Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitara vahvistin akustiselle
1
Potsiri
17.02.2010 14:32:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei viisaat kitara miehet, olen katsellut itselleni vahvistinta akustiselle kitaralle thomannilta ja törmäsin tälläiseen suhteellisen halpaan pömpeliin http://www.thomann.de/fi/harley_benton_hbac80.htm tekeeköhän tuollaisella mitään?
Ja seuraava kysymys on että mitä eroa käytännössä on akustisen kitaran vahvistimella ja normaalilla transistori kitara kombolla? Auttakaa tyhmää ja tietämätöntä. Kiitos etukäteen.
 
McLeach
17.02.2010 15:02:52 (muokattu 17.02.2010 15:12:09)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

broidilla juuri tuo vastaava ja ollaan sillä keikkaakin vedelty. Hillityillä volyymeilla ihan ok saundit mutta vähän kovempaa kun soittaa niin repiväksi menee. Saat kuitenkin tolla akkarisi kuulostamaan akkarilta, jos laitat sähkikselle tehtyyn vahvariin niin saat pilattua sillä kitaran saudin (ei kuulosta akustiselta). Nyt ollaan toi broidin verme unohtamassa ja soitetaan suoraan PA:han sillä saundi oli aika karu.
Jos soittelet himassa niin vahvistin tyhmä ostos. Reenikämpälllä ton ääni kyllä erottuu seasta (ei välttämättä positiivisesti). Jos aiot keikkailla niin älä turhaan sijoita vahvistimeen, nätimmin selviää muin keinoin.
Nauhotukseen aika kehno laite: paljon hurinaa eikä saundista meinaa saada pehmeää millään.
Mutta kerrohan toki tarkemmin mihin tarkoitukseen vahvistin on sulla tulossa.
 
Potsiri
17.02.2010 18:28:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis se tulis ihan kämpille omaks iloks soitteluun sekä hifistelyyn ja että sais pikkusen lisää volyymia soittamiseen. Mitä tarkotat sillä että hillityillä volyymeilla? Hillitty volyymi on aina niin mielipide kysymys. Meinaatko että olis turha hankinta jos ei sen kummempaa keikka tai muuta vastaavaa käyttöä olis? :)
 
konehes
17.02.2010 18:39:00 (muokattu 17.02.2010 18:39:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Potsiri: Meinaatko että olis turha hankinta jos ei sen kummempaa keikka tai muuta vastaavaa käyttöä olis? :)
 
No ei kyllä kannata hankkia, varsinkaan jos ei keikkaile. Eikä välttämättä silloinkaan, sillä kitaran voi iskeä suoraan kiinni mikseriin ja hoitaa kuuntelun monitorin kautta. Tuo kyseinen vahvistin ei varmasti ainakaan paranna akustisen kitarasi soundia.
 
Ainoa ilo mikä tuosta on kotisoitossa on se, että voi kokeilla efektejä akustisen kitaran kanssa.
 
cherub with heavy metal machine
McLeach
17.02.2010 18:53:24 (muokattu 17.02.2010 18:56:25)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Potsiri: Siis se tulis ihan kämpille omaks iloks soitteluun sekä hifistelyyn ja että sais pikkusen lisää volyymia soittamiseen. Mitä tarkotat sillä että hillityillä volyymeilla? Hillitty volyymi on aina niin mielipide kysymys. Meinaatko että olis turha hankinta jos ei sen kummempaa keikka tai muuta vastaavaa käyttöä olis? :)
 
kyllä toi kotisoitto volyymeilla ihan siedettävä on. Se nyt sitten on ihan makuasia miltä sä haluut soittos kuulostavan, kyllähän sillä saa ihan kivan kauin vaikkapa aamutuntien näppäilysessioihin... mutta jos oikeasti pärjäät ilman vahvistusta niin jätä ostamatta. Samoin kuin kaikki muutkin halpis akkarivahvistimet. Kyllä toi harley benton tarjontaan ja hintaan nähden on omassa luokassa ihan hyvä peli ...mutta sehän ei tarkoita vielä mitään ;)
 
Potsiri
18.02.2010 01:45:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo niin mäkin oon aistinu ja kokenu että ei ne ihan mitään super laadukkaita vehkeitä yleensä ottaen oo. :) Joo kyllä se on siinä ja tässä että tarviinko ihan oikeasti sitä vahvaria mut ois se siisti leikkiä just kaiuilla ja muilla. :) Kiitos avusta kuitenki. Saa heittää muutakin vinkkiä vahvareista ja yleensä kokemuksia akustisten vahvari käytöistä ja muusta vastaavasta.
 
Jfox
26.09.2010 08:41:51 (muokattu 26.09.2010 09:20:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaraa ja miestä pitäisi vahvistaa kodin ulkopuolella, jossain kuppiloissa ym. Onko kellään suositusta hyvästä ja kohtuuhintaisesta kaksikanavaisesta akustisen vahvistimesta? Vai kannattaako mieluummin investoida johonkin aktiivipömpeliin ja käyttää mikseriä sen kaverina.
 
edit: tällaiseen törmäsin Thomannin etusivulla http://www.thomann.de/fi/the_box_ma120_mk_ii.htm eikö tuotakin voisi vahvistimena käyttää vaikka sitä monitorina myydäänkin :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti