan kitaran ulkopuolelta oikealla mikillä. Pietsomikit on tarkoitettu livekäyttöön koska ne ovat stabiilimpia kierrolle. Parhaimmillaan saavutettu mökä kuulostaa akustiselta kitaralta, huonoimmillaan nasaalisen metalliselta kitinältä.
 
Magneettimikki taas toimii aivan kuin sähkökitarassa, eli tallentaa kielien värähtelyn. Myös stabiilimpi kierrolle, mutta värittää soundia sähkökitaramaisempaan suuntaan ja pronssikielten käyttö ei onnistu heikompien magneettisten ominaisuuksien vuoksi.

 
Aivan. No nyt on sitten taas hieman viisaampia. Kiitos tästä!
 
Objectif Lune
23.07.2010 11:36:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

padaa@dadaa!: Magneettimikki taas toimii aivan kuin sähkökitarassa, eli tallentaa kielten värähtelyn. Myös stabiilimpi kierrolle, mutta värittää soundia sähkökitaramaisempaan suuntaan ja pronssikielten käyttö ei onnistu heikompien magneettisten ominaisuuksien vuoksi.
 
Fosforipronssiako sitä tulisi käyttää?
 
Ostin juuri magneettimikin, kun pidin sen soundista enemmän kuin piezon soundista ja saman tien uudet pronssikielet, mutta kielet taisivatkin sitten olla hukkaostos. Täytynee käydä ko. kaupassa vaihtamassa kielet sopivampiin. Eivätköhän ole siellä samaa mieltä, että mikin kanssa epäsopivien kielten myyminen on liikkeen virhe eikä asiakkaan...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti