Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Klassisen kitaran ostossa
1 2
korhos-mara
25.02.2009 17:52:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens
 
Pitäisi klassinen kitara hommata, mutta vähän on vaikeuksia asian kanssa. Ei oikein ole löytynyt hyvää tietolähdettä niitä koskien, eikä hirveästi tarjontaakaan. Hintaluokka on 800-900 euron suuruinen, laukku tulisi tuohon hintaan saada mukaan. Jyväskylän musiikkiliikkeet eivät oikein mitään sisältäneet, Juan Hernandez Estudio oli suunnilleen noihin hintoihin, mutta myyjän mukaan siinä ei ole kokopuupohjaa ja -sivuja. Kokopuinen olisi ässää. 100-400 euron hintaluokassa tarjontaa on, mutta ei juuri sen jälkeen.
 
Minkälaisia vehkeitä mahtaisitte suositella, ja mikä siinä on kun ei tunnu noita missään olevan, ei uutena eikä käytettynä?
En oikein osaa sanoa mitä haen, koska olen niin onnettomilla vehkeillä soittanut tähän saakka. En tiedä mitä odottaa, paitsi parempaa työn laatua, erottelevampaa ja kauniimpaa sointia. Vertailukappaleina ovat siis teräskielinen Höfner 60-luvulta, nylonkielillä sekä kehno Landola.
 
Ja itse asiassa netin mukaan nuo Juan Hernandezit ovat kaikki kokopuisia. Huono myyntipuhe myyjän taholta, jos kokopuista väittää laminaattipohjaiseksi.
 
Veivät pyörän Jyväskylässä, onko näkynyt? http://muusikoiden.net/dyn/users/36560.jpg
wedevirtanen
25.02.2009 19:21:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla oli tuo Juan Hernandez Estudio seetrikannella ja erinomainen peli se olikin. Muistaakseni kokopuinen myös sivuiltaan ja pohjaltaan.
 
Peace and love brothers and sisters!
PappaSF
25.02.2009 20:26:47 (muokattu 25.02.2009 20:31:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse en ole mikään ässä näissä nailonkielisissä kitaroissa (en kyllä ässä muutenkaan :-D )
 
Merkeissä ainakin pitäs löytyä vaikka mitä (kattelin tuon hintaluokan mukaan sortaten Thomannin nettisivustolta).
 
Yamaha
Ortega
Höfner
ym.
 
Alhambra (kattelin Soitin Laineen sivuilta).
 
Alvarez (Soundata)
 
Itse jos ostaisin niin tuo Alvarez merkki on aika kiinnostava, tosin Alhambra ja muissakin olisi kyllä hyvät valinnan varat.
 
Onnea etsintään :-)
 
Edit: Itelläni on Yamaha CGX171CCA elektroakustinen nailonkielinen (ihan hyvä vehje mutta ilman elektroniikkaa soitettaessa hieman hiljaisempi vehje johtuen varmaankin kitaran kopan muodosta ja koosta ym:sta eli varmaan löytyy vähän reilummalla akustisella kopalla varustettuja joista lähtee enempi ääntä).
 
korhos-mara
26.02.2009 10:36:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarjottiin Esteve 8:aa. Harmi kyllä on niin kaukana, etten pääse kokeilemaan. Semmoinen ostaminen ei kauheasti houkuttele, mutta yksi mahdollisuus sekin on.
 
Onko kokemuksia tuommoisesta vekottimesta?
 
Veivät pyörän Jyväskylässä, onko näkynyt? http://muusikoiden.net/dyn/users/36560.jpg
flattopguitar
26.02.2009 13:58:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Koska aijot käyttää noin paljon rahaa klassiseen, suosittelen että odottelet ja ostat käytetyn kun sellainen tulee myyntiin esim. torille tulee aika ajoin laatu klassisia myyntiin. Klassisten jälleenmyytiarvo on pienempi kuin teräskielisten eteenkin tuossa tonnin ja päälle hintaluokassa, koska niille ei ole kovin paljoa ostajia. Ostajan markkinat mahdollistavat hyvien kauppojen tekemisen. Jos hyvä kitara osuu kohdalle, mutta välimatkaan on liikaa, niin kysy myyjältä halukkuutta lähettää kitaraa matkahuollon kautta kokeiltavaksi 1-2 päiväksi, jonka jälkeen palautat kitaran jos et halua sitä ostaa. Maksat tietenkin lähetyskustannukset kumpaakin suuntaan. Itselläni oli joskus Yamahan GC-sarjan kokopuinen klassinen, joka oli mielestäni ihan hyvä.
 
samueld
26.02.2009 16:22:07
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikanaan trmásin ihan samaan ongelmaan kun olin ostamassa váhán parempaa koulusoitinta. Helsingissá fazerilla on jotain ihan asiallisia pelejá ja sieltá minákin Hernandezini ostin. ostin silloin "profesor"-mallin joka on táyttá puuta ja myyjá tinki sen minulle hiscoxin laukun kanssa tuohon 900 eemelin luokkaan.
 
I'd sell my sister to whorehouse rather than play a Korean guitar.
korhos-mara
26.02.2009 18:28:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei tahdo löytyä mitään hyvää sivua, jossa olisi arvosteluita. Onko noita harmony-centralin lisäksi? Sielläkin on aika rajallisesti klassisia kitaroita arvosteltu. Olisi mukava tietää, minkä tyylisiä seikkoja eri valmistajien kitaroissa on, esimerkiksi minkä tyyppistä kaulaa jokin merkki suosii. Nuo kaikki kun tuntuisivat olevan paperilla aika samanlaisia. Kuusta tai seetriä kannessa ja muutamaa eri vaihtoehtoa pohjassa ja kyljissä.
 
Tuota Esteve 8:aa tarjottiin juurikin käytettynä. 850 euroa hyvän laukun kera. Suomalaisissa liikkeissä näyttäisivät olevan hinnaltaan vähän kahdettatoistasataa, mutta Keski-Euroopan jättiliikkeissä halvempia. Sinällään tuo kiinnostaisi, mutta ei huvittaisi rynnistellä ensimmäiseen tarjoukseen suin päin.
 
Veivät pyörän Jyväskylässä, onko näkynyt? http://muusikoiden.net/dyn/users/36560.jpg
stratovaari
26.02.2009 23:56:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosi suomalaista!
 
- Tai ainakin melkein. KANTARE on Liikasen tuote, vaikka Vietnamissa kootaankin. Käy ainakin kokeilemassa, huippuhyvä on mielestäni tuossa hintaluokassa.
 
Lauriv
28.02.2009 13:54:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fazerilta helsingistä löytää välillä aikas hyviä tarjouksia, vaikka muuten onkin kovat taksat. GC-21 C(seetri) irtosi 800 euron hintaan kovalla kantolaukulla.
 
Kristian.9.
28.02.2009 17:15:17 (muokattu 28.02.2009 18:36:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos helsingin suunnalla liikut, niin käy tsekkaamassa hellaksella.
 
korhos-mara
02.03.2009 08:41:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä viikolla on tulossa tuo Esteve palautusmahdollisuudella. Toivottavasti on hyvä peli.
 
Veivät pyörän Jyväskylässä, onko näkynyt? http://muusikoiden.net/dyn/users/36560.jpg
wedevirtanen
03.03.2009 00:08:15 (muokattu 03.03.2009 00:15:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oisit ostanut vaan Juan Hernandezin Estudion, parempaa saa hakea. Perustuu oman yksilön kokemuksiin. Jaa, toisaalta ei ole kokemuksia tuosta Estevesta, joten voihan sekin olla kelpo kitara.
 
Peace and love brothers and sisters!
wedevirtanen
27.03.2009 01:41:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tekotaide: Tällä viikolla on tulossa tuo Esteve palautusmahdollisuudella. Toivottavasti on hyvä peli.
 
Oliko tuo Esteve 4P A tai joku sellainen?
 
Oliko hyvä peli?
 
Peace and love brothers and sisters!
korhos-mara
27.03.2009 12:05:43 (muokattu 29.03.2009 17:47:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wedevirtanen: Oliko tuo Esteve 4P A tai joku sellainen?
 
Oliko hyvä peli?

Esteve model 8
 
Ihan laatukitarahan tuo tuntuu olevan ja tänne se sitten jäi. Soundista en osaa juuri mitään vertailuja tai kuvailuja esittää kun klassiset kitarat ovat aika uusi juttu minulle. Kielet ovat kaiken lisäksi onnettomat, ei ollut varaa ostaa hyviä.
 
Dynamiikka on luonnollisesti ihan eri tasoa kuin vanhoissa halvan luokan Landoloissa ja muissa laminaattikantisissa, joilla on tullut soiteltua. No osaan tuosta soundista sen verran sanoa, että parempihan se noita romuja parempi. Soittohomma on korvalla miellyttävämpää, joskin oikean käden tekniikan avuttomuus paljastui sen myötä kun tekniikka tuntuu vaikuttavan soundiin. Romuilla tuntuu olevan aika sama kuinka soittaa, suht. samalta kuulostaa aina.
Kitarassa on kuusikansi.
 
Kaulasta tykkään. Enpä tuota osaa taaskaan vertailla muihin vähän laadukkaampiin klassisiin kun niistä ei ole kokemusta niin paljoa. Muutamia kitaroita tuli kokeiltua ennen tämän ostoa, mutta aika hyvin unohtuneet niiden kaulat. Jonkinlainen ajatus päässä kuitenkin on, että Estevessä olisi tukevahko kaula.
 
Intonaatio tuntuisi olevan ihan hyvin kohdillaan. En ole tarkemmin mittaillut, mutta korvan mukaan. Aiemmissa kitaroissa ollut tämä vähän huonommalla tolalla ja senpä vuoksi virittämiseen menee tämän kanssa enemmän aikaa, kun tahtoo saada tarkkaan viritettyä. Entiset vehkeet kun ovat olleet enemmän tai vähemmän epävireisiä vaikka kuinka olisi virittänyt. Eihän tässäkään hienovire täydellinen ole, mutta selkeä parannus entiseen verrattuna. Ei joudu virittämään jatkuvasti uudestaan sen mukaan miltä kohdin kaulaa tahtoo soittaa. Virityskoneisto on laadukkaan oloinen, jäykähkö. Taisin huonosti laittaa kielet kitaraan kun laskee vire pikkuhiljaa, vai onko tuo klassisten kitaroiden ominaisuus? Voihan tuo olla, että olen huomaamattani kitaraa virittäessä aina vähän laskenut virettä. Pitää jatkossa ottaa vire viritinpillistä, vai miksikä sitä kutsutaankaan.
 
Kielet olivat n. 4mm korkealla ala-e -kieleltä. Ehkä hitusen verran yli. Hioin tallaluuta puolisen millimetriä tai vähän yli, joten nyt vähän alle 4mm on kielten korkeus. Olisiko 3,3-3,5 ylä-e?
 
Nauhat eivät törröttele otelaudasta pahasti ja viimeistely on muutenkin ollut kelpaavaa. Yksi aika pahan näköinen paikka tosin löytyi, kaikuaukon reuna otelaudan loppupään kohdalta. Siitä on jäänyt aika tökerön näköiseksi. Alkuun en ollenkaan sitä huomannut, mutta tuossa pari päivää sitten sattui silmään. Aivan kuin olisi karkealla viilalla viimeistelty.
 
Miellyttävän näköinenkin on, siinä missä nyt tavallinen klassinen kitara voi olla. Se minua kismittää, kun jostain syystä aika vähän näkee koristeellisuutta klassisissa kitaroissa. Juan Hernandez Estudiossa oli kyllä hieno reunalista jonka tyyppisiä soisi näkevän useamminkin. Mukavan hillitty, mutta koristeellinen kuvio. Estevessä on hieno rosette. Suomenkielistä vastinetta sanalle en tiedä. 1800-luvun puolella kitaroissa on ollut koristetta riittämiin, liikaakin välillä, mutta johonkin ne ovat jääneet ja se on ikävätä. Onhan se koristeellisuus hävinnyt muistakin asioista pitkälti.
 
Vähän laadukkaammista klassisista kitaroista minulla siis ei ole paljoa kokemusta, joten tähän kannattaa suhtautua varauksella. Muuntyyppisistä kitarasoittimista taas kokemusta on vähän enemmän joten laatukitaran kykenen erottamaan roinasta. Tämä tuntuu laatukitaralta, oikealta soittimelta. Ihan eri luokan soitin kuin esim. vanha laminaatti-Höfnerini, jonka mopo-soundista kuitenkin tykkään edelleen aika paljonkin. Kyllä niille romuillekin paikkansa maailmassa on.
Varmasti on parempiakin kitaroita, mutta on noita huonompiakin. Kännissä soittelin joskus kaverin kitaraa, taisi olla Liikaselta tilattu ja muistikuvien mukaan se voittaa Esteveni helposti, mutta sitten taas niitä Esteveä huonompiakin kitaroita on tullut vastaan. Kyllä tämä ihan kelvollinen soittopeli on.
 
edit. Tarkemmin kun tutkailin, niin eipä tuossa työn jälki olekaan niin hyvä. Monissa kohdissa huolimatonta jälkeä. Ei mitään pahoja juttuja, mutta etsivä ne kyllä löytää.
 
Veivät pyörän Jyväskylässä, onko näkynyt? http://muusikoiden.net/dyn/users/36560.jpg
wedevirtanen
28.03.2009 01:39:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkä hintaluokan peli oli?
 
PS. Klassisen nylonkielet saattavat venyä pitkiäkin aikoja. Täytyy kokoajan virittää niitä uudelleen, varsinkin g, b, e kielet mainitussa järjestyksessä eli g-kieli kestää kauimmin venyä lopulliseen muotoonsa.
 
Peace and love brothers and sisters!
korhos-mara
28.03.2009 09:29:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wedevirtanen: Minkä hintaluokan peli oli?
 
PS. Klassisen nylonkielet saattavat venyä pitkiäkin aikoja. Täytyy kokoajan virittää niitä uudelleen, varsinkin g, b, e kielet mainitussa järjestyksessä eli g-kieli kestää kauimmin venyä lopulliseen muotoonsa.

Suomessa 1120 euroa useammassakin paikassa, itse maksoin käytettynä sen 850 euroa hyvän laukun kanssa. Tuohon hintaan sen olisi varmaan keskisemmästä euroopasta saanut uutenakin, tosin ilman laukkua.
 
Veivät pyörän Jyväskylässä, onko näkynyt? http://muusikoiden.net/dyn/users/36560.jpg
PappaSF
28.03.2009 16:07:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wedevirtanen: Minkä hintaluokan peli oli?
 
PS. Klassisen nylonkielet saattavat venyä pitkiäkin aikoja. Täytyy kokoajan virittää niitä uudelleen, varsinkin g, b, e kielet mainitussa järjestyksessä eli g-kieli kestää kauimmin venyä lopulliseen muotoonsa.

 
Kielistä tulikin mieleen, että vaihdoin merkkiä, D`addario Pro Arte EJ46-Hard Tension Silverplated Wound Clear Nylon on nykyinen setti ja hyvätä tuntuvat.
Ovat hieman paksumman ja jykevämmän oloiset kui Hannabach.
 
Syy miksi vaihdoin oli yksinkertaisesti se, että noi Hannabach merkkiset nyt toistamiseen suht uusinakin kielinä katkesivat itsekseen tai siis toistamiseen 4th kieli katkes, viimeisimmän kerran kielet olivat vain 3 päivää vanhoja ja pari kertaa soitettuna.
 
Pro Artet ovat nyt olleet monta viikkoa jo eikä ole katkeillut ja hyvä soundiset ovat.
 
Sorry meni kyllä off topic, ajattelin jos tästä ois edes jollekulle hyötyä tietona.
 
wedevirtanen
02.04.2009 19:15:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PappaSF: Kielistä tulikin mieleen, että vaihdoin merkkiä, D`addario Pro Arte EJ46-Hard Tension Silverplated Wound Clear Nylon on nykyinen setti ja hyvätä tuntuvat.
Ovat hieman paksumman ja jykevämmän oloiset kui Hannabach.
 
Syy miksi vaihdoin oli yksinkertaisesti se, että noi Hannabach merkkiset nyt toistamiseen suht uusinakin kielinä katkesivat itsekseen tai siis toistamiseen 4th kieli katkes, viimeisimmän kerran kielet olivat vain 3 päivää vanhoja ja pari kertaa soitettuna.
 
Pro Artet ovat nyt olleet monta viikkoa jo eikä ole katkeillut ja hyvä soundiset ovat.
 
Sorry meni kyllä off topic, ajattelin jos tästä ois edes jollekulle hyötyä tietona.

 
Joo, mullakin on menny Hannabacheista bassokieli katki joka h:tin satsista.
 
Peace and love brothers and sisters!
Puavali
02.04.2009 21:27:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

wedevirtanen: Joo, mullakin on menny Hannabacheista bassokieli katki joka h:tin satsista.
 
g meni joskus Hannabachista, ihme rämpsäys kuului kitaralaukusta joka oli nurkassa nojallaan, ja kun sen avas, niin kieli oli poikki.
 
Olen rento, rauhallinen ja ulospäin suuntautunut. Minulla on positiivinen mielikuva itsestäni.
kalamies#19 >-)))> ; ESTR #2 ; Relic #5
Carvinen
05.10.2013 14:53:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostetaanpa tämä iänikuinen aihe esiin. Ei siksi, ettenkö olisi voinut aloittaa uuttakin, mutta kun aina näissä keskusteluissa joku nörtti marmattaa, että olisit käyttänyt hakua...
 
Käytin. Ja sitten asiaan:
 
Hyvää klassista kitaraa tekisi mieleni. Olen vaihtelevalla menestyksellä soittanut erinäisiä klassisen kitaran biisejä ja jotakin päässäni on tapahtunut, kun ennen niin vaikeat kappaleet ovat alkaneet sujua edes jotenkin. Tästä innostuneena ajattelin hankkia paremman instrumentin (ja lakata soittamasta recuerdosia sähkökitaralla!).
 
Lienen epäortodoksi, mutta minusta oikein hyvä kuusikantinen klassinen kuulostaa jossain määrin stratocasterilta. Miten sanoisin...? Jossakin laatuluokassa sointi selvästi muuttuu. Kävin eilen testaamassa paria kuusikantista, hinnaltaan n. 500. Sanoisin, että mitään järisyttävää eroa vanhaan Jasmineeni on havainnut.
 
Odottelen, toivon hartaasti ja pidän mahdollisena, että saan erään hakemani työpaikan ja/tai rahoituksen työprojektilleni, mikä mahdollistaisi laadukkaan instrumentin oston. Mutta mahtaakohan tuollainen todella kirkkaasti ja erottelevasti soiva instrumentti olla silti mahdollinen hankinta, kun en kuitenkaan pysty käyttämään monia tonneja. Tai mitä nykyään ylipäätään maksetaan sellaisista... ei nyt aivan high end -kitaroista, mutta todella laadukkaista kuitenkin? Ja mistä niitä saa, kun teettäminen ei taida sentään tulla kyseeseen?
 
Musiikkitiede on meidän epämusikaalisten lohtu
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti