Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kysymys roundback-kitaroista
1
JaS
05.02.2010 13:31:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei kertokaas kitaristit, että mikä toi juttu noissa roundback-kitaroissa on(tyyliin Ovation). Tarvisin siis jotain elektroakustista trubakeikoille, että sais kitaran tökättyy laulukamoihin. Toisaalta houkuttelis tollanen roundback, kun se varmaan on vähän pienempi. Ei näin sähköbasistina oo tottunu, että sylissä on iso laatikko.
 
Eli kysymyksiä kuuluu: Onko saundi jotenkin erilainen perus teräskielisestä? Onko akustinen sointi vaimeampi, kuin perus teräskielisessä? Mitä materiaalia se pohja yleensä on(Jossain thomskun halpiksessa oli mainittu muovi)? Mitä sen kannattaa olla?
 
Sit saa tietysti vastata niihinkin kysymyksiin, jota en osaa nyt esittää ja kertoa omia kokemuksia.
 
Olen ajattelua helpottaakseni päätynyt siihen, että olen ihan yksinkertaisesti vain tyhmä. -vaimoni sisko
padaa@dadaa!
05.02.2010 21:29:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Akustinen soundi Ovationeissa on vähän ohkaisempi kun kokopuisessa, kun nuohan on nimenomaan tarkoitettu mikitettynä soitettvaksi. Toisaalta nuo eivät kuulosta paskalta akustiselta vaan se akustinen soundi on toisaalta omaleimainen. Käsittääkseni tuon pyöreän pohjan tarkoitus on ehkäistä kiertoa...en kuitenkaan ole tästä aivan varma.
 
flattopguitar
05.02.2010 22:02:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ovation roundback-kitara on itseasiassa innovaatio, jonka keksijä otti lentokonesuunnittelun maailmasta, jossa ilmavirtojen kulkua on mallinnettu paljon siiven muodon mukaisesti. Hän alkoi miettimään ettei perinteinen laatikko ole välttämättä optimi äänenvoimakkuudellisesti ja joku muu muoto voisi tuoda "paremman" soundin. Soundi kunnon Ovationeissa on erityyppinen kuin laatikoissa, ei välttämättä parempi, eikä huonompi. Näiden kitaroiden maineen pilaavat halpakopiot jotka tekevät kaiken väärin akustista soitinta kasattaessa. Roundback-rakennetta on silti käytetty jo satoja vuosia kitaran tyyppisissä soittimissa etelä-euroopan maissa. Niissä pohja ja sivut on tehty puuviiluista punoten niitä vieretysten. Tälläinen kova maljamainen pohja toistaa äänen voimakkaasti takaisin, mutta ei välttämättä ole soundillisesti kovin hyvä ratkaisu.
 
JaS
06.02.2010 03:42:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kommenteista. Täytyy tutustua näiden vehkeiden sointiin. Millä tavalla tuo saundi eroaa jostain perus dreadnoughtista? Onko näissä kuitenkin samantyyppinen perkussiivinen atakki?
 
Olen ajattelua helpottaakseni päätynyt siihen, että olen ihan yksinkertaisesti vain tyhmä. -vaimoni sisko
Vildascq
16.02.2010 21:40:33 (muokattu 16.02.2010 21:41:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi roundbackin ominaisuuksista on kai se, että akustinen soundi suuntautuu paremmin myös soittajan korviin. Perinteisen rakenteiset kitarat taas kuulostavat parhaimmalta parin metrin päästä edestä kuunneltuna.
 
flattopguitar
23.02.2010 11:30:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LeoFender: monet tekniset soittajat soittelee yleensä noilla, kuten Al Di Meola, John McLaughlin ja tietääkseni myös Robert Fripp. Ohuella kaulalla kun saa sähkökitaramaisen tatsin (en sitä etteikö mitä tahansa kitaraa voisi säätä vastaavasti) ja soundia on helpompi prosessoida.
 
Näiden henkilöiden kitaravalintaan on vaikuttanut varmaan enemmän se, että Ovation oli iso juttu, kun herrat alkoivat niillä soittamaan 70/80-lukujen aikana. Silloin ei ollut hirveästi parempia vaihtoehtoja vahvistetulle akustiselle soundille.
 
Raist
01.03.2010 00:57:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LeoFender: Mulla noista roundbackeista tulee mieleen se että monet tekniset soittajat soittelee yleensä noilla, kuten Al Di Meola, John McLaughlin ja tietääkseni myös Robert Fripp. Ohuella kaulalla kun saa sähkökitaramaisen tatsin (en sitä etteikö mitä tahansa kitaraa voisi säätä vastaavasti) ja soundia on helpompi prosessoida.
 
Kaulan muotoa on kyllä vaikeampi säätää..
 
Kepakko63
13.04.2015 21:00:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuohon halpis versioon eräs kysymys. Mitä tarkoitetaan halpis versiolla? Ovationin jotakin edullista mallia vai jotakin kopiota?
Jos Ovationilla on joku halpis, huono malli niin kuulisin kernaastis siitä. Kuulisin mieluusti aiheesta, olen hankkimassa ko.,kitaraa.
 
Don Felder
14.04.2015 16:29:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ovationia valmistetaan eri maissa ja se määrää hinnan.
Myös Kiinan Ovationin kaikukopan valmistusmaa on USA.
Kannattaa mennä hyvinvarustettuun musiikkiliikkeeseen jossa pääset testaamaan eri maissa vailmistettuja Ovationeja.
 
En juo alkoholia uskonnon takia vaan aivan muun syyn takia.
mhaarala
14.04.2015 19:54:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös Ovationin USA-tehdas suljettu tässä hiljattain kokonaan?
 
Hymyä huuleen kun kuset vastatuuleen
Don Felder
14.04.2015 23:02:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oliko se niin että Kaman Music Corporation joka omistaa Ovation tuotemerkin on myyty Fenderille joku aika sitten. Jostakin on jäänyt tällainen muistikuva.
 
En juo alkoholia uskonnon takia vaan aivan muun syyn takia.
perttime
15.04.2015 11:34:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"In 2014, Drum Workshop acquired the Gretsch Drums, TOCA, Latin Percussion, LP, KAT, Ovation guitar and Gibraltar brands."
 
(Wikipediasta)
 
Toisaalla - oisko ollut acousticguitarforum - oli joitain päiviä sitten juttua, että Amerikan Ovationia oltaisiin pistämässä taas pystyyn. Joku oli kysellyt asiaa alkulähteiltä ja vastaus oli positiivinen, mutta yksityiskohdista ei haluttu puhua.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti