Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uudet kielet, särinää, ohut soundi.
1
markusnen
05.12.2009 14:42:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä vaihdoin tohon mun Martin DM:ään Martinin Phosphor bronze light setin. Kuitenkin bassokielet kuulostavat nyt erittäin ohuilta ja ne särisevät. Muutenkin kitaran soundi muuttui älyttömän ohueksi. Voisiko ongelmana olla, että kieritin bassokieliä liian vähän nupin ympärille? Vapaana kielet eivät särise, mutta noin 5. nauhalta alkaen alkaa säristä erittäin paljon.
 
Cujo
05.12.2009 16:19:54 (muokattu 05.12.2009 16:20:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rautaneito: Elikkä vaihdoin tohon mun Martin DM:ään Martinin Phosphor bronze light setin. Kuitenkin bassokielet kuulostavat nyt erittäin ohuilta ja ne särisevät. Muutenkin kitaran soundi muuttui älyttömän ohueksi. Voisiko ongelmana olla, että kieritin bassokieliä liian vähän nupin ympärille? Vapaana kielet eivät särise, mutta noin 5. nauhalta alkaen alkaa säristä erittäin paljon.
 
Vaihoitko minkä paksuisen setin siihen? Onko ohuempi kuin vanha? Eipä tuolla kielen määrällä viritystapissa pitäisi tuohon vaikutusta olla.
 
padaa@dadaa!
05.12.2009 16:23:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cujo: Vaihoitko minkä paksuisen setin siihen? Onko ohuempi kuin vanha? Eipä tuolla kielen määrällä viritystapissa pitäisi tuohon vaikutusta olla.
 
Martineissahan pitäisi olla Mediumit tehdasasetuksena, joten light on ohuempi, mutta ei oikein säädettynä light-setillä pitäisi olla särinäongelmaa.
 
markusnen
05.12.2009 16:37:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä sen särinän sitten mahdollisesti aiheuttaa? Voiko olla, että särinä johtuu vain kielien uutuudesta?
 
cake
05.12.2009 18:43:44 (muokattu 05.12.2009 18:48:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LeoFender: Martineissahan pitäisi olla Mediumit tehdasasetuksena, joten light on ohuempi, mutta ei oikein säädettynä light-setillä pitäisi olla särinäongelmaa.
 
Leo tuossa kertoo mistä särinä johtuu eli light-kielisarja on ohuempi kuin medium joten sen jännitys eli voima jolla se vetää kaulaa on myös pienempi joten kielet ovat lähempänä nauhoja ja särisevät sen takia. Nyt on joko vaihdettava kielet medium-settiin tai löysättävä vähän kaularautaa jolloin saadaan kaulan jännitys vastaamaan kielten muuttunutta vetovoimaa.
 
Siitä ohuesta soinnista sen verran että paksummat kielet soi tymäkämmin.
 
markusnen
06.12.2009 14:51:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cake: Leo tuossa kertoo mistä särinä johtuu eli light-kielisarja on ohuempi kuin medium joten sen jännitys eli voima jolla se vetää kaulaa on myös pienempi joten kielet ovat lähempänä nauhoja ja särisevät sen takia. Nyt on joko vaihdettava kielet medium-settiin tai löysättävä vähän kaularautaa jolloin saadaan kaulan jännitys vastaamaan kielten muuttunutta vetovoimaa.
 
Siitä ohuesta soinnista sen verran että paksummat kielet soi tymäkämmin.

Itseasiassa LeoFender ei sanonut tuota syytä sille särinälle. Kiitos kuitenkin kun itse kerroit sen.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti