Muusikoiden.net
18.04.2024
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Stanford kitarat
1
RJU
29.07.2009 07:50:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stanford kitaroita suunnitellaan Tsekeissä ja ilmeisesti osa valmistetaan siellä, mutta myös Kiinassa tehdään kokoonpanotyötä. Kitarat ovat saaneet hyviä arvioita ja joillain jenkkien keskustelupalstoilla niitä on suitsutettu erinomaisiksi. Yhtiön kotisivulla Suomen edustus mainitaan Oy Allódola Ltd nimellä, joka lienee Espoossa. Kovasti tuollaisten testaaminen kiinnostaisi. Varsinkin dreadnough tyyppisen. Onko jollain tietoa, mitkä kaupat pitävät Stanfordeja myynnissä?
 
Tämän sivuston hakukoneella löysin muutaman maininnan Sanfordeista, mutta aika hajanaisia juttuja, joten josko Stanfordturinat ilmaantuisivat tämän otsikon alle jatkossa.
 
wedevirtanen
29.07.2009 22:15:12 (muokattu 29.07.2009 22:22:23)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RJU: Stanford kitaroita suunnitellaan Tsekeissä ja ilmeisesti osa valmistetaan siellä, mutta myös Kiinassa tehdään kokoonpanotyötä. Kitarat ovat saaneet hyviä arvioita ja joillain jenkkien keskustelupalstoilla niitä on suitsutettu erinomaisiksi. Yhtiön kotisivulla Suomen edustus mainitaan Oy Allódola Ltd nimellä, joka lienee Espoossa. Kovasti tuollaisten testaaminen kiinnostaisi. Varsinkin dreadnough tyyppisen. Onko jollain tietoa, mitkä kaupat pitävät Stanfordeja myynnissä?
 
Tämän sivuston hakukoneella löysin muutaman maininnan Sanfordeista, mutta aika hajanaisia juttuja, joten josko Stanfordturinat ilmaantuisivat tämän otsikon alle jatkossa.

 
Tuolla oli juttua Furch/Stonebridge/Stanford -kitaroista:
 
http://www.acousticmagazine.com/aco … ticlife/forums/showthread.php?t=556
 
Siellä kerrottiin, että Furch on tietenkin Furch Tsekeistä ja Stonebridge on tehty englanninkeilisille markkinoille, koska Furch nimi ei vedä noilla markkinoilla. Stanford on kuulemma jonkun toisen omistuksessa, mutta tehdään Furchin setupeilla. Ei käynyt ilmi sitä onko Stanfordkin tehty Furchin tehtaalla. Yksi mahdollisuus on se, että Stanfordeja tehdään, ainakin osittain Kiinassa ja lopputyö esim. Furchilla tai jossain muualla Euroopassa tai Jenkeissä.
 
Mikset hanki mieluummin Furchia, on ainakin Furchin tehtaalta? Sitä löytyy, joitakin malleja, Jyväskylän Musikantissa ja muistaakseni myös Top Soundista Seinäjoelta.
 
Lienevätkö Stanfordit halvempia, varmaankin. En ole kyllä missään niitä nähnyt myynnissä.
 
Youtubessa:
 
http://www.youtube.com/watch?v=3tBty_XHTLE
 
Peace and love brothers and sisters!
RJU
30.07.2009 11:35:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos tiedoista ja linkeistä. Tuon Furch/Stonebridge/Stanford kuvion tiesin. Stanfordissa lienee hinta/laatu parhaimmin kohdallaan, mutta kokeilemalla tuon vain havaitsee. Asun kehä 4 (Hanko - Porvoo) sisällä, joten Jyväskylään ja Seinäjoelle ei tämän vuoksi tule asiaa ehkä muuten joskus. Ajatuksenani on testailla ns. Pac Rim kitaroita ja katsella löytyykö mahdollisesti ostettava, jos tyttären harrastus syvenee ja hän omii kokonaan toisen kokopuiseni.
 
Unoffical Blueridge guitar forumilla http://theunofficialblueridgeguitarforum18213.yuku.com/directory ja Acoustic guitar forumilla http://www.acousticguitarforum.com on juttua näistä tsekkiläisistä kitaroista. Ilmeisesti Stanfordin edustus on jenkeissä heikko kysyntään nähden ja suitsutus johtuu osin tarjontaa suuremmasta kysynnästä. Briteistä näitä saa postitse (punnan edullinen kurssi), mutta mukava olisi kokeilla miten kitara istuu käteen, syliin ja korvaan - yksilöitä kun vielä ovat. Joten onko jolla kulla tietoa Furch/Stonebridge/Stanford edustuksesta Etelä-Suomessa? Useammallakaan googlauksella en kovasti viisastunut.
 
Topi Nambur
30.07.2009 15:02:34 (muokattu 30.07.2009 15:06:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RJU: Kiitos tiedoista ja linkeistä. Tuon Furch/Stonebridge/Stanford kuvion tiesin. Stanfordissa lienee hinta/laatu parhaimmin kohdallaan, mutta kokeilemalla tuon vain havaitsee.
 
Millä tavoin Stanfordin Furchia parempi hinta-laatusuhde mielestäsi ilmenee? Minulla on toistaiseksi hallussani Saksasta ostamani seetrikantinen Stanfordin pikkujumbo, jonka myyn piakkoin, ja kyllä Furchin Vintage Bluegrass -sarjan kitarat ovat sitä huomattavasti parempia. Ja tietysti hinnakkaampia. Lisäksi minulla on valtaisa Furch S 22 SR, jonka hinta-laatusuhde on lyömätön - ostin sen Prahasta.
 
RJU: Ilmeisesti Stanfordin edustus on jenkeissä heikko kysyntään nähden ja suitsutus johtuu osin tarjontaa suuremmasta kysynnästä. Briteistä näitä saa postitse (punnan edullinen kurssi), mutta mukava olisi kokeilla miten kitara istuu käteen, syliin ja korvaan - yksilöitä kun vielä ovat.
 
Suitsutus saattaa johtua - yllätys yllätys - poikkeuksellisen hyvästä hinta-laatusuhteesta. Salaliittoteorioiden rakentelu saattaa olla rattoisaa ajanvietettä, mutta kyllä tässäkin tapauksessa on kyse laadun suhteesta hintaan, mikä aiheuttaa kysyntää markkinoilla. Stanfordeja saa Britanniaa helpommin Saksasta. En ole tarkistanut asiaa, mutta luulisi euroalueelta tehtyjen ostosten tulevan edukkaammaksi kuin sen ulkopuolelta, etenkin kun Stanford on osittain saksalaisomisteinen merkki. Sopivan myyjän etsimisen voi aloittaa osoitteesta http://i-musicnetwork.de/index.php?page=stanford
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
RJU
30.07.2009 19:59:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Topi Nambur: Millä tavoin Stanfordin Furchia parempi hinta-laatusuhde mielestäsi ilmenee? Kuten mainitsin pohdintani perustuu keskustelupalstojen teksteihin ja mielisin testaamaan kitaroita itse. Kehutun hinta- laatusuhteen vuoksi Stanfordeista kiinnostuin.
 
Muutaman nettikaupan vertailun perusteella Stanfordien hinta vaihtelee kauppakohtaisesti, muttei ole oleellisesti edullisempi mantereella tai Britanniassa.
 
Stanfordin PS20, PS21 tai PSD28 kiinnostaisivat minua. Kuusikansi, mahonkisivut sekä -pohja tai kuusikansi, ruusupuusivut ja -pohja. Kaulan tulisi olla yhdestä puusta.
 
Ilmeisesti Furchin Vintage Bluegrass -sarjan kitarat ovat samassa hintaluokassa Stanfordin D Vintage -sarjan kanssa (en ole varma kuuluuko tuo D mallimerkkiin, mutta ainakin D5 Vintage Stanfordilla on). Oletko Topi Nambur päässyt vertaamaan näitä keskenään?
 
Hieman hämmentyneenä valmistajien ja myyjien sivuja selaan, koska http://www.baroqueandroll.co.uk/sec … rd/6e8100ed0cd726d87b2ee3989795b3e5 tuossa kaupassa löytyi malleja, joita en Stanfordin sivuilla http://stanfordguitars.de/index.php?page=home huomannut kuin arvioinneissa. Kiinnostavaa tämä on kaikki tyynni.
 
Olen tilannut kitaran nettikaupasta sekä Saksasta että Iso-Britanniasta ja ostopäätökseen näissä tapauksissa vaikutti hinta, mutta ne ovat eri tarinoita. Nyt kiinnostaa kitaroiden vertailu käsi- ja kuulokopelolla. Ostopäätös tulee aikanaan, jos tulee.
 
Topi Nambur
30.07.2009 21:17:46 (muokattu 30.07.2009 21:52:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemukseni Stanfordin kitaroista ovat vuosien takaa, joten en ole kokeillut nykymalleja. Baroque & Roll myy myös kovamaineisia tshekkiläisiä BSG-kitaroita. Hienoa - mutta mihin hintaan! Wonderwood Oberhausenissa tarjoaa suuremman BSG-valikoiman huomattavasti edullisemmin.
 
Euroalueen ulkopuolelta tilattaessa täytyy ottaa huomioon myös luottokorttiyhtiöiden omat vaihtokurssit, jotka eivät ole samat kuin viralliset kurssit, sekä kuljetuskustannukset. Mihin hintaan Britanniasta ostettu kitara toimitetaan Suomeen?
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
mhelin
01.08.2009 11:53:03 (muokattu 01.08.2009 11:57:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni on tuollainen Stanford 5 Vintage Series OM5 mallinen kitara joka tuossa kuvassakin:
 
http://www.i-musicnetwork.de/index. … =stanford-5-vintage-series&hl=de_DE
 
Tuossa on erilainen kaularakenne (kaulan ja lavan liitos erilainen, ja Stanfordin kaula on hieman paksumpi) kuin Furchin OM:ssä (32, 33 ja 34), eikä esim. otelaudassa ole reunanauhaa kuten 34:ssä vaikkakin lapa on slotted-mallinen. Lakkaus on kiiltävä, kun noissa Furcheissa ilmeisesti lakkaus on himmeäksi hiottu (siis ilmeisesti lakkana niissäkin on käytetty alunperin kiiltäpintaista lakkaa, tällaisen arvion jostain luin). Oman kitarani sarjanumero osuu jonnekin 2006-2007 vaiheille, en ole nähnyt missään tarkkaa listaa sarjanumeroista ja vuosiluvuista, Furchin sivuilla lukee kylläkin että numero 30000 meni rikki vuonna 2007.
 
Ilmeisesti vain nuo Artist -sarjan kitarat on valmistettu Tsekeissä, muut Aasiassa (kuten tuo i-Music Network sivuilla lukeekin, "Die ARTIST Serie, nach wie vor das Premium Segment der Marke STANFORD, wird seit 1994 bei Frantisek Furch in Tschechien gebaut", jne.). Kuten nimikin sanoo (Custom Guitars) niin noita kitaroita ei juurikaan valmisteta varastoon vaan tehdään lähinnä tilaustyönä. Omani ostin guitar24.de:stä - kauppa sujui muuten ok, mutta kitaran setup oli kokonaan tekemättä. En viitsinyt sen takia kuitenkaan lähettää soitinta takaisin. Verrattuna Furchin vastaavaan joka on jotain OM-33 SR ja OM-34 SR väliltä niin viimeistely ja rakenne tuntuu jotenkin yksinkertaisemmalta. Ilmeisesti työtunteja ei ole viimeistelyyn käytetty ihan yhtä paljon kuin Furcheihin (joka on siis ihan sama tuote kuin Stonebridge). Muita Stanford -merkkisiä kitaroita en ole kokeillut, mutta aika tyytyväisiä esim. Performer -sarjan käyttäjätkin tuntuvat olevan. Uskoisin että osittain niissäkin hyödynnetään tsekkiläistä tietotaitoa kitararoiden valmistuksessa, ja tunnetusti aasialainen työ on edullista, mikä sitten mahdollisesti näkyy viimeistelyn hyvässä tasossa. Tiedä sitten miten Aasiassa rakennetut kokopuiset kitarat sopeutuvat esim. Suomen kuivempaan talvi-ilmastoon.
 
mhelin
01.08.2009 12:10:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  


Stanfordin PS20, PS21 tai PSD28 kiinnostaisivat minua. Kuusikansi, mahonkisivut sekä -pohja tai kuusikansi, ruusupuusivut ja -pohja. Kaulan tulisi olla yhdestä puusta.

 
Tuossa on saksankielinen arvio PSRD28:sta, joka siis on roundshoulder dreadnought -kitara:
 
http://www.i-musicnetwork.de/testberichte/PSRD_28/Stanford_PSRD28.pdf
 
Kiinnostavaa siinä on tuo kopan muoto ja 45mm otelaudan (satulan) leveys, eli näppäilysoitossakin tuo olisi kätevä. Kaulaliitos on perinteinen jiiriliitos verrattuna Furchin pulttiliitokseen joka näkyy esim. näissä kitarahihnatapin kiinnitysohjeissa:
http://www.furch.cz/eng/zarukaaservis.php
 
mhelin
01.08.2009 15:07:57 (muokattu 01.08.2009 15:11:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhtiön kotisivulla Suomen edustus mainitaan Oy Allódola Ltd nimellä, joka lienee Espoossa. Kovasti tuollaisten testaaminen kiinnostaisi. Varsinkin dreadnough tyyppisen. Onko jollain tietoa, mitkä kaupat pitävät Stanfordeja myynnissä?

 
Allodola on muuten yhtäkuin Kim Lerche, joka on myös Flaxwoodin palkkalistoilla:
 
http://www.flaxwood.com/contact/
 
Allodola on myös Headway akustisten soittimien mikkien maahantuoja (http://www.headwaymusicaudio.com/links.php ). Sitten voisikin kysyä että onko noita(kaan) näkynyt jossain soitinliikkeessä myynnissä?
 
Topi Nambur
01.08.2009 18:28:53 (muokattu 01.08.2009 18:30:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Tuossa on saksankielinen arvio PSRD28:sta, joka siis on roundshoulder dreadnought -kitara:
 
http://www.i-musicnetwork.de/testberichte/PSRD_28/Stanford_PSRD28.pdf
 
Kiinnostavaa siinä on tuo kopan muoto ja 45mm otelaudan (satulan) leveys, eli näppäilysoitossakin tuo olisi kätevä. Kaulaliitos on perinteinen jiiriliitos verrattuna Furchin pulttiliitokseen joka näkyy esim. näissä kitarahihnatapin kiinnitysohjeissa:
http://www.furch.cz/eng/zarukaaservis.php

 
"Und dann dieser Klang: Druckvoll hält die Gitarre, was sie optisch bereits versprochen hat. Tonal ist sie am Vintage-Standard orientiert und kommt diesem auf hohem Niveau auch erstaunlich nahe. Doch sie hat zusätzlich einen modernen Touch, ist nach heutigen Gesichtspunkten optimiert."
 
Nyt päästiin asiaan. Kiintoisaa. Minulla on toistaiseksi Stanfordin S1F, joka on pienen korjauksen jälkeen aivan valloittava menopeli. Sääli luopua moisesta kitarasta, mutta kokoelma ei mahdu huoneustoon; pakko on myyrä poijes. Tätä mallia ei enää valmisteta, joten Stanfordien nykylaadusta en osaa sanoa mitään. Talla oli alun alkaenkin huonosti kiinni kannessa, ja viime talvi teki ikävää myyräntyötä. Onneksi Tampereella on lukuisia sointinkorjausammattilaisia, tack vare Ikalis.
 
Akustikgitarre on yllättävä, uusi tuttavuus, mutta turhan paljon se kirjoittaa jenkkimusiikista. Onhan tähän painotukseen on historialliset syynsä, mutta silti eurooppalainen kitaramusiikki ja kitarat ovat erittäin hyviä. Epäselväksi jäi, onko Akustikgitarre säännöllinen julkaisu ja voisko sen tilata myös painettuna. Lehden sivusto käyttää monimerkityksellistä Einzelheft-määritettä. Kirjoitin juuri äsken toimitukseen ja kysyin näitä asioita.
 
Kiitän Herr Heliniä asiantuntevista, hyvää suomen kieltä ja oikeaa terminologiaa pursuavista viesteistä; harvinaista näillä sivustoilla. Ausgezeichnet!
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
Topi Nambur
01.08.2009 19:13:02 (muokattu 01.08.2009 19:45:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Kaulaliitos on perinteinen jiiriliitos verrattuna Furchin pulttiliitokseen joka näkyy esim. näissä kitarahihnatapin kiinnitysohjeissa:
http://www.furch.cz/eng/zarukaaservis.php

 
Tut mir leid, mutta kyse lienee lohenpyrstöstä. Jiirillä ei kaulaa saa paikallaan pysymään. Echt?
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
RJU
01.08.2009 19:28:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Topi Namburille sekä mhelinille kommenteista ja vinkeistä. Täytynee elvyttää ruosteessa olevaa koulusaksaa entisestään.
 
Saksasta tai Britteinsaarilta tilatun kitaran kuljetus ym. -kustannukset ovat aivan vertailukelpoisia ja tapauskohtaisesti katsottava siinä missä mahdolliset valuutan vaihtokurssitkin. Euroalueen IBAN -maksullakin on oma hintansa siinä missä luottokortin vuosimaksuilla ym.
 
Nuo Allodolan sekä Kim Lerchen ja Flaxwoodin yhteydet löysin netistä, mutten saanut Lercheltä vastausta kyselyihini. Allodolan tiedot yritystelessä http://www.yritystele.fi/i/allodola%20oy%20ltd/224490/ kertovat, ettei toimintaa taida juuri olla.
 
Kysyin s-postitse Stanfordilta heidän edustuksestaan Suomessa. He vastasivat tänään, ettei heillä ole sitä tällä hetkellä, mutta etsivät parhaillaan. He myös tarjoutuivat myymään kitaran suoraan.
 
Saa nähdä pääsenkö kokeilemaan Stanfordeja kotimaassa?
 
Osaatko mhelin verrata Stanford 5 Vintage Series OM5 sointia, johonkin yleisesti Suomen markkinoilla olevan kitaran sointiin esim. sustain, soinnin herkkyys, soinnin laaja-alaisuus eri äänialueilla (korostuuko jokin äänialue) ym?
 
Jonkin verran minua mietityttää yleensäkin kitaroissa käytetty lakka. Se vaikuttaa pitkän päälle sointiin hieman, mutta Suomen ilmaston suurten vuodenaikavaihteluiden vaikutus näkynee mahdollisesti myös ulkonäössä. Kova lakka lohkeilee helpommin ja vaikuttaa puun sointiin eri tavoin kuin huokoinen. Joistain keskustelupalstakommenteista muistaisin, että Stanfordeissa käytetään nitrolakkaa, joka on polyesterilakkaa huokoisampi ja pehmeämpi eikä näin ollen suojaa kitaraa kolhuilta yhtä hyvin, mutta jättää puulle paremman sointimahdollisuuden.
 
Topi Nambur
01.08.2009 21:28:19 (muokattu 01.08.2009 21:38:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RJU: Euroalueen IBAN -maksullakin on oma hintansa siinä missä luottokortin vuosimaksuilla ym.
 
Tilinsiirto SEPA-alueen sisällä ei maksa käytännössä mitään, mutta luottokorttikulut ovat aivan eri asia. En ole varma, voiko soittimia ostaa EU-maiden välillä tilinsiirtoteitse. Ainakaan se ei ole ainakaan kovin järkevää, sillä luottokorttiyhtiöt sentään takaavat lailliset tai kuluttajan niiksi luullut kaupat. Ulkomaalaiset kaupan kanssa asiointi riitatilanteissa on jo toinen juttu.
 
Olen huolissani EU:n pölvästien kaavailemasta kuluttajasuojan huononnuksesta. Pohjoismaissa kuluttajilla on hyvät oikeudet, mutta nyt meitä kaikkia vierään lopetettavaksi eteläeurooppalaisen saunan taakse. Fyj fan! Silti EU:ssa on enemmän hyvää kuin pahaa. Kaikki riippuu siitä, keitä me EU-kansalaiset äänestämme päättämään asioistamme. Viime vaalien jälkeen me kaikki olemme baltteja, jos huonosti käy.
 
Musik ist tönend bewegte Form, das auf fruchtbaren Boden fällt. Was? Quatsch! Nur wo Füchse und Hasen gute Nacht sagen.
mhelin
02.08.2009 14:04:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osaatko mhelin verrata Stanford 5 Vintage Series OM5 sointia, johonkin yleisesti Suomen markkinoilla olevan kitaran sointiin esim. sustain, soinnin herkkyys, soinnin laaja-alaisuus eri äänialueilla (korostuuko jokin äänialue) ym?
 
En tiedä osaanko mutta sanoisin että vakio TUSQ tallalla ja satulalla joita en ole vielä vaihtanut luisiin saundi on Taylorista (esim. 214 jonka koppa on tosin GA -mallisena himpun verran paksumpi) vähän Martiniin kallellaan (tosin Martineita en ole kokeillut pitkään aikaan). Siis aika kirkassointinen, mutta sormilla näppäiltäessä ei liiaksi. Plektrasoitossa riippuu tietysti plektran paksuudesta ja asennosta. Olettaisin että luutallalla ja -satulalla saundi pehmenisi tuosta vähän. Itse pidän tuosta saundista, se on jotenkin vintagempi, pidän kyllä myös Larriveen saundista joka on sitten luokkaa lämpimämpi ja herkempi näppäilysoitossa. Mahonkinen Larriveen OM-03 olisi aika kiva, tai sitten Martinin 000-16GT vaikka. En tiedä, ei toisaalta viitsisi noita kitaroita alkaa keräilemään. Ehkä Waldenin uusi O-550 voisi olla parempi ostos jos ajatellaan sitä miten paljon rahaa laittaa kitaroihin suhteessa niillä soittamiseen käytettyyn aikaan.
 
RJU
03.08.2009 16:04:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos analyysistä. Noilla tiedoilla pääsee jyvälle kitaran luonteesta. Vielä askarruttaa kysymys kaulan profiilista. Onko siimä V-, C- vai D-tyyppinen profiili?
 
mhelin
06.08.2009 13:02:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RJU: Kiitos analyysistä. Noilla tiedoilla pääsee jyvälle kitaran luonteesta. Vielä askarruttaa kysymys kaulan profiilista. Onko siimä V-, C- vai D-tyyppinen profiili?
Mielestäni tuo kaulan profiili on lähinnä D-tyyppistä, ei mikään ihan littana kuitenkaa.
 
RJU
06.08.2009 21:54:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin: Mielestäni tuo kaulan profiili on lähinnä D-tyyppistä, ei mikään ihan littana kuitenkaa.
 
Kiitos jälleen vastauksesta. Tuokin tieto helpottaa, kun miettii, kuinka kitara istuu käteen.
 
JAM
22.01.2014 13:17:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisiko tuoreempia kokemuksia Stanfordeista? Saksanmaallahan noita tuntuu olevan kaupan. Ajattelin hankkia jonkin OM-koon kitaran kevään/kesän tullen, ja "Old Mommy 18" pisti silmään spekseiltään:
http://www.thomann.de/fi/stanford_old_mommy_18.htm
 
Olen potenut Furch-kuumetta, mutta Stanford sopisi budjettiini paremmin. Onhan ne puolta halvempia. Kuinka merkittävä ero on Furchin ja Stanfordin välillä? Itseäni ei haittaa Kiina valmistusmaana yhtään, sillä sieltä tulee nykyään erinomaisia kitaroita, kuten Eastmanit.
 
töissätäällävaan
23.01.2014 12:13:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Stanford Big Bang 1 deja vu series-baritoni t-kaupasta tuli hankittua ,kun niitä sielläkin oli satunnaisesti saatavilla.
Siisti ulkokuori eikä liikaa blingiä,tallaa laskin sellaiset pari milliä.Ainoa miinus oli pari tallanastaa alakielillä ,jotka ei pysy pohjassa,mutta kun tulee vaihdettua kielet,niin katson mistä kiikastaa.
Paksunoloinen kaula joka on 45 mm leveä ,tuntui kyllä aluksi hurjalta,koska minun kädet ovat harvinaisen pienet miehen kätösiksi.Viritys on A-a tai B-b ja skaalanpituus 28 tuumaa.
 
JAM
24.01.2014 11:23:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsekin olen melko pienikätinen, joten kaula epäilyttääkin, koska olen niin tottunut 43 milliseen. Koitin etsiä Stanfordeista tietoa saksalaisilta foorumeilta google translatea käyttäen. Sellaiseen tietoon törmäsin, että osa kitaroista tehdään Vietnamissa ja laatu on hyvin vaihtelevaa. Ehkä kuitenkin ostan sen aidon Furchin, jos sellaiseen päädyn.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «