Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Kitarat: akustinen »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Levin ja Goya -kitarat by A.B. Herman Carlson Levin
1
Gaines
12.09.2006 17:05:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Termos.
 
Hämmästykseni oli melkoinen löytäessäni asuinpaikkakuntani antiikkiliikkeestä Levin -merkkisen teräskielisen akustisen kitaran. Jossain takaraivossa kuului kaikuna "..Levin on asiapeli.." ja niinpä tuli tehtyä kaupat. Vielä hämmästyneempi olin, kun n. kuukauden päästä tästä samaisesta putiikista löytyi toinenkin kitara. Sekä maniska, johon ei sillä erää god damned ollut varaa..
 
Julmettujen paska-kuona-kökkö -kerrostumien alta on paljastunut kaksi täysin soittokuntoista, hienosti soivaa kitaraa. Avatarini parta päristen olen yrittänyt kaivella tietoa mistä ihmeen Levinistä on oikeen kyse. Ja kiitos netin pohjattoman sisällön, tarkempaa tietoa on alkanut kertymään soittimista.
 
Kiitos näistä soittimista kuuluu A.B. Herman Carlson Levinille, joka pykäsi viimevuosisadan alussa oman pajan pystyyn ruotsiin, Göteborgiin oltuaan sitä ennen kisällinä jenkeissä Martinin siipien alla. Tehdas siis toimi seitkytluvun loppupuollelle, kunnes se lakkasi itsenäisenä. Kun muuan Martin Guitar Company meni ja osti sen. Olisiko yksi syy ollut liian vahva kilpailija, mene ja tiedä..
 
Anyways, Levinin kitarapaja on myös Goya -merkin takana, ilmeisesti jostain -50-60 lukujen seutuvilta lähtien alkoi niiden valmistus jenkkien vientimarkkinoille.
 
Nämä vastaani tulleet soittimet ovat mallit 65 vuodelta 1942 ja 117 vuodelta 1957 (tuolta oma kuva -osiosta löytyy tuo kuusvitonen). Yhdistävä tekijä molempiin soittimiin on se, että sointi on aivan erinomainen edelleenkin. Vaikka kyseessä ei ole mitkään uniikit erikoismallit, vaan pikemminkin tuohon aikaan hinnat alkaen -perusmallit.
 
Mutta juu, mites on..löytyykö mnettiläsiltä Levinin kitaroita ja minkälaisia? Omat kokemukset soittimista? Näitä kuitenkin jonkinverran ilmeisesti härmänkin puolella on liikkunut, vaikka eivät varmastikaan ole ihan jokapäiväisiä vastaantulijoita.
 
Tässä joitakin linkkejä mitä olen löytänyt, toivottavasti näistä on "Levinisteille" apua:
 
Sarjanumerot ja valmistusvuodet:
http://www.gitarren.se/radotips/sernr_levin.html
 
Kataloogeja netissä:
http://goyaguitars.tripod.com/levin_catalogs.htm
 
Goya- ja Levin tietoa:
http://goyaguitars.tripod.com/index1.htm
 
Eräs ruotsalainen antiikkipalsta, sen musa ja instrumentti-osio jossa juttua vanhoista soittimista:
 
http://www.antikviteter.net/antikprat/messages/183/183.html
 
Jäitä ammeeseen Jepson! Herra kylpee pian!
Jani The Rock
12.09.2006 17:29:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä avaus!
 
Omaa Leviniä ei ole, mutta kiinnostaisi kyllä. Erityisesti täysakustinen kaarevakantinen, esim. Solist. Valmistajan historia on mielenkiintoinen. Niin vaan hyviä/hienoja kitaroita osataan ja osattiin tehdä muuallakin kuin Jenkeissä.
 
"Lukeminen kannattaa aina, dorka". - Jörn Donner
Mäci
12.09.2006 20:15:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.vintage-guitars.se/1950_Levin_Model_19_Amator_231164.htm
 
Mulla on linkin mukainen Levin.Väritystä myöten,paitsi omani on vm.-49.Ja lisäksi
body ja kansi on halki,luultavasti joskus pudonnut.Löysin sen paikallisesta osto-ja myyntiliikkeestä,maksoin 15€.Ajattelin,että voisi ihmisellä tyhmempiäkin koristeita
seinällä olla:)Kyselin myös korjausta,mutta maksaa luultavasti enemmän kuin sen arvo olisi.
 
Sydän sois,vaan kun ei saa pelistä irti.-Johnny Winter-
skebajaba
12.09.2006 21:59:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mulla on tommonen levinin nailon kielinen akustinen, en mallia muista mutta pitänee ottaa mukaan kun seuraavan kerran vanhuksilla käväsen ja katsoa se malli sitten tarkemmin.
 
- WWW.CRANIUMBAND.COM -
Gaines
12.09.2006 22:40:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo 19 Amatör on kyllä hieno, ja kun muotoja katsoo niin voisipa jopa vetää johtopäätöksen että mun 65:nen olisi ns. karvalakkiversio -tyyppinen peli - kopan muoto on sama, talla on sama, tuo pelti on vain hieman erilaisella kuviolla. Taisinpa muuten lukea jostain, että se oli nimenomaan halvin malli mitä tuohon aikaan mallistosta löytyi. Eikä siltikään mikään ritsa.
 
Mallin 117 kohdalla meinasi käydä kylmät kun tulin sen kanssa kotiovesta sisään...hokasin yhtäkkiä, että hetkinen, tässähän on nylonkielisen kaula? Ekaksi tuli tietysti mieleen että *ttu tämä ole mikään Levin, vaan joku kaikkien kitaroiden kukkanen (kaula vaihdettu jne.). Vaan kun löysin sitten tuon kataloogin vuodelta -56 paljastui että kyseessä on malli jolla voi soittaa "myös nylonkielillä". Mielenkiintoinen ratkaisu, kaula on tosiaan paksu kuten nyloneissa on.
 
Mutta molemmissa on kupera kansi ja pohja, joka kyllä vaikuttaa tuohon soundiin syventävästi. Ja kaulat ovat ikäisikseen loistokunnossa.
 
Jäitä ammeeseen Jepson! Herra kylpee pian!
Veikko
12.09.2006 22:53:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverilla on Levinin naikkari 60-luvun tekele. Kitara on kyllä hyvä niin tatsiltaan kuin ääneltään. Ainoa epäkohta on se, että kaverini ei edes osaa soittaa kitaraa, vaan on jo vuosia ollut aikeissa aloittaa opettelun. Siellä se roikkuu seinällä. Muutaman vuoden olen nyt yrittänyt ostaa tuota Levinä itselleni, mutta ei se ruoja myy.
 
Yllättävän usein noihin Levin-kitaroihin, varsinkin naikkareihin törmää. Huuto.netissä on melki joka kuukausi yksi myyytävänä.
 
"Herra on minun paimeneni - Mister is my cowboy!" -Jukka Emil Vanaja
fred
12.09.2006 23:10:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on just tommonen Amatör, paitsi että omani on vähän vaaleampi sävyltään. Teetin siihen uuden tallan ja avot.. aivan mahtava peli. Nasaali ja erittäin herkästi syttyvä ääni, jota voipi kuulla esim. seuraavassa biisin pätkässä.
 
http://www.jasonmuuttaataivaaseen.net/puolikkaat_lyhyt1.mp3
 
(Näyte alkaa kyl pahasti keskeltä kappaletta mutta jos kuulisitte sen alusta, saisitte kuulla tuota ruotsinmaan metsien hedelmää ihan soolona.
Ja sehän onnistuu kun käytte ostamassa meijän sinkun;) vink,vink!!
 
Paras läppä kitarassa on sen kopan pohjassa olevan tarra "1 års garanti".
 
rattledad
13.09.2006 17:57:47 (muokattu 13.09.2006 21:17:39)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa kuuluu myös pikkukoppainen 'kelluvatallainen' levin:
 
http://tmm.freezope.org/jackofalltradesmasterofnone.ogg
mahan
17.05.2008 15:26:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
En tiedä onko ketju enään elossa mutta laitan kuitenkin tiedoksi että tällainen roikkuu meikäläisen seinällä
 
Herman Carlsson Levin vuodelta 1915
 
http://s133.photobucket.com/albums/ … mahan222/Herman%20Carlsson%20Levin/
 
Kuvissa talla irroitettu uutta liimausta varten. Vaikka kitara on pieni ja vanha se on tosi hyväsoundinen ja helpposoittoinen.
 
Gaines
20.08.2008 14:49:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Löysin paikallisesta antiikkipuodista tänään Levinin, jossa on ruskea sunburst -tyyppinen päärynäkoppa. Soitin on sarjanumeron perusteella vm. 1939, ja soi paskasenakin hyvin. On nää ihme kamppeita, ei ole krumeluureja eikä hörsöttimiä, mutta soundit on hyvät!
 
Muistaakseni Dave Lindholm luukuttelee jollain Levinin päärynäkoppaisella, lieneeköhän samanlainen? Hintaa oli rapet 55e...;-)
 
Sydän lyö ja parta kasvaa!
oksatboys
13.09.2013 14:10:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkos kellään levinin mandoliinia? Netissä kyllä ameeriikoita myöten ylistettiin Levinin parhaita maniskamalleja, kingiä ja aristokratia, mutta mites noi vähän halvemmat mallit? Ihan kunnon umpipuisia noi taitaa olla, koristeet vain puuttuu. Noista parhaista malleista pyydetään näköään >1ke/usd. Jos 500e sais Levinin niin kannattaisko ostaa vai ostaa esim. saman hintainen eastman, jotka on kyllä hyviä soittimia. Tietty vanhassa on mojoa...
 
"Itseasiassa Bugeran tunnus on BE. Bugera kertoo määritelmän mukaan laitteen ongelmien (Bug) määrän ajanjaksossa (Era)." - mattim
ras ta far i
16.09.2013 19:13:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa roikkuu seinällä Levin (mandoliini) Model 54 Taranto vuodelta 1951. Ei ole krumeluureja eikä koristeita kauheesti, mutta todella hyvä soittopeli.
Voin vertaa soitettavuudeltaan ja saundiltaan jopa Gibsonin a-malleihin. Kaula on täydellisessä iskussa, soi jopa ylimmiltä nauhoilta ja intonaation sai erittäin hyväksi tallaa siirtämällä.
Uskoisin, että puut on elämisensä eläneet ton ikäisessä soittimessa, ellei muuta tropiikkiin ja ehkä sittenkin.
Ruotsista tuntuu saavan noita prameampiakin malleja kuten toi Aritokrat melko edullisesti ja tämmösiä alle parin sadan, Suomessa tosta maksoin 300€, eikä ole kaduttanu.
 
oksatboys
21.09.2013 23:37:13 (muokattu 22.09.2013 18:57:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin sitte model 44:n eli Rosalien. Kyllä kannatti! No on tässä hanimuun-efektiä toki toisena omistuspäivänä, mutta vaikuttaa laatupeliltä. Sointi on heleä ja tasapainoinen, ei kuolleita ääniä tms.
 
E: 3. päivä
 
Edelleenkin hyvä soitin. Ruuvasin plektrasuojan pois ja soundi parani ihan hurjasti! Peittihän se aika ison alan kannesta ja painoakin sillä jonkin verran oli .
 
"Itseasiassa Bugeran tunnus on BE. Bugera kertoo määritelmän mukaan laitteen ongelmien (Bug) määrän ajanjaksossa (Era)." - mattim
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti