Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ylin kieli värisee
1
jad
30.10.2009 14:02:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
 
Johtuuko ylimmän kielen värinä ensimmäistä nauhaväliä soitettaessa siitä, että kaula on kierossa tms? Kannattaako lähteä ite ruuvailemaan?
 
Esim. F-duuria tai D-mollia soitettaessa tulee ärsyttävä värinä ääneen.
 
Kitara on http://www.thomann.de/fi/yamaha_f310_tbs_westerngitarre.htm
 
MoreK
30.10.2009 19:26:30 (muokattu 30.10.2009 22:25:22)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jad: Hei,
 
Johtuuko ylimmän kielen värinä ensimmäistä nauhaväliä soitettaessa siitä, että kaula on kierossa tms? Kannattaako lähteä ite ruuvailemaan?
 
Esim. F-duuria tai D-mollia soitettaessa tulee ärsyttävä värinä ääneen.
 
Kitara on http://www.thomann.de/fi/yamaha_f310_tbs_westerngitarre.htm

 
Tarkoitatko särinää, siis kieli särähtää/pärisee seuraavaan nauhaan?
 
Jos kyseessä on särähdys, joka kuuluu vain yhdellä kielellä ensimmäisessä nauhavälissä, niin silloin todennäköisesti 2. nauha (siis se ensimmäinen vapaa nauha siitä, mihin kieli painuu kiinni) kyseisen kielen kohdalta on liian korkealla - syystä tai toisesta. Jos soitinkorjaus ei ole tuttua, niin suosittelen kääntymään asiantuntijan puoleen. Jos pokka riittää, niin voi yrittää tietysti itse korjailla. Ao. neuvot ovat sitten OMALLA VASTUULLA, eli aina on mahdollista, tottumattomalle jopa todennäköistä, että homma menee munille - siinä tapauksessa korjaus tulee kalliimmaksi, pahimmassa tapauksissa nauha/nauhoja menee kokonaan vaihtoon.
 
No niin. Jos vielä intoa riittää, niin tässä vinkit:
 
a) 2. nauha on voinut kosteuden vaihteluiden tai/ja huonon työn takia nousta hieman urastaan. Tätä voi yrittää korjata varovasti naputtelemalla nauhaa pienellä vasaralla ko. kohdasta. Kannattaa laittaa joku pulikka väliin, ettei tule lommoja.
 
b) 2. nauha voi olla huonosti hiottu. Tässä tapauksessa ongelma on helposti korjattu pienellä hieellä. Itselläni on pieni rambo-puukon mukana tullut parin sentin pituinen hie-palkki, jolla olen parista kitarasta vastaavan ongelman korjannut. Löysää kieltä, hio 2. nauhaa kielen kohdalta varovasti, kiristä kieli, kokeile säriseekö vielä ja toista em. tarvittaessa. Maltti on valttia.
 
Onnea matkaan, toivottavasti saat kitaran kuntoon.
 
-More
 
arakh
18.11.2009 19:05:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellänihän on sama kitara ja sama vika. Syytä ei tunnu oikeen löytyvän. Perhanan rasittavaa. Jos keksit vian ja ratkaisun niin ilmoitahan!
 
Numb
19.11.2009 08:46:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taloudesta löytyy yksi tuommoinen(kin). Soitin niitä muistaakseni neljä tai viisi, ennen kuin valikoin sen yksilön, joka meille päätyi. Ne muut kolme tai neljä olivat tavalla tai toisella kelvottomia, tai olisivat ainakin vaatineet soittimen hintaan nähden suhteettomasti työtä.
 
Näkemättä on vaikea sanoa mistä tuo mainittu ilmiö johtuu, mutta jos reilun satasen soittimeen täytyy satasen remppa että siitä saa soitettavan, niin onhan se vähän... Tähänhän sitä päädytään, jos vaikkapa nauhat ovat riittävästi eri korkeudella.
 
Silloin kun olin halpisakkaria ostamassa, soitin niitä läpi aika huomattavan määrän. Suurin osa niistä oli soittimiksi aika kelvottomia. En puhu nyt soundista, vaan aivan yksinkertaisesti siitä, että ne eivät toimineet soittimina.
 
Soittimien hankkiminen nettikaupasta on tämän perusteella mielestäni riski, ja erityisen suuri riski on halvan soittimen hankkiminen. Niistä on suurempi osa silkkoa. Halpakin soitin kannattaa ostaa lähimmästä kaupasta. Silloin sen voi kokeilla ennen ostoa.
 
Toki nettikaupoista saa palautusoikeuden, mutta sepä saattaa mennä umpeen siinä uuden instrumentin kanssa pyöriessä, ennen kuin jokin ominaisuus alkaa kismittää.
 
Kapitalismissa ihminen riistää ihmistä, mutta sosialismissa kaikki on päinvastoin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti