Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelma Akustisen kitaran 'potikoiden' kanssa.
1
pastore
03.05.2010 20:58:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei!
 
Ostin pari kuukautta sitten Ibanez Concord 684E-6 akustisen kitaran. Kitaran runko on hyväkuntoinen ja muutenkin kitara on kunnossa lukuunottamatta kannen 'potikoita' eli volume -ja tone-säätimiä.
 
Molemmat ovat löysän oloiset ja pyörivät melkein ympäri. Kysyisinkin asiantuntevilta että miten 'pötikät' saadaan kiristettyä niin että molempia säätimiä voisi käyttää hyväksi soittaessa? Eli miten saada ne toimintakuntoon?
 
P-Nut
03.05.2010 22:51:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ostit kitaran uutena niin vie takaisin liikkeeseen ja anna heidän hoitaa korjaus jos se sellaista vaatii.
 
planet Bullshit on a galaxy of this sucks cameldicks.
Vildascq
03.05.2010 23:35:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko se Ibanezin 1970-luvulla valmistama Gibson Hummingbirdin näköinen kitara? Takuu ei silloin taida olla voimassa... Kitarankorjaaja toki hoitaa rahaa vastaan asian, mutta itsekin voi homman tehdä. Potikan nupit irtoavat kiinnitysruuvia löysäämällä, paitsi jos ne ovat mallia "snap on" ne täytyy vetää irti, mieluiten ujuttamalla ohut kangaspala nupin helmojen alle ja vetämällä sillä. Potikoiden kiristysmutterit kiristetään oikean kokoisella kiinto- tai lenkkiavaimella. Itse potikasta täytyy pitää kiinni että se ei pyöri mukana: ei muuta kuin kielet pois kitarasta ja käsi ääniaukosta sisään. Työskentelyasento on epämukava, mutta työ on nopeasti tehty.
 
pastore
04.05.2010 00:28:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vildascq: Onko se Ibanezin 1970-luvulla valmistama Gibson Hummingbirdin näköinen kitara? Takuu ei silloin taida olla voimassa... Kitarankorjaaja toki hoitaa rahaa vastaan asian, mutta itsekin voi homman tehdä. Potikan nupit irtoavat kiinnitysruuvia löysäämällä, paitsi jos ne ovat mallia "snap on" ne täytyy vetää irti, mieluiten ujuttamalla ohut kangaspala nupin helmojen alle ja vetämällä sillä. Potikoiden kiristysmutterit kiristetään oikean kokoisella kiinto- tai lenkkiavaimella. Itse potikasta täytyy pitää kiinni että se ei pyöri mukana: ei muuta kuin kielet pois kitarasta ja käsi ääniaukosta sisään. Työskentelyasento on epämukava, mutta työ on nopeasti tehty.
 
Joo, se on juurikin tuota 70-luvun erää eli siis käytettynä ostin pois.
 
'Potikat' lähtivät hyvin vetämällä pois, aika tiukassa olivat kun ei varmaan hirveästi oltu mitään tehty sitten valmistuksen. Kiristin ne ja nyt pelittävät todella hyvin, ei minkäänlaista rätinää kummankaan suhteen; laadukasta työtä on tehty tuon concorden suhteen ainakin.
 
Kiitos vastauksista vielä!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti