Muusikoiden.net
25.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Lapsen kitaran soiton aloittaminen
1
arijuki
29.11.2009 12:43:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Tarkoitus hommata tytölle kitara jouluksi ja kitaran koko mietityttää. Tyttö on kohta 7-v vanha ja aika isokokoinen, reilut 130 cm pitkä (eli melkein joidenkin 8-9 vuotiaiden kokoinen). Tarkoitus ostaa klassinen kitara, mutta olisiko oikea koko 1/2 vai 3/4.
 
Kiitokset vastauksista jo etukäteen.
 
Gary Enfield
29.11.2009 13:02:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lapsen kitaran soiton aloittaminen on helppoa kun oot paljon isompi. Ole hyvä vaan, mukava olla avuksi.
Ei vaan, vaikea sanoa, mutta taitais tuo puolikas jäädä äkkiä pieneksi, joten siltä kannalta 3/4 tuntuis musta paremmalta vaihtoehtoehdolta. Ja jos lapsen soittoharrastus ei edisty niin sillä 3/4:lla on aikuisenkin kyllä kiva soitella. Asiansa osaavan myyjän pitäisi kyllä osata vastata tohon kysymykseen.
 
arijuki
29.11.2009 15:43:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minäkin luulin saavani myyjältä vastauksen asiaan mutta ei ollutkaan niin helppoa. Sitä vaan katsottiin paketista suositusiät ja sillä hyvä, olisiko ollut 1/2 - 5-9 v ja 3/4 - 8-12 v. Tästä rupesinkin miettimään että jos tuo 3/4 olisikin suoraan "oikea" koko.
 
En tiedä onko jotain muuta sääntöjä olemassa, vaikka suhteessa pituuteen tai käden kokoon tai jotain. Opettajaa ei ainakaan vielä oe jolta asiaa voisi kysyä.
 
Gary Enfield
29.11.2009 17:10:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Googlailin vähän uteliaisuuttani ja näyttää nuo suositukset vähän vaihtelevan sivustosta toiseen, peistaan tässä tämmösen malliksi kun ne ainakin perustelee mielipiteensä.
 
http://www.firstguitar.com/Articles/whatsize.html
 
# Age is only a very general guideline
# 3 to 6 years old - Half Size Acoustic Guitar
# 6 to 9 years old - Three-Quarter 34 Acoustic Guitar
 
Keep the following suggestions in mind as you make your decision:
 
* If your child is small to average in height for his/her age, consider staying within the age group as listed on the chart.
 
* If your child is on the cusp of two groups, use his/her relative size to determine which age group to stay in. For example, if your nine-year-old is small for his/her age, choose from the 6-9 year group.
 
* If your child is above average in height, consider moving to the next age group, particularly if your child is on the cusp. In this case, your tall nine-year-old would do well with a guitar from the 9-12 year group.
 
Kerpele
30.11.2009 17:35:13 (muokattu 30.11.2009 17:35:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nopeasti se kuitenkin kasvaa, huomenna 140cm. 3/4
 
"Tärkeintä on luovuttaa, naisen edessä olet kuitenkin aina hävinnyt osapuoli." -Lennu
Sergei Fallinen
30.11.2009 19:55:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kerpele: Nopeasti se kuitenkin kasvaa, huomenna 140cm. 3/4
 
näinhän sitä vois kyllä kuvitella, tosin nopeasti voi innostuskin mennä sit jos kitara on niin iso et on vaikea soittaa
 
sensuellin sanailun maksimaatio
risto
01.12.2009 02:23:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hibernance: näinhän sitä vois kyllä kuvitella, tosin nopeasti voi innostuskin mennä sit jos kitara on niin iso et on vaikea soittaa
 
Tätä komppaan, soittimen laatukin kannattaa katsoa kohdalleen.
 
Jos ei itse tunne soittimien ominaisuuksia, olisi ihan viisasta ja palvelus lapselle käydä pelin kanssa soitnhuollossa tarkastamassa, että kielet ovat oikealla korkeudella ylhäällä ja alhaalla ja nauhojen päät eivät ole teräviä kuten halpissoittimissa joskus tuppaa olemaan.
 
"Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut." Room 8:37
Snapo
10.12.2009 18:10:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikkamoi, lainaanpa röyhkeästi tätä ketjua:
 
Veli 9v olis kiinnostunut kitaran soittamisesta, varmaankin kallistutaan akustiseen vehkeeseen näin alkajaisiksi. Itellä on vähintään 10 vuotta vanha Yamaha c40 ja ihan hyvä vehje se musta edelleen on jonka voisin ehkä jopa antaa veljelle, mutta veikkaan että 3/4 kitara olis passelimpi hänelle ainakin muutaman vuoden ajaksi. Onko noissa pienemmissäkin kitaroissa jotain muutamaa m.net-hyväksyttyä testivoittajaa, kuten sähkökitarapuolella rg321/pacificat?
 
"Mitään hyödyllistä tietoa musiikista tai soittimista täältä tuskin oppii, mutta kielioppi väännetään kuntoon vaikka väkisin."
mll
10.12.2009 18:38:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Snapo: Moikkamoi, lainaanpa röyhkeästi tätä ketjua:
 
Veli 9v olis kiinnostunut kitaran soittamisesta, varmaankin kallistutaan akustiseen vehkeeseen näin alkajaisiksi. Itellä on vähintään 10 vuotta vanha Yamaha c40 ja ihan hyvä vehje se musta edelleen on jonka voisin ehkä jopa antaa veljelle, mutta veikkaan että 3/4 kitara olis passelimpi hänelle ainakin muutaman vuoden ajaksi. Onko noissa pienemmissäkin kitaroissa jotain muutamaa m.net-hyväksyttyä testivoittajaa, kuten sähkökitarapuolella rg321/pacificat?

 
mä en m.netin suosituksista tiedä, mutta olen itse kallistunut suosituksissani Yamahan puoleen. Hohnerit on kanssa ihan jees, mutta lähes kaikissa Hohnereissa on ollut pientä ongelmaa satulaurien suhteen, kieli/kielet kinnaavat kiinni satulauraan, jonka seurauksena virittäminen hankaloituu, grafiitti/lyijykynä helpottaa useimmiten tätä ongelmaa. Noi Yamahat ovat olleet hieman paremmissa säädöissä kui Hohnerit.
 
Hohnereissa on ollut hieman kovempi ääni mitä Yamahoissa, ainakin oman kokemukseni mukaan.
 
Musamaailmassa oli jotain ihan jees 3/4-kitaroita, en muista minkä merkkisiä ne olivat.
 
mll
10.12.2009 18:39:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

risto: Jos ei itse tunne soittimien ominaisuuksia, olisi ihan viisasta ja palvelus lapselle käydä pelin kanssa soitnhuollossa tarkastamassa, että kielet ovat oikealla korkeudella ylhäällä ja alhaalla ja nauhojen päät eivät ole teräviä kuten halpissoittimissa joskus tuppaa olemaan.
 
Komppaan. Huonosti säädetty hyvä soitin voi olla aivan yhtä kamala kuin huono soitin;D
 
Musamaailmahan käsittääkseni säädätyttää kitaransa ennen myyntiin menoa.
 
P-Nut
11.12.2009 11:06:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän sama homma, että 10v juniorille pitäisi saada ensimmäinen kitara. Ainakin sen verran mitä testailin Yamaha CS40:stä, joka on siis 3/4 kokoa niin hyvältä vaikutti eikä ole hinnalla pilattu.
 
planet Bullshit on a galaxy of this sucks cameldicks.
mll
11.12.2009 13:37:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

P-Nut: Vähän sama homma, että 10v juniorille pitäisi saada ensimmäinen kitara. Ainakin sen verran mitä testailin Yamaha CS40:stä, joka on siis 3/4 kokoa niin hyvältä vaikutti eikä ole hinnalla pilattu.
 
Jammu on perusvarma valinta. Näin kertoi myös minulle yksi soitinrakentaja, kun kyselin häneltä neuvoja, mitä merkkejä kannattaa katsella halvemmissa akkareissa.
 
jannu79
11.12.2009 16:07:48
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mll: Jammu on perusvarma valinta. Näin kertoi myös minulle yksi soitinrakentaja, kun kyselin häneltä neuvoja, mitä merkkejä kannattaa katsella halvemmissa akkareissa.
 
Jammu ja lapset ei kuulosta hyvältä.
 
Kun olen vasara - lyön kovaa. Kun olen alasin - olen kärsivällinen.
stratovaari
15.12.2009 09:53:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lapsen koko ratkaisee.
Mutta vähän rajatapauksissa myös tietyt yksilölliset mittasuhteet: sormien pituus, kämmenen leveys/sormien aukeamiskyky, kyynärvarren/olkavarren pituus jne.
 
Parasta olisi, jos olisi joku asiantuntija arvioimassa (mitä soitinmyyjät harvoin ovat), ilmeisesti lapsella ei ole ketään opettajaa vielä?
 
- Mutta eipä mitään stressiä edellisistä, ihmislapsi on hämmästyttävän sopeutuvainen, minun nuoruudessani monet aloittivat ihan aikuisten koolla, kun muuta ei ollut saatavissa. En sitä silti suosittele, mutta jos lapsi on n. 9-vuotiaan kokoinen ja muuten "normaali" mitoiltaan, niin sanoisin, että 3/4-koko pitäisi toimia.
- Ja samaan kauppaan capo, niin löytyy varmasti kaulalta sopiva kohta soiton aloitukseen.
 
Yksi ongelma näistä kitaramitoista puhuttaessa on se, ettei niitä ole mitenkään standardoitu. Eri merkeillä on erilaisia mitoituksia, joillakin jopa vielä erikseen "sama koppa, eri kaulanleveys". - tai mensuuri...
 
Jotten enempää eksyttäisi ketään tähän viidakkoon: Yamaha C40, tai vastaavankokoinen sopii yleensä useimmille 8-10 vuotiaille - capolla yleensä alussa.
Jammu on laadultaan aika varma. Jos haluaa parempaa ääntä ja maksaa vähän enemmän, niin Kantare on paras, mitä on käsiin sattunut, tosin laatu on ollut rakenteen osalta epätasaisempaa, mutta takuut toimii erittäin hyvin. - Ja hinnasta jää suurempi osuus kotimaahan!
 
stratovaari
16.12.2009 15:37:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pieni lipsahdus
 
Siis tuo 3/4 Yamahan mallimerkintä näyttää olevan CS40. (ei C40, kuten edellä sanoin).
 
Sen verran vielä eri merkkien malleista, että esimerkiksi Kantare LO 58 cw, joka on ilmeisesti luokiteltu 1/2-kitaraksi, asettuu kooltaan Landola C20:n ja Yamaha CS40:n välimaastoon. Landola C20 oli aikoinaan näiden minikitaroiden ensimmäisiä, en tiedä saako sitä enää mistään.
 
Tästä lähti muuten just yksi poika, 12v, CS40:n kanssa. Ei se vielä hirveän pieneltä näyttänyt hänenkään sylissään, ehkä ens kevään vielä menee.
 
Tästä vois ajatella, että tuo Kantare olisi hyvinkin sopiva isokokoiselle 7-vuotiaalle...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti