Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kuinka keventää akkarin tatsia?
1
tomaattiorava
26.05.2010 14:06:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OK, eli kyseessä siis aika perus ibanezin pienikoppainen e-akustinen jostain 300e tietämiltä. Ihan painajainen soitettavaksi ylärekisteristä. Varsinkin jos haluat saada yli 7 nauhan menevistä barresoinnuista kaikki nuotit kuuluvin niin saat kyllä rystyset valkosina puristaa ja siltii rätisee aivan saatanasti. Päällimmäisenä ongelmana siis äxonin järjetön korkeus yläpäässä. Jonkun kaljapullon korkin ois helposti saanu kielten ja otelaudan väliin 12. nauhalta.
Noh, kävin tän kaa musaliikkeessä ja siellä kiltti setä laittoi kaulan kuntoon ja kehotti hiomaan tallasta millin pari veke nyt kun on kaula ok. No näin tein ja sai kyllä aika reippaasti viilasta tallasta veke että oli äxöniin mitään vaikutusta. Mut nyt sitte taas kielet pärisee varsin ikävästi. Tuo kaulan korjaus aika hyvin pärinää vähensi mutta tallan lasku toi sen taas takaisin. Mutta nyt tuolla yläpäässä pystyy sentään jotain tekemään kun aikasemmin sinne oli täysin turha yrittää suunnistaa.
 
Nää on näitä halpojen keppien ongelmia tiedän, mutta saiskohan tästä millään jipoilla toimivan kitaran? Oisko nauhojen hionnasta mitään iloa?
 
hapan
26.05.2010 15:25:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nauhojen viilaukseen ja muutenkin perussäätöön koko keppi. Kotikonstein tulee vain itku ja hampaiden kiristys.
 
tomaattiorava
26.05.2010 16:00:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

no en tiä ko kitara oli ihan ookoo kun sen ostin mut ekan kieltenvaihdon jälkeen se meni jotenki iha vituiks. Oli sitte maahantuojalla varmaan 4 viikkoa ennenko tuli takas tommosena, kaula säädetty ihan päin vittuu ja muuta...
 
Veikko
26.05.2010 17:38:08 (muokattu 26.05.2010 17:39:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomaattiorava: . Oli sitte maahantuojalla varmaan 4 viikkoa ennenko tuli takas tommosena, kaula säädetty ihan päin vittuu ja muuta...
 
No sitte tossa tapauksessa olisi pitäny lähettää se takas ja sanoa, ettei kelpaa
 
Mr. Treehorn treats objects like women, man - The Dude
Aki
27.06.2010 22:31:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mitään syytä alkaa itse kopeltamaan. Se joka on mokannut on velvollinen korjaamaan.
 
"Epäreilua tuomita koko paketti 99,9%:n perusteella." -Jucciz, 2008
Johann Onn
07.07.2010 12:35:45 (muokattu 07.07.2010 12:37:13)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomaattiorava: Ibanezin e-akustinen jostain 300e tietämiltä. Nää on näitä halpojen keppien ongelmia
 
Ehkä, kunnes niille tekee jotain. Oma Benton, 99e:
 
Piezon tallan alla resonoi + talla kolisi, sitä vasten aina. Ja tietysti, kaikki toi tuli aina äänittäessä mukaan. "..RÄKS! ...POKS!". Mikäs sen mukavampaa. Soitettavuus oli myös todella syvältä. Kiitos, mutta ei kiitos.
 
Piezo mäkeen, pahvin suikaleita täyteeksi, kunnes talla oli sopivalla korkeudella. Soitettavuus heti, ihan toista luokkaa. Eipä ihme, kun kielten korkeus on nyt 12. nauhalta 1.9mm / 1.5mm. Ei räminöitä, ellei hakkaa ihan tarkoituksella, niin kovin kuin pystyy.
 
tbnoer
09.07.2010 20:27:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaularaudan säätäminen ja tallan hiominen kannattaa mielestäni opetella tekemään kotona. Jos vaihtaa paksumpaa/ohuempaa kielisettiä on edessä kuitenkin tod.näk. kaularaudan säätö. Ei se mitään rakettitiedettä ole, enkä ole onnistunut vielä yhtään kitaraa rikkomaan, kun on vain järki mukana touhussa.
 
Edellämainittuja säätämällä pitäisi kitara saada soittokuntoon jos siinä ei kummempaa vikaa ole.
 
Kirjoituksesi perusteella kaularauta on liian kireällä, eli kaula on liian suora. Voit todeta tämän painamalla kieltä sekä 1. nauhalta ja siltä nauhalta mikä on lähinnä kopan ja kaulan liitosta. Kaulan puolivälissä pitäisi olla kielen ja nauhojen välissä aivan aavistuksen verran ilmaa. Jos kieli koskettaa nauhoja koko kaulan pituudelta, kaula on liian suora. Mikäli toteat, että kaula todellakin on liian suora, löysää kaularautaa 1/4 kierrosta. Ota huomioon, että kaulan asettuminen saattaa kestää jonkin aikaa. Toista toimenpide tarvittaessa.
 
Tarkempia ja parempia ohjeita löydät netistä.
 
Ei muutakun kokeilemaan!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti